Да дарим коса?

• 100 827
  • 352
  •   1
Отговори
# 255
Грешно Ви е тълкванието.  
Ето цитат от сайта на Дара хелп:
Цитат
Уведомяваме всички дарители, че Център- Дара Хелп поема разходите по изработването на перуките и ги дарява на нуждаещи се пациенти!

Ясно е, че перукерите не работят за без пари, но тези пари се набират чрез спонсорство, парични дарения и т.н., не се плащат от човека, получаващ перуката.

Това в сайта не съм го видяла, директно писах на жената и така ми прозвуча. Но определено се радвам, че без дори да го знам съм избрала правилното място Heart Eyes Това им дава голямо предимство, а добавяйки милото отношение на персонала за момента може би са най-добрия вариант, където човек да си дари косата.

# 256
Да, определено. Дано съумеят да продължат инициативата при същите условия.

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 13:28 от Poliiii

# 257
Миналата седмица изпратих косата на 11-годишния ми син/ много гъста и добре поддържана и достатъчно дълга. Над 300гр, беше/ на "Крез" Варна. Далеч съм от мисълта, че работят съвсем за без пари, но се надявам, че нуждаещите се получават отстъпка поне за стойността на косата/ което никак не е малко/.
Четох много преди да им я пратя и  първо им писах във ФБ- отзоваха се на въпросите ми и бяха любезни и изчерпателни, затова и им се доверихме. Надявам се, че не съм сгрешила. Скоро се надявам и другите двама мъже в семейството да се " прежалят" и  подстрижат/ и те са с много коса/, затова се записвам да следя темата, за да съм информирана как се развиват нещата с даренията на коса.
Аз, обещавам да пиша, като получа обратна връзка/ с косата пратихме и писмо от  синът ми, за човека който ще получи перуката/.

# 258
  • София
Записвам се в темата. Чакам да ми се поизравни косата, защото има много къси пластове и на пролет я кръцвам. Решила съм да я даря в Дара Хелп. Знаете ли дали косата трябва да е подстригана преди даряването (за цъфтежа) и дали ще приемат, ако части от косата са малко по къси от 25см?

# 259
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не е нужно. те и без това махат част от нея когато дооформят прическата.
нямаха изисквания към боядисвана, изслветлявана, тънък, дебел косъм...
единствената им молба беше да е на снопчета, за да не се разпилява докато дойде време да я обработва перукера.

# 260
  • София
А дали ще приемат част от косата да е под 25см или да изпратя само дългите коси?  

# 261
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ние дадохме всичко, те да си преценят става или не става.
за две от моите кичурчета бяха казали че са късички. Sad

# 262
А дали ще приемат част от косата да е под 25см или да изпратя само дългите коси?  

Моята също беше на стъпала когато я дарих- най-дългите от кичурите стигаха до 32см., но имаше и по-къси опашчици.

# 263
Здравейте!
Днес четох, че бъдещата кралица на Англия, преди 3 месеца е дарила коса за онкоболни дечица.
Замислих се, че моята коса може да послужи на някого, но не знам къде да я даря. Моля да ме насочите, нямам фейсбук и разчитам на вас. В момента мога да даря около 20-25см коса

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 20:20 от Г-жа Рамацоти

# 264
  • София
Аз днес я отрязах. Утре ще пращам мъжа ми в Дара Хелп. Мериха я от най-късите опашки бяха 25см, най-дългите - 42.

# 265
Аз дарих в Дата Хелп, може да видиш условията тук
http://darahelp.com/donate/

# 266
Благодаря, но те искат минимум 25-30см дължина

# 267
Бях обещала да дам обратна връзка, за косата която изпратихме на " Крез" Варна. Сравнително бързо беше изработена перуката/ на младо момиче с алопеция/ и от студиото ми се обадиха да ме информират при кой е отишла косата. Няколко дни по- късно ни се обади и момичето и  наистина беше много мило по телефона. Разбрах, че си е платила за изработката, но цената е била далеч по- ниска от това, което  би трябвало да струва. Освен това, момичето сподели, че досега е била с китайска перука, но се е чувствала страшно некомфортно, а с новата направо й се е вдигнало и самочувствието и комфорта бил далеч по- добър............Видях и във ФБ снимка с новата перука и  детето ми беше много щастливо, че е помогнало. Следя страницата на " Крез" и виждам, че доста работят...или поне начесто пускат снимки на готови перуки с дарени коси.

# 268
Аз днес я отрязах. Утре ще пращам мъжа ми в Дара Хелп. Мериха я от най-късите опашки бяха 25см, най-дългите - 42.

Моята коса беше със същите мерки. Дарих в Крез.

Бях обещала да дам обратна връзка, за косата която изпратихме на " Крез" Варна. Сравнително бързо беше изработена перуката/ на младо момиче с алопеция/ и от студиото ми се обадиха да ме информират при кой е отишла косата. Няколко дни по- късно ни се обади и момичето и  наистина беше много мило по телефона. Разбрах, че си е платила за изработката, но цената е била далеч по- ниска от това, което  би трябвало да струва. Освен това, момичето сподели, че досега е била с китайска перука, но се е чувствала страшно некомфортно, а с новата направо й се е вдигнало и самочувствието и комфорта бил далеч по- добър............Видях и във ФБ снимка с новата перука и  детето ми беше много щастливо, че е помогнало. Следя страницата на " Крез" и виждам, че доста работят...или поне начесто пускат снимки на готови перуки с дарени коси.
При мен абсолютно същото, жена с алопеция, видях снимката, обади ми се жената, абе 1:1 си описала, както се случи при мен.

# 269
Г-жа Рамацоти, ти нали си писала, че можеш 25:) от моята коса имаше няколко малки опашки, тъй като отпред ми беше накълцана, но пратих и тях.
Между другото в Пловдив ми прави впечатление реклама на Магама за даряване на почти всяка спирка.

Общи условия

Активация на акаунт