Юлски бебета 2013 - тема 26

• 38 363
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Хера, много гадно. Sad Дано поне бързо се разберете със застрахователите.

На тия рибки и аз съм им хвърлила око отдавна, ама още сме малки. Иначе като му ги взема, не знам кой ще си играе повече с тях - Криси ли, кака ли или мама му.

А за акането, моля, моля, не се бутайте. Криси днес е ламя и омете какво ли не. Респективно се изака 6 пъти май, изгубих им дирите вече. И то не е разстроен. Ама вчера пропусна и днес през час-два се отчиташе.

Въобще оправи се детето. (облекчена въздишка). Още не му е съвсем добре носа и тече, но вече е жизнен, яде като хала, ака и цял ден не се спря.

За операта - преди да забременея с майка ми ходехме доста (след като почина баща ми преди 5години, гледах да я извеждам малко да се разсейва) и сега ми липсва. Едната година бях взела билети за почти всички опери от календара (за по една постановка де) и ходехме по няколко пъти в месеца - тогава заобичах балета. Дано и на Криси да му хареса операта, че иначе ще си се гледат двамата с баща си в къщи, а ние ще трябва да се жертваме да ходим с баба. ММ е много скаран с операта, така че аз няма как да ходя с кавалер. Sad

Пина, казваш на годинка и 3 месеца има редовна консултация. Нашата скъпа лекарка нищо такова не ни е казала. А хем ходихме последните десет дена три пъти при нея. Свърши ми вече бележника да й пиша черни точки, значи....
Знаете ли дали при смяна на ЛЛ на детето, трябва да му взема картона от текущата и да го нося на новата? Че вече сериозно ми намирисва на смяна.

# 676
Вашите ядат, а моето пък руши къщата. Сега измисли, че с всевъзможни средства/ играчки, ще се скатава в някой ъгъл, и чопли от стените, когато стане малка дупка, почва да бърка с пръсти и да я прави по-голяма  #Crazy иначе не крещи, не се качва по первази и тем подобни, тихомълком ги върши белите. Confused
Мадлен от 1 до 2 години се ходи на всеки 3 месеца, 1,3г, 1,6г, и т.н. нали и имунизациите тогава ги правят. За картона не знам дали трябва. Освен утре да звънна да питам лекарките при които работех, те са и педиатри, и водят консултациите, та 100% знаят как е със сигурност.

# 677
Каква ваксина слагате сега? newsm78

# 678
Мисти, на нас на 1.1г като слагахме ваксината за шарките, ни каза следващия път на 1.4г за другата ваксина и че вече няма консултация на всеки месец. Върти ми се в главата, но не съм сигурна, че каза че следващата консултация е на 1.6г, но може и да бъркам.
Леле, това с дупките е много гадно. И каката ни така си е изровила дупки в стените у тях си. То и тук вече имам поражения по стените и откачам като ги видя, ама какво да се прави - деца. Само да не почне и брат й, че както сме на гипсокартон, ще ми отиде "сламената" къщичка - аз на този тип строителство много вяра му нямам (още чакам с ужас да ми паднат кухненските шкафове). А малкия беладжия, докато пиша, се е изправил на дивана зад гърба ми и ме скубе.

# 679
Хера, благодаря за посрещането Simple Smile Тук не бях влизала с месеци, само във фейса следях какво става, но тия дни рекох да Ви навестя отново всичките Simple Smile Дано всичко да е наред със застрахователите и да няма проблеми.
Относно смяната на ЛЛ, трябва да си вземеш картона на детенцето и да го занесеш при новата. Да това е малко неприятно, но все пак там са му вписани всички правени му неща до сега. Аз миналия Декември сменях нашата педи, но казах, че се местим в др град да живеем и затова трябва да се откажем от нея и тя ни даде всичко Simple Smile

Като казахте ваксини да Ви питам споменавали ли са нещо вашите педита за Пентаксима. Той се биеше май на 1,6 месеца, но сега нали се чуваше, че я нямало на пазара, нямало пари да я закупят и незнам си какво още..... Имало сега някаква нова шествалентна, ама и тя липсвала. Та дали ще я има да я бият на нашите деца или ще ни карат да слагаме от новата? Ние за сега сме отложили тази за шарката, ще бием всичко след 6 месечната диета.

Последна редакция: нд, 02 ное 2014, 10:14 от ivaigriva

# 680
  • Варна
Бемол, беше приятно на КиндиРу. Насочено е към двигателното развитие на децата в момента. Както споменах може да се регистрирате за едно безплатно посещение, за да видите сами дали ви харесва. За такива безидейни родители като мен, дето не знаят как да стимулират детето си е добре. 100 лева е цената за курс от 10 посещения ( водят го 1 семестър). До края на семестъра при нас остават още 2 занятия, така че аз сега ще платя само 20 лв. Ако не ме разочарвоват нещо след това ще го запиша за пълен семестър от 10 посещения. Там където ние ходим-е само в събота, но в някои други градове има и през седмицата. Сестра ми ще води днес племенничката и ще ни дам отзиви и от Бургас.
Като сменяш Лл ще трябва да заведеш и картона, нали попълват разни неща в него на всяка консултация.
Ваксина имаше на 1г и 1 месец- тази за шарките, мисля че скоро няма други ваксини.

# 681
  • varna
Гемавар, като стане детенце на 1 г. вече са на 3 мес. консултациите, а ваксината наистина е за шарките на 13тия мес. ама като гледам май пак ще я отложим Sad

# 682
Тази ваксина,която се поставя на 12м,каква е?Не си спомням Пентаксим или Синфлорикс беше.Нея не са й слагали още на Ади,защото тогава я нямаха и ми казаха следващия месец,заедно с тази шарките.Да,ама следващия месец пак я нямаше.От тогава всеки месец ми казват "следващия месец"Аз вече не ходя,а само звъня по телефона.Последно,преди няколко дни ми казаха да звънна пак края на ноември.В пресата четох,че тази пентаксим,щяла да бъде заменена с 6 валентна такава,но за момента още няма внос от новата,а стара е спряна ли..изчерпана ли...

# 683
На година и 4 месеца е пентаксима, дето я няма и ние вече трябва да ги почваме, юлските. Обаче ние за шарките още не сме сложили. Но и нашата ЛЛ каза, че я няма пентаксима, но и за шарките май нямало ли... не разбрах. Аз се надявам сега да сложат за шарките, че да си минава от реда и тя.

# 684
Като казахте ваксини да Ви питам споменавали ли са нещо вашите педита за Пентаксима. Той се биеше май на 1,6 месеца, но сега нали се чуваше, че я нямало на пазара, нямало пари да я закупят и незнам си какво още..... Имало сега някаква нова шествалентна, ама и тя липсвала. Та дали ще я има да я бият на нашите деца или ще ни карат да слагаме от новата? Ние за сега сме отложили тази за шарката, ще бием всичко след 6 месечната диета.
Да, пентаксим няма, но той се слага поне 1 година след последната реваксинация. Което ще е когато децата станат на 1г и 6м, поне при моето, защото питах като ходих, и се надявам дотогава да се е разрешил проблема. В момента на нейно място слагат 4 компонентна на новородените.
За шарките се слага на 13 месеца, нея сме я направили, но синфлорикса все отлагахме, че я болна, я от зъби проблеми, та сега я сложиха.

# 685
  • София
(А къде е Близначето?)

# 686
Аз искам да питам Бени ако се появи те биха ли за шарките ваксината? Живо ме интересува дали диетата е дала успех, защото хем искам да му сложа тая ваксина за шарките, както казате да си мине от реда, хем много ме е страх, че била на основата на яйчен ембрион.

# 687
Близначето е вече студетка, ще трябва по дискотеките да я търсим.

# 688
ivaigriva, тъкмо мислех да пиша Simple Smile Бихме ваксината преди 35 дни без да е захранен с белтък и мляко. Досега не беше вдигал Т от ваксина, но на деня след тази Т стигна до 39,3. Но обриви не е имал. Сега пък тъкмо мислех да насроча час при Панчева за пробването с мляко, а от няколко дни К. е с обострен дерматит по лицето. Повече от 5 мес. беше с перфектна кожа, а сега явно заради застудяването се провокира отново.

Близначе, появи се, моля те.

На когото му е интересно - репортажа за КиндиРу при Гала (първите минути).

# 689
  • София
На 3 месеца са консултациите вече, а от две години на 6 месеца.
Жалина, карам го да повтаря почти всичко каквото му говоря.
На Ясен му остана само една хепатитна и това е. Но беше с малко червено гърло /което не се нуждаело от лекарства, но не ставало за ваксина/ и запушен нос. Изписа витамин С 3 дни по 2 ампули и след това по една, физиологичен р-р и проспан, защото не му било добре дишането. Когато се оправи да се обадя за ваксината.
Днес правихме лютеница, Ясен омете поне 200 гр., като салата, много му хареса.

Общи условия

Активация на акаунт