Чудна есен вън настана,Януарска мама,все по-нетърпелива става...8 тема

• 39 384
  • 720
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро:) И аз съм на вълна космонавти и комплекти за изписване. Комплекта окончателно реших от къде ще го взема. Но за космонавта се колебая дали да го поръчам от тук http://www.c-and-a.com/fr/fr/shop/bebe/vestes-blousons/toute-la- … ski-129591-2.html, като ме притеснява за колко време ще дойде. А иначе харесвам и този http://www.bebemarket.bg/bg/item/%D0%92%D1%80%D1%8A%D1%85%D0%BD% … nizler-20592.html.

# 586
Добро утро мацки  Laughing
По въпроса с отоплението да се включа.Малки го гледахме на климатик и това ще е така.Направихме детска стая преди 2 седмици и сложихме конвектор АДАКС http://klimatici.biz/vp-11-economic-vp-1125-kt.html .Засега сме много доволни,много бързо затопля и топлината няма нищо общо с тая на климатика.Една мека такава все едно на бабината печка.Поддържа се постоянна,но това е хубавата страна,като ми дойде сметката за ток ще ви информирам и за лошата им страна.Момчето в магазина каза,че като консумация би трябвало да не надвишава 30-35лв на месец.Ще видим след 10 дена.Но иначе обмисляме варианта с ММ да сменим климатика в спалнята с такъв конвектор.
Отивам да опъна кокала малко,че като седя седнала и ме подпира младежа и не мога да дишам. Tired

# 587

BoDill, във "Вис Виталис" почти всичко беше китайско. Петдесет и няколко лева за китайска дрешка няма да дам в никакъв случай. То ако са толкова, по-добре да дам още 10-15 лева и да взема Mayoral. Тези на Дисни пак са "Made in China". Ще се опитам да си изнамеря нещо свястно от интернет, но ако не успея ще поизчакам някое намаление в "Барбарони" или друг магазин. Simple Smile

Дори не съм се замисляла да погледна етикета от къде е произведено ...  Mr. Green  newsm78  Това "Барбарони" магазин ли е ?  Crazy Mr. Green

# 588
Здравейте мами ,може би не е тук мястото ,но да питам как сте със секса и оргазмите? Говорили ли сте с вашите лекари по този въпрос,защото съм чувала ,че оргазмите не били добре за бебето ,но 3-4 пъти в месеца дали е проблем. Питам вас защото моята лекарка в началото като я питах за секс ,нищо не каза само направи една странна физиономия и сега чак се чудя дали да я питам пак? Извинете за въпроса.  newsm12 newsm03

# 589
Здравейте бъдещи мами  Grinning Аз все още почти нищо не съм купила, освен няколко бодита и едно одеялце, но съм много против китайските дрешки. Имам чувството, че материите им са едни боцкащи и запаряващи и все едно найлон. Предупредила съм само майка ми и сестра ми, (на другите не върви да го кажа), че нищо китайско неискам за бебето. А от Mayoral съм си харесала много неща и дори тоалет за изписването. Там са ми любимите дрешки. Дори с бременния си мозък последния път исках да купя рокля на бебка за изписването (през януари, под дебела пелена много щеше да се вижда  Joy) и  се разсърдих на мъжа си, че ми каза да не бързам  Crossing Arms
Plami, чела съм, че в нашите седмици е добре за бебето и за матката, защото се подготвя. Но аз не го практикувам  Embarassed , защото ме е страх от контракции. Всеки път питах лекарката и тя разрешаваше, но аз така и не можах да се отпусна. Питай я за всичко, което те вълнува, за да не се чудиш после.
Пожелавам ви хубав есенен ден!

# 590
Здравейте   love001
И аз вече цопнах в 3ти триместър и почвам да стягам чантата за родилното...

Какво обсъждахте?
Отоплението - на парно сме във всички стаи и мисля, че е достатъчно топло.
Покупки - от основните неща остана кошарката (за начало една). Някои дрешки трябва да се вземат още и хигиенни аксесоари.
Сушилня - ако случайно потрябва, ще купя, но дрехите си съхнат доста бързо и без. И излизат почти изгладени.
Депресията - моето е по-скоро страх от раждането. Пропъждам негативните мисли като чета за отглеждането на децата през първата годинка и чат-пат посещавам лекции. Малко ми е притеснено откакто мъжа ми започна в друга фирма, защото там няма възможност да си работи от вкъщи и ще съм сама в случай, че тръгна да раждам по-рано  Confused Но поне е наблизичко.
Болки, странни усещания - нямам. Контракции май също. Последният път резултатите от урината показаха наличие на бяло течение, но си го имам през цялото време, слабо. Док каза ако усетя сърбеж, да отида да ми вземе секрет.

Хайде да помислим за някои по-разчупени, забавни темички за обсъждане, че става много еднообразно в Мамата! Примерно... ако бебето има предпочитания, различни от вашите, ще се съобразявате ли с него или ще го приучите към своите навици; в кои от забавленията си ще ви бъде интересно да го включвате; сещате ли се за начини, с които да правите ежедневните грижи за него по-леки и приятни?    261uu

# 591
Plami ние с моя мъж го правим много често . Стига да се чувстваш добре и да нямаш изрична забрана от доки, го правете колкото ви се иска. Казват , че секса е полезен и за майката и за бебето , тъй като хормоните които се отделят влияят положително , освен това жените, които правят секс по време на бременност раждали по лесно . Ако е така моето бебе ще е супер щастливо  Flushed

# 592
Здравейте и от мен!
За секса - и ние го правим доста често и няма никакъв проблем.
Като питах докторката тя каза,че стига да си намерим поза която да е удобна и да не притискаме
корема всичко е наред.
За отоплението - ние сме с конвектор  http://www.technopolis.bg/b2c/details/699503/P11120503/Konvektor-ELDOM-CW-2500 много съм доволна затопля много бързо и поддържа температурата
можеш да си го нагласиш да ти се включва преди да се прибереш и да ти е топло.За пари не знам колко
ми излиза на месец,но така или иначе плащаме висок ток поне да ни е топло.
За сушилнята - и аз ще купувам и мисля да си взема само сушилня.Проблемът е че нямам къде да я сложа  Thinking , но ще измисля нещо до декември. newsm78

# 593
Привет, мами!
Как сте?
Ние с баткото стоим в къщи, че ми е болен.
И аз се опитвам да прихвана, боли ме главата и гърлото... и усещам, че и при носа ми работи нещо.... пия витамин Ц и смуча Прополки, дано се размина...
Гледам обсъдили сте много теми, ние повечето вече ги обсъждахме в групичката, но все забавям, че тук имаме мами, които не ползват социалната мрежа.
Аз няма да си показвам голямата пупа тук, обаче... Simple Smile
У дома се отопляваме изцяло на климатици, които много изсушават въздуха, за това ни трябва специален овлажнител...
И на мен ми се иска сушилня, но нямам къде да я сложа...
Някой ден може и да се доредя за някоя комбинирана...
От покупките за бебка си имам почти всичко.
Остава да взема биберони за шишетата, козметика и количката. Приятелки ме снабниха с някои неща, други си имам от баткото и така....

Евкалипт, какво имаш предвид под това да го приучаваме към своите навици?
Относно възпитание смятам да се намесвам според моите разбирания. Въпреки, че децата имат способността да се оправят в различните ситуации на детската площадка....
Иначе навици??? За спане и хранене тя ще го определи режима....
Гимнастиката е много приятна за децата, заедно с масажите. Аз лично съм пяла на сина си и много се радваше, милия ми... и сега така ще правим, само дето бате ще пее с мен на малката...

# 594
  • Пловдив
BoDill, има магазини "Барбарони" в Кичука, както и магазин "Barbaroni - Mayoral" в мол "Галерия". Simple Smile

eucalyptus, всяка от нас има някаква гледна точка как да си гледа детенцето/дечицата, но съм абсолютно сигурна, че изненади ще има и то много. Все пак смятам да съобразя отглеждането на детето изцяло с него самото, а не с разбиранията ми или тези на половинката. ММ продължава да ми описва някакви идилични картинки относно първите месеци и не само, но съм сигурна, че още след раждането и първите дни у дома ще е на съвсем друго мнение.  Mr. Green
Около мен не спират да дават съвети относно предлагането на вода, каква да е тя, дали бебето да спи в отделна стая, или не и каквото се сетиш още.
По въпроса с водата с половинката сме абсолютно единодушни - ще предложим преварена или изворна, но със сигурност без захар. Ако детето иска да пие, няма лошо. Но и да не иска, драма отново няма да има. Simple Smile
Относно ежедневните грижи - знам, че няма да е никак лесно. Въпреки това съм сигурна, че времето лети бързо и ако не съумеем да извлечем всичко положително от миговете, прекарани с детето, после много ще съжаляваме. Знам колко поетично звучи, но е факт. Simple Smile

# 595
Как сте днес , мамчета ...  Hug
За секса - за мое ОГРОМНО съжаление ни е забранен, понеже съм рискова и шийката ми е мека от началото на 7ми месец .. а така да ми се иска направооо  Embarassed
Аз пускам на моя мъж класическа музика- каквато набарам в youtube предимно на Моцарт се радва и се размърдва .. иначе и аз му пея , говоря му, общо взето ММ ме мисли за малко лудичка, ноо детето трябва да се развива интелектуално от сега  Naughty
Покупките сме ги започнали - капарирахме количката и купихме ваничка онзи ден, една моя приятелка, която на скоро роди ми даде 1 пакет памперси и торбичка с бодита , ноо смятам в най-скоро време да започвам и аз с дрешките. Иначе тези дни ще ходим с мъжо да купуваме козметика, пеленки , одеалца и такива дреболии , както и за мен някои неща за болницата .. Вече много ме тресе очакването  #Crazy и ММ също го забелязвам  bowuu В петък сме на преглед и ще видим как сме, иначе мисля, че доста е пораснал мъника  baby_neutral
Е това е от нас за сега .. Хубав ден мацки   bouquet

# 596
Здравейте,аз съм нова и се надявам да си бъдем полезни до раждането на нашите бебоци

# 597
Здравейте! Simple Smile
И аз смятах да ви питам с какво ще се отоплявате. Ние сме с климатици, но се чудех дали да не купим поне един конвектор. Все още нищо не сме решили, но пък и имаме още малко време да обмислим. Simple Smile
Сладки коремчета имате! Simple Smile
Обиколихме много магазини тези дни и не мога да намеря космонавтче, което да ми хареса и цената да е приемлива. На по-прилични цени са само разни китайски. Идеи?

Много харесах космонавтчета в Джъмбо, за 30лв.Имаше в синьо, розово и бяло, но за съжаление вече съм купила от две части.

# 598
Аз миналия ден гледах,че в Джъмбо са напускали много неща за новородено(може и преди да ги е имало,но не съм ги заглеждала  Embarassed) и бяха доста евтини.Не разгледах дали са китайски или не,но по цената предполагам,че са(поне не бяха по 50 лв и нагоре).
Почти всички дрешки, одеало, хавлийка, дрънкулки съм купила от Джъмбо. Там едно гащеризонче е от порядъка на 10лв., одеалце за 8 лв. Много са сладки и доста по-евтини от другите магазини.

# 599
Здравейте мами ,може би не е тук мястото ,но да питам как сте със секса и оргазмите? Говорили ли сте с вашите лекари по този въпрос,защото съм чувала ,че оргазмите не били добре за бебето ,но 3-4 пъти в месеца дали е проблем. Питам вас защото моята лекарка в началото като я питах за секс ,нищо не каза само направи една странна физиономия и сега чак се чудя дали да я питам пак? Извинете за въпроса.  newsm12 newsm03
Моята лекарка ми беше казала да се въздържаме от секс около датата на термина. Не сме се спряли, тези три, четири пъти, които казваш ние ги имаме за седмица, така че не се притеснявай.

Общи условия

Активация на акаунт