Перилни препарати и омекотители - 25

• 53 058
  • 742
  •   2
Отговори
# 345
  • София
Ми не е задължително да спят цяла зима с  една завивка, без да я перат  Joy
Едни познати всяка седмица си дават  завивката за пране. Носят едната и взимат другата. На следващата седмица оставят втората и прибират първата. 
Аз също ползвам нашите без чаршаф, но те се перат съвсем спокойно в пералнята и се сушат в сушилня и така вечерта съм сложила чиста завивка.
Но тази, за която споменах, е наистина огромна - 2,20 на 2,20 или беше 2,40 м, много дебела. За нея ми взимат по 10-12 лв някъде.

# 346
  • Sredets/Burgas
И някои от моите завивки нямат пликове... И няма как, като ми красят леглото...
Пера си ги спокойно в пералнята всяка седмица...

# 347
  • Sredets/Burgas
Но тази, за която споменах, е наистина огромна - 2,20 на 2,20 или беше 2,40 м, много дебела. За нея ми взимат по 10-12 лв някъде.
А, аз и такава даже тъпча... едвам затварям люка.. Blush но съм инат...
Естествено прането е доста усложнено...
Обаче Уърпулът е здрава машина и някак успява... Whistling

# 348
  • София, Младост
И АЗ ЗАДЪ;ЖИТЕЛНО Я ДЪРЖА В ПЛИК. НАПРАВО НЕЗНАМ КАКВО МИ СТАВА КОГАТО ВИДЯ НЯКЪДЕ ХОРАТА КАК СПЯТ С ТЕЗИ ЗАВИВКИ БЕЗ ЧАРШАВ. ЗНАЧИ ЦЯЛА ЗИМА СЕ СПИ С НЕГО БЕЗ ДА СЕ ПЕРЕ.... УЖАСНО ПРОСТО УЖАСНО #Crazy ПРОСТО НЕЗНАМ КАК Е ВЪЗМОЖНО. ooooh! НО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. ЩЕ ГО ЗАНЕСА НА ХИМИЧЕСКО ЧИСТЕНЕ. А НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КОЛКО БИХА МИ ВЗЕЛИ ЗА ТАЗИ УСЛУГА  Laughing

[/quote]
Ле-лее какво викане! Какво крещене!
Приемете, че просто някои завивки спокойно се перат в пералнята и сушат в сушилнята. За 3 часа общо взето мога да имам изпрана и изсушена завивка. Всяка седмица  Mr. Green

# 349
  • Бургас
В Бургас прането излиза между 12 и 15 лева.
Купих си едичина 150/200,но не можах да я навра в пералнята /6 кг/,затова големите изобщо и не пробвам.Следващата ми пералня ще е поне за 7 кг. Laughing

# 350
  • Сливен
от утре в ДМ ще има цветоулавящи кърпички на Брайт 20бр -2.99лв

# 351
ПРОСТО СИ ПОМИСЛИХ ЧЕ ЩОМ МОЯТА НЕ МОГА ДА Я ПЕРА В ПЕРАЛНЯТА И ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ.  Flutter УЖАС.  Sunglasses

# 352
  • Варна
ПРОСТО СИ ПОМИСЛИХ ЧЕ ЩОМ МОЯТА НЕ МОГА ДА Я ПЕРА В ПЕРАЛНЯТА И ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ.  Flutter УЖАС.  Sunglasses
И че хората имат по една олекотена завивка  Wink

Брайт в ДМ с какъв код са? Аз моите последно ги взех от Елитис с код 380. Вършат работа, де, излизат оцветени, а дрехите ми са си ок. Simple Smile

# 353
  • в огледалото на живота
ПРОСТО СИ ПОМИСЛИХ ЧЕ ЩОМ МОЯТА НЕ МОГА ДА Я ПЕРА В ПЕРАЛНЯТА И ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ.  Flutter УЖАС.  Sunglasses
А дали може да пишеш с малки букви...?!
Ужасно крещящо и дразнещо е ... Tired

# 354
# 355
Гес, аз пък ти дадох пример за много високи цени на Сано в български супермаркет(Карфур), така че кое е релевантното прецени Joy
Едно е 12 лева за 35 дози, друго е 16 лева за 16 дози. Ти прецени кое би си купил редовият клиент.

Да не говорим, че 12 лева за 35 дози пак излиза по-евтино на пране от 12 лева за 20 дози от сръбския Персил или румънския Ариел (такива са редовните цени на Ариел и Персил в повечето супермаркети). Да не говорим също така, че такива пари не съм давала нито за Максима, нито за Персил, нито за Ариел. Последно съм купувала и трите марки на цена от около 8 лева, което отново прави Максима по-евтин от Персил и Ариел, което пък означава, че очевидно никой не заблуждава купувача, че Максима е от високия клас, напротив - в междинния е. Гледала съм цените в Израел - приближават се до нашите.

съжалявам, че не си ме разбрала. Посочих високата цената в Карфур като потвърждение, че и Ариел има на високи и ниски цени. Но в твоя смисъл щом Сано  е на същите цени в Израел, както тук, значи е по-скъпо прането с него отколкото прането с Ариел и Персил в Германия? Но мисля, че спорът ни не е интересен за темата и ТАЕД не се включва за съжаление и спирам Peace

# 356
Ами аз не съм в Германия, нито в Израел. Интересува ме кое колко струва тук.

Хубаво е да се сравняват наистина сравними неща.

# 357

Добре, нека оставим настрана "експертни" мнения и прочее безмислици. Нека обсъдим истинската цена на нещата.

Ходя на работа с ризи. Една що годе качествена мъжка риза струва от около 50 до над 100 лв. Нищо ексклузивно, просто нещо, което изглежда нормално и няма да се разпадне след 3 месеца.  Предполагам, че при дамските дрехи положението е същото, ако не и по-лошо, ще питам съпругата ми защото и тя ходи на работа така.  Ризите ни са бели или светли. Има ли смисъл да ги съсипваме с цел спестяването на 5 лв месечно?
Още по-важен въпрос: Има ли смисъл да компрометираме хигиената в дома и най-вече здравето си и дори това  на децата с подобна цел?

# 358
Не, няма. Абсолютно си прав, но е факт, че най-продаваните прахове за пране са Савекс, Бонукс и Рекс. Има причина за това.

# 359
И точно по тази причина, българинът сам си е измислил поговрорка: "скъп на триците, евтин на брашното".

Общи условия

Активация на акаунт