ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 524
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • Перник
Да се запиша в новата тема, без да съм ви изчела  Embarassed Ама, първо, вие много пишете, и второ, аз нямам никакво време  Rolling Eyes

Калоян носи 33-ти номер обувки. Класната стая е ремонтирана преди 1-2 години, училището като цяло е санирано, директорката ни е много инициативна, непрекъснато пишат проекти, прави всичко възможно да подобрява условията без да проси пари от родителите - събирали сме само по 20 лв. за помагала по английски, български и час на класа.
И да си похваля гарджето - вчера, като му намирах кусури на буквата "с" ми заяви, че госпожата казала, че е най-добър в класа по писане и по рисуване, че и по другите предмети бил много добър  Laughing

# 31
  • София
Само гол запис засега, че вися пред един лекарски кабинет и май съм с пневмония  Sad....... Благодаря за новата тема. Довечера ще ви чета.

# 32
  • Перник
Само гол запис засега, че вися пред един лекарски кабинет и май съм с пневмония  Sad....... Благодаря за новата тема. Довечера ще ви чета.

Hug Не се шашкай, Kally May , но слушай какво ще ти каже чичо доктор, че не е шега работа - миналата година изкарах 2 броя + 1 бронхит....както не бях пила АБ 17 години... Чай от босилек е много добър за кашлицата. Бързо оздравяване  Simple Smile

# 33
Бързо оздравяване на всички болни, кашлящи и подсмърчащи Simple Smile
Връщам се да чета, че много писане, много нещо...

# 34
  • В светлината на слънцето
Бързо оздравяване Kally,  Hug Както и на всички болнички. Ей, много гаден този вирус. На каката класът е над половината изпонатръшкан. Thinking

# 35
  • у дома

Морена, тази Царица Граматика не съм я засичала обаче из моя комп.  Laughing

Царица граматика-на всички деца помощница добраhttp://svetlaem.snimka.bg/education/carica-gramatika-na-vsichki- … obra.704664.0.big

Това лято успях да сканирам и две интересни детски математически книжки
Как се побеждава магьосница  http://svetlaem.snimka.bg/education/kak-se-pobejdava-mag-osnica.832148.0.big
Тайнственият път http://svetlaem.snimka.bg/education/tayinstveniyat-p-t.832147.33878522.big и сега се естих,че още не съм ги качила в някой торент и ще го направя скоро...

# 36
Ботушите наистина са без пари. В амазон са 30+ евра, така че определено си заслужават.

Моя син от 2-годишен носи обувки на Тимберленд и нямат мърдане. Затова, като мернах тези и се опулих от цената - чисто нови, за 25 лв.
Ето същите, но на двойна цена: http://olx.bg/timberland-detski-gumeni-botushi-i53727530

Светле, пак страхотни книжки, мерси!  Hug

Kally, дано не е пневмония, а само настинка! Бързо оздравяване!  

Последна редакция: вт, 30 сеп 2014, 21:08 от Анонимен

# 37
  • sf
Да не ви изпусна  Hug
Взех младежа след футбола, беше му останал само четвърт сандвич,който изяде по пътя  hahaha
Треньорът по футбол е фен на Барса, доволна съм  Joy
Написал е всички домашни. Не е загубил нищо, счита се за постижение  Mr. Green
При нас е паркет, бяла дъска, под нея старата черна. Имат шкафчета за дрехите и отзад големи стари шкафове като гардероби, с открити рафтове за кутиите и учебниците. Но ми се струва тясна стаята  Thinking

# 38
  • ГОре на черешата...
Кали, бързо оздравяване Hug!

Взех младежа след футбола, беше му останал само четвърт сандвич,който изяде по пътя  hahaha

Laughing

Моят е същият - вчера се сещам към 12, че вече трябва да си е вкъщи и в междучасието си поглеждам телефона - 5 пропуснати повиквания  Shocked - набирам го и се провежда следният разговор:
Той: Ти защо не си чуваш телефона?
Аз: В час съм, не нося телефон.
Той: А къде ми е порцията? Никъде я няма!/Приготвям му порция храна за обяд, която си претопля като се върне в дните, когато съм до по-късно на работа, а батко му си идва чак в 13,40ч/
 Crazy hahaha Joy
Умрял от глад, милият, в 12 часа на обяд...голямо ядене, голямо чудо ooooh!...

Много бързо влезе в час, доволна съм - днес написа домашното за 10 минути, при това трудни елементи.

# 39
Благодаря за темата   bouquet - запис.

Не си поплювате ей Laughing че и три страници в новата тема  Wink

Не знам кога ви остава време за помагала - ние се упражняваме по 3 страници от взетото през деня и след това пишем домашното до към 18.30ч а след това вече не мога да я накарам да погледне тетрадка. Но и малкия много ни се пречка  ooooh!

Ние сме с 36 ти номер обувки.

Кали мей - бързо оздравяване. И на останалите болнички.

Хубава вечер - записала съм от 16 ч но имахме едно излизане за картона на малкия към 17.30 ч и до сега писахме домашни  Tired

# 40
  • София
Благодаря ви, момичета  Hug
Жаси, не е настинка за съжаление  Tired
Скривам, че не е по темата  Embarassed
Скрит текст:
Миналата седмица понеделнишки осъмнах със страхотна суха кашлица. В сряда отидох при джи-пито, кашляйки като Змей Горянин след препиване с керосин. Тя ме преслуша и вика "А! Не си за антибиотик!" и предписва сироп за кашлица и капки за очи/уши/и-в-моя-случай-нос. Казах й, че това няма да ми помогне, защото аз боледувам веднъж на три години, ама като ми се случи, се отчитам както си трябва  ooooh! Тя, обаче, държи на нейното. От сряда до днес бях всеки ден на работа и нямаше как да отида пак. Хората мешат алкохол, аз - сиропи за кашлица  Crossing Arms
Резултат - никакъв, както си знаех; даже на по-зле ставаше. Днес - почивен ден заветен - отивам при докторката сутринта, тя в отпуска видиш ли  ooooh! !!! Прибрах се, направих малко пазар, поспах един час (това верно е някаква ектра, от която напук на всичко няма да се откажа! За съня говоря.) и с "бодра" крачка отивам следобед при заместващия доктор. Той като ме преслуша, директно на рентгена ме изпрати. Вече имам предписан антибиотик, плюс направление по най-бързия начин да отида на белодробен доктор, щото цитирам "Вашата лекарка ви е изпуснала!"... Пауза... "Ако ви приберат в болница, насреща съм за всякакви нужни направления, болнични и пр. ако се налага"  ooooh! ooooh! ooooh! Как да обясня на този мил човечец, който си свърши перфектно работата, че не мога да отсъствам от моята, поне до 6.10. Голяма тъпотия  Tired Утре сутринта отивам в Токуда. Дано не ме приберат, щото няма да се дам без бой  Crossing Arms

Иначе, ученикът е много щастлив и с радост ходи на училище.
Бях ви споделила, че има един размирник в класа, агресивен и без грам възпитание. Вчера Тони като се прибра каза, че въпросното дете вече няма да идва, защото цитирам "заминал на почивка за 9 месеца". Не знам дали са го изключили или са го отписали родителите, но честно казано аз си отдъхнах. Не ми се струва нормално дете на каквато и да е възраст да се обръща към някого с "Парцал мръсен", а когато това е учител...  #Crazy ... Оставам без коментар.

Имали сме вече два часа руски и доста думички е научил. Днес класната го е наградила със стикерче - бил писал красиви ченгелчета. Едва ли са били красиви, като знам как ги пише на този етап, но се радвам, че го поощряват, защото неговата самокритичност е пагубна за интереса му.
Явно се съобразяват с това, което бях писала за детето в Анкетната карта, която ни дадоха да попълваме. Доволна съм!

Вкъщи не давам никакви допълнителни занимания, свързани с учене. Би ги сметнал за наказание, хич не обича. Събота и неделя заявява, че "Нали са почивни дни!" и принципно е прав. Ако видя, че има нужда в даден етап, ще го занимавам, но засега - не.

# 41
  • София
Kally May , бързо оздравяване!

И мен ми дращи гърлото, уж пия хапчета з анего, ама без особен резултат. Мразя това преходно време, все се разболявам.

Днес моят хубостник пак не можел да си намери телефона. Помощник-учителката ми звъняла да го набера да го открият. Аз не съм си чула точо тогава телефона, та звъннала жената на баща му, открили го, пак на дъното на раноцата под шишето с вода (миналия път бе под учебниците ooooh!). Аз й звъннах малко по-късно и госпожата използва слуая д маи каже, че младежа много се разсейвал, особено с неговото приятелче, с което помолихме класната да ги раздели да не седят заедно. Ама пак се разсейвали  ooooh! Говорих му тази вечер, не знам какво да направя друго Sad

# 42
Kally May, пожелавам ти бързо възстановяване! И ако се наложи, постъпвай, в момента върлува много опасна пневмония! А при децата особено може да се развие за 1 ден, наблюдавайте и малкия!

# 43
  • В светлината на слънцето
Оле, Kally, как си се подредила. #Crazy И моят съвет е да оставиш работата на втори план, че с тия неща шега не бива. Една година карах сигурно през месец пневмонии, ангини, двойна бронхопневмония и т.н., без да преувеличавам, защото от много ум карах всичко на крак - работата била по-важна, абе човек без ум. ooooh! Недей изобщо се замисля - здравето ти е по-важно от работата. Бързо, бързо да оздравяваш.  Praynig Hug

# 44
  • София
Морена, благодаря за темата!
На Светлето за споделените линкове!

Кали, бързо да минава Confused Hug

Аз Госпожицата не мога да видя, напира ми, успокоявам се, после пак....
Днес детето е с три забележки - не внимава в час по английски, математика и български език.
Утре ще я питам в какво се състои невниманието, защото откакто е тръгнал, всеки ден тя се оплаква на бащата - не внимавал, не повтарял, не бил концентриран, не внимава, не внимава. Даже той беше доста раздразнен. С 9 деца и такива жалби му тегли, не ми се мисли, ако бяха 25 Tired
Склонна съм да приема част от жалбите, защото първата седмица Борис беше доста.......в детската градина още Laughing Разговарям доста с него, разказва даже с патос за различните предмети и часове, леко съм озадачена от "невниманието".

В петък ще изнеса всичко от училището и ще проверя работата през тези 2 седмици, пък и да пооправя книжата, че и там съм прекипяла, но това е друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт