Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 033
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ти сега ще ми кажеш, че разбираш архаичен немски. Grinning  Peace

нали ти казвам, че питам мъжа ми и той не знае какво го питам  Mr. Green
на компа се ровя за превод на някои болести... (аз болестите трудно си ги превеждам и без да е архаичен езика...)

Пани, радвам се, че детето е добре!

# 511
Купи си речник. Колкото по стар толкова по добре. Аз закупих два немски. Яд ме е че дебелите зелени не са ми под ръка. Ама аз ти казвам, ще го разнищим. Няма да му се дадем. Grinning

# 512
Пани, много се радвам!

Учителките и според мен са много важни. Моето дете пък е перфекционист и самокритично и не знам как да ги премахна или поне смекча тези черти.

Цонна, страшен ентусиазъм Simple Smile

# 513

оф, мани...
никога не съм споделяла открито, но аз се запретнах да науча английски, защото исках да прочета една книга, която я нямаше преведена на български. курсове, зубрене, сертификати.
след няколко години купувам заветната книга и се оказва, че е написана така, както се произнасят думите, а не както се пишат на английски  Shocked
прочетах 50стр. и се отказах.  hahaha
книгата е Finnegans Wake. Blush

та защо не и Ханеман? то щще да е по-лесен за разбиране. немския не търпи много интерпретации  Mr. Green

Цонна, ползвам нета или библиотеката. не искам да трупам вещи (книги). оставям си тези книги, които са ми важни и искам да ги имам под ръка. всичко друго дарявам на second hand или библиотеката.
имаме и обществен шкаф - можеш да оставяш и да си взимаш книги без пари и без някой да ти води сметка...

# 514
  • на плажа
Хаха, Ася, развесели ме с историята за английския. Аз не го харесвам този език, а може би и вече ме мързи, та за това се опъвам.
Относно последния пристъп на детето - ок е. Няма хрема, остана една калица от време на време с жилави секрети от носоглътката. Отбелязвам го като напредък. От друга страна един скептичен гласец ме кара да се запитам дали всъщност спазъмът не отшумя от самосебе си.

# 515
Скрит текст:
Сега погледнах какво пише за книгата. Някакъв много странен стил била. Все пак е супер човек да се мотивара толкова от една книга, че да научи езика.
Нямате ли някоя хипер-мега-интересна на руски без превод, та  да се амбицирам и аз да уча  Twisted Evil  Не мога да го понасям този език и въпреки че разбирам поне на 60-70%, отказвам да чета какво и да било на него.

Аз ползвам един онлайн речник leo.org . Само че няма български, а само английски, немски и френски.
А немския с тези изречения по цяла страница, е някакъв ужас Simple Smile

Пани, преди минавал ли е така пристъп от самосебе си?

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 09:02 от Пролетен дъждец

# 516
  • София
Пани, ако се не лъжа,сме при един и същи лекар. От скоро съм при нея. Правя разлика с предишното лечение на малкия при друг хомеопат. Не мисля, че е от самосебе си. Тази седмица за два дни изкара детето от ситуация подобна на вашата.

# 517

Аз ползвам един онлайн речник leo.org .

този и аз го ползвам, хубав е  Mr. Green

вчера си говорих с една майка, децата ни са заедно в яслата. нейното дете е доста калено, върви 2-3-4км. из гората, помага й в конюшната и т.н. и рядко е болен.
та го нямаше цяла седмица и я питам какво е станало: пневмония  Shocked
и тя ми вика: вдигна 40С, ама нали ти ми разказваше, че и твоето дете е било с толкова висока Т, та не се шашнах. ама 3 дена беше с толкова висока и накрая го заведах на лекар и ми даде антибиотик. не помогна, та втори даде... Rolling Eyes
може ли пневмония да се хване на слушалка? не са го водили на рентген... newsm78

аз съм й разказвала, че моето дете е било с подобни симптоми, ама не съм й казвала, че нон стоп се чувам с хомеопата... Simple Smile

# 518
  • София
Може да се хване, но не всеки лекар успява.

# 519
  • Пловдив
Когато положението при децата е било по-сериозно водя децата при лекар специалист по белодробни болести,която е работила много години в тубдиспансера в Пловдив.Тя много добре хваща всичко на слушалка,и съм сигурна в нея без да се налагат снимки.2 пъти за няколко години е чувала бронхопневмония при сина ми.
Незнам как са другите лекари,Педиатъра ни и той обикновено е добър ,но напоследък май вече не му издържат нервите на постоянните болни пациенти и претупва малко прегледите.

# 520
budiko, тук в Германия за специалист се чака с месеци... да идеш, за да преслушат детето е немислимо. Rolling Eyes

когато последно ходих при предния педиатър да преслуша детето, защото едвам дишаше, ми се развикаха за дреболии да не ходя (!!!), било псевдо Круп, 6 часа след това детето беше с 41С. Rolling Eyes
та, не отидах повече при този лекар. точно при това разболяване хомеопатът имаше съмнения за пневмония.

# 521
Ася, явно зависи и от района. Там, където бяхме ние, ако си ходил при някой специалист, после лесно може да те вмъкнат ако е спешно, даже на същия или на следващия ден. Отделно и спешното сме посещавали честичко без проблем и кой знае какво чакане. Една приятелка сега е във Франкфурт и имаше големи проблеми да си намери гинеколог за бременността, после пък педиатър.

# 522
да де, ама нали се сещаш колко им е "спешно" на специалистите преслушването на дете...  Rolling Eyes

аз съм се отказала кожен лекар да търся. часове не дават, последният път чаках 4 часа за 3 мин. преглед!!!
педиатър също трудно намерих, пътувам 20 мин. в едната посока  Confused

# 523
Здравейте. Търсих в нета, но не успях да намеря информация за класически лекар хомеопат в Шумен. Някой знае ли дали изобщо има такъв? Извинявам се за нахлуването в темата.

# 524
Здравейте. Търсих в нета, но не успях да намеря информация за класически лекар хомеопат в Шумен. Някой знае ли дали изобщо има такъв? Извинявам се за нахлуването в темата.

Доктор Стоева. Мисля, че има и някакъв мъж, но не се сещам за името

Общи условия

Активация на акаунт