ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 861
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • СОФИЯ
Тези ботушки в Лидъл не са ли много тежки? До сега не съм купувала гумени ботуши, бях се навила за тези, на като ги видях... много тежки ми се сториха  Thinking

# 76
  • ГОре на черешата...
Според мен ще спарват. Моите момчета носят високи спортни зимни обувки. Чак в преспи няма да газят.

# 77
  • София
Аз ги измерих - 800/900 грама са. Май са тежички. Иначе ги носят пролет-есен, но общо взето за да джапат в локвите, знаят къде са големите локви около нас и като вали задължително ходим  Simple Smile На тези им се маха чорапа и могат да се носят и лятото. За сняг/преспи купувам апрески

# 78
  • София
Къде ги има тези кроасани с Аngry Bird? Всеки ден ми обяснява за тях, че ги имало в лавката на училището, но на тях не им е разрешено и му обещах да ги намеря.

# 79
  • София
Къде ги има тези кроасани с Аngry Bird? Всеки ден ми обяснява за тях, че ги имало в лавката на училището, но на тях не им е разрешено и му обещах да ги намеря.

На Chipicao са кроасаните. За съжаление по повечето вериги рядко ги има. В някой от магазините на Билла ги има понякога. Не съм гледала Фантастико и Пикадили. Научих си кварталните магазини, в които ги има и от там взимам. Учудващо при наличието, че е фен на Angy birds от тези кроясани само веднъж е пожелал.

Жокер: Попитай в магазинчета за хранителни стоки или кафенета в близост до училищата.

# 80
Здравейте.И аз съм с първокласник.Засега писането върви трудно. Sad На моменти се отчайвам.Знам че е в самото начало, но си мислех че ще е по-лесно.Също така пише с лява ръка.Нямам база за сравнение та искам да попитам как вървят с обучението вашите деца.Той от подготвителната познава само буквите.Ще се радвам на насоки как да подобрим писането, че на моменти се отчайвам.Ходи на занималня и го взимам в 17,00.Пишем още 1-2 часа в къщи, но виждам че е разсеян и е трудно.

# 81
  • София
Аз идвам да се оплача от учителката. Другата седмица мисля да говоря с нея ако нещата продължават така. Първите дни ясно, еуфория, всички се стараят...кой повече, кой по-малко. Но! Три-четири сутрини когато го водя и питам госпожата как се справя, получавам подобен отговор: На всички още им е трудно, Много им е трудно по математика, Не се притеснявайте всички ще свикнат. Да де ама аз не се интересувам от всички, а конкретно от сина ми. Знам, че на него не му е трудно по математика....защото знам, че той си решава задачите, твърди че са бебешки, кой не знаел 3-1 или 1+1. Като цяло той обича математиката и смятам че в първи клас няма да му е трудният предмет. Аз нищо не казах, но една майка явно направило и впечатление същото една сутрин каза, че на нейният син не му е трудно сравняването на по-голямо и по-малко. Госпожата притеснено каза...е да, има и деца които се справят. Някак останах с впечатлението, че не обича да хвали децата, което не ми харесва, защото те така се стимулират да се справят още по-добре. Винаги намира начин, във всеки разговор да вмъкне пример за нейната дъщеря първокласничка и учителката и. Лошо няма, но всеки родител се интересува конкретно от неговото си дете.Супер ми стана тъпо, че няма съвсем конкретни неща които да каже на всяка майка за детето и. Госпожата в занималнята не е така, тя казва точно ясно и конкретно. Една сутрин поиска от всички родители на другият ден да занесем сметало. Аз я попитах дали е задължително, защото смятам че няма нужда и тя почна да ме наставлява как щял да се научи да смята на пръсти. Попитах я дали му е обърнала внимание специално по математика дали се справя и че ако трябва да притежаваме тази вещ, която няма да полва аз ще я купя, каза ми че този ден ще му обърне внимание. Обадих и се на обяд да я попитам, отговори че на него не му е трудно и нямал нужда от сметало. Този ден обърнала внимание на математиката му  newsm78. Тази сутрин вече беше върхът. Събрали са се 5-6 деца с родители във фоайето и госпожата раздава учебниците по английски. Сина ми остава там, а аз влизам да му купя сок от лавката. Излизайки чувам как учителката говори на доста висок тон на някой и поглеждам това е синът ми. Който отстъпвайки крачка назад е готов да ревне. Питам доста рязко какво става, при което тя с ръка на кръста ми обясни, че вчера е объркал и е писал с черен молив за рисуване в едната учебна тетрадка, а не с молива НВ!!!  Shocked Shocked Shocked И аз попитах е, и? Смисъл...объркал се е. Тя започна да мрънка нещо и ужким успокои сина ми че нищо не е станало. А той гледаше толкова стреснато и чак виновно, че ми стана много неприятно. Някак имам едно такова странно чувство, че го няма индивидуалният подход към всяко дете. Питам го сина ми как е в клас, той казва, че няма проблем всичко било наред. Според мъжа ми много се впечатлявам  Joy, може и да е прав......знам ли вече  ooooh!.

# 82
Мишчица, аз съм същата. Много се дразня, когато някоя учителка говори по-рязко на дъщеря ми. Класната им в желанието си да ги направи самостоятелни явно, не им помага за нищо. Малката не могла да намери нещо си за изрязване по "Домашен бит и техника", което трябвало да се изреже, а госпожата й казала: Щом другите деца са го намерили, ти също сама ще го намериш. Неприятно ми стана. Друг ден отказала да й отвори шишето с вода. Някои бутилки така ги затварят, че и аз не мога да ги отворя. В резултат целия клас се мъчил с шишето на щерката, а тя е доволна от отзивчивостта на съучениците.
Мисълта ми е, че ние май повече се притесняваме и драматизираме от децата. На тях в повечето случаи подобни неща ги впечатляват за кратко (ако ги впечатлят въобще). Моята специално много лежерно гледа на нещата и гледам да се уча от нея Simple Smile

# 83
  • sf
От моя се оплака госпожата- въртял се в клас, говорел, пък и се сбил нещо.  ooooh! Аз си го знам, много лесно се пали и посяга. Вчера едно дете го дразнело за любимия футболен отбор, днес пък едно момиченце го бутнало,че де си вземе първа кутията и той я сръгал, пфуу  ooooh! говоря,говоря и все казва "ами те ме дразнят"  Rolling Eyes
Разказваше вчера за гаджето си, общували си, помагали си с домашните , а той много се страхувал тя да не му изневери  #Crazy тук останах безмълвна.
И постоянно ме порти на баща си- Тате, мама, говори с треньора по футбол, тате, мама каза здрасти на един съсед  ooooh! в затвора ще ме вкара.
Ох, засега толкоз, отиваме на плуване  bowuu

# 84
  • София
Друг ден отказала да й отвори шишето с вода. Някои бутилки така ги затварят, че и аз не мога да ги отворя. В резултат целия клас се мъчил с шишето на щерката, а тя е доволна от отзивчивостта на съучениците.

Мисълта ми е, че ние май повече се притесняваме и драматизираме от децата. На тях в повечето случаи подобни неща ги впечатляват за кратко (ако ги впечатлят въобще). Моята специално много лежерно гледа на нещата и гледам да се уча от нея Simple Smile
За първият абзац....направо не мога да повярвам. Егати сплотяването на класа. За нещо друго ако беше, както и да е...ама за вода  Thinking.
За вторият абзац си права   bouquet Hug. Преглътнах тазсутрешното лошо отношение от объркания молив, ама няма да мога да преглътна ако не обръща достатъчно внимание на децата. Имам позната, която премести сина си от едно училище в друго, защото вторият срок госпожата не знаеше как се казва синът и  ooooh!. Колективната работа е хубаво нещо, но индивидуалният подход към всяко детенце съвсем не е излишен.

# 85
  • Sofia
Ще се радвам на насоки как да подобрим писането, че на моменти се отчайвам.Ходи на занималня и го взимам в 17,00.Пишем още 1-2 часа в къщи, но виждам че е разсеян и е трудно.
Здравей. Simple Smile
Нормално е да е уморено детето и да не е ефективно след цял ден в у-ще. Според мен работете допълнително през уикенда.
Не разбрах трудно сяда да се занимава или няма проблем с това, но писането е сложно?!
Ако е първото не мога да дам съвет, знам как да действам моето. Wink Но, ако е второто просто си трябва тренинг.
Моята щерка пише малко допълнително, защото пише бързо и, за да не страда много качеството от това... да се научи и да се старе, а не да кара през просото.  Laughing

... Някак имам едно такова странно чувство, че го няма индивидуалният подход към всяко дете.
То това е нормално за нашето образование за съжаление. Класовете са големи и си е до учител, но и в програмата не е заложен - индивидуален подход.  Всичко е маса...

# 86
  • София
Момичета, благодаря ви, че ме мислите  Hug
Скрит текст:
В крайна сметка диагнозата се потвърди и съм с пневмония в ляво. От Белодробното в МА ми издадоха веднага направление за хоспитализация  ooooh!, но лекарката каза, че по-добре е да отида в друга болница, защото при тях имало голям ремонт и въобще не било добре. Отидох в Правителствена, където попаднах на чудесен доктор. Не ме прие в болницата, каза, че и вкъщи ще се оправя, но АБ-то е ударно. По принцип се пие по 1 хапче на 24 часа, аз ще пия по 2  Sad ; отделно пробиотик и още някакво лекарство за кашлицата.
Пусна ми 10 дена болнични с изричното условие да не си показвам носа навън.
Само се моля малкият да не прихване  Praynig Подпряла съм го здраво с имуностимуланти, дано да удържи.
Иначе, докторът каза, че в момента върлуват няколко вируса. Този моят удрял направо дробовете  ooooh!
Пазете се и обръщайте внимание и на най-малките неразположения, особено при децата, да не се стига до усложнения и тежки лекарства  Praynig

Сега чакам ММ да прибере първокласника и да видя как е минал днешния му ден.

Мишчице, твоят разказ ме изуми  Shocked
Да вика по детето за един глупав молив, тази учителка е.... ох, ще оставя без коментар, защото ми идват само лоши думи на езика.

Вчера се скарах с един господин, (не го знам възпитател ли е, учител ли е), в 119-то, където синът ходи на карате. Там направили ремонт на малкия салон и тоя ми ти чичо като се разкрещя на децата да не влизат с обувки вътре, защото училището било похарчило 100 хил. лв. за салона  Shocked Те, децата какво ги интересува колко струва тоя ремонт, че на тях да им се крещи за това?
Ми ако искаш да не влизат с обувки вътре, барем тури една пейка отвън, за да сядат и да се преобуват с гуменките отпред. Много изтрещял народ има, ужас  ooooh!
Да не говорим, че за 100 хил. лв. новата настилка трябваше да е със златно покритие  Crossing Arms

# 87

И аз установих, че в повечето вериги ги няма. При нас ги има СБА-0.74 лв., а от утре във Фантастико на промоция 0.69 лв. И на мен ми писна от тези колекции.

# 88
  • Перник

И аз установих, че в повечето вериги ги няма. При нас ги има СБА-0.74 лв., а от утре във Фантастико на промоция 0.69 лв. И на мен ми писна от тези колекции.

И ние от СБА ги вземаме. В училищната лафка също ги има. И при нас основно тати си ги хапва, не, че е заслабнал, ама да не яде детето вредности  Mr. Green

# 89
Аз вчера за пръв път присъствах на скандал между баби/майки на площадката.
Скрит текст:
щерката се е заиграла с едно момиченце на 10 на люлките. Аз съм на 2м от тях със слушалки и чета нещо. Някакво момченце им заело неправомерно едната люлка. Прабабата на момиченцето го нарекла изрод. От там нататък чувам някаква дандания. Махам слушалките. Бабата крещи нещо и от време на време вмъква изрод (майката на детето е с недъг), другите викат дърта вещица ooooh! Направо нямам думи колко изкуфял народ има. То жената с момченцето не беше виновна в случая. Накрая им се извиних, въпреки че нито аз, нито детето нещо бяхме направили.

Егати вирусите, още не е започнал зимния сезон Tired

Днес  дадох на моето сутринта сок от моркови и 1 изцеден лимон.

Е, ако вземе да се зариби и за тези кроасани, определено ще откажа да ги купувам. В петък пак се ядосах за храната в училище. Давали им кроасани 7days. Изяла го, защото била гладна и тъкмо щяла да взема и краставица да 'неутрализира гадостите в кроасана' и свършило времето за закуска Crazy Дават им и хотдог понякога. Ами, като го чуя и не знам какво ми става. Айде, да нямат нужда от тея кренвирши.

Общи условия

Активация на акаунт