Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 049
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мистик, превеждам ти го отгоре-отгоре, че времето ми е ограничено...

Когато планината Св. Елена, която ни е в съседство, започна да се тресе, едно от децата ми ме попита: "Ще полудеят ли хората, които живеят близо до вулкана, когато той избухне?"
"Ти полудя ли когато валя?" - попитах аз. Докото обмисляше моя отговор, брат му каза: "Да полудееш, защото вали или избухва вулкан е толкова безсмислено, колкото и да полудееш заради друг човек. "
Всъщност ние живеем в мир с природата, защото сме разбрали, че тя няма да се промени, за да пасне на нашите идеи. Сега, твърде често ние очакваме хората да се променят заради нашите мисли и децата да се развиват според нашия план. Такива очаквания ни оставят фрустрирани и безпомощни.

Как знам, че вали? Наблюдавам. Не плача, за да променя дъжда; аз реагирам като си взимам чадър. По същия начин: как знам какво е моето дете? Аз наблюдавам и отговарям без да се опитвам да манипулирам.
...

Причината за поведението на детето е често емоционална и не винаги пряко свързана с това, което казва или прави. Да се спре изразяването не означава, че се спира причината. Аз мога да накарам детето да спре да удря или вика, но причината за неспокойството остава и ще избухне отново. Всъщност това спиране ще предизвика чувство на деление и страх, което ще подсили неспокойството и ще въвлече детето в нарастваща агресия.
Точно обратното, ако веднъж разбера детето, аз мога да му отговоря вежливо, с уважение към това, от което в момента има нужда.

В моята книга Raising Our Children, Raising Ourselves предлагам формула за комуникация, която да ви помогне да намерите пътя обратно към мъдростта и любовта:

S -  себерефлексия, освобождаване от тиранията на нерефлектираните мисли
A - внимание към детето
L - изслушване
V - потвърждаване, подкрепа
E - подсилване (заставане зад гърба)

пример:

докато Adi работеше в градината, неговата 5-год. дъщеря Ruthi влезна в къщата и си сипа чаша мляко. една част от млякото се разсипа по масата и пода. Когато Adi влезна в къщата и видя разсипаното мляко, беше готов да започне с: "Защо не ме извика да ти помогна? Знаеш, че не можеш сама." Вместо това той пое дълбоко дъх, премисли отново тези думи наум (S от SALVE) и си остави време да прецени, че те не са верни и не са в негова помощ.
Той обърна внимание на (A) на Ruthi. Той видя, че тя не искаше да прекъсне неговата работа като го моли за чаша мляко. Той се приближи до нея и каза мило:"Видях, че си си сипала сама чаша мляко."
Ruthi отговори:"Да и разсипах малко." Тя погледна баща си в питащи очи, а в това време бащата слушаше детето с отворено сърце.

"Това ми се случи и на мен преди няколко дни при дядо."(V for Validating). "Аз разлях сок. Спънах се, дядо се усмихна и ми даде кърпа. Почиства се лесно."

Ruthi се затича към кухнята и донесе кърпа (E, тя почувства подкрепена), която даде на баща си. Не беше правилната кърпа за бърсане на под, но този път я прие.

S от SALVE е най-мощната о понякога най-предизвикателната част от формулата, защото изисква да се отклониш от дългогодишния навик да служиш на мислите си.
...

нямам време да превеждам повече.
най-добре е да се прочете цялата книга, има много примери и много добре е обяснено как да се прилага тази формула. също има и съвети за преодоляване на тръшкания, за властови игри и прочие..

# 481
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ако ти е интересно прочети за история на медицината.

Mr. Green

чела ли си Мишел Фуко?
има интересни идеи. особено тази за Паноптикума - приложим както за идеален затвор, така и за училище или болница.
след запознаването с тази идея, не ми е чудно защо лекарите (не)правят това или онова  Wink

# 482
  • Обетованата земя
Това повтаряне на лекарството снощи май се оказа грешно. Детето днес е по-зле свирка, диша по-учестено. Хем я предупредих, че предишния път ми се стори, че го доказа. Как да спра това сега? Ако му дам нещо ментово дали ще помогне? От друга страна пък ме е страх да не попреча на лечебния процес.
Един от методите на антидотиране е даването на много по-ниска потенция на същото лекарство. Един вид обира лошите последици от по-високата потенция. Нашата хом. го беше приложила при пневмонията на сина ми миналата зима, която стана на фона на лекарството което пи тогава. Не ми го обясни точно така, но аз в последствие докато се информирах осъзнах, че това е направила. Но това само хом. може да ти го каже, довери й се, то ще стане ясно дали сте на правилен път, при спазмите няма как да не стане ясно правилно ли работи или не, неправилното лечение просто "лъсва".

# 483
  • на плажа
Ами като говорих с нея тя ми каза да му дам една доза, но при настояване от моя страна, че предния път се влоши много, тя каза че е възможно и да не му давам нищо. Предпочитам да не давам, защото предишния път финиширахме в болницата.проблемът според мен е, че изписва едни и същи капки, в една и съща потенция, които да приема 2-3 дни, независимо дали има промяна.

# 484
  • Обетованата земя
Предишният път, когато тя ви лекува ли?

# 485
  • на плажа
Да. Тогава бяхме на море и дистанционно го лекуваше.

# 486
Pani, детето пети ден след началото на лечението е с явен спазъм по твоето описание Peace. Още колко ще чакаш, за да подейства лекарството?
Не искам да те притеснявам, напълно те разбирам, но когато има ефект от хл, то състоянието се подобрява и се стига до излекуване за броени дни. В случая все едно детето е оставено без лечение и се следва собствения ход на болестта. Това е ОК за здрави деца .
Но пети ден детето да свири, не става Peace.
Позволи на детето да диша, защото страда то Peace. Или ревизирайте лечението, или започни вентолин.
Пиша това, защото съм минала почти две години по този път и знам как изглеждат нещата, когато хл действа и как, когато се задълбочават нещата.

# 487
  • Обетованата земя
От друга страна ние не знаем колко сериозен е спазъмът. Ако е лек и детето не се мъчи, аз бих дала шанс на хомеопатичката. Най-добре ще си прецениш ти Пани, ти си знаеш положението най-добре, стискам палци сега всичко да мине леко.  Hug Дори и да дадеш Вентолин, не е нищо фатално.

# 488
Диди, щом тя го чува, че свири..... Peace.
Моята ми се е случвало само 3-4 пъти да я чувам , че свири от разстояние за токова години.

# 489
  • на плажа
Това е дилемата - вече не знам на кого да вярвам. От неделя е с лек спазъм и единични хрипове. Не мисля, че хомеопатията действа. Искам да вярвам, а не мога. Факт е, че детето не се мъчи. Вечер спи спокойно, дишането му се нормализира. Забелязвам, че се променя сутрин рано. Вече и на собствената си преценка не вярвам. Според хомеопатът - проблемът е в моята глава, но не съм съвсем склонна да се съглася.

# 490
Lпани, не може ли да го заведеш да го чуе лекар и да прецени обективно какво е състоянието му?

# 491
Той ме дразнеше, но има някои попадения. Laughing

# 492
  • София - Варна - Бургас
Това е дилемата - вече не знам на кого да вярвам. От неделя е с лек спазъм и единични хрипове. Не мисля, че хомеопатията действа. Искам да вярвам, а не мога. Факт е, че детето не се мъчи. Вечер спи спокойно, дишането му се нормализира. Забелязвам, че се променя сутрин рано. Вече и на собствената си преценка не вярвам. Според хомеопатът - проблемът е в моята глава, но не съм съвсем склонна да се съглася.

Пани, одеве каза че чуваш и свиркане.

# 493
  • на плажа
Да, Александър, чух. Побърквам се вече. От друга страна пулсът му е 75 . по принцип, ако има надостиг на кислород или страдание на организма, пулсът се повишава. При предишната криза беше с пулс 120. Освен това тази вечер за пръв път от 4години насам опита супа, а той изпитва погнуса към готвено. Има промяна.

# 494
Все едно себе си чета преди две години.

Общи условия

Активация на акаунт