Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 118
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Мечка Малинарка.........

Цитат
И ти, като разбиращ същността на хомеопатията, искам да те питам докога ще изписваш на хората по 7-8 лекарства на куп, за всичките им бактерии, дето си открил из тях?!? Че и отделно конституционално. Заливат ме объркани хора с въпроси относно начина ти на лечение! Имаш ли логично хомеопатично обяснение, позовано на хомеопатични правила, което да изложиш тук и което да докаже, че трябва да изписваш всевъзможни чудесии на хората.

А ти Нина, като си толкова смела, попитай твоята главна преподавателка и председател на училището ви, защо ползва същия метод, който и аз и то 2 - 3 години преди мен и да обясни на теб  или тук във форума как и защо. Ако ти стиска де, защото си и подчинена като стажант-преподавателка.
  Ами, не дай си Боже децата ти имат кучешка тения как ще ги лекуваш, ако изобщо разбереш навреме. Защото официално се разбира доста късно - след като тенията е голяма. Може би и тя ще потвърди, че всяко 15-то дете е носител. А приносител на бактериите отделяни от кърлеж е всеки 5-ти. Факт!

http://dnes.dir.bg/news/smart-detska-gradina-kucheshka-tenia-mom … ivo-pole-13429348

"...5-годишно момченце е починало вчера в детска градина "Косе Босе" в хасковското село Криво поле. Направената аутопсия сочи, че причината e “кучешка тения”, съобщи БНР..." - ето как са открили тенията: "След аутопсия" !?...

Цитирам те, да не вземеш да си изтриеш поста. Първо:Главен преподавател е Иван Кацаров. Председател нямаме, не сме пенсионерски клуб.
Нямам идея за какъв метод ми говориш, но бих осъдила предписание на куп лекарства, независимо от кой е направено това предписание!!! Както и даването на общо основание на хранителни добавки
Второ: Как нищо пък не разбра от цялата работа. Дори и статистиките ти да имат някаква почва, първо: не се разбира когато тенията е голяма, защото има достатъчно симптоматика и преди това, и то по-ясно изразима при децата. И когато говорим за интелигентни хора, които си следят децата и им обръщат внимание, още повече. А дори когато няма, би трябвало да знаеш, че правилната хомеопатия активира жизнената сила дотам, че да се справи с всичко, което не е безвъзвратно увредено. Друго: всеки човек носи HPV, всеки човек носи ракови клетки, всеки човек носи купища паразити в себе си. И умира всеки 15 от тении, всеки 5 от кърлежи, и всеки от папилома вирус или хламидии....  Stop Правилно конституционално лечение е достатъчно, за да се справи с какво ли не. Защо не даваме поголовно пулсатила на всеки, който има възпаление в ушите; защо не даваме карцинозин на раково болните, защо не даваме на всеки арника, като се нарани; защо не даваме хламидия на всеки човек с хламидии? Просто защото : стреляш директно в симптома, бил той и тения, и няма никаква гаранция, че нещо ще направиш, най-много горките деца да ти докажат коктейлите, които изписваш и после, понеже си твърде кадърен, изобщо няма да се оправиш в купищата симптоми, които ще ти изкарат наяве. Второ: 82 лекарства са вписани при тениите: вътре са почти всички поликрести, да не кажа всички. Което какво означава? Кое ще дадеш, как ще определиш миазма, та да предпишеш? Потвърждава това, което ти бая от една камара време, че в предписанията ти няма нищо индивидуално, камо ли приложена миазмична теория. Щото приемаш, че причинител на болестта е тенията, пък цял свят хомеопатия ти казва, че причина е човекът, позволил да се развие тения, така както нямаме болен от стафилококи, имаме човек, позволил свръхпопулация на стафилококи.  Какво лекуваш? Вероятно ще имаш някакъв успех тук-там, но ми е интересно на каква цена относно цялостното здраве на човека. Ще му излекуваш тениите и ще му влошиш нещо друго - най-вероятно. И аз мога да ти спра астматичен пристъп с 1М арсен например и да хвърля прах в очите на доверилата ми се майка, че видиш ли колко съм велика, независимо че детето след предписанието започва да се напикава нощно време или да хапе и крещи /регрес или превъзбудена нервна система тоест влошаване на по-дълбоко ниво/ Съжалявам и ми е мъчно за детето, но да ми се правиш на месия с твоя уред и да ми го навираш тук в очите, сякаш си щял да го спасиш, хайде моля ти се.
Не ме предизвиквай, защото ще започна да цитирам хората, които ми пишат до какво състояние си ги довел с леченията си, отделно факта, колко си ги наплашил от позицията си на авторитет. Бъди щастлив, че още не съм се намесила в блогове и форуми, в които пишеш, макар че нуждата е огромна, хората се побъркват от такива като теб. Умувам дали да не взема тайно да ти пратя колега хомеопат да му направиш едно интервю, което после да обсъдим дружно тук!

# 316
  • Пловдив

Добре разбрах,ще се опитам да не питам в тази посока,вреда може да има,не се знае каква.

Но остава другия ми въпрос-мисля че той не е свързан с вредата-По принцип има ли случаи в които да се повтаря един и същ нозод, за да се отблокира още случая-като повторението е след дълъг период.

# 317
Аз едно не разбирам.
Как, от чисто практична гледна точка, пациентът може да бъде наясно, че лечението му е в правилната посока? ОК - от вътре, навът и т.н., но някои неща не се виждат. А някои неща са били на повърхността. Например - на пациента му излизат херпеси, провежда се лечение и след някакъв период от време престават да му излизат? Или пък имал е пъпки, пак след някакво време престават да му излизат? Нали в някакъв момент и тия външни изяви трябва да спрат, когато е правилно лечението?

# 318
  • Пловдив
И да продължа въпроса на Дарина... Peace Как, да речем, след като изчезнат пъпките, а се появи киста на еди-какво си (само пример), пациентът може да разбере дали кистата е следствие от неправилно лечение и потискане, или просто е новопоявила се болест, която намира изява, независимо от провежданото преди известно време лечение.

# 319
И да продължа въпроса на Дарина... Peace Как, да речем, след като изчезнат пъпките, а се появи киста на еди-какво си (само пример), пациентът може да разбере дали кистата е следствие от неправилно лечение и потискане, или просто е новопоявила се болест, която намира изява, независимо от провежданото преди известно време лечение.

На Дари въпроса, доколкото го разбрах - в един момент и херпеси ще спрат да излизат, които, въпреки че са на повърхността, не са на най-външно ниво, подобно проявата на варицелата.

yulinga, единият вариант е да се види дали двата симптома са към един и същ миазъм и да се отчете нивото им. Отчита се общото състояние на индивида и най-вече психо-емоционалното му. Ако се чувства по-добре в ежедневието си, ако има повече енергия, ако спи добре, нещата са в правилна посока. Ако болестта следва собствения си ход, също се отчита - това какво значи, сме казвали /или ниска потенция или доза - ако няма нови симптоми; или грешно лекарство - ако има и нови симптоми; или блокаж, или негативна поддържаща причина/
Не може да си оперираш полип в матката /сикоза/ и след няколко месеца да образуваш киста в мозъка /сикоза/ и да кажеш, че нямат връзка. Или да "излекуваш" хомеопатично полипа, и пак да ти се появи киста в мозъка.

НЕЗАВИСИМО дали става въпрос за алопатично, хомеопатично или друго лечение; или с нищо не се лекува човек, трябва да се следи Херинг. Ако се познава Херинг, ясно е какво се случва и в човека.
Ето ви пример с мен: преди известно време ми паднаха няколко брадавици, намиращи се отстрани на шията. Добър знак. Да, има движение - набутах се обаче в нееволюционния раков миазъм, вместо да вляза в чистия сифилис, както е по реда на миазмите. Пих си карцинозина колкото трябваше. Преди един месец ми излезе нова брадавица, но на пръста на ръката отстрани /което в частност е отгоре надолу/. Върнала съм се в еволюционната сикоза е изводът, за да си взема поуките и да опитам да остана на пътя на градивните миазми, тоест да не се набутвам в рак следващия път, а да мина към сифилитичния. /ако успея/. Оттам в псора, пак сикоза, пак сифилис и т.н.. Когато си в псевдомиазъм - туберкулоза, рак, спин, по принцип при правилно лечение човекът се връща в предлежащия градивен миазъм /псора, сикоза, сифилис/, за да СИ НАУЧИ УРОКА. Ако не го научи, ще се "мятка" между сикоза и рак например, докато зацикли тотално в един от двата. А зацикли ли за дълго, веднага се явяват сифилитичните тенденции и си умира. Затова казваме, че е толкова важно и самоосъзнаването. Защото по същество всички миазми завършват сифилитично, защото процесът на умиране е сифилитичен. /сифилисът означава край - дали реален физически, дали скок към ново ниво, все е край/. Псевдомиазмите са търсачи, те не работят за нищо - нито за себе си, нито за околните, само искат и чакат наготово. Затова много често  дечица са в псевдомиазми, тъй като още има неразвит Аз, а като има неразвит Аз, за каква себерефлексия можем да говорим...

# 320
  • София - Варна - Бургас
Нина,

Няма да влизам в твоя "стил", само ще кажа че по този спомагателен метод ме запали твоята преподавателка, супервайзор Камелия Симеонова, която от години работи и предписва по този метод. Бях и прегледан от нея с този чудесен уред и ми предписа хомеопатични лекарства. Подобен уред се използва и в космическата совалка. Освен това замества десетки бавни и по-малко точни медицински изследвания. Спомага за откриване на паразити и патогени и да, веднъж установени, вече може да се предпише и според картината. В противен случай трябва да разчиташ на несигурни, бавни и неточни медицински изследвания. Пак ще цитирам от горния линк:
"...Според личния лекар в селото д-р Жоро Богданов малкият Стефан не е боледувал. В скорошните изследвания, които са му правени, няма данни за някакво заболяване."

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 20:51 от Aleksander

# 321
Добре де, Александър, а защо предписваш коктейли? Дори да предположим, че този уред работи, защо действаш на принципа на боаронската хомеопатия?

Направо вече се отчайвам като чета темата.

Въпросът на Юлинга и мен ме интересува. Според мен много трудно се разбира дали новопоявила се болест е следствие на неправилен начин на живот, обстоятелства (хайде обстоятелства по-лесно ще се разбере, ако има да речем 'рана') или е влошаване от цялостното хомеопатично лечение. Най-малкото повечето пациенти изобщо не са наясно кое откъде им е дошло и кога. Може да е имало малки индикации или предразположения за него още преди започването на лечението, но изобщо да не са го отчели. Съответно лесно мже да заблудят неволно хомеопата за хронологията.

# 322
  • Пловдив
Мече, благодаря за отделеното време и внимание и за подробното разяснение!   bouquet
Това с миазмите на мен ми е мъглива зона, доста имам още да си изяснявам там... Crazy

# 323
  • София - Варна - Бургас
Да, по метода на Фол се предписва с чести повторения, но не е единствен. Така понякога се предписват  LM потенциите, малко по друг, но с чести повторения се предписва и по метода на Рамакришнан, с чийто метод са излекувани хиляди раково болни. В Остро състояние, понякога също се допускат чести повторения. Много съвременни хомеопати у нас и по света предписват по метода на Шанкаран. Витулкас пък се е вглъбил в Нивата на здраве и т.н и т.н.
  Хайде да не се правим на по-вярващи от Папата...

# 324
Явно толкова и от раково лечение разбираш.
Когато има активен рак, всички миазми са активни, симптомите се сменят много бързо, жизнената сила и крайно разстроена, затова картината може да се сменя и през часове. Нещо подобно имаме и при острите състояния и това хората тук го знаят откакто четат за хомеопатия и я ползват.
Никой не ти говори за раково болни хора, нито за чести повторения на едно и също лекарство, говоря ти, че изписваш по сто различни лекарства, като изобщо не съобразяваш нито общата картина, нито миазма. " Това ти е за анаеробните еди-какви си, това ти е за еди-какво си". Каква е тази хомеопатия?!?!  Стилът ми е даже мек за такива като теб!!!
Методите, които ми цитираш, независимо дали става въпрос за нива или усещания, изобщо не отменят класическото хомеопатично предписание - едно лекарство - един човек. Според твоята методика човекът се дели поне на 5-6...

Цитат
Подобен уред се използва и в космическата совалка. Освен това замества десетки бавни и по-малко точни медицински изследвания. Спомага за откриване на паразити и патогени и да, веднъж установени, вече може да се предпише и според картината. В противен случай трябва да разчиташ на несигурни, бавни и неточни медицински изследвания.
Това е за публикуване в книга, ама за нивото на българската хомеопатия, в частност на хомеопат с десетгодишен опит! Че ти симптоми нямаш ли? Човек с психо-емоционален свят нямаш ли?  ooooh! ooooh! ooooh!
Фол може да ти помогне, когато някъде куцаш, може да те насочи за определена конституция или миазъм в зависимост от микро-то, което открие в човека, но не и да ти определя лечението. Твърде много ме съмнява Камелия да ползва такава спомагателна патерица, еле пък по твоя начин. Слушала съм достатъчно дълго Камелия, за да знам как се оправя из Материя Медика. Чела съм и достатъчно дълго тук теб.....

Алекс, моля ти се вземи някой ден /все едно кога ще го вземеш, не мърдаш и на инч от години, та няма да смениш картина скоро / един ликоподиум 1М /щото случаят ти е едноизмерен. Първо мислех ЛМ, ама след толкова стимули, ти нито един не чуваш, та няма да отговориш на ЛМ, а пък ти трябва много по-голяма дълбочина от тази на 200 СН/. Междинна към крайна патология си. Нямаш нищо псорично, освен финансов недостиг; почти нищо сифилитично, освен склонността към саморазрушение /не знаеш кога да спреш/, та с две думи, по куп белези -  дълбока, дълбока сикоза си /засега няма да ти кажа защо/ с някакви леки туберкулинови включвания. Вероятно ще направиш остро беладона или лахезис.

# 325
# 326
Ееее хайде моля ви се, стига с това +1  Peace Има бутон "Харесва ми".

# 327
E, чак сега ли се светнахте? Аз още си блъскам главата с кой акъл подложих детето на всичко това. За мен беше много лесно, признавам си.
Почти равносилно ми е да го включа в клинични изпитвания на лекарства с неясни последици.
Тъжно, но това е реалността.

# 328
За мен е също толкова неприемливо да давам антибиотици и друга алопатия на кило. Като чета в темата за астмата, не е много розово конвенционалното лечение. Децата нон-стоп са на лекарства с какви ли не странични ефекти, някои се лекуват с по три антибиотика един след друг. Така че навсякъде човек трябва да се информира и да решава, защото и при лекарите рискува да го ползват за опитно зайче и да го натъпчат с един куп медикаменти за щяло и нещяло.
И понеже знам, че сега ще ме контрират, че много от тях са пробвали с хомеопатия, но без ефект, ще избързам да кажа, че чистото заместването на алопатичните л-ва с топчета не върши никаква работа.

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 12:10 от Пролетен дъждец

# 329
Щото хомеопатите не те ползват за опитно зайче Stop. При това с напълно неясни последици.
И защото при хомеопатите не пиеш по няколко хомеопатични едно след друго, та дано някое да подейства.
Никаква разлика не виждам, никаква!

Общи условия

Активация на акаунт