ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 863
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Привет и в новата тема.
Благодаря!  bouquet

И моя син има стикита от ЛИДЛ, не знаех, че така се казват.
На почивката бяхме с две приятелски момиченца и познайте- ще купувам ластичета за гривнички. Joy

Чета, че коментирате помагала за в къщи- кога мислите, да ги давате и защо?
Не се заяждам, просто ми е интересно.
Дали защото преценявате, че по някой предмет детето има нужда от още упражнения или пък обратното- много му се отдава, да речем математиката и искате да вкарате по- сложни задачи....

# 91
  • В светлината на слънцето
Аз лично откривам тези кроасани с чипове в Т-маркет и едно малко магазинче за разни алкохоли и вредности. В Била и Фантастико, които са ми другите квартални магазини, не съм ги виждала, но може и да не съм обръщала внимание, защото ги купувам само понякога. Thinking

# 92
  • ГОре на черешата...
Здравейте.И аз съм с първокласник.Засега писането върви трудно. Sad На моменти се отчайвам.Знам че е в самото начало, но си мислех че ще е по-лесно.Също така пише с лява ръка.Нямам база за сравнение та искам да попитам как вървят с обучението вашите деца.Той от подготвителната познава само буквите.Ще се радвам на насоки как да подобрим писането, че на моменти се отчайвам.Ходи на занималня и го взимам в 17,00.Пишем още 1-2 часа в къщи, но виждам че е разсеян и е трудно.

Здравей и добре дошла Hug!

Моят син също пише с лява ръка, но се справя бих казала отлично/макар че с майка учителка това "отлично" ще го чуе на кукуво лято  Mr. Green/. Пише с пиромолив за лява ръка на Стабило, има такива и на други марки, но такъв намерих. Има и ножица, и химикалки и чертожни инструменти отново за лява ръка. При пишещите с лява ръка позицията на листа и ръката са различни, ето погледни този сайт, много е полезен.
Днес очаквах драми с 2-ката, а то - направо не вярвах на очите си  Shocked - две страници от учебната тетрадка и 2 страници в домашната написа за не повече от 10 мин, при това идеално, без да трие. Радва ме това, че засега е доста старателен, пише чисто, на равни интервали по писане, без да бърка и да се мотае. В този ред на мисли - засега помагала вкъщи не давам, само ако се затрудни на някой елемент пускам учебна тетрадка на Просвета, че такава ми се намира вкъщи, да пише по пунктирите и един-два реда в упражнителна тетрадка.

# 93
Здравейте!
mmm_ и аз мисля, че задачите може да имат повече от едно решение (обяснение), но дано госпожата да не държи само и единствено на нейния вариант.  Rolling Eyes
Dive благодаря за идеята за примерите (с баба, ябълки и т.н.) - не се бях сетила. Ще пробвам така.  Peace
В класната стая подът е с паркет, а дъската
черна (зелена) дъска и бяла, на която обаче не се пише. Доколкото разбрах, не се осигуряват маркери за бялата дъска.

Относно Дядо Коледа - миналата година (по това време) каза, че знае, че няма такъв и че родителите купуват играчките, но това не му попречи да си напише писмото. Попита ме дали Дядо Коледа съществува. А аз отговорих, че ми се иска да вярвам, че е така. Той не ме разбра, но и не поиска повече обяснение. Наскоро поиска таблет и дядо му го посъветва да го поиска от Дядо Коледа. И той пак каза, че макар да знае, че не съществува - няма да казва на Надя.  ooooh!
Помагала допълнителни не съм му вземала - той и така си пише домашните до 19,00-19,30 часа. И това не защото му е трудно, а защото се помотква - заиграва се с нещо, заплесва се, започва да си пее или рисува.  Rolling Eyes Като го насмотая и е готов за 30 минути.  ooooh!
За сега нямаме интерес нито към стикита, нито към чипове или ластици.  Praynig
donsita с основание се страхува детето да не му изневери гаджето.  ooooh! А това с портенето - и при нас е така. Че ме и поправя. Днес ходих да го запиша на плуване и обяснявам на баща му какво е казал треньора: Водата е топла - 28 градуса, а той: Не, не каза така, каза: Водата е хубава - 28 градуса.  #Crazy

# 94
  • Sofia
Аз днес не си получих сборниците Close ...
Скрит текст:
'щото тия Рапидо звъннали сутринта, не съм отговорила и край с ангажимента им с мен за деня.  Брей... как пък не могат да си представят, че се случва и да не звъннат още веднъж за целия ден.  Close

Герка, както писах... сборнците при нас
Скрит текст:
донякъде заместват списанието, което купувахме до скоро, но вече отпадна, надрасна го детето. Нито гоним някакви резултати, нито друго. За стимулиране на мозъка в почивните дни, ако няма домашни. Ето например онзи ден следобяд звънях на класната да каже какво са взимали в петък и понеделник и вчера Гушкан писа домашни. Днес сутринта седна сама със сборника, нямаше домашни.
Сега ще звънкам на госпожата да питам за вчера и днес и утре ще има да ги наваксва, та няма да се сети или аз да я посещам за сборник.

# 95
Тръгнах днес да водя детето на гимнастика. Преместили са я на много отвратително място. Висяхме в мега задръстване, изпуснах два пъти отбивката, защото нямаше ни табела, ни дявол, а уж имало, връщах се сто пъти в задръстването на булеварда и след час и половина, прекарани в колата, се прибрахме  #Cussing out Изпуснахме си и плуването. Изгорих и крутоните, които тръгнах да правя сега. Изобщо не ми е ден Crossing Arms

# 96
  • sf
И Виктор си купи ластичета  Rolling Eyes в рейса на път за плуването си оплете една гривна  Joy
Утре има футбол и цитирам " ще обсъдя с тренера загубата на Барса"  hahaha

# 97
  • София
Леле, нова тема имало. Ама много пишете, кога ви остава време. Ученичката си е все така и харесва всичко в училище. Възмутена съм от този неучебен ден за цялата страна заради изборите, ама кой ли ме пита. Иначе щерката получи покана за РД на една от съученичките си и в събота ще имаме среща целия клас в неформална обстановка. Иначе една забавна случка от днес. Прибираме се с щерката от училище и срещаме едно момченце от групата и в ДГ и той понеже първи я видя и дойде да я поздрави. Като се разделиха тя ме пита: "А той как ме позна, по униформата ли?" Simple Smile Стана ми смешно - все едно не са били до преди два месеца всеки ден заедно в продължение на 4 години.

# 98
  • София
Днес разговарях с госпожата за забележките.  Говорихме спокойно, жената обясни просторно защо са, даде насоки в разрешаването на "проблема" с невниманието. Като цяло останах доволна от комуникацията, има поглед над детето за тези 2 седмици.
Въпросът с домашното по английски не повдигнах, ще изчакам РС на класа.
Бил е на футбол и на готварство, харесало му е, заяви че само малко "практис" му трябвало hahaha

Момичета, търся спешно oxford basic english dictionary, сергиите на Славейков има ли ги в събота?
Книжарницата на Оксфорд е само в делнични дни и с неподходящо работно за мен време Tired

Ние всички "вярваме" в Дядо Коледа, защото който не вярва -подарък няма да види Mr. Green

# 99

[/quote]

Здравей и добре дошла Hug!

Моят син също пише с лява ръка, но се справя бих казала отлично/макар че с майка учителка това "отлично" ще го чуе на кукуво лято  Mr. Green/. Пише с пиромолив за лява ръка на Стабило, има такива и на други марки, но такъв намерих. Има и ножица, и химикалки и чертожни инструменти отново за лява ръка. При пишещите с лява ръка позицията на листа и ръката са различни, ето погледни този сайт, много е полезен.
Днес очаквах драми с 2-ката, а то - направо не вярвах на очите си  Shocked - две страници от учебната тетрадка и 2 страници в домашната написа за не повече от 10 мин, при това идеално, без да трие. Радва ме това, че засега е доста старателен, пише чисто, на равни интервали по писане, без да бърка и да се мотае. В този ред на мисли - засега помагала вкъщи не давам, само ако се затрудни на някой елемент пускам учебна тетрадка на Просвета, че такава ми се намира вкъщи, да пише по пунктирите и един-два реда в упражнителна тетрадка.

Благодаря за отговора.Ние все още пишем с молив и затова не съм купувала химикалка.Ножица и острилка имаме за лява ръка.Чертожни не съм взимала, защото още не му трябват, но съм виждала че има и ще взема.За пиромоливка не знаех да има, но ще потърся.Дано има онлайн, че в малкия град такива неща не се намират.Днес са правили тест.Резултатите на логическите задачи са отлични, но там кадето има да се очертава по пътечка не се е справил.Чертае до някъде и после излиза от пътечката.Как го обясних дано се разбира.Започвам да си мисля да ли не е възможно да има астегматизъм, защото излиза от редовете и криви.Той носи очила, но досега не са го преглеждали за астегматизъм.Когато сяда да пише му е трудно и на моменти направо изключва.Хвърля имикала и казва не мога и се ядосва.Когато го питам за нещо, често отговаря светкавично не знам, но като му кажа да помисли и отговаря правилно.Знам че е натоварено, но според мен само почивните дни няма да му е достатъчно.Все още не мога да разбера от каде му идва проблема.Възможно ли е да се обърква при писането, защото на дъската показват как се изписват за дясна ръка, а той забелязвам  започва по друг начин изписването.Аз се чувствам тотално изморена след упражненията вечер.Надявам се да успее с времето да се научи.

# 100
  • София
Момичета, търся спешно oxford basic english dictionary, сергиите на Славейков има ли ги в събота?
Книжарницата на Оксфорд е само в делнични дни и с неподходящо работно за мен време Tired
Мога да ги питам, работя наблизо и се мотая по обед.

Сега погледнах споделените домашни. Учениците се стравят не отлично, а отгоре. Аз поощрявам наполовина по-лошо изписано. Не бъдете прекалено строги, децата са ПЕРФЕКТНИ. Казвам го с най- добро чувство.

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 20:53 от mmm_

# 101
  • София
Благодаря, mmm, ще се радвам ако споделиш после Hug

# 102
Уффф, сложна работа ни е ръкописното "е", "в"-то също, пък в комбинация да не говорим. Не знам учителката ли не обяснява добре или моята госпожица не внимава, но като й покажа вкъщи как трябва да се пише се получава, пък в тетрадката едни красоти...
Днес беше за първи ден на карате - доволна, ще ходи с мерак поне засега.

Мишчице,
Скрит текст:
И мен ме ядоса много това с водата, ама реших да не го правя на въпрос. И на мен ми липсва индивидуалното отношение към децата в училище, за съжаление.

# 103
  • у дома
Здравей, Нена! Simple Smile

Мей, бързо оздравяване!

Жас, понеже не намирам другаде сборниците, освен в линка на Светлето, пък те са Варна, ти от другаде ли ги поръча? Кажи, да не поръчваме от тях.
А сборникът по БЕЛ колко страници е, че е скъпичък?!

И аз съм ги намирала само във варненската фирма,чак се чудя кои са тези от Пловдив  newsm78

# 104
  • Sofia
.. Аз поощрявам наполовина по-лошо изписано.
И аз. Казвам: "много добре си се справила... като за първи/и този път. Следващия ще бъде още по-добре."
Да знае и, че може още и да не се отпуска, а да се старае.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт