Да дарим коса?

• 100 792
  • 352
  •   1
Отговори
# 195
Преди една седмица си отрязах косата, 5 кичура по около 40 см.
Изпратих я в Перукерско ателие Крез във Варна. Писах им, много са мили. Simple Smile
Все още ми е малко странно да свикна с къса коса, но ми е леко и съм доволна, че направих нещо хубаво. Simple Smile

# 196
  • Бургас
Преди една седмица си отрязах косата, 5 кичура по около 40 см.
Изпратих я в Перукерско ателие Крез във Варна. Писах им, много са мили. Simple Smile
Все още ми е малко странно да свикна с къса коса, но ми е леко и съм доволна, че направих нещо хубаво. Simple Smile

С мен не бяха никак мили. Писах им да ги питам разни неща, свързани с дарението на косата и изработката на перуките и ми отговориха едва ли не - ако ще дарявате коса, дарявайте. Супер грубо

# 197
Аз не съм им писала кой знае какво, написах им че имам 40 см коса и искам да им я пратя, те ми благодариха с мили думи, потвърдиха адреса и телефона и толкова.
Позната във фейсбук е дарила коса и тя сподели снимка на готовата перука с нейна коса, та затова се спрях на тях.

# 198
Браво, Алина! А новата прическа много ти отива!

# 199
  • варна
имам около 20 см опашка от дъщеря ми на 5 г ,дали бих могла да я даря?

# 200
Браво, Алина! Наближава и моето време и все повече ме обхваща страх Wink

# 201
Благодаря ви. Няма страшно, много е зареждащо. Simple Smile

# 202
имам около 20 см опашка от дъщеря ми на 5 г ,дали бих могла да я даря?
Във Фейсбук страницата на перукерско ателие Крез видях точно такава опашка. Ако искаш я снимай и им прати снимка, те ще ти кажат. Simple Smile

# 203
Здравейте,
аз също дарих моята коса е Крез, бях решила да мина лично да вида за какво става въпрос в ателието, и ме посрещнаха с думите, че точно същия тип коса им трябва и работят точно такава перука в момента и ми показаха две опашки същите като моята коса. По думите им ги правят благотворително, даже имаше тяхна клиентка в ателието, която потвърди думите им, искрено се надявам да не лъжат. Нямат изисквания за дължина или тип коса, трябва да е подстригана на опашка.

# 204
Здравейте. Реших и аз, но не искам в Магама по ред причини и съмнения. Ще се подстрижа при моята фризьорка и ще изпратя косата по куриер. От прочетенето в темата вариантите явно са Дара Хелп или Крез. Моля за съвет да избера къде да я пратя!?

# 205
В Дара Хелп имат изискване да е на пет опашки с дължина поне 25-30 см, в Крез нямат изискване за дължина и връзване.

# 206
Да, вероятно по тези критерии ще решим с фризьорката като измерим косата. Благодаря!

Не знам дали е споменавана в темата кампанията Надеждата е красива на Стенли от Казанлък
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/frizyor-ot-kazanlak-darja … obolni-zheni.html Възможно е и там да отиде косата ми, но не съм проучила изискванията. Някой да е дарявал там?

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 09:10 от Сиси ♥♥

# 207
  • София
Записвам се и аз тук заради обсъжданите различни възможности.
Мъжът ми е решил най-накрая да се сбогува с дългата си коса и смятам да не отива в боклука.
Косата е много дълга, но доколкото схващам има изисквания и за броят опашки. Явно ще трябва да разуча малко по-подробно и аз. След като го направим ще ви пиша какво сме избрали.

# 208
  • Перник
Аз писах преди няколко месеца на Крез да питам болните безплатно ли получават перуките с дарена коса. Отговориха ми, че се плаща само труда за изработка на перуката, който е 800 (?!) лв. Знам че изработката на перуката изисква много време и труд, но 800 лв ми се видя чисто печалбарство от тяхна страна.

# 209
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
В Дара Хелп имат изискване да е на пет опашки с дължина поне 25-30 см,
Скрит текст:
в Крез нямат изискване за дължина и връзване.

нямаха такова изискване. Peace
помолиха косата да е на опашки, а не в насипно състояние, но не са изисквали брой опашки.
на синчето беше над 10 опашчици, моята беше на две.
дължината на никоя от опашките не е била 30см.
нищо не са върнали. Peace

не е ли по-добре, който се интересува да проври на място или да се обади на хората и да уточни всичко?

Общи условия

Активация на акаунт