Поведение на куче, страшен манипулатор!

• 16 185
  • 126
  •   1
Отговори
# 60
Това,че на теб ти е кеф в леглото ти да има косми ди е лично твоя работа.Но това не оьначава,че хората,които са решили да отглеждат обучено и възпитано куче,го тормозят и го държат в клетката и то от там ги гледа с големи,тъжни очи.Много филми си гледала.Какво правиш ти с твоето куче,къде спи, къде пикае, както казах си е твоя работа,но това не оьначава,че си критерий за правилно обучение на куче и можеш да размахваш пръст на хора,които очевидно знаят много повече за това как се отглежда и възпитава правилно едно куче.

# 61
  • София
Сиси съжалявам, но и аз не виждам как обучението и приучаването на правилата на едно семейство означават, че обичаш кучето си по-малко. В крайна сметка наистина не можем да ги третираме като хора. Дори в семейството има йерархия и нарушаването и води обикновено до сериозни семейни проблеми. Моето куче също спи при мен, на мен космите никога не са ми пречили, чистят се Wink Но това са правилата в моята къща. Да зададеш правила и ограничения на кучето си не означава, че го обичаш малко.

Разбира се, тук веднага се появяват хора и заявяват, че има само едно правилно и възпитанието на едно живо същество е строго линейно. С това също не мога да се съглася. Иначе нямаше да има толкова различни школи за обучение, с толкова различни и взаимно изключващи се методи Wink

# 62
Кеф ми е да си гушкам животното, въпреки че има косми. Ако не исках да имам косми вкъщи, щях да си взема риби или папагал. Взела съм си куче и не ми пречи, че пуска косми, чистя редовно у дома.
Твоето мнение не е миродавно и по - скоро ти размахваш пръст, като се правиш на много знаеща, аз изказвам само личното ми мнение и не го налагам.
Ако за теб е нормално, когато изляза сутрин за работа да затворя кучето ми за 12 часа в клетката, то за мен не е. Или когато направи нещо пак да го наказвам там.
Има си други, по - етични начини да се научи кучето да не пикае или къде да спи.

Ясно е, че кучето е куче, човека си е човек, котката котка и т.н.
Обаче за мен то е част от семейството, а не просто и на първо място куче.
Хайде, защото е само куче, това да не прави, тук да не влиза, тук да не се качва, там да не сяда, да не лае, да не скимти, да не вземе да си играе по - шумно или бурно, да не се закача, а само да лежи и седи в клетката си, да прави всичко под команда и гледа покорно стопанина си.

# 63
Виж сега,ясно е на всичк,че е член от семейството,но този член от семейството е куче за Бога! И точно защото е куче,н се храни с мен на масата,не пикае в тоалетната и не ближе играчките ба детето ми.Точно защото е куче и трябва да си знае мястото.Аз не ти казвам на теб как да си гледаш животното,гледай си го както си знаеш,щом си довошна от резултста,но темата не е за теб или за мен,темата е за куче,което се качва на главата на стопанката си,защото тя като мен и много други хора не го иска в леглото си.И се опитвам да обясня,че ако тя го беше обучавала,нямаше да се стигне до тук.А това че на теб ти харесва и позволяваш на кучето си да прави неща,които по принцип хората не позволяват на кучетат си,никой не го засяга и аз нямам намерение да впоря с теб за глупости.Колкото до прословутста клетка,никъде не сум казала,че кучето се държи нон стоп в нея.Къде го видя? Казах,че е чудесен възпитателен метод в много ситуации.А аз ако работех по 12 часа просто нямаше да си взема куче( и не съветвам никой) с клета или без.

# 64
  • София
Кучето трябва да си знае мястото в йерархията на глутницата.Прекалената свобода и правенето на оглушки при непослушание не водят до нищо добре.ще се започне премахване и издигане в глутницата.

# 65
Темата за клетките тръгна от там, защото се спомена преди няколко поста за наказание на куче в клетка, а ти самата каза, че си държала кучето там, докато те нямало у вас и я използваш за обучение.
Кой е казал, че кучето ти трябва да ближе играчките на детето или да се храни с теб на масата или да пикае в тоалетната?
Тук не говорим за пълна свободия, много ясно, че за всеки член от семейството си има някакви ограничения, съответно и за кучето. За децата има редица ограничения - да лягат в колко часа, да не гледат повече от еди си колко време телевизия и прочие, а то остава на кучето всичко да му е разтешено. Става дума, че не може, защото е куче и абсолютно всичко да му бъде строго забранено, да се изпълняват само строго команди и постоянни ограничения, постоянно да се казва "НЕ" и "НЕ".
На мен ми е приятно да спи в леглото, на друг не, това е въпрос на личен избор.

celevra Хайде със здраве! Naughty

# 66
Искам да ми цитираш кога съм написала, че съм си държала кучето в клетка,до като ме е нямало у нас.Аз съм си постоянно у нас от две години,защото съм в найчинство,а преди това бях в отпуск.Казах,че е чудесен метод за възпитание,защото съм го виждала с очите си при други кучета и продължавам да го виждам, както и ефектът от него.А темата за клетката тръгна от момичето,което е затвприло хъскито си в клетка,след беля.И при нея също е дало резултат,а това че на теб не ти харесва е съвсем отделен въпрос .И никъде не съм написала,че защото кучето е куче трябва да му се забранява всичко,и да се вика постоянно по него НЕ и НЕ.Изопачаваш думите ми.Но е факт, че като част от семейството то е най-ниско в йерархията и трябва да се съобразява с хората,а не те с него! Може детето ми да се инати за нещо и да бе иска да го прави,но няма да го затворя в клетката или да го поставя на място в леглото,защото е човек и мога да му обясня с думи и да се разберем,но кучето е куче и когато прави нещо нередно просто се прилага метод на възпитание.Кучешки метод!Не знам как с по-прости думи да ти го обясня.

# 67
Към авторката,възпитанието на кучето започва в мига, в който пристъпи домът ви.Не може веднъж да му позволявате да спи при вас,веднъж не.То няма как да разбере,че когато ви няма спи в коридора,а когато си дойдете спи на земята в спалнята.Или едното или другото.Ако по принцип на нея й е забранено да се качва по мебелите,тогава щяхте да имате успех,но при условие,че всичко й е разрешено и е оставена да се държи като човек,не може да очаквате,че тя ще спи в спалнята на земята,а вие на леглото.Когато се изпусне от контрол до като е още малко неизменно се стига до бой.Сега вече вие ще трябва да се примирите и да я приемете такава,каквато вие сте я направили,такава каквато вие сте я възпитали.Несъмнено, ще спре да пикае на леглото,но определено няма да спре да се качва на него и да изисква да спи там.А ако го дадете на някой,бъдете сигурна,че той няма да му е последния стопанин.Щом вие,които го гледате от кутре вече не издържате,помислете дали ще го издържи друг дълго.За съжаление,когато хората взимат куче просто защото им е много сладко и симпатично без да се информират за нравът на породата,често са разочаровани,а кучетата ги връхлита зла участ.Ще спра до тук.
 Колкото до клетката.Вие,драги защитници на личното пространство на кучето: ) ,изгледайте още няколко такива,научете ги на нещо и тогава скачайте на веждите на хора очевидно знаещи какво правят.Клетката е един от най-успешните възпитателни методи.Малките кученца се учат на хигиенни навици най-лесно и бързо именно с клетка.Не говоря за наказание в нея.Когато стопанинът излезе,палето се затваря в клетката,тя е неговият дом,неговото легло,то в никакъв случай няма да ака и пишка в нея и когато стопанинът се прибере изкарва кученцето веднага вън,то удовлетворява нуждите си и бива наградено.Обучението по този начин трае най-много 3 дни и вече си имаме научено на хигиенни навици пале.Давам го само за пример,клетката е полезна и в много други ситуации и в никакъв случай кучето не се измъчва в нея.Знаете ли защо? Защото е куче.Разбира се,никой няма да възпитава детето си в клетка,но кучето не е детето ни и то трябва да бъде научено да се съобразява с нас,а не ние с него.В противен случай ни се качва на главата и се случва това,което се случва на авторката на темата.Впрочем,адмирации към момичето с хъскито и приятеля й,аз до сега не съм видяла хъсли,което стопанина му да извика и да дойде от първия път.Изненадах се.
 Аз отглеждам кучета от 20 години.Сегашното ми е изложбено,клубно куче,има не една и две титли,изключително много я обичаме,ама много и сме страшно горди с нея,но това не ни пречи да й покажем къде й е мястото.Всичко ни костваше една година,но сега живеем в мир и хармония и ще си се радваме взаимно още дълги години,без дразги и боища, защото кучето ни е перфектно възпитано.Не се качва по мебелите,не си върши природните нужди в къщи,не влиза изобщо в спалните, защото и аз мразя косми в леглото,а те си хвърчат,не проси, когато се храним,не пипа играчките на детето или пък нещо друго,ясно сме й показали кое е наше и кое нейно,не ходи да досажда на другите хора вън и т.н и т.н.
Ще завърша с това,че всеки човек ,който е решил да отглежда в къщи куче трябва да помни и да си повтаря постоянно,че кучето е на първо място КУЧЕ,после е кокер и накрая е Сара (например) .

Добре, celevra имаш си методи, спазвай си ги.
В червено съм подчертала тези думи от поста ти, които ме навеждат на мисълта, че прекалено са ти строги начините на възпитание.
Това голямо натрапване, че е само куче, просто куче, най - ниско в йерархията и т.н. ме кара да си представя едно стресирано куче, което се бие вероятно, на което му е забранено почти всичко и което тъй като е само куче, не получава достатъчно любов.
Чудя се, дали защото имаш бебе се отнасяш така към животните, много майки решават, че когато имат бебе, трябва да се карат постоянно на кучето, сакън да не докосне някоя бебешка играчка, че горко му. Много от тях и си хвърлят кучетата на улицата..

# 68
  • София
Къде според теб в йерархията е кучето ти?Наравно е с теб и партньора или може би е на едно ниво с децата?

# 69
Оф, ако прочетат това последното пизнаващите ме лично,ще се пръснат от смях,а теб ще те спукат от бъзици.Аз не гледам куче,от както гледам бебе,гледам кучета много години преди да се появи бебето.Кучетата ми никога не са били бити,защото са възпитявани и не ми се е налагало да ги бия.Написала съм, че когато едно куче не се възпитава и се качи наглавата на стопаните си неизмемно се стига до бой,което не означава че го одобрява,но е факт.Тук си инаме жив пример в темата.Какво значи нищо не му е позволено? Какво толкова може да бъде позволено на едно куче? Какво толкова прави едно куче,че да му се позволява и забранява нещо? Да,не може да пипа на бебето играчките,не е позеолено,но тя си има куп свои,които пък жебето не може да й пипа на този етап.Когато порадне още малко да обменят лиги колкото искат.Друго какво? Не е позволено да спи по леглат,защото си има свое,достатъчно удобно и достатъчно скъпо (удобството е скъпо) и ние бе спим в нейното.60кг. е, ако ми лежи ба дивана аз къде ще седна? Не може да проси храна,има си нейна и когато се храни аз не й вия на главата и не я дращя по крака да ми даде малко,нито пък някой друг го прави.Не й е позволено да дкача по хората по улиците и да им се радва,защото може да ги уплаши,а и на нея никой не й скача по улиците изневиделица.Ако това да научиш кучето си на елементарно възпитсние за теб е грубо и лошо, аз наистина много съжалявам,че има такива стопани.А за да съм я научила на всичко не съм я била,да става със строгост,но и получава много любов и радост когато покаже,че всичко е имало смисъл и не само тогава разбира се.Но когато беше малка и вършеше бели не съм я милвала и глезила.За сметка на това сега получава милване и глезене донасита.И да най-ниско е в йерархията в семейството.Нима твоето куче е по-важно от децата ти или от съпругът ти?! И бъди сигурна,че моето куче на улицата бяма да излезе.Тук ди додтойна за пофигравки,но ще си го спестя.

# 70
За съжаление не мога да ти кача снимки на моето така нещастно,пребито куче,защото пиша от телефон.Това е и причината за допуснатите грешки,за което се извинявам.

# 71
midnightStar
Под нас е в йерархията. Кучето си остава вечно "дете" и разчита на нас.
Обаче е нашето животно, има си име и не е просто куче, за мен е приятелче и част от семейството, независимо че за другите хора си е обикновено куче.
Трябва да има обучения и разрешени/забранени неща, но също и любов, независимо от йерархията.

celevra Не се хаби да ми се обясняваш, изразила си си мнението, относно клетките и възпитанието, а аз изразих моето.
Още от първия ти пост в темата лъха заядливия тон, а ето че си започнала и да правиш наченки на обиждане
Тук ди додтойна за пофигравки,но ще си го спестя.

обаче не ми пука, така че си пиши каквото ти се иска.

Не съм казала, че кучето е преди мен или съпруга ми и че го поставям на първо място за мен или му разрешавам всичко, ти май ми си го измисли това.
От предните ти постове разбрах, че имаш строг подход, което аз не одобрявам, това и липсата на тотално възпитание са различни неща.
Повече няма да отговарям на злобните ти нападки, защото си изключително безинтересна.

За съжаление не мога да ти кача снимки на моето така нещастно,пребито куче,защото пиша от телефон.Това е и причината за допуснатите грешки,за което се извинявам.
Стига си спамила, на никому не са нужни снимките на твоето куче, темата е за съвсем друго.

# 72
  • София
Мерси за отговора.

# 73
Аз написах мнението си и не дъм се обръщала лично към теб,ти започна да ми се обясняваш с твоите простотии,така че спамът е твой.Опитах се да прекратя,ксто ти казах,че темата бе е нито за трб,нито за мен,но ти продължи да си плещиш за клетките и за това колко е важно е нс кучето да му се угажда.Накрая даже ме изката,ч си бия жиотното и едва ли не утре, ще го изхвърля.Не дъм те убидила,а казах,че си достойна зс подигравки,заради това,което пишеш за чоеек,който не познаваш .Когато ти постигнеш световните рингове с теоето куче,когато постигнеш нещи повече с твоето куче от това да ти ръси косми в спалнята,тогава мога пак да поговоря с теб.Сега не смятам повече да падам на нивото ти.Лека и спокойна вечер!

# 74
Ако постигането на нещо в отношението куче - човек за теб се изразява само и най - вече в изложби и състезания, то тогава просто ще замълча.
Моето куче ми дава много повече от косми на спалнята, дава ми безприкословната си любов.

Лека вечер.

Общи условия

Активация на акаунт