Лотария "Зелена карта" 2016

• 189 320
  • 2 255
  •   1
Отговори
  • Сф
Добре дошли в новата тема:

Лотария "Зелена карта" 2016

Началото за участие в Програмата за разнообразяване на имигрантския поток за 2016 г. е в сряда, 1 октомври 2014 г. в 12:00 часа на обяд, Eastern Daylight Time (EDT) (GMT-4), което е 19 ч. българско време и ще продължи до понеделник, 3 ноември, 2014 г. в 12: 00 часа на обяд, Eastern Daylight Time (EDT) (GMT-4) или 19 ч. българско време.

Официален адрес за участие: www.dvlottery.state.gov

Официална информация за това дали сте избран да продължите участието си ще бъде публикувана в www.dvlottery.state.gov след 5 май 2015 г. Уведомления до тези, които са изтеглени, няма да бъдат изпращани по електронна или обикновена поща.

Инструкции за участие на английски:
http://travel.state.gov/content/dam/visas/DV-2016-Instructions-T … tions_English.pdf
Инструкции за участие на български: http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/dv2016_bg_instructions.html

Не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията „Зелена карта”. Единственото плащане е самата такса за виза, която се плаща в Посолството на САЩ. Не съществуват никакви други такси до момента на кандидатстване за виза в Посолството.

Всеки, който смята, че е жертва на измама, може да изпрати имейл на следната електронна поща: iv_sofia@state.gov.

Полезна и подробна информация за снимките:
 http://travel.state.gov/visa/visaphotoreq/visaphotoreq_5334.html
 http://travel.state.gov/visa/visaphotoreq/photoexamples/photoexamples_5331.html

Полезни линкове:

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/3088780/page/0/fpart/1/vc/1/nt/13
 http://www.travel.state.gov/visa/visa_1750.html

Линк към темата:
"Зелена карта" 2015

Моля ви, използвайте бутона "ИЗВЕСТИ"! Постове, които са тип "ЗАПИС", пълнят страниците от темата. Благодаря ви предварително!

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 09:47 от Miraj*

# 1
  • София
Записвам се да следя информацията, защото обещах да помагам на приятели в участието.
Аз лично също ще обмисля участието на моето семейство.
Смятате ли, че е удачно да участваме и при евентуален успех, да премислим отново дали искаме да се възползваме от възможността?
Успех на всички!

# 2
Благодаря за темата!   bouquet

Днес е 01/10/2014 !!! Пожелавам успех на всички, които искат да спечелят заветната зелена карта! Най-нетърпеливите да пускат още днес!

# 3
Благодаря и аз за темата,и успех на всички  Hug

# 4
Здравейте на всички. Мисля да участваме тази година за зелена карта заедно със съпруга ми. Ще пробваме. Основно ме притеснява изискванията за снимките. Аз не мога да ги обработя по техните изисквания. Някой може ли да ми разясни как става точно това?

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 12:58 от vanini*

# 5
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Записвам се и пожелавам успех на всички, които са взели категорично решение! Peace Peace

# 6
  • Beyond the stars
Записвам се да следя информацията, защото обещах да помагам на приятели в участието.
Аз лично също ще обмисля участието на моето семейство.
Смятате ли, че е удачно да участваме и при евентуален успех, да премислим отново дали искаме да се възползваме от възможността?
Успех на всички!

Никой не ви задължава да заминете, но не виждам смисъл ако не сте го решили  Peace

vanini* правиш снимка като за документи със съответните изисквания (фон, светлина, позиция на тяло и т.н.) и после ползваш photo tool за да ги направиш в съответните размери http://travel.state.gov/content/visas/english/general/photos/photo-page.html  Wink
Или отиваш във фото, казваш за какво са ти снимките и ви снимат  Peace

# 7

Успех на всички!

Здравейте. Аз мисля така да направим. Аз съм го решила почти на 100%, но мъжа ми има някои задръжки, тъй като има желание за друга държава. Но пък вчера ми каза,че трябвало да подадем, явно вече е по-сигурен.
Ще си подготвим този уикенд снимките и ще подаваме.

# 8
  • София
Не сме го решили, но може и да го решим покрай нашите приятели. Отделно има и други, които вече заминаха. Затова се чудя, дали е удачно да пробваме, пък да мислим в процеса.

# 9
Тази година ще е нашата година Simple Smile Успех на всички, които наистина го желаят!

# 10
Тази година ще е нашата година Simple Smile Успех на всички, които наистина го желаят!

Дано!  Praynig

Моето виждане за нещата е, че, когато трябва да се случат, те се случват в точното време! Щом не сме спечелили до сега, значи така е трябвало да стане! Тази година ще ни е късметлийска!!!

# 11
  • Варна
Не сме го решили, но може и да го решим покрай нашите приятели. Отделно има и други, които вече заминаха. Затова се чудя, дали е удачно да пробваме, пък да мислим в процеса.
Въпросът е по-скоро етичен. Ако ви изберат, а решите да не се възползвате, просто сте заели мястото на някой, който наистина е искал да замине, но не е имал късмета да попадне сред изтеглените. Иначе няма санкции или никой няма да ви задължи да се възползвате. Но къде е смисъла да подавате, ако от сега си знаете, че няма да тръгнете. Предполагам, че хиляди хора по света подават документи, биват избирани, но в последствие не заминават, но това си е неизбежно. Това е  Peace
Аз имам друго питане. В края на месеца очакваме дете и доколкото знам при подаване на онлайн заявлението сега трябва да се приложи снимка на всички членове на семейството, вкл. деца под 18 години, нали така? Това означава ли, че трябва да изчакаме да родя и тогава да кандидатстваме или във формуляра има някъде поле, където се отбелязва, че съм бременна?  Rolling Eyes

# 12
  • Beyond the stars

Аз имам друго питане. В края на месеца очакваме дете и доколкото знам при подаване на онлайн заявлението сега трябва да се приложи снимка на всички членове на семейството, вкл. деца под 18 години, нали така? Това означава ли, че трябва да изчакаме да родя и тогава да кандидатстваме или във формуляра има някъде поле, където се отбелязва, че съм бременна?  Rolling Eyes

След като датата на раждане е след подаване на заявление, не би трябвало да има проблем да се включи като се изпращат документите после след като спечелите, живот и здраве  Peace
Същата е логиката за тези, които сключват брак след попълването и евентуалното спечелване. Peace

# 13
  • в Низината
Прочетох информацията в линковете в началото на темата, но не разбрах, при условие, че съм разведена и посоча това във формуляра, трябва ли да прикачам решението на Съда, трябва ли да има негова снимка и въобще по някакъв начин да фигурира в документите?

# 14
  • Beyond the stars
Прочетох информацията в линковете в началото на темата, но не разбрах, при условие, че съм разведена и посоча това във формуляра, трябва ли да прикачам решението на Съда, трябва ли да има негова снимка и въобще по някакъв начин да фигурира в документите?

Мисля,че като отбележиш Divorced при семейно положение, не ти се отваря изобщо клон за съпруг/съпруга.

Общи условия

Активация на акаунт