Перилни препарати и омекотители - 25

• 53 083
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Обаче съм чела точно обратното,
че правят филм върху кожата и косата,
вложени примерно в течни сапуни, душ-гелове, шампоани - съответно запушват порите...
А, значи сега правят филм върху кожата! Понеже преди години проникваха през кожата и се натрупваха в бъбреците и черния дроб. Странно противоречиви твърдения. Laughing

И аз съм чела, че SLS и SLES проникват през кожата.

Butterfly, може би се бъркаш със силиконите, за тях пише, че правят филм и запушват порите.

# 271
  • Sredets/Burgas
Ъ-ъ... силиконите пък изобщо нямат отношение към кожата...
В скалата на комедогенните съставки т са означени с нула 0...
А содиум лаурил сулфата е с най-високо число - 5...
Содиум лаурет сулфата с 3...
Готварската сол също е с 5...
Ама айде, че много козметична стана темата Simple Smile...

# 272
TAED,
Моля ти, погледни състава на тези по-долу

Нямам много време да пиша, но аз бих избрал Persil. В Тео бебе не ми харесва високото съдържание на зеолити и още едно две по-дребни неща. Препаратът на ДМ също не е лош, но му личи, че е формулиран със сериозни ограничения в цената.

# 273
Мда, чудех се кой е нашият... мисля, че точно този...
В сайта имат само номерца, иди се чуди кой-кое...

http://www.dm.de/de_homepage/denkmit_home/produkte/produkte_wasc … ra-sensitive.html

Ако имаш опаковката, на нея пише един от тези два номера.

# 274

Butterfly,
Скрит текст:
по-горе се обърках, силиконите се водят, че правят филм около косъма и го утежняват, а минералните масла като Paraffinum Liquidum и Petrolatum са комедоногенни и запушват порите.
А колкото материали съм чела и в сайтове за проверка на съставки съм гледала, за първи път чувам, че SLS и SLES са комедоногенни, те са силно премиващи вещества, които правят пяната в даден продукт.

# 275
  • Sredets/Burgas
penelopy,
Скрит текст:
Eто... http://www.sageskincare.com/Articles.asp?ID=255
Ако ти е любопитно...
По-надолу в текста има една достатъчно подробна таблица...
Извадено е от официално изследване,
което е започнало още през много далечната 89-та...
В последствие съставките се допълват...
Официалният източник е този:
 http://journal.scconline.org/
Тъй, че не е ЕЖК...

Гес,  нямам опаковка от Denkmit,
ако до утре никой не пише кой е... тъй или иначе ще ходя към ДМ и ще го проверя...

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 14:45 от Butterfly_Lovehunter

# 276
Мога да кажа за обикновения универсален прах, защото го имам, но за този - не.

# 277
  • Варна
Доста интересна и сериозна вискусия гледам водите - определено не съм навътре в нещата и ми е много интересно да чета всички коментари.
Стана ми много странно по въпроса за Саното - мога да говоря единствено и само като потребител  Peace  Ползвала съм го още преди десет години, когато голямата ми дъщеря беше бебе. Смело мога да твърдя, че и тогава и сега за мен това е един и същи препарат. Тоест без промяна в аромат, дозировка, компактност и качество на изпиране. Дори и да има някаква промяна, то тя определено е към по-добро. Доста добре се е справял с отстраняване на петна от различно естество - въпреки учудващо малкото количество, което се слага на едно пране. Е, при мен е повечко, поради повечето кг на пералнята ми и твърдата ни вода.  Peace За омекотителите мнението ми е същото.
Та мисълта ми беше - когато все пак един препарат си върши работата, за която е предназначен и не съдържа опасни и вредни вещества, всеки може да си го ползва ако реши, нали  Wink.

# 278
  • София
О, аз не мисля, че дискусията има за цел да откаже някого да ползва каквото реши  Wink

Както много пъти сме установявали, за един и същи препарат съществуват две полярни мнения. Просто защото очевидно препаратът не е само състав и доза, а също и степен и вид на замърсеност на прането, качества на пералнята, характеристики на водата.

Наистина обаче най-важното е потенциално вредните съставки да са елиминирани, или поне ограничени да абсолютен минимум, или поне - да сме информирани кои са, за да можем сами да следим за тях.

# 279
  • Русе
Доста интересна и сериозна вискусия гледам водите - определено не съм навътре в нещата и ми е много интересно да чета всички коментари.
Стана ми много странно по въпроса за Саното - мога да говоря единствено и само като потребител  Peace  Ползвала съм го още преди десет години, когато голямата ми дъщеря беше бебе. Смело мога да твърдя, че и тогава и сега за мен това е един и същи препарат. Тоест без промяна в аромат, дозировка, компактност и качество на изпиране. Дори и да има някаква промяна, то тя определено е към по-добро. Доста добре се е справял с отстраняване на петна от различно естество - въпреки учудващо малкото количество, което се слага на едно пране. Е, при мен е повечко, поради повечето кг на пералнята ми и твърдата ни вода.  Peace За омекотителите мнението ми е същото.
Та мисълта ми беше - когато все пак един препарат си върши работата, за която е предназначен и не съдържа опасни и вредни вещества, всеки може да си го ползва ако реши, нали  Wink.

Не бях чела скоро темата, но сега най-накрая имах време да наваксам.

Моето мнение към Саното е точно като горното. Години наред го ползвах, за първи път донесен от Израел и бях впечатлена. Постепенно си го бях намерила тук и си го ползвах доста години. След това любопитството надделя и сменях с доста други, но като цяло съм изключително доволна и не мисля, че се е променил към лошо, както повечето неща.
Само от един течен не съм доволна, но мисля, че не беше съхраняван добре.

# 280
  • Sredets/Burgas

Наистина обаче най-важното е потенциално вредните съставки да са елиминирани, или поне ограничени да абсолютен минимум, или поне - да сме информирани кои са, за да можем сами да следим за тях.

Ev_eче,
ако стигнем дотам,
да търсим потенциално вредните съставки -
по-добре да вземем да си перем със сапуна на баба - домашно правен! Mr. Green

# 281
  • София
Употребих "потенциално", защото един може да се изрине от една дразнеща съставка, а 1000 други да са наред. Затова е потенциално. Надявам се, откровено вредни да не се влагат изобщо.
А за домашния сапун на баба - нямам мнение. Моята баба никога не е правила такъв.

# 282
  • Sredets/Burgas
Мнението ми беше повече в кръга на майтапа...  Hug
Че много сериозни станахме...
Но повярвай, достатъчно откровено вредни неща има и в битовата химия, и в козметиката...
Въпросният Methylisothiazolinone консервант например е нещо такова...
Може да намерите достатъчно инфо за него дори само от Уикипедия  Peace...

# 283
Разбира се, че личните предпочитания са важни, дори най-важни. Аз коментирах Сано чисто теоретично от гледна точка на състава, предложената дозировка и цената. Нямам никакъв опит с тези препарати и не планирам да имам, така че мнението на ползватели е вероятно по-достоверно. В крайна сметка, не е случайно, че тези препарати вече доста години се продават на българския пазар. С това аз затварям темата Сано, нямам какво повече да споделя.

# 284
  • Варна
Ev_e много правилно казано, но според мнението на Таед, което прочетох останах с впечатлението, че точно го отрича праха. Мисля, че в същото време казва и че не го е ползвал даже, та затова изкоментирах  Peace
А според мен от разнородните бебешки препарати, които ползвах най-вече сега с бебоците, това е един от  доста добрите, и преди години и сега. Не като някои, които партида с партида нямат еднаква - май всеки от нас все в един момент се е сблъсквал с този проблем с една или друга марка прах  Peace

Общи условия

Активация на акаунт