Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 143
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Какво означава, когато човек развива физически симптоми и се разболява, вследствие на изпитани емоции като гняв, болка, тъга и изобщо някакви по-силни емоции? И то още на следващия ден. За кой тип ХЛ е специфично това? И защо се получава така, какво не е наред със жизнената сила?

# 301
Какво означава, когато човек развива физически симптоми и се разболява, вследствие на изпитани емоции като гняв, болка, тъга и изобщо някакви по-силни емоции? И то още на следващия ден. За кой тип ХЛ е специфично това? И защо се получава така, какво не е наред със жизнената сила?
Всички сме болни от емоции,а те са много видове. А това, че реагира физически още на следващия ден, означава добра реактивност, тоест изработва отговор на стимула. Много е общ въпросът.

# 302
Тоест, можем ли от хомеопатична гледна точка да кажем, че това е добре?

Последна редакция: пт, 24 окт 2014, 10:35 от penelopy

# 303
# 304
  • Пловдив
Туберкулин при доказване може ли да доведе до туберкулоза?-може да е глупав въпроса,но имената понеже са еднакви......
БЦЖ нали е срещу туберкулоза,а моя имаше много бурна локална реакция като бебе на рамото,плюс много рев и неспокойство през първия месец след ваксината.

Извън темата-но някой да е А- или 0- кръвна група?става въпрос за това момче ,ако сте чули което катастрофира с мотора на Кукленско шосе.

# 305
  • София - Варна - Бургас
Туберкулин при доказване може ли да доведе до туберкулоза?-може да е глупав въпроса,но имената понеже са еднакви......
БЦЖ нали е срещу туберкулоза,а моя имаше много бурна локална реакция като бебе на рамото,плюс много рев и неспокойство през първия месец след ваксината.

Извън темата-но някой да е А- или 0- кръвна група?става въпрос за това момче ,ако сте чули което катастрофира с мотора на Кукленско шосе.

Само неразбиране същността на хомеопатията, може да поставя знак на равенство м-у ваксина и хомеопатия!?

Как може да доведе до туберкулоза дестилирана вода без нито една молекула от първоначалната субстанция? Но да се знае, самолечение с което и де е хо л-во, особено с нозоди, може да доведе до много неблагоприятни последствия.

# 306
  • Обетованата земя
 Преди време аз бях задала същия въпрос за карцинозина, дали може да предизвика рак, и ми беше отговорено, че както той, така и всяко друго х.л. ако е неправилно изписано и приемано в неправилни дози, може да обърка така нещата в човек (миазми и т.н.), че да се стигне и до сериозно състояние като рак. Предполагам, че и за туберкулина важи.

# 307
Преди време аз бях задала същия въпрос за карцинозина, дали може да предизвика рак, и ми беше отговорено, че както той, така и всяко друго х.л. ако е неправилно изписано и приемано в неправилни дози, може да обърка така нещата в човек (миазми и т.н.), че да се стигне и до сериозно състояние като рак. Предполагам, че и за туберкулина важи.

Важи. Само че не е толкова просто и лесно. Въпрос на терен, диспозиция и т.н. Много са факторите.

Александър, дай да ти чуя логиката "ОСОБЕНО нозоди".  
Освен това молекула вода без изходна субстанция може да ти предизвика чудесни физически симптоми в слабите места и може да ти отключи чудесии.

И ти, като разбиращ същността на хомеопатията, искам да те питам докога ще изписваш на хората по 7-8 лекарства на куп, за всичките им бактерии, дето си открил из тях?!? Че и отделно конституционално. Заливат ме объркани хора с въпроси относно начина ти на лечение! Имаш ли логично хомеопатично обяснение, позовано на хомеопатични правила, което да изложиш тук и което да докаже, че трябва да изписваш всевъзможни чудесии на хората.

# 308
  • Пловдив
Мече скоро в темата се коментира въпроса за прекалено силен миазъм,и че понякога трябва да се попотисне.
Обаче- нали при правилно лечение  с  хомеопатични лекарства целта е не  да се потискат симптомите ?
Нали все се пише че потискане се получава при даване на грешни ХЛ newsm78
Как тогава се потиска твърде силен миазъм?

# 309
Когато има няколко активни миазма може да се влоши здравето. Когато се провежда лечение, лекарството се изписва за активния миазъм. Това се определя от симптомите. Определени симптоми съответстват на определен миазъм. Човекът може да има симптоми и от друг миазъм, но да не са активни в момента. За справка и повече обяснения - Хроничните Болести.

# 310
Попотисне не е най-точната дума явно, щом се разбира по този начин.
Човек носи черти от всички миазми. Както Цонна казва, има активен и най-често подлежащ миазъм след него. /Понякога активният и подлежащия не е лесно да се определят - кой е активен, кой подлежащ/. При ракови заболявания са активни всички миазми.
Попотискане е в смисъл например ако са отстранени латентните симптоми на миазма, той се разгръща с по-голяма сила на по-дълбоко ниво. Например премахваш си няколко брадавици и след няколко месеца ти заболява черния дроб и още нещо в добавка. Тогава се прилага антимиазмично лечение /уточнихме, че не е нужно да е с нозод, щото антимиазмично лечение и миазмичен блокаж са различни неща/, и така миазмът се попотиска, дава му се възможност отново да започне да изявява повърхностни симптоми и така се помага и на човека да излезе от него и да влезе в друг, по правилния спираловиден път на миазмите. Теорията не е толкова сложна, колкото изглежда, практически винаги е по-сложно.

# 311
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
хомеопатът, при който ходихме за свекъра ми се изрази по този начин: да се държи миазма в шах.
миазмът не може да се премахне, но хомеопатично така да се третира, че да не се разгърне като болест.

# 312
  • Пловдив
Благодаря Мече за отговора!
Снощи четох в старите теми,и твои и обяснения на Ниал от преди .Има наистина доста полезна иформация.

Едно твое обяснение четох за нозодите.Когато нозода се дава като такъв за премахване на блокаж -се дава еднократно,и се изчаква ....Възможно ли е  според теорията  няколко  месеца (някакъв период ) след първата доза хомеопата да реши че пак има нужда от същия нозод?или не би следвало  по теория

Ако след първата доза на нозода няма видимо влошаване,има картина на ново ХЛ,което действа много добре ,но до  време,и спира да действа в един момент.Хомеопата след  проследяване дава
 нов приема на същия нозод(минали са 6 месеца след първата доза),след който обаче има поява на симптоми от картината на нозода ,и влошаване на съществуващите симптоми.
Сигурно не е трябвало да се дава пак,но вече даден каква е вредата за човека.......

# 313
Будико, мисля, че е ясно от много време, че не може никой да каже каква е вредата за човека. Честичко питаш това и честичко ти отговарям - не може да се каже Simple Smile Всеки има слабо място, всеки има различно ниво на жизнена сила. Къде, как, за колко ще реагира човекът, не се знае.

# 314
  • София - Варна - Бургас
Мечка Малинарка.........

Цитат
И ти, като разбиращ същността на хомеопатията, искам да те питам докога ще изписваш на хората по 7-8 лекарства на куп, за всичките им бактерии, дето си открил из тях?!? Че и отделно конституционално. Заливат ме объркани хора с въпроси относно начина ти на лечение! Имаш ли логично хомеопатично обяснение, позовано на хомеопатични правила, което да изложиш тук и което да докаже, че трябва да изписваш всевъзможни чудесии на хората.

А ти Нина, като си толкова смела, попитай твоята главна преподавателка и председател на училището ви, защо ползва същия метод, който и аз и то 2 - 3 години преди мен и да обясни на теб  или тук във форума как и защо. Ако ти стиска де, защото си и подчинена като стажант-преподавателка.
  Ами, не дай си Боже децата ти имат кучешка тения как ще ги лекуваш, ако изобщо разбереш навреме. Защото официално се разбира доста късно - след като тенията е голяма. Може би и тя ще потвърди, че всяко 15-то дете е носител. А приносител на бактериите отделяни от кърлеж е всеки 5-ти. Факт!

http://dnes.dir.bg/news/smart-detska-gradina-kucheshka-tenia-mom … ivo-pole-13429348

"...5-годишно момченце е починало вчера в детска градина "Косе Босе" в хасковското село Криво поле. Направената аутопсия сочи, че причината e “кучешка тения”, съобщи БНР..." - ето как са открили тенията: "След аутопсия" !?...

Общи условия

Активация на акаунт