Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 079
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Няколко страници по-назад са поместени линкове с обяснения. Може би ще е полезно да се запознаете с тях.

# 406
  • Обетованата земя
Пани, макар че е хронично, пак би трябвало да има различно лекарство за спазъм, според това какво точно представлява спазъма, успокоява ли се в седнало положение, на отворен прозорец или влажен въздух, уплашен ли е и тн. От друга страна съм чела, че понякога конституционалното лекарство може да помогне в остро състояние и да го "обере" един вид, дано хомеопатът си разбира и знае какво прави. От трета страна, сигурна ли си че Нукс Вомика ви е конституция и не ви е лекарството за остри състояния спазми (ако протичат по един и същ начин)?

Сега чета Теорията за потискането на Виджейкър, тук споделя за някои свои провалени случаи в началото на практиката, където даже от неправилно лечение и потискане с х.л., следва невъзвратимо влошаване и даже смърт в някои случаи(чела съм такива признания и на Маргарет Тайлър и на Витулкас)...та ставам още по-недоверчива към хомеопатите.  Crazy

Имам един въпрос, "Кашлица -> Кихане -> Хрема" по Херинг ли е?

# 407
  • на плажа
Диди, в нищо не съм сигурна вече. Определи го като Нукс Вомика и четейки в нета за типа НВ съм съгласна, че отговаря на този типаж. По принцип до сега не се е страхувал при спазъм, в повечето случаи не му личи - има желание да тича, да играе, да кара колело. Един единствен път беше зле и тогава имам чувството, че доказа лекарството. Чух се с хомеопатка - каза довечера да повторя дозата. Питах я дали трябва да следя за промяна и тогава да дам, но тя категорично каза, че няма проблем. Да съм му дадяла, а утре иска да го види. Аз се страхувам да не изтърва момента с хомеопатията и пак да се озовем с урбазон и вентолин в болница. Чувствам се много глупава!

# 408
  • на плажа
Няколко страници по-назад са поместени линкове с обяснения. Може би ще е полезно да се запознаете с тях.
Цона, не на всички английският или немският са ни матерни езици, та разчитаме на по-знаещи да отговорят.

# 409
О, то поне сто пъти и на български са писани нещата, ако някого не го мързи да ги синтезира за такива питащи...

Явно доста народ и на матерния/бащиния си език трудно се справят. Просто предположих, че щом някой се е кръстил с такъв ник би могъл да се справи с текст на чужд език. Разбира се, може и да бъркам...

Сигурна съм, че при желание ще намерят нужната им информация. Peace

# 410
  • на плажа
Аз лично не намирам информация в нета. Дори и да има вметнато нещо, то  това е крайно недостатъчно, а ако трябва да се рови из темите, за да се открие нещо - нямам това време. Ако някой желае да помогне и да отговори на питане - благодаря.

# 411
Извинявай-значи ти нямаш време да намериш нещо, което живо те интересува, но някой си, който ако може да бъде така добър да рови нета хем да го намери, хем да ти го изпльоска и ти отгоре на всичкото тропаш с крак и да ти го преведе...  Crazy

Айде, поне малко от малко се съобразявате. След като има линк на чужд език намерете начин да си го преведете след като толкоз пък се интересувате. Като има желание, има и начин... Има Гугъл транслейт, има деца, които учат в езикови гимназии... То освен, че ще трябва превод, ще се наложи и да се обясняват нещата.

На който му е недостатъчно информацията от нета се интересува от литературата, в която се говори за това.

Купи си книжки и чети.

# 412
Странно ми е колко сте взискателни към някакви непознати, дали със същата настървеност изисквате информация от "хомеопатите" си?

Защо не го помолиш да ти обясни нещата?

# 413
  • на плажа
Би ли се успокоила, ако обичаш. Чужди езици знам, в езикова гимназия също съм учила, а липсата на време си е липса на време. Не тропам с крак на никого, а моля, ако някой знае и умее да обясни в няколко изречения нещо, за което са изписани вероятно много неща, но неразбираеми за лаици като мен. Тук само хомеопати ли пишат?! В момента си изгуби ценното време, а и моето, в излишни деградивни заяждания и подмятания. Приятна и спокойна вечер желая!
П.с
Не съм забелязала някой нещо да изисква, а още по-малко - настървено.

# 414
Спазъмът не е хроника. Това е или остро, или силно обостряне на хронично. Острото състояние е САМООГРАНИЧАВАЩО се - или завършва с излекуване, или със смърт. Не е възможно човек да е в непрекъснати спазми. Може конституцията да помогне, но най-често се изисква друго остро лекарство. Защото именно конституцията провокира и произвежда спазмите. Стимулирайки конституцията, може да се влоши в случая.

Кашлица - кихане - хрема е в правилна посока, така настъпва излекуване и при хора, които не приемат лекарства при тези симптоми. Защото симптомите се преместват от по-важни органи и системи /дробове, трахея, ларинкс/, към по-маловажни /нос, синуси и т.н./

Скрит текст:
Здравето ми и това на близките ми е на първо място по приоритети - това е личното ми мнение относно наличието и неналичието на време. Гледам и че всички покрай мен полека-лека осъзнават колко е важно, без да се налага дори да обяснявам моята си позиция.

# 415
Не разбирам какво стана с публикацията, затова пиша пак отделно... newsm78
Възпалението на ЩЗ е нещо временно, не е хронично, наистина се лекува с кортикостероиди и дори и при такова лечение обичайно отминава без последствия. Хашимотото е нещо съвсем различно! Peace

Не вярвам това да са твои думи, но все пак: Възпаление не може да се излекува с кортикостероиди. Ако не се даде шанс на възпалението да се изяви и развие с пълна сила, /не да се "стреля" още в началото/ след което да се лекува хомеопатично, то хронифицира. Дали ще е възпаление на лигавици, дали на орган, кости, стави или друга система, няма значение. Единственото, което кортикото може да създаде, това са хронично болни пациенти.

# 416
  • Пловдив
Мечка, благодаря за коментара!  bouquet Сега виждам как звучи написаното от мен, а имах предвид нещо съвсем друго - че възпаление на ЩЗ и хашимото са доста различни състояния от гледна точка на традиционната медицина, съответно тя има различно становище и подход към тях и различно виждане за възможността за излекуване... ooooh! Малко неясно и накратко съм се изказала  Mr. Green
budiko, интересно това за хашимотото...предполагам, че всеки случай е индивидуален, понеже, доколкото изобщо съм наясно, зад тази диагноза в действителност стои широк спектър от състояния на жлезата...Но аз досега не съм чувала/чела за друг случай на пълно и окончателно излекуване от хашимото, пък било и то с хомеопатия. Което, разбира се, не значи, че твърдя, че е невъзможно! Peace

# 417

доколкото за свадата и качеството им като хомеопати - разбрах, че щом не успяват двамата да си изяснят нещата помежду си, а го правят едва ли не "обществено", то имат дълъг път пред себе си... за мен е еднакво непрофесионално да се напада някого лично при професионален спор, както и да лекува в разрез с принципите на хомеопатията, а да се твърди друго.

Ок, тогава, понеже никой не разбра целта ми - ако искате, мога да оставя Александър БЕЗ да го поправям, да ви лута в хомеопатичните си бисери. Само че имайте предвид, че тук не четете само редовните, а има и хора, които изобщо не са наясно за какво става въпрос. И така попаднал човек на нечие грешно хомеопатично мнение, остава подведен. А пък достатъчно много ни подвеждат навсякъде.

Лични неврози има всеки, почти всеки трети е с тежка такава. Няма излекуван човек, това дали бие жена си, или има ригидни схващания по определени въпроси, и двете теми стоят на една психодинамична плоскост - тоест какво и кога ще пренесе върху теб, никой не може да каже. Simple Smile
Моите схващания за професионалност са си мои, носят ми единствено морално удовлетворение и смятам да продължа да си ги спазвам, няма как да угодя на всички. Ако съм решила да заклеймявам простотия и гавра с хората от моята си позиция, дали публично или лично /твърде много съм му писала и лично, без ефект/, ще го правя и въпреки нежните чувства на възмутилите се.

# 418
И още нещо, щото аз проблем не виждам. Дала съм разрешение на Александър да коментира публично случая ми. От друга страна аз като негов бивш пациент имам право да коментирам лечението му когато и където поискам, точно по същия начин, по който вие коментирате леченията и отношението на вашите хомеопати.

Пациент и хомеопат имат негласно споразумение помежду си. Пациентът плаща на хомеопата за лечение; когато лечението предизвиква въпроси у пациента, хомеопатът може да обясни, макар че не е длъжен /да сравним с други професии/ /аз обичам да обяснявам, защото не обичам неизяснени неща, което автоматично препраща към следното - искам яснота, щото не искам несигурност, щото съм тревожен характер, нататък също знам защо съм тревожен характер, но ще го задържа за себе си/ Laughing  Хомеопатът има също своите изисквания, които трябва да разясни на пациента - да не компрометира лечението си по един или друг начин /в контекста на пациента винаги се вижда какво да му се каже в тази посока/, да бъде активен участник в лечението си - защото вече всички знаем, че без премисляне, при възрастен човек трудно ще настъпи излекуване. Ако хомеопатът вижда нещо, което ще помогне на лечението или ще му пречи, той е длъжен да го съобщи на пациента/тук вече влизаме в безкрайните дебри "ама защо не ми го каза по еди-какъв си начин/.
Останалото са безумни претенции от единия към другия и обратно.

Последна редакция: нд, 02 ное 2014, 21:34 от Мечка Малинарка

# 419
  • Пловдив
Мече, принципно е така, обаче ти пишеш в темата от ролята си на хомеопат, така че хората имат към теб високи изисквания за абсолютна принципност и непогрешимост - така, както имат и към хомеопатите си! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт