Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 047
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • София - Варна - Бургас
Алексндър, благодаря, всъщност удрям енергично дъното на шишенцето в дланта си. А от какво зависи броя на сукусиите - 10,12,20,30?
От чувствителността на пациента. Аз доколкото знам се започва с 10 сукусии, и ако са много за конкретния човек и има подобно влошаване се намаля или дозата като количество или броя на сукусиите до 8-6-4-2, докато се нагоди към пациента. Че на практика не го правят -факт. Simple Smile Но за повече от 10 сукусии не съм чувала, мен не са ме карали повече от 10 пъти да сукусирам. И между всяко удряне оставяй по 1 секунда , за да има време да се наредят молекулите до другия удар.

Пани и диди24, при производството на хомеопатичните лекарства, броят на сукусиите между всяко разреждане е 100. Когато от гранулки или друго течно хо л-во си правим течно хо л-во, 2- 3 гранулки и 20 сукусии са напълно достатъчни, а после преди всеки прием от 5 до 10 сукусии. Впечатлен бях, когато установих, че при бързо сукусиране с пауза по-малка от 1 секунда, потенцията почти не се вдига. Факт! Как го е открил това Ханеман е загадка...
 Не ти препоръчвам да ползваш ръката, защото има опасност от тендовагинит, имаше такъв случай.  Wink  Аз използвам пакетче носни кърпи, които може да държим и в ръката. И още, добре е самия болен, доколкото е възможно, сам да си сукусира л-вото.

Последна редакция: ср, 05 ное 2014, 11:50 от Aleksander

# 466
  • Пловдив
Забравих да кажа благодаря за линка към статията!  bouquet Hug Много интересно...

# 467
Това пък за интервала от 1 сек между удрянето на шишенцето не го знаех. Обаче пак правите някакво ограничение за сметка на индивидуалността. Защо пък до 10 сокусии? Аз съм имала и 10, и 15 и 20 в зависимост от състоянието ми.

А не разбрах - по-малко сокусии при по-чувствителен човек или обратното?

# 468
  • Пловдив
Забравих да кажа благодаря за линка към статията!  bouquet Hug Много интересно...
Аз пуснах в преводача,че англ. ми не е чак толкова добър...Ще видим дали ще се разбере смисъла...

Може ли само формулата да преведеш?

Последна редакция: ср, 05 ное 2014, 12:59 от mystic woman

# 469
  • Пловдив
Мистик, аз имах предвид статията "Как да Не го правим", до тази на Ася не съм стигнала още - вероятно ти за нея говориш.... Blush

# 470
  • София - Варна - Бургас
Това пък за интервала от 1 сек между удрянето на шишенцето не го знаех. Обаче пак правите някакво ограничение за сметка на индивидуалността. Защо пък до 10 сокусии? Аз съм имала и 10, и 15 и 20 в зависимост от състоянието ми.

А не разбрах - по-малко сокусии при по-чувствителен човек или обратното?

При по-чувствителен и с по-слаба жизнена сила - по малко сукуси и ударите с по-слаба сила.

# 471
  • Пловдив
Мистик, аз имах предвид статията "Как да Не го правим", до тази на Ася не съм стигнала още - вероятно ти за нея говориш.... Blush
Да,за нея... Grinning
И примера със стола и момчето също не го разбрах. Rolling Eyes Освен...че майката се е присъединила към детето и заедно са гледали през прозореца?

Ася???

# 472
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
после ще пиша, трябва да взимам детето от ясла...
с него няма как да стоя на компа.

от тази авторка чета книги, това е единственото, което намерих в нета. незнам дали я има преведна на български.

после ще допиша...

# 473
Was ist Organon? Was soll es bedeuten? Поправи ми грешките, където трябва. Mr. Green

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Organon

# 474
Има проблем. Детето е освободено навън, вкъщи не е, това е ключовото изречение и върху това бих мислила аз като родител. Има и обратното поведение. Айкидо иска не за да се самонакаже по мое мнение, а за да изкара агресията навън, която трябва да потиска. Откъде идва тази агресия - не знам. Лично мнение.

Възможно е и да не е точно това прочитът на ситуацията. Децата променят драстично поведението си според средата, в която са попаднали. Поведението навън може да не се тълкува като "освободено", а точно като подражание за вписване в ситуацията. Освен това - пробва нови граници. В семейството много добре знае до къде са границите. Пробва къде са границите в новата позиция на вече пораснало дете в класа.
А няма нищо лошо да си изкара агресията с айкидо, вместо да го стимулираме да я пуска на воля с повод и без повод. Децата имат нужда от ясни граници.

Съгласна съм. Изразих лично мнение, плод на лични впечатления. Факт е, че граници трябва да има. Факт е и, че при правилна /и то нееднократна/ комуникация с детето, няма да се налага да използва думи /вероятно и такива мисли/, че е нужно да се самонаказва. Автоагресия при малко дете е твърде лош знак. Само че най-вероятно в случая то просто не може да се изрази. И понеже агресията е неоспоримо, че това дете я има, ако не я извади по някакъв начин, психодинамичното тъждество е депресия....а говорим за дете.

# 475
Да, потенцията имах предвид, благодаря. В малко шишенце е лекарството и го капя директно. Все си мисля, че 30 разтръсквания са много. Всъщност ще има ли значение, ако до сега съм сукусирала 30 пъти, а от сега нататък 20? В каква посока се променя силата?

Пани, с разтърсвания нищо няма да направиш. Само чрез сукусия - удрянето в еластична повърхност може да се потенцира хомеопатичното лекарство.
В интерес на истината и удар в нееластичната ми маса работи от години...

# 476
Само по себе си лошото държание в училище може да е само някакъв момент. Много деца, особено момчетата, имат такива проблеми в началото. Щом казваш, че се води по акъла на друго дете, пробвайте в тази насока да говорите. Да има самочувствие сам да решава дали да постъпи така или иначе, да знае, че е достатъчно ценен и без да се опитва да се харесва на някой.
Скрит текст:
Интересно защо е решил да се самонаказва. Първо си помислих, че е модел, възприет от вкъщи или училище, но едва ли е така. Спекулирам, че може да е усетил реакцията ви към поведението му твърде интензивна, тоест вашето разочарование към него и с това псевдо наказание да е решил да 'изкупи' вината си. От друга страна ако е така, това предполага, че детето е свръхотговорно към вас, както и самокритично.
Ако имаме фактическо самонаказание, обяснението ми е следното: детето /което и да е то/ е толкова безсилно, толкова доминирано, че не може да изрази гнева си навън по никакъв друг начин, защото му е забранено - било върху хора, било върху вещи, затова остава единствено варианта върху себе си. Друга причина е, че просто ще наказва родителите си по този начин - децата знаят твърде добре, колко се паникьосваме, когато се наранят. По този начин не само ще търси внимание, но и ще осъществява наказание точно по същата причина и логика, поради която доста деца се напишкват и наакват на възраст, когато прекрасно регулират тези си функции /изключвам моментите на болест/ Wink

# 477
  • на плажа
Отново съм в шах. 30 сукусии. Вероятно е преценила, че има нужда, защото пък на детето на моята приятелка е казала 20 пъти. Утре трябва пак да водим детето да го види, но се притеснявам, че мъжът ми ще го заведе, а той не пита нищо.
П.С.
Това повтаряне на лекарството снощи май се оказа грешно. Детето днес е по-зле свирка, диша по-учестено. Хем я предупредих, че предишния път ми се стори, че го доказа. Как да спра това сега? Ако му дам нещо ментово дали ще помогне? От друга страна пък ме е страх да не попреча на лечебния процес.

Последна редакция: ср, 05 ное 2014, 20:25 от Pani Kowalska

# 478
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Was ist Organon? Was soll es bedeuten? Поправи ми грешките, където трябва. Mr. Green

Was ist ein Organon?
другото е правилно.

иначе да, Ханеман го кръщава като творбата на Аристотел, но май не е бил само той по това време има май доста творби с това наименование, затова той отдолу слага и 2рото заглавие.

# 479
Ако ти е интересно прочети за история на медицината.

Естествено, че другото е правилно, защото е цитат от известно стихотворение. Heart Eyes Mr. Green Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт