Перилни препарати и омекотители - 25

• 53 080
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Мнението ми беше повече в кръга на майтапа...  Hug
Че много сериозни станахме...
И аз се шегувам. Пък и съм повредена на тема думи и значение  Wink
Сетих се за "домашния" сапун, който правеха в "Боен клуб", и се развеселих.  Joy

дидник, три дечица! Сега го осъзнавам! Ти си щастливка, майка-героиня!  Hug

# 286
  • Sredets/Burgas
Момичета, аз също много време прах само със Сано Сенситив - прането си беше ОК...
Даже в събота пак си купих, след около година пауза...
Бях му забравила аромата...
То колко неща си накупих на Сано Crazy, бая се охарчих...
Сега като се замисля... никаква разлика с всички "златни", дето уж са класи отгоре...

# 287
  • Варна
Ev_e ти сега се хвалиш, че имаш градска баба или..., та не е правила такъв  Grinning
Моята пък правеше и беше страшен откъм изпиране - нищо не можеше да му се опре, само миризмата му куцаше малко. Но аз като гледам и на доста съвременни прахове се случва това, пък какво остава за онова време  Mr. Green

Скрит текст:
А, че съм щастлива майка - щастлива съм, да. Но не на 3, а на цели 4 дечица. След каката имаме батко на 6,5 години и сега малките вече 1-годишни бебоци  Wink.

Аааа, Butterfly_Lovehunter менкам ги аз, не карам само на Сано - то при това разнообразие може ли човек да устои  Mr. Green
Точно затова писах за него, защото и аз мисля че
... никаква разлика с всички "златни", дето уж са класи отгоре...

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 18:45 от didnik

# 288
За Сано забелязвам много остро противоречие между мнението на потребителите и мнението на експерта. Очевидно е ефективен с посочената от производителя доза и с нещастните 25-40% активни съставки (ако са толкова, защото не ми е ясно откъде се правят подобни изводи).

Може да има две обяснения: или съставът е посочен грешно, или съставът е верен, но се интерпретира грешно поради някакви аналогии, които тук са неприложими заради евентуален различен начин на производство и/или, последваща обработка на праха.

Да ви кажа за пореден път, че съм много доволна от препарата за почистване на пералня W5 от Лидл. Другите правят безобразна пяна, която извира от чекмеджето, а този прави малко пяна в началото, която после угасва напълно. Сега пералнята приключи един почистващ цикъл и всичко блести от чистота. Много удачен продукт.

# 289
  • София
За Сано забелязвам много остро противоречие между мнението на потребителите и мнението на експерта.
Но трябва да се признае, че разговорът стана интересен, защото доби по-теоретичен оттенък, и полезен. Поне за мен. Не че се оплаквам от обичайните ни "еди кой си прах не ми изпра лекетата", "еди кой си омекотител ухае божествено"  Laughing

Дидник,
Скрит текст:
Ще припадна! Живи и здрави да са ти! Как успяваш да си нормална, че и да надничаш във форума! Браво!  Hug

# 290
Теорията я минахме още в началните пет-десет теми. Laughing Доста беше изписано и обяснено и то по няколко пъти и започна да ми става досадно да повтарям, пък и напоследък няма много такива въпроси. Събрахме и най-задаваните въпроси в първия постинг.
Винаги съм мислела, че не са много хората, на които им е интересно, но явно съм грешала.

# 291
Момичета, аз понеже съм нова в темата и сега се уча, моля за помощ:

Пратиха ми от Гърция Диксан, течен, пише Cold zyme, има бяла ризка нарисувана - това универсален, тоест за бяло ли да го ползвам? Embarassed

И течен Ариел Actilift - май пак е за бяло ? newsm78

Тъкмо реших, че спирам да купувам течни и минавам на прах, от прочетеното тук, и сега тези две големи опаковки....по 3л и нещо....ама здраве да е...

# 292
Разбирам. Опитах да обясня или бях започнал, някои основни правила, по които да си подбирате перилен препарат без значение от марката, но явно те не са интересни или релевантни. За конкретни перилни препарати не бих могъл да бъда полезен, тъй като вкъщи не се експериментира на тази тема, ползваме каквото се е доказало, че работи, като за добавка служи и (вече бившият) ми опит като R&D-fabric care. Моделите и формулировките се сменят постоянно в зависимост от трендовете на пазара, законодателството и икономическото състояние на даден производител и/или регион на разпространение. Има обаче няколко неща, които са константа и не е нужно човек да е специалист по химия за да ги знае и разбере. Това е така с всяка потребителска стока. Точно тях се опитах да обясня, но явно това не е интересно.

Няма да ви занимавам повече с такива неща. Ако все пак съм бил полезен на някого, ще е добре, поне не съм загубил и малкото отделено време напразно. Съжалявам, че не стигнахме малко по-дълбоко в темата. Производителите вече са длъжни да публикуват достатъчно информация за състава си, така че тренираното око може да възстанови с приблизителна точност формулировката и да си направи изводи за качеството на продукта. Има някой трикове...

Пожелавам на всички здраве, щастие и успех!

# 293
  • София
Както писах, за мен беше интересно и полезно   bouquet
Бих се радвала, ако имаш желание и възможност да отговаряш на въпросите ни, или пък просто участваш в темата. Тя е отворена за всички, поне последния път когато проверих, беше.  Laughing

# 294
Какво е мнението за тройните капсули Ариел за цветно, които са на промоция в Била? Извинете,ако са коментирани

# 295
Опитах да обясня или бях започнал, някои основни правила, по които да си подбирате перилен препарат без значение от марката, но явно те не са интересни или релевантни. За конкретни перилни препарати не бих могъл да бъда полезен, тъй като вкъщи не се експериментира на тази тема, ползваме каквото се е доказало, че работи, като за добавка служи и (вече бившият) ми опит като R&D-fabric care. Моделите и формулировките се сменят постоянно в зависимост от трендовете на пазара, законодателството и икономическото състояние на даден производител и/или регион на разпространение. Има обаче няколко неща, които са константа и не е нужно човек да е специалист по химия за да ги знае и разбере. Това е така с всяка потребителска стока. Точно тях се опитах да обясня, но явно това не е интересно.
Напротив, това е полезно, важно и интересно. Ако имаш време пиши. Спирам да те отвличам в странични работи.

Тя е отворена за всички, поне последния път когато проверих, беше.  Laughing
Ами аз не съм забелязала някой да гони някого. По-скоро човекът имаше едно наум, пък ние го повлякохме в съвсем друга посока.

А за това, че теорията сме я минали още в началните пет-десет теми, се пошегувах, както показва и емотиконът.

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 17:29 от Guess Who

# 296
  • Sredets/Burgas
Разбирам. Опитах да обясня или бях започнал, някои основни правила, по които да си подбирате перилен препарат без значение от марката, но явно те не са интересни или релевантни. За конкретни перилни препарати не бих могъл да бъда полезен, тъй като вкъщи не се експериментира на тази тема, ползваме каквото се е доказало, че работи, като за добавка служи и (вече бившият) ми опит като R&D-fabric care. Моделите и формулировките се сменят постоянно в зависимост от трендовете на пазара, законодателството и икономическото състояние на даден производител и/или регион на разпространение. Има обаче няколко неща, които са константа и не е нужно човек да е специалист по химия за да ги знае и разбере. Това е така с всяка потребителска стока. Точно тях се опитах да обясня, но явно това не е интересно.

Няма да ви занимавам повече с такива неща. Ако все пак съм бил полезен на някого, ще е добре, поне не съм загубил и малкото отделено време напразно. Съжалявам, че не стигнахме малко по-дълбоко в темата. Производителите вече са длъжни да публикуват достатъчно информация за състава си, така че тренираното око може да възстанови с приблизителна точност формулировката и да си направи изводи за качеството на продукта. Има някой трикове...

Пожелавам на всички здраве, щастие и успех!

Ще карам на "Ти"...
Повярвай, компетентното мнение на специалист тук е много ценено и не знам защо реши,
че твоето беше пренебрегнато...
Аз буквално се изкефих  че се появи, а ти искаш да напускаш кораба...
По някакъв начин Сано работи и се харесва,
но перилните препарати, които ползваме далеч не се изчерпват с него...

# 297
И аз да се присъединя към останалите, че мненията на TAED са ми много интересни. Моля, да ни кажеш кои са основните правила, по които да си избираме препарат и да ни подшушнеш кои са триковете Simple Smile

# 298
+ 1 молба за същото.

# 299
По някакъв начин Сано работи и се харесва,
но перилните препарати, които ползваме далеч не се изчерпват с него...
Абсолютно!
Единствената причина да питам за Сано е, че човекът явно е компетентен и вътре в нещата и си мислех, че може да ми даде повече информация как се произвежда и как се постига подобна концентрация. Отговорът, честно казано, ме обърка. Не виждам логика.
Съжалявам, че го намесих заради нещо, което е важно само за мен.

Момичета, аз понеже съм нова в темата и сега се уча, моля за помощ:

Пратиха ми от Гърция Диксан, течен, пише Cold zyme, има бяла ризка нарисувана - това универсален, тоест за бяло ли да го ползвам? Embarassed

И течен Ариел Actilift - май пак е за бяло ? newsm78

Тъкмо реших, че спирам да купувам течни и минавам на прах, от прочетеното тук, и сега тези две големи опаковки....по 3л и нещо....ама здраве да е...
Това са универсални течни, т.е. подходящи са за бели и устойчиви цветни дрехи. Всичките перилни препарати в Гърция са такива. Преди време пуснаха вариант на Ариел за цветно, но явно не се хареса на потребителите и сега гледам, че са го спрели.

Какво е мнението за тройните капсули Ариел за цветно, които са на промоция в Била? Извинете,ако са коментирани
Мисля, че повечето мнения бяха положителни.

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 17:46 от Guess Who

Общи условия

Активация на акаунт