Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво може да означава нощното изпотяване при децата?
Коя е препоръчителната книга за хомеопатия за деца?
Има ли хомеопат, който да прави преглед и консултация по телефона, Skype или имейл?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво може да означава нощното изпотяване при децата?
-
Коя е препоръчителната книга за хомеопатия за деца?
-
Има ли хомеопат, който да прави преглед и консултация по телефона, Skype или имейл?
-
Как да се справим с агресията при децата?
-
Защо настоявате детето ви да общува само с определени деца?
Правилно конституционално лечение е достатъчно, за да се справи с какво ли не. Защо не даваме поголовно пулсатила на всеки, който има възпаление в ушите; защо не даваме карцинозин на раково болните, защо не даваме на всеки арника, като се нарани; защо не даваме хламидия на всеки човек с хламидии? Просто защото : стреляш директно в симптома, бил той и тения, и няма никаква гаранция, че нещо ще направиш, най-много горките деца да ти докажат коктейлите, които изписваш и после, понеже си твърде кадърен, изобщо няма да се оправиш в купищата симптоми, които ще ти изкарат наяве. Второ: 82 лекарства са вписани при тениите: вътре са почти всички поликрести, да не кажа всички. Което какво означава? Кое ще дадеш, как ще определиш миазма, та да предпишеш? Потвърждава това, което ти бая от една камара време, че в предписанията ти няма нищо индивидуално, камо ли приложена миазмична теория. Щото приемаш, че причинител на болестта е тенията, пък цял свят хомеопатия ти казва, че причина е човекът, позволил да се развие тения, така както нямаме болен от стафилококи, имаме човек, позволил свръхпопулация на стафилококи. Какво лекуваш? Вероятно ще имаш някакъв успех тук-там, но ми е интересно на каква цена относно цялостното здраве на човека. Ще му излекуваш тениите и ще му влошиш нещо друго - най-вероятно. И аз мога да ти спра астматичен пристъп с 1М арсен например и да хвърля прах в очите на доверилата ми се майка, че видиш ли колко съм велика, независимо че детето след предписанието започва да се напикава нощно време или да хапе и крещи /регрес или превъзбудена нервна система тоест влошаване на по-дълбоко ниво/ Съжалявам и ми е мъчно за детето, но да ми се правиш на месия с твоя уред и да ми го навираш тук в очите, сякаш си щял да го спасиш, хайде моля ти се.
Как, да речем, след като изчезнат пъпките, а се появи киста на еди-какво си (само пример), пациентът може да разбере дали кистата е следствие от неправилно лечение и потискане, или просто е новопоявила се болест, която намира изява, независимо от провежданото преди известно време лечение.