Перилни препарати и омекотители - 25

• 53 111
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Какво е това "Bambino mio"? И къде мога да го намеря? Съжалявам,ако е обсъждано. Но аз редовно следя темата и сега го чувам за пръв път.

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8399&cat=65

Ако не се лъжа, за това става въпрос.

# 181
  • Варна
Как да изпера чувалче от естествена вълна?
Няма ли вътре етикет с указания как да се почисти и суши?
Иначе лесно можеш да го изпереш на програма за вълна, но по-големият проблем е как да го изсушиш в това хладно и влажно време, за да не мухляса (ако нямаш сушилня).

Няма. Rolling Eyes На сайта им видях, че може да се пере при температура до 30 градуса и със специален препарат такава кожа. В разни други сайтове видях пък, че трябва да се ползва препарат без ензими и избелители - има ли някъде в Бг такива или да поръчвам от Англия? Rolling Eyes

Навсякъде пише, че сушилня и изобщо по-висока температура не трябва да се прилага за сушенето - да не се слага на радиатори, нито да се излага на пряка слънчева светлина.

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 11:32 от chockolina

# 182
В разни други сайтове видях пък, че трябва да се ползва препарат без ензими и избелители - има ли някъде в Бг такива или да поръчвам от Англия? Rolling Eyes
Разбира се, че има. Всеки препарат за вълна е без избелители и ензими. Sano Maxima Sensitive, примерно, също е без избелители и ензими.

# 183
  • Варна
chockolina
Скрит текст:
Ако може да кажеш за кой точно сайт става въпрос - не разбрах само от снимката коя марка е чувалчето, а и на мен много ми хареса.

# 184
  • София
Чувалчето наистина е разкошно. Както Гес е писала - всеки препарат за вълна би трябвало да свърши работа за изпиране. Но със сушенето ще имаш проблеми. Ако не се изсуши бързо, ще замирише. Същият проблем съществува с пухените якета и завивки например. Страх ме е да ти предложа да го дадеш на хмическо, защото тук доста хора се оплакаха от съсипани дрехи - там да го изперат и да го изсушат. Навремето когато носехме кожухчета (със същата вълна отвътре) така се чистеха - на химическо.
Относно сушилните - не мисля, че ще се развали чувалчето, ако сушилнята е сертифицирана за сушене на вълна (моята например е, но по-старият модел не е и моя близка си унищожи няколко пуловера), защото се използва съвсем ниска температура.

# 185
Момент, това реално агнешка кожа с вълната ли е, не мога да разбера? Ако е така, изобщо не трябва да се пере в пералня, дори и да се мокри не трябва. Ще се сгърчи. Химическо чистене и това е. Аз съм давала агнешки кожух на химическо - не го изпраха перфектно, но не го и съсипаха.

# 186
  • Sredets/Burgas
Какво е това "Bambino mio"? И къде мога да го намеря? Съжалявам,ако е обсъждано. Но аз редовно следя темата и сега го чувам за пръв път.

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8399&cat=65

Ако не се лъжа, за това става въпрос.

Да, това е...
Вземам го от BeFit обикновено - там е малко по-евтин...
Има активатор и действа и при 30 градуса...

# 187
  • София
4с. лъжици сол в топла вода и гащите вътре

Нормална сол или морска сол?

# 188
Абе какво говорят глупости тези хора?! Предозиране - грънци. Партидата е проблемът и не могат да ме убедят в противното. Това, че прахът им не се разтваря не е следствие на предозиране. Може да е следствие от по-натъпкана пералня, въпреки че моята бая съм я тъпкала, но никога такова чудо с който и да е прах не ми се е случвало. Максимум - бели следи върху тъмните дрехи, но цели гранули да се сипят - изключено.
Хайде, сложи същите дрехи и сложи повече от някой друг прах да видим какво ще стане.

Гес, съгласна съм, че проблемът трябва да е от партидата. Като се замисля и на мен до сега не ми се е случвало да остане неразтворен прах, независимо дали съм предозирала. Просто не се изпира хубаво и остават лепкави дрехи. Пералнята беше пълна, но не повече от капацитета й - може би около 4,5 - 5 кг. В действителност преди този за бяло си бях взела прахообразния за цветно - такива проблеми не съм имала.

# 189
  • Бургас
Имах и аз една такава случка със Савекс преди 3-4 години.Тогава си го купих за пръв и последен път-малка кутия за 3-4 пранета.Пуснах хавлий от плажа и като ги извадих започнаха да се сипят  гранулки.В първия момент се сепнах че е пясък.......но няма как.Още на плажа хавлийте са старателно изтръскани,а и гранулките чисто бели.Прахът замина директно в коша,но известно време се притеснявах за пералнята си.

# 190
mimggg, не се отчайвай и пробвай пак да изпереш с него. Може пък наистина нещо да му е попречило да се разтвори (и сама не си вярвам докато го пиша).
Сега видях дискусията на фейсбук страницата им. Хората си тропат с краче и повтарят „Качеството е едно и също! Ти си си виновна!“. Колкото пъти има някаква критика, толкова пъти вината се хвърля на потребителя - все дозата им е завишена. Имам чувството, че съм супер късметлийка, че съм нямала абсолютно никакви проблеми (от рода на пяна или неразтваряне) с кутиите, които съм ползвала.

# 191
  • София, Младост
След моя неуспешен опит да харесам My Forest, тази дискусия ме отказа да правя каквито и било по-нататъшни опити с марката, по-лошо Фикосота не осъзнават, че имат проблем, следователно никой няма  да прави опити да го отстрани.
Ако им бях писала за миризмата на гранясала мазнина, сигурно щяха да ме обвинят, че въобще не съм си прала дрехите  ooooh!

# 192
О, това с миризмата на гранясало го бях забравила. Joy Леле, наистина съм голяма късметлийка. Това е дори по-гадно, отколкото да не ти се разтвори праха.

# 193
  • Sredets/Burgas
Абе мами... тоя Coral Black Velvet по принцип ли си се пени много?
Изпрах само памучното яке на съпруга ми,
ама пералнята до половината беше пълна с пяна...
Мислех си, че няма да се е изплакнало,
но то направо скърца от премиване...

# 194
А дали не скърца, защото не се е изплакнало хубаво?

Общи условия

Активация на акаунт