Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 088
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • София - Варна - Бургас
Александър или е доказване,или подтискане,Но детето се влоши след прием на Туб1М ,който бе даден в остро.При класически сме уж,но тя си позволява много често да предписва редуване на 2 лекарства при доста деца.
 Конкретно в случая  предписанието й при първия разговор беше-дай един път Туб,а след няколко часа Ликоподиум.Макар че Туб бе пит преди 2 месеца,а мен ме притесни това че е висока потенция и е минало малко време от предния прием.Питах-да не давам,тя вика дай.Дай-ама.................
Казах й после че за кратко се е подобрил след Туб,но изведнъж после се влоши и стана по-зле от преди това.Тогава каза Антимониум200,през половин,един час.

Класическия хомеопат знае, че ТУБ не се предписва като Остро л-во.
  При Лечебна криза, първо имаме кратко засилване на съществуващите симптоми, последвано от лечебен ефект. При теб е обратното, което доказва, че ТУБ е погрешно предписване. Може би си е мислила, че давайки нозод, последващото хо л-во ще работи добре  Simple Smile, но... не!

# 271
  • Обетованата земя
Сега разбрах за приятелка, която е минала операция заради рак на яйчниците, предстои й химиотерапия. Може ли да й се помогне на този етап с хомеопатия, да я съветвам ли изобщо, то и кой хомеопат да й препоръчам? Sad

Будико, щях да ти пиша снощи, доколкото съм чела много е важно какво се е случило в живота на човек, по време на появата на проблемите, и по това също се предписва лекарство, макар и да няма симптомите в момента. Казваш че тиковете и заекването са почнали след операцията и по-скоро след като са го изтръгнали от ръцете ти едва ли не и са му сложили маската насила. Може би трябва да се опита с някое лекарство, което се страхува че ще му направят нещо лошо и се страхува от раздяла с майката (макар че то кое ли дете не се страхува от това). Просто си разсъждавам, но според мен при следващия хом. го подчертай.

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 15:13 от didi24

# 272
Didi, според мен изобщо не съветвай в тази ситуация Peace. Това са решения, които човек трябва да вземе сам или с най-близките си, каквито и да са последствията. Отговорността е огромна, а вероятността да се попадне на кадърен хомеопат- минимална. Има куп алтернативни лечения. ако човек е решил да избере нещо друго, може да го направи и сам Peace.

Будико- предписа върху новата картина- конституцията и още едно хл, но не помня кое( това беше преди година и половина). От второто имахме само няколко приема - до очевидното подобрение и след това 2-3 приема конституция на другия ден и до там. След този случай имахме още няколко с толкова бърз резултат и след това лечението започна да буксува.

# 273
Моля за съвет! Някой има ли опит с алергични обриви? Мазах се 2 седмици с diprogenta, но ми се появяват нови. Днес ми зписаха Ксизал, но хич не ми се пият лекарстава Sad. Дали има алтернатива на този тип лекарство?

# 274
Didi, според мен изобщо не съветвай в тази ситуация Peace. Това са решения, които човек трябва да вземе сам или с най-близките си, каквито и да са последствията. Отговорността е огромна, а вероятността да се попадне на кадърен хомеопат- минимална.

Абсолютно съм съгласна! Вероятността клони към нула! Странно как всичките тези безобразия се представят за хомеопатия! Срам и позор!

Чета си темата за аптеки Хера и там някаква женичка се радва, че детето няма вече обриви. Боже, само ако знаеше какво означава това. Той ги махнал, с магическата пръчка. ooooh!

# 275
  • Обетованата земя
Наистина нищо няма да съветвам, сигурна съм че може да помогне хомеопатията, но просто няма кой да я приложи както трябва. Благодаря, че писахте, може би точно това исках да чуя.

Отговорността наистина е огромна и аз се чудя от тази гледна точка на тези които се наемат да станат хомеопати. За мен това е супер отговорно и трудно, човек трябва да знае със сигурност какво и как прави и какви са последствията от това, трябва да си много, много добър и обучен, за да се впуснеш в това приключение. Не им ли тежи на съвестта тази проба върху хората, ще дам нозод, няма да дам, ще пробвам това, ще пробвам другото, а после...

# 276
  • Пловдив
И аз това съм се питала доооста пъти...особено откакто стоплих,че предпоследния хомеопат ни вика толкова често Whistling И видимо,при липсващо подобрение как един поне не посмя да каже-немога да помогна и спирам,за да не навредя повече Tired Машина за пари...както и другите докторя.Молим се да не допираме да никой от тях,че... Praynig

При моето дете,навремето,още преди да знам,почнахме с коктейли от камара хомеопатични.Боаронски предписани.Тогава боледуваше всеки месец.И след изпити по схема препарати направи някаква кашлица...Никой не разбра/заподозря от какво е.Дори го снимахме за съмнение за пневмония...беше чист.Спрях всичко още тогава и почнах да чета тук.

# 277
  • Пловдив
Извинявам се за офф топика,
Скрит текст:
но една приятелка търси "Как да отгледаме здраво дете въпреки лекарите" на български/английски в pdf формат. Моля, ако някой я има, да я качи в dox bg,  за да й пратя линк да си я изтегли. Изключително ще съм благодарна!   bouquet

# 278
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
yulingaда види тук дали има нещо безплатно. аз я имам само на хартия...

# 279
И аз я има на хартия. Да погледне и в спиралата.
Ася, как се свалят книги от този сайт? Намерих една, която търся, но се сваля в exe файл. Това не може да е книгата, а сигурно някаква програма-бъг или ?

# 280
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
не съм свалял от там, намерих го в гугъл. аз цъкнах на заглавието и ми излезна бутон отдолу. не съм пробвала да тегля, защото я имам.

книгата е писана 80те и бая локуми има разтеглени. основните неща се побират и на 100стр...
аз я прочетах, ама съм я ползвала после само 1 път за справка.

# 281
Александър или е доказване,или подтискане,Но детето се влоши след прием на Туб1М ,който бе даден в остро.При класически сме уж,но тя си позволява много често да предписва редуване на 2 лекарства при доста деца.
 Конкретно в случая  предписанието й при първия разговор беше-дай един път Туб,а след няколко часа Ликоподиум.Макар че Туб бе пит преди 2 месеца,а мен ме притесни това че е висока потенция и е минало малко време от предния прием.Питах-да не давам,тя вика дай.Дай-ама.................
Казах й после че за кратко се е подобрил след Туб,но изведнъж после се влоши и стана по-зле от преди това.Тогава каза Антимониум200,през половин,един час.

Класическия хомеопат знае, че ТУБ не се предписва като Остро л-во.
  При Лечебна криза, първо имаме кратко засилване на съществуващите симптоми, последвано от лечебен ефект. При теб е обратното, което доказва, че ТУБ е погрешно предписване. Може би си е мислила, че давайки нозод, последващото хо л-во ще работи добре  Simple Smile, но... не!

Напротив. Туберкулин дава чудесни резултати при остри състояния, можеш да направиш справка с таблицата на Виджейкър и "острия" модул, които цял свят ползва, както и cases на Туб при остро.
Това не отменя факта, че в конкретния случай по-скоро става въпрос за потискане, отколкото за естествен ход на болестта, както отговорих и на майката на лични.

# 282
  • Обетованата земя
 Мече, като спомена Виджейкър, заплюла съм си 3 негови книжки, Прогностична хомеопатия 1, 2 и 3, дали си заслужават времето?

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 11:13 от didi24

# 283

Благодарение на Диди!

(не съм качвала за публично теглене до сега, ако не се получи - казвайте да редактирам нещо)

Свалих файла, да не стават аварии с авторски права.

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 12:18 от DarinaK

# 284
  • Пловдив
Да ,за което благодаря Мече Hug
В понеделник обаче както писах лекарката ми каза цялата истина за състоянието на детето,което ме притесни още повече,макар детето вече да бе добре.

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 23:20 от budiko

Общи условия

Активация на акаунт