Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 080
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Ася, пристигна ли Органона на Хауг? Поръча ли хроничните болести?

Искам да го купя и аз и имам въпроси по този повод...

# 376
  • Пловдив
Не разбирам какво стана с публикацията, затова пиша пак отделно... newsm78
Възпалението на ЩЗ е нещо временно, не е хронично, наистина се лекува с кортикостероиди и дори и при такова лечение обичайно отминава без последствия. Хашимотото е нещо съвсем различно! Peace
Цитат
Въпреки че при примера с кърменето не е това случая, има вероятност самият хомеопат да си промени възгледите по даден въпрос след допълнително информиране.
Пролетен дъждец, така е!Обаче хомеопатът не бива да съди и да укорява пациента за това, че той има възгледи, различни от неговите, нито да се опитва да наложи своите. Да ги сподели деликатно, да, но по този начин - не ми се струва подходящо и етично! Един вид етикира пациента: ти тровиш детето си, ти си вманиачена майка, ти създаваш условия за психическа травма след време...

# 377
Дори не мисля, че е редно да споделя възгледите си Peace.
А какво ще каже на майка, която е решила да не кърми?
Това са толкова лични решения, че за мен е направо просташко да спориш с една майка за решенията й, , освен ако не си лично попитан за мнение.

# 378
Именно затова писах, че е било в началото. Тя се следеше паралелно при лекар. Бяха ѝ обяснили, че ако не се хване навреме първо става хипо или хиперф-я (вече съм забравила) и после има трайни последици. Майка ми е с Хашимото, но на нея пък ѝ казват, че няма нужда да пие нищо. Може би станаха вече над две години откакто го диагностицираха.

Да, със сигурност не е била правилна р-ята ѝ. Още повече за дете под 2-3годинки.
Наскоро ми се оплакаха, че психотерапевтка не разбира терзанията за преживяно секцио, защото нейното раждане е било по-травматично от това на пациентката. Прави пренос на собствените си преживявания, хем е минала сигурно през собствена терапия (нали психотерапевтите уж ги задължават?)

Това с кърменето е много щекотлива тема. Не съм съгласна, че в общия случай хомеопатът не трябва да споделя възгледите си (В конкретния случай ги смятам за погрешни. Това с токсичната кърма е направо смешно), но не по този начин със слагане на етикети и да ги беше подплатила с малко повече знания. Обаче има майки, които кърмят деца на 4-5 години и същевременно се оплакват, че децата не могат да се отделят от тях. Ако го лекува това дете, майката направо си се явява негативна поддържаща причина.

# 379
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ася, пристигна ли Органона на Хауг? Поръча ли хроничните болести?

Искам да го купя и аз и имам въпроси по този повод...

да, Органона го чета в момента.
Хроничните не съм ги поръчала, чакам да се появят в един сайт.

# 380
  • Пловдив
На мен ми поставиха диагноза Хашимото 2009г,след второто раждане 2011г се беше много влошила жлезата-огромна,с ТСХ 70 при граница 4,антитела хиляди.Тогава докато кърмех малката ,тя постоянно повръщаше на фонтан, като почнах да пия Л-тироксина ,тя спря да повръща.И си мисля че увеличения хормон е нарушавал нещо при нея.
Тази пролет ходих на ехограф-лекаря се учуди че жлезата е нормална,а 2009г и после 2011г ми казваха че доживот ще трябва да пия тироксина,и жлезата не може да се възстанови-едва ли не обречена.Пила съм много малко хормони.Лекувах се с хомеопатия.

# 381
  • Пловдив

Мече, като спомена Виджейкър, заплюла съм си 3 негови книжки, Прогностична хомеопатия 1, 2 и 3, дали

и аз ще ги прочета тези

# 382
Би ли ми казала кои ХБ са добри. Аз не мога да се ориентирам. Гледах цените и всичко ми се видя адски скъпо. Има ли сайт с антикварни книги? Готова съм до 25$ да дам за двата тома.

За Органона свалих един ПДФ. Ще си го разпечатам.

http://www.zeno.org/Kulturgeschichte/M/Hahnemann,+Samuel/Die+chr … schen+Krankheiten

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 03:21 от Цонна

# 383
Цонна, аз това търся на по-добра цена.

това е на Haug, това са ХБ теоретична част и останалите 4 книги са лекарствата описани.
има още една книга на Haug, тази, но нямам отзиви за нея.... според описанието всичко е вътре...

Органонът го купих през амазон, ползвани книги. ако има предлагане на ползвана книга, то стои под цената на амазон, пише gebraucht ab ... и цената. обикновено цените там са по-ниски, отколкото на страниците на антикварите...

# 384
Аз така и не мога да разбера дали това, което четох на английски е било пълните Хронични болести. Там Ханеман описва надълго и нашироко псората и псевдо-псората, как е стигнал до това, че има миазми, начинът на живот на пациентите, храните, от които трябва да се ограничават и т.н. По-скоро си мисля, че не е пълното, като виждам линка на Ася. Свалих си от гугъл букс ХБ на немски, но на прима виста ми се вижда същото като английското. Такива книги се четат ужасно трудно на Киндъл и само се ядосвам.
Това за л-вата ми се струва, че ще е Материя медика, която според мен не е нужна.

# 385
Ханеман говори за ХБ като едно цяло - теорията и лекарствата.
целият труд на немски е над 2000 стр.

в google books мисля, че е само една част, не вярвам да сложат цялата книга, като гледам цените...

# 386
Линкът, който поместих за Хроничните Болести е същото нещо, което съм чела на английски. Тази българка, която пусна линк с превода е превеждала доколкото разбрах от английското издание.

Ако ми пуснеш какво точно си чела като съдържание мога да ти кажа дали са Хроничните болести. Всъщност мога да снимам английското съдържание на книгата, за по-лесно ориентиране. Пиши ми дали искаш, за да знам дали да се занимавам.

# 387
Сега като разгледах по-добре видях, че на немски това е първа част. Ето линка http://books.google.bg/books?id=Xfk3AAAAMAAJ&printsec=frontc … amp;q&f=false

На английски не помня вече откъде съм го сваляла и вече ми е на киндъла в друг формат и не виждам съдържание, но е същото като това от немския линк. Значи е само първа част и е непълно.

А вижте какво намерих сега: https://archive.org/details/chronicdisease00hahn
В пдф формата дава, че е 1638 страници. Извинявам се, ако сте го пускали. Бележките под черта са пак по цяла страница Crazy

# 388
Да, хартиеното ми издание е същото.( Tafel/Hughes/Dudley) Говоря за копието от Archives.org

С предговор от Hering. В показанто издание книгата започва с предговор от преводачите. Аз всъщност имам няколко допълнителни странички от Константин Херинг преди изказванията на Тафдел, Хюджис и Дъдли.

# 389
Цонна, това означава ли, че в archives е пълното издание?

Общи условия

Активация на акаунт