ПЪРВИ клас - 2 тема

• 42 930
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Ами ще питам тъй като в 23-то е под въпрос. Паралелките са пълни. Идея си нямам къде да го запиша. 
Колко са децата в клас? Какви извънкласни занимания имат? Домашни колко пишат? Как е материалната база?  Помня, че имаше басеин, работи ли? Ансамбъл Здравец още ли е там?

# 511
  • Перник
Обикновено ние носим раницата на Калоян. На мъж ми, който е над 100 кила, повече му тежи. Аз съм 58 кг. и ми е малко неудобна, но не ми тежи  Mr. Green Сутринта Калоян ми се разсърди, щото му се спеше и я нарами да си я носи до колата. Мъкнем всичко нужно за деня, че и повече, защото в шкафчето си слагал якето  Crazy Трета седмица повтарям поне пластелина да остави, ама не - всичко в раницата  Crazy Не съм я мерила, но довечера мисля да го направя.

# 512
Нико носи само Мат и Български, както и две тетрадки за занималня. Всички сборници стоят при учителите. Раница си носи сам, но е от входа до стаята защото го стоварваме на портала на училището с кола. Гръбначните изкривявания са съвсем реален проблем, превенцията е единствено в ранното обучение и непрестано напомняне как се стои изправен и в тренировките по плуване, където се тренират мускулите на гърба и коремните мускули.

# 513
  • В светлината на слънцето
И двамата си носят сами раниците. Отиваме пеша на училище - на 2 пресечки ни е. Раниците им са от възможно най-олекотения вид. В най-натовареното положение тази на Сашо тежи не повече от 2,5 кг. Самите раници са по 200-300 грама, не повече (неговата е с ергономичен гръб, нейната - тийн версия). Част от учебните помагала, тетрадки, принадлежности стоят в училище.
По въпроса за анцуНга. С такъв само, когато имат физическо  Naughty След втори клас си ползват съблекалните към салона и си се преобличат, само в първи клас ходят с анцузи или по-спортни дрехи. Виж, дъщеря ми носи разни ефектни клинчета.

# 514
Ние сме в 49 ОУ, но сега пътувам. По -късно ще пиша.

# 515
  • Sofia
Ето "помагалата" ни по английски, които Гушкан ползва от 3-4 години насам.  Пък, ако бяха това учебниците им в 1-2 клас, супер би било...  Grinning

Скрит текст:
Книжка - 6 снимки от тази    и  клипче - http://youtu.be/RZj5-3YfZMw

Лаптоп -  36 снимки от тази   и клипче  - http://youtu.be/60n8vxW4SG0

Радио -  4 снимки от тази   и клипче - http://youtu.be/iywOpVsMCO0

Последна редакция: сб, 11 окт 2014, 09:03 от Morena

# 516
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
раницата ни е максимално олекотена, но с учебниците, помагалата, тетрадките, несесера (той е лек) и една бутилка вода тежеше 5,600 в понеделник  Tired
с гуменките и екипа не съм я мерила - нося я до входната врата на училището.
няма опция да оставяме екипи или учебници в класната стая  Tired

закуските са само баници, кифли, кренвиршки и един път сандвич (не питах какъв) - не ги яде.
плодове няма  Tired
приготвям му сандвич от черна франзелка или хлебче с лимец, с масло, филе/шунка, домат/краставица, сирене, слагам му моркови, краставички, маслини, банани, днес имаше сурови ядки и се надявам да не е толкова гладен, че да го съблазняват боклуците в лавката.  Laughing не всичко това едновременно  Laughing
има си пари, за допълнителна вода и до сега не е купувал друго от там.

трети час седмично по физическо също няма. то и първия и втория често не са физическо, но поне се усетиха, че ако не ги оставят да потичат малко, след обяда ще е страшно.

# 517
При нас няма къде да се преобличат за физическото и два пъти седмично ходи с анцуга  Confused Много ми е неприятно от това. И за мен е дреха за спортуване или за дома.
Не съм теглила чантата, но и го карам до училище, а после се прибира с училищният автобус и не ми е проблем. Почти не гледа телевизия, защото няма време.

# 518
  • София
Днес е петък  Mr. Green ! Ден, в който има час по танци!
Моето момче не е забравило и днес е попитало учителя за ОНАЗИ песен, с която ви изтормозих преди седмица. Запомнил е изпълнителя, от там нататък беше лесно  Laughing
Рики Мартин - Un, Dos,Tres, Maria
Уникално представление ми изнесе малчо, щур танц  Heart Eyes
Благодаря още веднъж на всички, които бяхте съпричастни  Hug

# 519
Ние сме доволни от 49 0У.  Паралелките са 6 по 24 деца. Домашните са доста за нашия клас тъй като класната е много амбициозна, но не са непостижими. Стимулирани са постоянно със стикери, печати, грамоти за най-подреден чин , за най-красиво домашно по БЕЛ, мат, РК.... Има много строг пропускателен режим-така беше и преди 10 г. когато баткото беше първокласник. Нормална материална база за държавно училище с доста подобрения за последните години. Продължава да чисто и да има много цветя в коридорите. Басейн не знам да е имало. Допълнителни занимания колкото искаш . Засега минусите са свързани със занималнята-доста остава за вкъщи да се пиши и не се настоява много с храненето в стола. Ние сме злояди и само това чакаме и да се измъкне от обяда. Но това не е ДГ....
За сега съм доволна от това ,че са добри деца в класа, не съм чула за някакви проблеми с дисциплината. И той не е споделил. Ходи с желание , има си приятелчета и момичета и момчета.
Ако друго те интересува може и на ЛС да не занимаваме другите.

# 520
Момичета,  отдавна не съм писала, но при нас нещата протичат гладко. Няма проблеми, само дето се напишкала малко оня ден, щото да не изпусне нещо игрите и стискала и накрая в гащите. Оправила се е, ама малко се е била притеснила в началото, но след това всичко е било ок.
Нека и е за обица на ухото, щото все това опявам - да не стиска, че я мързи да се изпишка или по-скоро смята, че е загуба на време  Crazy

# 521
  • София
Новата забележка в бележника е: "В голямото междучасие играе опасни и забраненеи игри. В час боде другарчетата си с молив"  Rolling Eyes По втората част поговорихме, обясни ми причината (другото дете му ритало несесера по земята, вземал му разни неща от него, от раницата). Ама по първата част съм озадачене - според него тичали. Но така написана, не мога да поговоря с него, каот не знам какво е имала предвид госпожата.

Разбрах и проблема с преобличането за ФК какъв е - едно дете тръгнало да се преоблича и другите му се смяли, че останал по гащи  Confused И той се притеснявал. Не ми обясно момичетата къде се преобличат и длаи избощо. Обмислям да ходи с анцуг в дните с ФК, като си преоблича поне тениската. Каза, че е навит на този вариант. А аз толкова не исках да ходи по анцузи в училище Sad

Домашното е 2 стр. по БЕЛ от някакво ново помагало и 1 стр. от помагалото по математика. Определено математиката се оказва по-лесния предмет. Четенето също му било лесно, но писанеот на ченгелчета е...  ooooh!

# 522
  • София
Аз пък да ви се оплача, че ми стана малко криво, защото поправят вярна задача на сина ми.

Има задача ?+?=3 и са дадени:

1+2=?  написал е 1+2=3
?+?=3  написал е 2+1=3
?+?=3 написал е 3+0= 3, да но 3+0 му е задраскано и е написано 1+2!!!!
И аз какво да му кажа, че 3+0 не е равно на 3 ли? Аз го бях учила, че като има няколко варианта на задачата не трябва да пише едни и същи примери (цифри), а да са различни. А то какво се получи сега? Sick

И  още...
В сутрешните часове си свършил с писането и започнал да си рисува нещо (много обича да си измисля някакви негови си измишльотини и герои от игри). Госпожата дошла, смачкала му нещата и ги изхвърлила. Това били "безценни" неща, защото си ги направил сам и толкова време му отнели, а тя ги хвърлила. Не е казал на госпожата, че си  е свършил със задачата, която пишели и затова си е рисувал, защото цитирам "в час не се говори"  Confused
Беше страшно ядосан и озлобен към учителката и училището. То без това ми е трудно да го убеждавам, че училището е хубаво място.
Незнам...не мога много да преценя..може и да е редно да му взима страничните неща, като ги прави в час, за да не се разсейва,  но  не е ли редно да го занимае детето, ако види че е свършило?

Пооплаках се рано - рано.

Иначе домашни няма почти - звуков анализ на 2-3 думи да си довърши в помагалото "Браво" и  една страничка  задачи от помагалото по СИП. Чак се чудя не е ли много малко за домашни каквото им дават. Те първата събота и неделя имаха много повече, отколкото сега.

# 523
  • София
Не знам дали има нормален начин за реакция за 0+3=3. Това, което споделяш е безумие. Разбира се, с  него ще се сблъскат в горен курс, в университета и на работа. Често тези, които ни учат са  недочели, тези които са ни началници са по- глупави, а тези които ни управляват ... И все пак това е първи клас и е рано за тези уроци от живота. Не е редно да се подбива авторитета на учителката, каквато и да е тя. Нито да се насърчават неверни решения.

Виж за второто е време да се учат. Кога да отстояват мнение, кога да се съобразят с чуждото, кога да говорят и кога да замълчат. Това е един от най- важните уроци в живота, на който винаги се учим и често продължаваме да правим грешки. И понеже моичкият вечно твори невероятни проекти, измислени герои и какво ли още не, напълно те разбирам и съчувствам на детето, че са му взели творбите.

# 524
Аз пък да ви се оплача, че ми стана малко криво, защото поправят вярна задача на сина ми.

Има задача ?+?=3 и са дадени:

1+2=?  написал е 1+2=3
?+?=3  написал е 2+1=3
?+?=3 написал е 3+0= 3, да но 3+0 му е задраскано и е написано 1+2!!!!
И аз какво да му кажа, че 3+0 не е равно на 3 ли? Аз го бях учила, че като има няколко варианта на задачата не трябва да пише едни и същи примери (цифри), а да са различни. А то какво се получи сега? Sick

И  още...
В сутрешните часове си свършил с писането и започнал да си рисува нещо (много обича да си измисля някакви негови си измишльотини и герои от игри). Госпожата дошла, смачкала му нещата и ги изхвърлила. Това били "безценни" неща, защото си ги направил сам и толкова време му отнели, а тя ги хвърлила. Не е казал на госпожата, че си  е свършил със задачата, която пишели и затова си е рисувал, защото цитирам "в час не се говори"  Confused
Беше страшно ядосан и озлобен към учителката и училището. То без това ми е трудно да го убеждавам, че училището е хубаво място.
Незнам...не мога много да преценя..може и да е редно да му взима страничните неща, като ги прави в час, за да не се разсейва,  но  не е ли редно да го занимае детето, ако види че е свършило?

Пооплаках се рано - рано.

Иначе домашни няма почти - звуков анализ на 2-3 думи да си довърши в помагалото "Браво" и  една страничка  задачи от помагалото по СИП. Чак се чудя не е ли много малко за домашни каквото им дават. Те първата събота и неделя имаха много повече, отколкото сега.

При синът ми имаше подобен случай , но г- жата беше сложила отметка, не бе задраскала задачата като грешна и му беше обяснила да използва числата и цифрите им, които са изучили до момента.
Предполагам, че това е и причината за поправка на вашата задача, още не е изучавана цифра 0, а и тя няма числов "израз", дано е обяснила на детето причината за поправката, за да не остава то с грешни впечатления, ако не е- ти ще му я обясниш  Wink

Моето дете също рисува в час , ако е свършил преди другите - понякога г- жата му казва какво  , напр: нарисувай два предмета каквито решиш ти / тогава учиха цифра и число 2/, после погледнала и му казала да огради единия  предмет- та той си рисува, но всъщност рисува по темата на урока, в края на часа показва рисунката, при наличие на време.
 Наистина е обидна постъпката на вашата госпожа - да изхвърли рисунката, без да разбере , защо рисува , а не работи по темата.  Не одобрявам, бих говорила с госпожата да му дава нещо допълнително / всеки учител трябва да има подготвени индивидуални листове за по- бързо свършващи деца или да ползва помагалото или др. вариант, това все пак им е работата/.

Общи условия

Активация на акаунт