Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 51 998
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Ако разсъждаване в духа на темата би трябвало организмът да се справи сам. Нали така сме устроени!
От друга страна би трябвало хомеопатията да може да помогне, стига да има кой да предпише правилното лекарство. Това, последното вече е проблем Peace.

# 646
  • Пловдив
Диди тъкмо се зачудих защо питаш за ебола,и сега видях по новините че има съмнение в София за заразен с нея.

# 647
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Будико, това имах предвид  Wink

Будико, бъди спокойна, за да е спокойно и детето. Установих, че откакто нямам време за детето, то си е много добре, защото баща му е много " лежерен" откъм боледуванията му.

не се вглеждай чак толкова  Mr. Green

събота и неделя синът ми беше с баща си и баба си. за първи път, откак се е родил се отдели от мен с преспиване.
върна се с кашлица.
предният път имаше кашлица като се опитах да го сложа да спи сам в неговата стая (пак раздяла).
миналият път хомеопатията не помогна (или хомеопатът не успя...). този път не съм давала ХЛ, давах само мед и сок от лук с мед и разбира се много внимание и гушкане. от вчера е пак пушка. Heart Eyes

# 648
Asyalien,как правиш и как даваш сока от лук с мед?
Аз вече съм отчаяна с нашата градина и болестите-детето ми е втора група,първа група ходи само малко защото се разболяваше много и за дълго и я спрях,сега втора група-същата работа.Най-много четири дни издържа и после болна,и то сериозни вируси.
Днес пак отиде много тъжна,втори ден и е.Самата аз вече не се чувствам комфортно като я виждам така.Градината ли да сменя,какво да правя-незнам ?
Вкъщи с мен и е най-хубаво.Иначе е контактна,общителна и енергична,но там явно много е ограничена и подтисната.Казва,че и е скучно,и май наистина е така.Започвам да се замислям за частна градина,но ако положението пак е същото?Имам и по-голямо дете,което също не искаше да ходи на градина,но ходеше и се разболяваше по-рядко и то по-леко.

# 649
една глава лук я нарязвам на ситно и я слагам в малко бурканче. слагам 1 пълна ч.л. мед отгоре, затварям и оставям да се отдели сок. за по-бързо може да се сложи в една купичка вряла вода и буркана вътре, за да се стопли. но в никакъв случай не трябва да се вари, защото медът си губи полезните вещества.
давам по 1 ч.л. 3 пъти на ден на гладно.
сряда 3 пъти давах, вчера 1 път, днес незнам дали ще иска да пие...

# 650
  • Обетованата земя
Диди тъкмо се зачудих защо питаш за ебола,и сега видях по новините че има съмнение в София за заразен с нея.
Оказа се че човекът не е болен от ебола  Simple Smile
Ася, а детето по свое желание ли отиде при баба с преспиване? А на градината как е?
Моят син някъде към 3 г. за пръв път пожела сам да иде да спи при баба и дядо, аз бях изумена и неподготвена, но му стегнах чантичката и сутринта се върна доволен. Сега чакам малката кога ще поиска, но при нея ще е по-лесно, защото ще е с батко си.

# 651
Диди, отиде хем с желание, хем с рев, защото искаше и аз да отида, а аз не исках, т.е. трябваше да се разделим.
в яслата няма проблем да се разделим. даже днес си говорих с възпитателката и той идва и ми вика: айди чао  Mr. Green

# 652
Да споделя относно разделите,моето дете откакто тръгна на градина отключи астма/правеше мн често пристъпи/,какво ли не пробвах,минах през трима хомеопата до последното разочарование,и така детето завърши градина тази година май месец./4 години на градина почти през месец,два беше с пристъп,много трудно се разделяхме и много плачеше/
Съответно след завършването не ползвахме никаква хомеопатия,лекарства тем подобни..и малката спря изведнъж с пристъпите.Преди при най-малкия сопол пристъп,трудно дишане,вентолин и т.н ...Сега се разсополява,,прикашля,промивам само  и толкова ,няма помен от пристъп.Ходи с огромно желание на училище,вече ако се разболее леко я заболява гърлото,а преди директно пристъп,не помня да е боледувала нормално. Сега се радвам като се разболее нормално,колкото и шантаво да звучи
Към хомеопатията надали ще посегна вече,единствено и само защото няма класически хомеопат в България

# 653
детската градина е един от най-ужасните периоди в живота ми...
едната възпитателка беше рускиня и беше мила, другата беше българка и ни наричаше всички "бльон"  Rolling Eyes

# 654
Какво значи това?

# 655
Бльон ли? някой, който блее... Rolling Eyes

# 656
За първи път чувам. Това на български ли е? Не, че има някакво значение, де... Laughing

# 657
  • София
Здравейте,
При варицела могат/трябва ли да се мажат пъпките с нещо, за да се предотврати евентуално възпаление?Нашият хомеопат каза какво да дам като лекарство, ако започне силен сърбеж и дискомфорт - засега не даваме нищо, т.к. детето е в добро настроение. Но тук баби казват, че се мажели с някакви мехлеми-подобни и се чудя дали са изрично забранени съвместно с хомеопатичното лечение, както другите лекарства.

# 658
  • Пловдив
tedie, няма нужда, а и не е добра идея пъпките да се мажат с каквото и да е! Peace

# 659
Нашата Хом за варицела даваше да мажа пъпките с хубава розова вода и ако я сърбят много да я поливам с тетра.Детето ми има един два белега от най-първите пъпки,които излязоха.

Общи условия

Активация на акаунт