Перилни препарати и омекотители - 25

• 53 140
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • София
На една от съфорумките тук й бяха пратили препарати като комплимент, след като се оплака от миризма на гранясало. Затова съм учудена, че сега са сменили тактиката и твърдят, че проблемът е в телевизора на клиента... Като то е ясно, че прахът просто не се е разтворил.

mimggg, опитай сама да разтвориш малко прах в един съд с вода. Когато понякога пера на ръка с Персил примерно, той се разтваря моменталически идеално.

# 196
  • Sredets/Burgas
А дали не скърца, защото не се е изплакнало хубаво?
Ами обикновено тоя ефект го има, когато наистина е премито...
Когато не са ми изплакнати добре остават лигави...
Но това рядко се случва... Уърлчо може и да е шумен, но плане перфектно...

Пише за 2-3 кг... чашка и 3/4, аз сложих само една...
Не мисля, че съм превишила дозата...
Като изпера още веднъж пълна пералня ще видя как е...

# 197
За почистването на пералната съм използвала препаратите препоръчани в този форум и няма оплаквания. Имам нова пералната, която има функция "Самопочистване", която според според инструкциите: премахва замърсяването, бактериите и всички неприятни миризми от вътрешността на пералната машина. Избира се програма Памук 95 градуса, слага се малко прах за бяло пране и се стартира програмата. Препоръчително е това самопочистване да се прави поне веднъж месечно.
Питането ми е следното: като използвам тази функция на пералната, следва ли да я почиствам перодично и с препарат?

# 198
  • София
Според мен зависи дали ползваш предимно течни препарати и омекотител - тогава не ми се струва излишно да се прави два пъти годишно профилактика със специализиран препарат, извън регулярното самопочистване.

Моята нова пералня също има самопочистване, но изрично пише да се пуска програмата без никакъв препарат, само с нещо против варовик, като Калгон. Не знам какво включва - описанието на програмите е свръхпостно. Не знам как от 35 стр. упътване на 14-те програми и 18-те допълнителни функции са отделени само страница и половина!!!! А всички са доста различни от познатите ми и изобщо нямаше да ми навреди повече информация Sad

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 22:34 от Ev_e

# 199
  • Русе
Това за програма "Самопочистване" и на мен ми е интересно. И аз имам такава програма на едната ми пералня, но нямам упътване и не знам как се ползва. До сега съм я ползвала веднъж, действах по интуиция, но я пуснах с лидълския препарат за почистване, на програма памук 90 градуса+копчето за самопочистване. Значи казвате препарата е излишен Rolling Eyes

# 200
  • София
Ако ползваш предимно течен перилен препарат, според мен НЯМА да е излишно да се прави почистване с препарат 2-3 пъти годишно. През останалото време - с програмата за самопочистване.
На старата ми пералня примерно пускането на 95 градуса с прах за бяло не помагаше изобщо.

# 201
  • Русе
Ако ползваш предимно течен перилен препарат, според мен НЯМА да е излишно да се прави почистване с препарат 2-3 пъти годишно. През останалото време - с програмата за самопочистване.
На старата ми пералня примерно пускането на 95 градуса с прах за бяло не помагаше изобщо.
На тази пералня, която е със "самопочистване" се пере само с прах, тя ми е на село и основно майка ми я ползва. А иначе аз течен препарат ползвам само за черните дрехи.

Ясно. Ще си оставя препарата, който купих, за пералнята, която ми е тук, че тя е с отвратително уплътнение и много бързо се вмирисва. Мисля, че бях писала скоро - стигнах до извода, че е от немския омекотител Ленор. Бях се зарекла повече да не поръчвам да ми носят, но племенницата ми видяла, че е намален и решила да ми купи, че и за 42 пранета. Сега го ползвам само за ръчно пране. От 2 месеца вече я няма неприятната миризма и лепкавите отлагания по вътрешната страна на уплътнението.

# 202
  • Бургас
А с какъв баркод беше по-добре да са цветоулавящите кърпички Brite? Вчера ги видях в ДМ, но не взех, понеже се сетих че коментирахте, че имат разлика...

# 203
  • Русе
А с какъв баркод беше по-добре да са цветоулавящите кърпички Brite? Вчера ги видях в ДМ, но не взех, понеже се сетих че коментирахте, че имат разлика...
502

# 204
Момичета благодаря на всички ви за отговорите.
При всяко пране използвам омекотител, но не мога да кажа прах или течен препарат използвам повече. За това стигнах до извода, че два пъти в годината почистване и с препарат няма да навреди (имам 2 бутилчици от този на Лидъл). В моето упътване към пералната, както вече споменах, е записано, че при Самопочистване - програмата е Памук на 95 градуса и се слага малко прах за бяло пране.

# 205
502
Не е 502!!! Naughty

505  Peace

# 206
Моля ви да ми препоръчате прах, който да е подходящ за чувствителна до атопична кожа.

# 207
  • София
Моля ви да ми препоръчате прах, който да е подходящ за чувствителна до атопична кожа.
Пробвай Ултрасензитив Денк Мит от ДМ. Няма дори аромат и може да ти свърши работа (пере добре между другото). Иначе прахове за чувствителна кожа имат всички известни марки - Персил, Ариел, Сано също.

# 208
  • Бургас
Мерси, този който видях започваше с 380 Sad

# 209
  • Варна
Днес вече се сдобих с това Коколино -

откога му се канех. Много ми харесва аромата от бутилката, нямам търпение да пусна пералня с него  Wink

Общи условия

Активация на акаунт