Моля препоръчайте вентилаторна печка

• 1 577
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте. Смятаме да купуваме климатик и конвектор за новото си жилище, но това ще стане евентуално след месец. Засега на първо време спешно ми е нужна някаква малка вентилаторна печка, която впоследствие да ползваме в кухнята и то за часове. Затова предпочитам да е евтина, но пък се опасявам да не се развали на втория ден. Може ли да ми препоръчате конкретна марка, която да е относително добро качество на поносима цена?

# 1
  • София
От над 10 г ползуваме Мидеа ,безупречна ,никакви забележки .Когато я купувахме не беше скъпа ,някъде около 20 лв .По принцип всички са една стока ,скъпите са скъпи заради надписа(марката) .

# 2
Ползвала съм Теси и бях доволна.Все пак да отбележа, че не съм привърженик на вентилаторните печки.Топлят, докато работят и са близо до теб.Когато я купувах, някъде през 2007 струваше 39,90.По същото време продаваха бели, пластмасови, китайски печки за около 18 лв.Чувала съм, че вършат същата работа.Опасенията при тях са, че при продължителна работа пластмасата може да се разтопи или, че са нестабилни и ако паднат могат да направят пожар.Аз заложих на българското.По-ниска е като модел( в смисъл, по-стабилна) и все пак имат гаранционно обслужване.Ползвала съм и турска.Струваше около 60 лв.С по-голям размер, може би около 40/60 см, с три или четири реотана, вентилатор, резервоар за пара и датчик за изключване при разместване.Тя си струваше парите.По същото време, колежка ми хвалеше вентилаторна печка за стена на Допломат или Теси.Струваше  около 50 лв., ако не ме лъже паметта.От всички ел.уреди за които имам наблюдение, а именно:об.ел печка с реотани, вентилаторни печки тип"духалки", сух и маслен радиатор,стенен конвекторен радиатор Airelec,климатик, препоръчвам въпросната турска вентилаторна печка(за съжаление не помня марката),конвекторен радиатор Airelec,климатик  Daikin.

# 3
Благодаря ви. Тъкмо гледах в сайта на Техномаркет тези конвектори Airelic, те ли са френския еквивалент на Адакс? Предполагам са доста енергоспестяващи.

# 4
Мисля, че френския еквивалент на норвежкия Adax е Applimo.Когато купувах моя, който е с приблизителни параметри:1 м. дължина и мощност 2500 kW и струваше 199 лв., цената на подобен модел от другите две мерки беше по две.Имат различия в конвекцията и допълнителни екстри.Този  който ползвах, в северна панелна стая около 16 кв, без изолация и със стара дървена дограма за половин час вдигаше температурата с 5 гр.,при минусова температура навън.

Общи условия

Активация на акаунт