Перилни препарати и омекотители - 25

• 53 065
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Ако допълнителното изплакване е след изплакването с омекотител, от него ще да е. Laughing

# 331
Защото в Бургас само в Борн има нещо немско. А откъде си ги купуваш, за да си купим и ние? Това определено е по-нормална цена от цитираната от мен.

Гес, не са от тук. Пътувам периодично служебно до Германия и си нося само Аriel Compact Color в куфара  Mr. Green. Coral вече се намира тук на цена около 7-8 лева, а за бяло изпозлвам италианския Dash 40+пранета за 20 лева. Омекотители не ползвам. А прапартите за баня, както и други ги купувам от магазин за паралелен внос в Стара Загора.

Butterfly_Lovehunter моите наблюдения на место са, че немските онлайн магазини са по-скъпи от българските за паралелен внос. Цените в супермаркетите в промоция са на 1/2 от онлайн магазините и да сравняваш с Борн не си струва. Лошото е, че не са достъпни за нас.  Peace

# 332
Да вметна само, че цветоулавящите кърпички в ПЕНИ, които в момента са намалени са с баркод 380. Поне в Ловеч са такива. Който е решил да си купува от там, да гледа. Сигурна съм, че предната седмица бяха с код 505. На тези днес и опаковката им беше по-различна, картона е гланциран, а другите бяха с по-матов. Освен това баркода е отстрани на тясната част на опаковката, а предната седмица тези, които гледах си мисля, че баркода им беше отзад.
Аз вчера взех от промоционалните и бяха с код 505 в нашия магазин. А на брошурата са показани българските с код 380.

Аз тъкмо да питам експерта за зеолитите в праховете а пък той вече нямало да пише, жалко.
Използвам препарати от типа на Калгона за омекотяване на водата, защото при нас е много варовита а на всички пише голям процент зеолити. А и имам един прах нисък клас, на който също пише 15% зеолити. А дали и на Саното не пишеше зеолити, че не ми се ходи да го хледем сега.
Някой знае ли за тези зеолити, защо не трябва да се ползват, че аз нещо не схванах от тази дискусия?

# 333
Aз   съм на  горе  - долу  сходното   мнение   с  Венито  ,  но и  с  малки   различия . Вече   пътувам  по-  рядко  до   Германия / 2 -3  пъти  годишно/  и предпочитам  да взема   други  неща вместо прахове. А  пък  и  последния път   нещата   които ползвам -  ариел   5л ,  Персил  мега  перли  и Корал   не бяха   в  промоция  а редовните  им цени   бяха   съответно 19  евро,  6  евро и  6.95.  Не намерих   смисъл  да  купувам  тук  ми  излиза   същото  и ми  го  носят безплатно   до  дома/  което за  сф   много ме устройва/  Пастите и  водите  за  уста   бяха   в промоция  и  взех   Елмекс, Гум  и  Рембранд плюс  6  води  за  уста . Допълних  покупките  с бяла  козметика  Лично  аз  предпочитах  да  спестя  30-40  евро  от риза  на  Хуго  Бос ,  вместо  3  евро от мега  перли .  Ризите на  мъжа  ми  съответно заемат  и по-малко  място  в багажа ,  въпреки   че   съм   с кола . Останалото   място  в  колата оползотворих в  лампа  за хола Simple Smile Изключение   направих  за 2  омекотителя  Ленор  Смарагд  / които  също   не  бяха на  промоция -  съответно  4  евро/  и  кърпи  за  сушилня.  Понякога  не  улучвам  ангебот  и е  безсмислено да  нося.

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 22:40 от Amazing_nice

# 334
Аха! Вени, сега ще решиш, че се заяждам, но ще поема този риск и ще кажа, че в такъв случай сравняването на цените Сано с немските е било нерелевантно. Щеше да е релевантно, ако немските можех да ги намеря някъде в България на тези цени. Simple Smile
Не, че съм се сгодила с тази израелска марка. Просто ми харесва да ползвам „екзотики“. Иначе имам и Ариел компакт, и мегаперли и каквото се сетиш още, ама си ги кътам. Laughing

Аз тъкмо да питам експерта за зеолитите в праховете а пък той вече нямало да пише, жалко.
Използвам препарати от типа на Калгона за омекотяване на водата, защото при нас е много варовита а на всички пише голям процент зеолити. А и имам един прах нисък клас, на който също пише 15% зеолити. А дали и на Саното не пишеше зеолити, че не ми се ходи да го хледем сега.
Някой знае ли за тези зеолити, защо не трябва да се ползват, че аз нещо не схванах от тази дискусия?
И аз много не разбрах гледната точка на човека в така бързо написаните редове, но спокойно, нищо им няма на зеолитите. Просто не са... как ти кажа... толкова ефективен билдър и трябва да знаеш, че в нито един прах не се ползват само зеолити. Освен това зеолитите са неразтворими във вода и могат да оставят следи върху дрехите, освен това има някакви опасения за изплакването им, за оставането им в тъканите, за евентуално вдишване. Но според мен това не трябва да е повод за притеснение, защото зеолитите са безобидни минерали. Според мен TAED по-скоро имаше предвид, че формули с голям процент зеолити са остарели и сега има по-усъвършенствани билдърни системи.

Не знам коя точно Макси ползваш, но безфосфатната е със зеолити. Фосфатната е с фосфати.

# 335
Aз   съм на  горе  - долу  сходното   мнение   с  Венито  ,  но и  с  малки   различия . Вече   пътувам  по-  рядко  до   Германия / 2 -3  пъти  годишно/  и предпочитам  да взема   други  неща вместо прахове. А  пък  и  последния път   нещата   които ползвам -  ариел   5л ,  Персил  мега  перли  и Корал   не бяха   в  промоция  а редовните  им цени   бяха   съответно 19  евро,  6  евро и  6.95.  Не намерих   смисъл  да  купувам  тук  ми  излиза   същото  и ми  го  носят безплатно   до  дома/  което за  сф   много ме устройва/  Пастите и  водите  за  уста   бяха   в промоция  и  взех   Елмекс, Гум  и  Рембранд плюс  6  води  за  уста . Допълних  покупките  с бяла  козметика  Лично  аз  предпочитах  да  спестя  30-40  евро  от риза  на  Хуго  Бос ,  вместо  3  евро от мега  перли .  Ризите на  мъжа  ми  съответно заемат  и по-малко  място  в багажа ,  въпреки   че   съм   с кола . Останалото   място  в  колата оползотворих в  лампа  за хола Simple Smile Изключение   направих  за 2  омекотителя  Ленор  Смаргад  /  също   не  бяха на  промоция -  съответно  4  евро/  и  кърпи  за  сушилня.  Понякога  не  улучвам  ангебот  и е  безсмислено да  нося.

мегаперлите са на редовна цена в Rossmann от 4,50 целогодишно а в промоции на Real и Еdeka стигат до 3. Coral никога не съм виждала на 6,95! Най-често редовната му цена е около 4,0, в намаления под 3. Къде пазаруваш? в KDW ? Sunglasses

Гес, аз пък ти дадох пример за много високи цени на Сано в български супермаркет(Карфур), така че кое е релевантното прецени Joy

# 336
Вени , пазарувам  в  Мueller предимно . Отидох   за козметика , там   видях  Корала  на 6.95   и  Смаргда , който купих .Имаше  и от новите   капсули  на  Корал  но  бяха  нещо  от  сорта  8  евро  за  18  пранета . Но  пък  имаше  други неща   изгодни . То   винаги  едното е  за  сметка   на  другото . В  Реала   рядко  ходя , защото   няма  толкова  хубава  и разнообразна козметика   като в Мueller . Имаше  нови серии на  Биотерм ,които  ги  няма  в   Бг.

# 337
Гес, аз пък ти дадох пример за много високи цени на Сано в български супермаркет(Карфур), така че кое е релевантното прецени Joy
Едно е 12 лева за 35 дози, друго е 16 лева за 16 дози. Ти прецени кое би си купил редовият клиент.

Да не говорим, че 12 лева за 35 дози пак излиза по-евтино на пране от 12 лева за 20 дози от сръбския Персил или румънския Ариел (такива са редовните цени на Ариел и Персил в повечето супермаркети). Да не говорим също така, че такива пари не съм давала нито за Максима, нито за Персил, нито за Ариел. Последно съм купувала и трите марки на цена от около 8 лева, което отново прави Максима по-евтин от Персил и Ариел, което пък означава, че очевидно никой не заблуждава купувача, че Максима е от високия клас, напротив - в междинния е. Гледала съм цените в Израел - приближават се до нашите.

# 338
Преди време ползвах течен диксан от Гърция  Mr. Green Разкошно нещо.  Heart Eyes  newsm10

woman_killer , благодар за споделеното.. Peace

За първи път ще пера с Диксан, та още му се чудя - ти какво переше с него? От цветното какво ? Избелваше ли ти цветовете?
Предимно бяло пране. Много силен аромат и дрехите бяха наистина чисти. Не само умирисани само.  Hug

# 339
[Да ви питам вие как перете олекотени завивки? Аз по-малките ги пера в пералнята, но имам една по дебела и голяма, която едва се побира с пералнята, а искам сега да я изпера преди да почна да я ползвам. Как се справяте? Мислех си за обществена пераларня. newsm78/color]

# 340
  • Варна
  Двойни завивки не купувам и не ползвам точно по тая причина,а и защото у дома всеки предпочита да спи със своя Laughing. Иначе единия има опция да спи отвит и това няма да съм аз  Grinning.

Според мен не рискувай пералнята. Когато се намокрят тия пущини стават изключително тежки и товарят лагери и другата механика.
   Единичните ги пера по една с много малко препарат за деликатни тъкани/иначе голямо пенене пада/,допълнително изплакване,центрофуга и сушилна.

Другия момент е,че ползвам пликове. Пера завивки пролет и есен.

Пробвай в някое химическо все си мисля,че с обикновено пране и сушене ще се справят.

# 341
Още веднъж ще помоля за съвет относно изпирането на бебешки дрешки, които са били прибрани изпрани и вероятно изгладени. В момента са с жълтеникави петна. Прах ги с ОМО, после с ОМО и прахче за избелване. Почти никакъв резултат. Искам да ги дам на нуждаещи се, но сърце не ми дава с тези петна. Миля да ми препоръчате вариант за справяне.

# 342
  • София
[Да ви питам вие как перете олекотени завивки? Аз по-малките ги пера в пералнята, но имам една по дебела и голяма, която едва се побира с пералнята, а искам сега да я изпера преди да почна да я ползвам. Как се справяте? Мислех си за обществена пераларня. newsm78/color]
Ние имаме една огромна, като юрган буквално. Давам я два пъти годишно в химическо да я изперат и изсушат - става идеално. През останалото време - в плик.

Още веднъж ще помоля за съвет относно изпирането на бебешки дрешки
Жълтите петна от стоене в гардероб или найлонов плик са ужасно упорити според моя опит. Омо и избелващо прахче е добър вариант, но щом не е имало ефект, остава да ги накиснеш в по-концентриран разтвор на Омо и да ги оставиш да постоят няколко часа. Лошото е, че ако са цветни, ще заминат и цветовете при тази операция.
Опита ли да ги переш на висока температура - 60-70 градуса?
Опитай и с друг вид избелващо прахче. Както и с друг перилен прах - забелязала съм, че различните прахове имат ефект върху различни петна.
Имам покривки и кърпи от баба ми с такива петна - прах, прах, стояха си. Накрая спрях да обръщам внимание и постепенно започнаха да изчезват. Но след доста пранета.

# 343
  • Бургас
Големите олекотени завивки давам на химическо чистене.

# 344
Ние имаме една огромна, като юрган буквално. Давам я два пъти годишно в химическо да я изперат и изсушат - става идеално. През останалото време - в плик.

Още веднъж ще помоля за съвет относно изпирането на бебешки дрешки
И АЗ ЗАДЪ;ЖИТЕЛНО Я ДЪРЖА В ПЛИК. НАПРАВО НЕЗНАМ КАКВО МИ СТАВА КОГАТО ВИДЯ НЯКЪДЕ ХОРАТА КАК СПЯТ С ТЕЗИ ЗАВИВКИ БЕЗ ЧАРШАВ. ЗНАЧИ ЦЯЛА ЗИМА СЕ СПИ С НЕГО БЕЗ ДА СЕ ПЕРЕ.... УЖАСНО ПРОСТО УЖАСНО #Crazy ПРОСТО НЕЗНАМ КАК Е ВЪЗМОЖНО. ooooh! НО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. ЩЕ ГО ЗАНЕСА НА ХИМИЧЕСКО ЧИСТЕНЕ. А НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КОЛКО БИХА МИ ВЗЕЛИ ЗА ТАЗИ УСЛУГА  Laughing
Жълтите петна от стоене в гардероб или найлонов плик са ужасно упорити според моя опит. Омо и избелващо прахче е добър вариант, но щом не е имало ефект, остава да ги накиснеш в по-концентриран разтвор на Омо и да ги оставиш да постоят няколко часа. Лошото е, че ако са цветни, ще заминат и цветовете при тази операция.
Опита ли да ги переш на висока температура - 60-70 градуса?
Опитай и с друг вид избелващо прахче. Както и с друг перилен прах - забелязала съм, че различните прахове имат ефект върху различни петна.
Имам покривки и кърпи от баба ми с такива петна - прах, прах, стояха си. Накрая спрях да обръщам внимание и постепенно започнаха да изчезват. Но след доста пранета.

Общи условия

Активация на акаунт