Перилни препарати и омекотители - 25

• 53 160
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Какъв е тоя страх от химическо чистене? Има изключително качествени вериги, поне в София. Отговарят за повреди. Вярно, струва пари. Никой не ви кара да си давате дрехите в кварталното ателие, което мирише на Химко-Враца.
Постоянно ползвам услугите им за пухени якета (преди да си купя сушилня), огромни завивки, които не биха влезли и в 11-кг пералня, сака, панталони, палта, кожени сака. Никога нищо не е било повредено. Копчетата и циповете се опаковат в найлон. Действат професионално.

# 136
Привет,Дами,
Да се разпиша и аз с поредния въпрос...Снощи ме изненадаха с подарък 4л. первол за черно....от Турция....Мнения и личен опит.....??!!! У дома гел за черно се използва най-често....дали е читав и ефикасен??? Ползвала съм первол за черно, но от магазина.....и бях доволна..

# 137
Какъв е тоя страх от химическо чистене? Има изключително качествени вериги, поне в София. Отговарят за повреди. Вярно, струва пари. Никой не ви кара да си давате дрехите в кварталното ателие, което мирише на Химко-Враца.
Постоянно ползвам услугите им за пухени якета (преди да си купя сушилня), огромни завивки, които не биха влезли и в 11-кг пералня, сака, панталони, палта, кожени сака. Никога нищо не е било повредено. Копчетата и циповете се опаковат в найлон. Действат професионално.
В София може и да имате, но у наше село-нЕма.Има една верига с два/или три/ клона и точно при тях преди години съсипаха якето на мъжа ми. Затова съм задала конкретен въпрос.

# 138
В София може и да имате, но у наше село-нЕма.Има една верига с два/или три/ клона и точно при тях преди години съсипаха якето на мъжа ми. Затова съм задала конкретен въпрос.

Аз също не бих ползвала химическото, защото при нас са големи некадърници и мърлячи...

Преди време ми съсипаха едно прекрасно палтенце с кашмир, което след почистването стана номер-два по-малко Cry Нямам думи просто, а за компенсация и дума не може става...

За якето от естествена кожа - аз бих пробвала на ръка да го перна, но пак си е рисковано като се замисля Thinking

# 139
  • София
За якето от естествена кожа - за мен е по-приемлив варианта химическо чистене. Ако има иконка на етикета, че може да се чисти и го съсипят, после трябва да ти го платят. Имах подобен случай и стигнах чак до комисията за защита на потребителя, но въпросът се реши в моя полза.
Така че аз определено бих пробвала химическо чистене.
За пране на кожени изделия не съм чувала. При всички случаи кожата ще се свие и деформира. (Съдя от опит за пране на кожени обувки преди години.)

# 140
Да, не е добра идея да се мокри кожата....прах на ръка обувките на малкия, които са от естествена кожа, и не съм махнала стелките, които се нагънаха , като изсъхнаха, и сега стоят така накривени Confused

Абе хора, стига с това химическо - нали ви обясняваме, че сме си патили и няма оправия, не сме в София всички Peace

Аз как да докажа, че палтото ми се е свило в резултат на неправилно третиране??? Точно никак...

# 141
  • Варна
Ev_e нищо не казваш за новата придобивка - пристигна ли, монтирана ли е , изпра ли вече с нея  Wink

# 142
  • София

Аз как да докажа, че палтото ми се е свило в резултат на неправилно третиране??? Точно никак...

С копие от бележката на химическото и снимка на деформираното палто.
Но това работи само, ако на етикета на палтото отвътре има знак за позволено химическо чистене.
Ако няма, отговорността е твоя.

# 143
А как да изпера кожено яке от естествена кожа?
Вариант химическо чистене отпада поради страх от съсипване на якето/злощастен опит/.А искам да освежа подплатата...
за естествена незнам.  Confused Мисля, че ои същия начин и няма да е проблем, но не съм пробвала, освен една една чанта която имах от естествена кожа.  newsm78Нея съм я прала в пералнята с дрехите. Нямала съм проблем. На ниски градуси, и някоя по лека програмка  Party

# 144
  • София
Ev_e нищо не казваш за новата придобивка - пристигна ли, монтирана ли е , изпра ли вече с нея  Wink
Дидник, още съм ужасена и затова си трая.  Sick
Скрит текст:
За малко да се наложи да къртим, за да влезе това чудовще в мокрото... Дали му размерите в най-тясната част (а то е адски изтумбено на люка) и аз като една истинска блондинка, лъгана цял живот, че 5 см са 30, не се усетих. Но в крайна сметка влезе и е монтирана и изпрах. Тази сутрин само напъхах дрехите в сушилнята и не ги разгледах как са, че бързах, но ми направи впечатление, че нямаше и помен от аромат на омекотител Sad
Иначе е безумно тиха наистина - чува се само как пльока прането вътре  Laughing Върти на 1400 оборота в пълна тишина. Наистина инженерно явно е измислена добре. Сега остава да я видя как ще се справя с лекета и пр. Програмите и настройките са много различни от на аристонката (и са адски много) и ще ми трябва време да я разуча и да й свикна. Има и пара, която още не съм пробвала. Но има и неразбираеми за мен неща - примерно температурата се настройва през 20 градуса: 20-40-60-95, а италианката беше през 5, което е по-гъвкаво. Ще я видим.
Но още ми призлява след вчера. Не знам как не я унищожихме, докато я тикахме през касата на вратата  Embarassed

# 145
  • Пловдив
Привет,Дами,
Да се разпиша и аз с поредния въпрос...Снощи ме изненадаха с подарък 4л. первол за черно....от Турция....Мнения и личен опит.....??!!! У дома гел за черно се използва най-често....дали е читав и ефикасен??? Ползвала съм первол за черно, но от магазина.....и бях доволна..
Аз го използвам често и съм много доволна от него  Peace

# 146
Первол за черно, но български купих аз оня ден, днес пуснах една пералня, но ми прави впечатление , че не се пени изобщо Thinking

Това нормално ли е?

# 147
Не, не е нормално.
Нормално е пяната да излиза през чекмеджето. Щом не прави пяна, значи не пере.

# 148
  • оттам, откъдето започва България
Е, Гес, не се шегувай, някой може да иска пяна.  Simple Smile 

# 149
Да ползва прах за ръчно.

Общи условия

Активация на акаунт