Перилни препарати и омекотители - 25

• 53 119
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • оттам, откъдето започва България
 Grinning Ох, като знам аз колко обичам да пера на ръка.... Май ми е минало времето вече. Сега ме подсети, че наистина трябва да изпера чорапогащниците си. Отивам.  hang

# 151
Здравейте, искам да споделя резултата от пране с прах за бяло пране My Forest. Тези бели частици са остатъци от праха след прането. Наложи се да пусна дрехите за отново за пране...

http://prikachi.com/images/705/7653705d.jpg

http://prikachi.com/images/706/7653706U.jpg

http://prikachi.com/images/708/7653708t.jpg

# 152
Привет,Дами,
Да се разпиша и аз с поредния въпрос...Снощи ме изненадаха с подарък 4л. первол за черно....от Турция....Мнения и личен опит.....??!!! У дома гел за черно се използва най-често....дали е читав и ефикасен??? Ползвала съм первол за черно, но от магазина.....и бях доволна..
Аз го използвам често и съм много доволна от него  Peace

Благодаря ти, Русалка  bouquet за споделеното...Така или иначе ще си го ползвам и ще споделя и аз след време...
Хубав ден и слънчево настроение!!!  bouquet

# 153
Здравейте, искам да споделя резултата от пране с прах за бяло пране My Forest. Тези бели частици са остатъци от праха след прането. Наложи се да пусна дрехите за отново за пране...

http://prikachi.com/images/705/7653705d.jpg

http://prikachi.com/images/706/7653706U.jpg

http://prikachi.com/images/708/7653708t.jpg
Аз харесвам My forest, но как да го препоръчам на някого след видяното? Пусни им тези снимки на страницата въвъ фейсбук, за да си видят висококачествения прах, на който държат.

А пералнята да не е била много натъпкана? Просто не мога да си обясня това нещо - като в рекламата на Рекс прах да се сипе като сняг навсякъде.

# 154
  • София
My Forest ми харесва като замисъл - писала съм го и друг път. Но не и като изпълнение. Проблемът е, че производителят явно не може да постигне едно и също качество при различните партиди, което е разочароващо за потребителите.
Въпреки че при мен се разпенваше ужасяващо, никога не е оставал така неразтворен.
Ще го пробвам с новата пералня някой ден - тя има някакви супер-дупер сензори за пяна. Може би няма да се пени като в аристонката и да извира през чекмеджето.

# 155
  • Варна
My Forest ми харесва като замисъл - писала съм го и друг път. Но не и като изпълнение. Проблемът е, че производителят явно не може да постигне едно и също качество при различните партиди, което е разочароващо за потребителите.
Въпреки че при мен се разпенваше ужасяващо, никога не е оставал така неразтворен.
Ще го пробвам с новата пералня някой ден - тя има някакви супер-дупер сензори за пяна. Може би няма да се пени като в аристонката и да извира през чекмеджето.

Недей ! Супер дупер сензорите за пяна просто изключват машината и ти изписва съответната грешка. Докато не разкараш пяната въобще не пожелава да тръгне поне моята гадина  #2gunfire #2gunfire

# 156
Пробвахте ли големият прах с аромат на лимон, който е на промоция в Лидл? Как е?

# 157
  • София

Недей ! Супер дупер сензорите за пяна просто изключват машината и ти изписва съответната грешка. Докато не разкараш пяната въобще не пожелава да тръгне поне моята гадина  #2gunfire #2gunfire
Ужас! А се твърди, че така променя начина на работа, че да намали пяната! И как се предполага да махнеш сама пяната - да гребеш с чашка ли???
Май ще се въздържа от експеримента, мерси, че ме предупреди.

# 158
Не, пералнята „усеща“, че има прекомерно количество пяна и си пуска допълнителни изплаквания.

Подобно нещо като показаното от mimggg ми се случи с едни избелващи таблетки Астониш. Вадя чаршафите и се ръсят едни гранулки. Докато зацепя откъде са, бая се чесах. newsm78

# 159

Ужас! А се твърди, че така променя начина на работа, че да намали пяната! И как се предполага да махнеш сама пяната - да гребеш с чашка ли???
Май ще се въздържа от експеримента, мерси, че ме предупреди.

Eв, може би в книжката с упътването е обяснено ;какво прави пералнята; в случай, че регистрира по-голямо количество пяна Thinking Все пак придобивката ти е нова и се предполага, че не си загубила книжката някъде, като мен Laughing

Моята например, при повече пяна, светва на индикатора една емблемка, указваща, че пяната е в повечко, но иначе си продължава да работи...Досега веднъж ми се е случвало само, при това не е излизала пяна от чекмеджето Peace

Купих си омекотител Сано, концентрат и сега нямам търпение да го тествам...

# 160
teta75, отговарям сериозно на предния ти въпрос, въпреки че ти сигурно си разбрала отговора от леката ми закачка: колкото по-малко пяна, толкова по-добре; хич да няма - най-добре. Затова когато правя анализ на някой прах, винаги отбелязвам как се пени и как се изплаква.

Сама си установила, че по-интелигентните перални се самосъхраняват, когато открият повече пяна: прекъсват центрофугата, за да не се натоварва помпата; пускат допълнително изплакване и т.н. Даже моята, която не е от най-интелигентните, прекъсва центрофугата и се мъчи многократно да изпомпи пяната (това се случваше с Персил, Тема и разни други в пенливия им период).

# 161
  • Варна
Здравейте, момичета!

Видях назад, че коментирате избелващ прах и таблетки. Точно такъв въпрос искам да задам:
Имам доста бели блузки на детето, всички са с картинки отпред, но от прането, вече не са бели, а доста посивели. Има ли начин да им предам малко белота?!?
Натърках ги с домашен сапун и ги оставих на слънце, но се съмнявам да се получи нещо. С белина не съм пробвала, за да не заминат картинките отпред  Tired

А между друго преди време бях питала за препарат за обезцветяване на боядисани дрехи. Взех на К2 такъв препарат и що годе се получиха нещата, но да знаете, че е само за бели дрехи и на определени градуси Т, пробвах и на една черна блузка, която отпред имаше бяло, което също се беше оцветило и блузката станаааааааа тютюнева на цвят, отиде в коша  ooooh! ooooh! ooooh!

# 162
  • София
Стари посивели бели тениски не успях да оправя с избелващи прахчета. Киснах ги продължително в Омо и доста поизбеляха, без разбира се да станат "като нови". Но това е неприложимо при дрехи с картинки - ще се съсипят.
Прави ми впечатление, че предимно белите дрехи на детето, които не са толкова стари и са прани почти само с универсални прахове, не посивяват. А и не избеляват от универсалния прах.
За мен решението е по-скоро в това да се перат така, че да не посивяват (е, след много години може и да посивеят, но тогава няма да е особена загуба) - с универсални прахове, които съдържат избелващ компонент.

# 163
  • Sredets/Burgas
На мен пък в действителност ми е интересно,
как го постигате това посивяване,
особено при сравнително нови дрехи? newsm78
Никога не съм имала такива проблеми...
Само един детски плик имаше разлика в цвета,
обаче той беше на 25+ години...
Стар чеиз още от моето детство....
След две нормални изпирания на 70 градуса, пак си е ОК...

# 164
  • Варна
Ev_e големи перипетии с новата пералня сте имали  Mr. Green Дано да ви е на късмет все пак и само да се хвалиш с нея, да искрят дрехите от чистота и да не се налага да търкаш петна  Hug

Това за белите дрехи и посивяването, и пожълтяването нали пак се говори наскоро, че и от материите много зависи. И някои пак се възстановяват, но други така си и отиват захабени.
Ето, онзи ден например, като разчиствах гардероба намерих едни мнооого големи бели тениски, които никой от нас не ползва. От седене имаха някое и друго жълто петънце, но като ги изпрах почти всичко изчезна и са си като нови. Татенцето ми много из се зарадва, като го дикисах с тях  Mr. Green Също едни бели бодита на малките успях да избеля, първо търках със сапуна за петна, после изпрах с прах за бяло на високи градуси. Но онзи ден така и неможаха да се изперат едни жълти петънца от едни умалели им вече дрешки. От две, три горнички обаче и следа не е останала от тях.

Пробвахте ли големият прах с аромат на лимон, който е на промоция в Лидл? Как е?
На мен ми е голям мерак този прах, откакто Гесс го спомена, но така и незнам дали ще може да ме огрее да ме занесат с бебоците до Лидл и да се сдобия с него, ако въобще е останал все още де  Mr. Green

Butterfly_Lovehunter ами и аз така, обаче ми се случи наскоро с един бял кърмачески сутиен. Не е от най-скъпарските, но ми е много удобен и мекичък, да но незнам от каква материя е - чашката искри от белота, а дантелата сивее. И това стана точно както бяха казали тук момичетата след пране са високи градуси с хубав прах за бяло - а сега де  Wink

Общи условия

Активация на акаунт