Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 071
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • Обетованата земя
Сигурно става въпрос за тази статия http://www.samuelhahnemann.bg/fundamentals-of-homeopathy/introdu … k_da_ne_go_pravim

# 436
  • Пловдив
Добре...навихте ме Mr. Green

Напоследък детето има проблем с държанието в у-ще.За кратко 2 забележки в бележника и то за лошо поводение...
Вкъщи меко казано се изумихме.Това не е нашето кротко и тихо дете. Rolling Eyes Който от близките ни да питате,ще потвърдят...Това не е той.
Спореде мен зад всичко това има голяма доза подражание...+ още неща от сорта на говорене на "мръсни" думи.Обаде продиктувани от "лошото" другарче.Т.е. нашият е " устата" на онова дете.
Съответно нашият наказан,а оня ни лук ял...

След обещания,че ще слуша и ще си поправи поведението,вчера пак в тетрадката нещо написано...с червено.Не го видях,той сподели.
Както и да е...Притесниха ме думите му снощи.
Реши...е силно казано  Rolling Eyes Мисли,че иска да ходи на Айкидо.Питам го защо-ами искам и така...Първо не иска,сега друга песен...След малко като обяснение защо иска да ходи ми казва следното - за да се самонакажа.Аз така  Shocked #Crazy Питам-как,защо? Казва-заради лошото ми поведение  Confused

Не знам какво се случва...но ще има разговори.Още.

Някой ще каже,че това не е проблем...но мен това преоразяване ме притеснява.

# 437
  • Пловдив
Диди точно тази статия.

# 438
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мистик, според мен: рефлектирай върху това как водите разговорите с него.

явно детето се чувства между чука (лошото другарче) и наковалнята (родителите, правилното поведение) и търси начин да излезе от тази ситуация. напрежението трябва да излезе от някъде.
трябва да подкрепите детето - едно емоционално силно дете не подражава, то осъзнава качествата и недостатъците си и е сам себе си.
говори с него как се чувства, вслушай се в него и не изисквай да ти обещава да се държи добре! явно му трябва подкрепа, вслушай се в емоциите, страховете му и бъди до него!
не оценявай поведението му, нито казвай, че си разочарована от него. детето трябва да знае, че го обичаш, независимо какво поведение има. поведението/постъпките можеш да ги обсъдиш с него (без да ги оценяваш по някакъв начин), но не казвай неща като: ти си станал лошо момче.
казвай: аз не одобрявам поведението ти в училище, искаш ли да ми разкажеш какво точно се случи? може би си правя грешни заключениния, така ли е?

# 439

Статията е много поучителна. Не виждам нищо притеснително в неуспешните случаи. Не вярвам да има някой, на когото не са му се случвали.
Всеки е в правото си да я прочете както намери за добре за себе си. Много е показателно да се научи, че когато има подобрение, дори да не ни е казано от хомеопата, е по-добре да спрем лекарството. Даже ми се струва, че в момента, в който сме почувствали подобрението, може да сме взели повече от минималната за нас доза.

# 440
  • Пловдив
Дари то трябва да е поучително и за хомеопатите-т.е. те трябва да се притесняват че не само могат да влошат  пациента ,или да не го излекуват,а и да се стигне  до фатален край вследствие на ХЛ.
Но повечето не мислят за това,то масово се тръби че хомеопатията е безвредна.
Всеки има неуспешни случаи,но да се надяваме да няма смъртни случаи ..........

# 441
  • Обетованата земя
На мен ми харесаха думите в статията, че човек трябва да има страхопочитание към лекарствата и потенциите, защото знае колко силни могат да бъдат те, за добро или зло!

# 442
Някак се съгласих с теб Simple Smile   bouquet

# 443
  • Обетованата земя
Имам един въпрос-може ли човек в туберкулинов миазъм, да има нужда от Ликоподиум?

# 444
Кашлица - кихане - хрема е в правилна посока, така настъпва излекуване и при хора, които не приемат лекарства при тези симптоми. Защото симптомите се преместват от по-важни органи и системи /дробове, трахея, ларинкс/, към по-маловажни /нос, синуси и т.н./

Попитах, защото остро при сина ми сега протече по този начин. Досега в повечето случаи е било първо кихане, после хрема, после кашлица. От доста време при остро нищо не давам и се оправя сам, дали пък организма не се научи как да се справя правилно, или пък вируса си беше такъв.  Crazy  Но пък и друг път се е справял сам оганизма му, когато редът е бил Кихане->Хрема->Кашлица...

Пани, дано се справи вашата хом.!
Така е. Зависи къде "удари"причинителят. Карам понякога и двата варианта. Кашлицата след хрема е нормална, защото има стекли се секрети, които трябва да се освободят. Често обаче хремата минава и без последваща остатъчна кашлица, когато е лекувана правилно. Щото остатъчна кашлица след хрема карат и хората, които не са на лечение никакво. Друг е въпросът, че когато няма други причини /хроника и т.н., дечица с дихателни проблеми/, хрема не е добре да се пипа, докато не създаде начален проблем.

asyalein, разбрах те  Peace. Иначе просто писах като човек на човек, без да си потискам моментния яд, и без друго не го считам за колега... Освен Цонна, тук има хора, които са с много по-големи хомеопатични знания.

# 445
  • на плажа
И аз четох преди време статия за вредите от хомеопатията.
Отново имам въпрос към знаещите - вие променяте ли броя на сукусиите при лечение? Четох в органона обяснения, че при ежедневен прием следва да се промени сукусията, защото жизнената сила се променя, но моят хомеопат ми предписва все по 30 сукусии от 10-12 капки. На мен ми се струва, че детето днес е малко по-зле след снощното подобрение, макар че кашлицата е смесена, но пак си е жизнен, с апетит. Не знам какво да мисля вече.

# 446
Има проблем. Детето е освободено навън, вкъщи не е, това е ключовото изречение и върху това бих мислила аз като родител. Има и обратното поведение. Айкидо иска не за да се самонакаже по мое мнение, а за да изкара агресията навън, която трябва да потиска. Откъде идва тази агресия - не знам. Лично мнение.

# 447
И аз четох преди време статия за вредите от хомеопатията.
Отново имам въпрос към знаещите - вие променяте ли броя на сукусиите при лечение? Четох в органона обяснения, че при ежедневен прием следва да се промени сукусията, защото жизнената сила се променя, но моят хомеопат ми предписва все по 30 сукусии от 10-12 капки. На мен ми се струва, че детето днес е малко по-зле след снощното подобрение, макар че кашлицата е смесена, но пак си е жизнен, с апетит. Не знам какво да мисля вече.
Ако разтваряш капките във вода и при всеки прием сукусираш, то неизменно всеки път променяш потенцията. А дори и директно да капваш от шишенце в уста или лъжичка, то пак сукусираш и променяш шишенцето. Тоест винаги динамизираш. Разбъркването с лъжица също е динамизация на водния разтвор. Не знам къде си прочела да се променя сукусията, по-скоро става въпрос за промяна на потенцията чрез сукусии, за да не приема човека неизменна потенция, която може да докаже.

# 448
Имам един въпрос-може ли човек в туберкулинов миазъм, да има нужда от Ликоподиум?
Ако е здраво зациклил в туберкулинов - не. Ликоподиум има туб.включвания - например интелектуалното развитие изпреварва физическото, но си е псора и по-често даже сикоза. Той работи, полага усилия, не е търсач,наготово, като повечето в псевдомиазъм. /не може така просто да се каже, но се надявам синтезирах/

# 449
  • на плажа
Да, потенцията имах предвид, благодаря. В малко шишенце е лекарството и го капя директно. Все си мисля, че 30 разтръсквания са много. Всъщност ще има ли значение, ако до сега съм сукусирала 30 пъти, а от сега нататък 20? В каква посока се променя силата?

Общи условия

Активация на акаунт