Златна есен е на път, а АВГУСТинчета растат ли, растат!

• 36 152
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Греталинка, бебето ли само си прави 6-часовата пауза или ти планираш такава да правите? Чела съм, че нощем някои бебета ядели най-оптимално и усвоявали кърмата най-добре. Забелязах при моята, че когато ядеше нощем обилно на 3 часа, наддаде 1500 г за 42 дни (250 г на седмица), а когато започна по-вяло да яде нощем и разреди храненията, наддаде 600 г за 3 седмици (200 г на седмица). Запазила е тенденцията от тогава. След 2 седмици сме на преглед и ще видим как е. Но и аз като Чоколина предпочитам да ставам по няколко пъти нощем, ако можех с това да облекча дневното постоянно-кърмене-и-висене-на-цица-на-рамо-на-ръце. Нощем яде по-уравновесено, не се оригва (защото не гълта и въздух толкова), заспива без чужда помощ.

Какво да ти кажа-някой път сам си прави паузата, друг път аз я правя , защото знам, че трябва да почиват коремчетата им.Иначе наистина има логика, че преди качваше много, защото ядеше на 3 часа и нощем, а после ми каза педито и др хора да спра да го храня нощем и ето..не качва много, а ии кърмата може да ми намалее. Не знам вече какво да правя. През деня си яде на 3 часа.

И как го правиш и бебето съгласно ли е?  Mr. Green

хахаха разбира се , че не е, а и не всеки път успявам,но когато мога даавам биба на 4-тия час(защото тогава се буди) и лягам и го оставям до 6-тия час.Но след това, което написаха от ЛЛЛ започнах да си го храня и нощем отново.

Да ви се оплача и аз...като цяло имах спокойно бебе, което не плачеше и не мрънкаше много,но от както ни биха 4 валентната ваксина в понеделник е станал толкова неспокоен, че просто не мога да повярвам че това е той. Не знам дали е от ваксините,но по цял ден и нощ мрънка, као го сложа да яд реве, не знам какво става. Не знам дали са колики...защото не се свива,но е някакъв ужас. Не съм спала от 3 нощи като хората, като зомби съм. Чета че и някои от вас са така. Възможно ли е просто от само себе си бебето да се промени.Или е от тези две ваксини, които ни бият.
Той също плаче на сън, почва да се върти и се събужда почти винаги.Спи само по 1-2 часа на ден максимум и то накъслячно.Някой път започвам пак да се чудя дали му стига млякото, защото като го сложа да яде и почва рев, а в понеделник педито като каза да се изцедя да видим дали му стига беше от една гърда 150 мл. което смятам, че е добре.
Но пък и започна да наддава много по-малко от преди.

Искам си старото бебе:)))))))

# 151
  • Точно където трябва
Ще следя отговора на ЛЛЛ, и моето момиче пълни 3-4-5-6 пампи на ден. Минимума е 2 и то мнооого рядко.
Освен това и тя още хрипти, сополки няма, само понякога корички, но е на 2,5 мес. Дали е нормално?
Пипи2013, вече сте само на кърма? Ако е така, браво, че си го преодоляла! И аз все се шашках, че нямам кърма, докато наддаването не ме опроверга категорично.
Аз пък имам един проблем, моята бебка много се задавя! Има ли начин да го предотвъртя, че настръхвам навсяко кърмене?

# 152
  • Пловдив/София
Ще следя отговора на ЛЛЛ, и моето момиче пълни 3-4-5-6 пампи на ден. Минимума е 2 и то мнооого рядко.
Освен това и тя още хрипти, сополки няма, само понякога корички, но е на 2,5 мес. Дали е нормално?
Пипи2013, вече сте само на кърма? Ако е така, браво, че си го преодоляла! И аз все се шашках, че нямам кърма, докато наддаването не ме опроверга категорично.
Аз пък имам един проблем, моята бебка много се задавя! Има ли начин да го предотвъртя, че настръхвам навсяко кърмене?

Да, и моят бебо е започнал да кашля - по време на хранене и след това. Абе като те слушам...да не гледаме едно и също бебе  Laughing

откакто скрих кантара сме само на кърма, да, за 3 седмици съм давала само 2-3 добавки и то защото го оставях на бабите му за малко и да съм спокойна, че ще издържи по-дълго без мен. Успявам даже да изцедя по малко и вече имам към 300 мл във фризера, голяма гордост  Grinning

# 153
Здравейте
Как сте момичета
Гледам за промени в бебоците си говорите-то нашата е в положителна посока-спи момата през деня доста добре пу пу,а и вечер долу горе-внощи от 23,20-3,30 и после до 7 часа сутринта-все така да е и между пред последно и последно хранене не спи или дремва за 5 мин-иначе през деня спи поне по час между храненията и то спокойно-май гърченето престана и моето слънчице грейна постоянно се усмихва и говори, гука,следи ме с поглед.Пу пу
На 13,10 почвам очни -2 месеца ще е зоране знам дали ще се оправя с това цедене имам помпа на Авент ръчна но не мога нещо да се оправя,да видим имам време да пробвам пак и на ръка ще пробвам
Другата обция е ел.помпа-ама ще купувам  2-ра употреба .Да ми препоръчате някоя.И въобще мамите които се цедят да ми дадат съвет-как,от коя гърда ,как съхранявате(аз като че ли съм по склонна да цедя предния ден и да съхранявам в хладилникто ще е максимум за едно даване на ден и то не всеки ден-поне имам право на отсъствия и ще се постарая поне един ден да не ходя
Иначе хремата ни взе да минава-но не с антибиотик както док изписа-за една хрема антибиотик Sad Sad Sad.Не дадах.Слагаме капки Тобрекс и ипреди това прочиствам със Стеримар и аспиратор-за няколко дена почти мина.Пъпки по лицето и те почти-Мазах упорито с крем здраве и понеже кожата много се изсуши с Бюбхен с невен.Очето ни взе да гурелясва и да сълзи и се зачерви.Тъкмо щях да я водя на лекар,пробвах с капане на кърма и с тампонче запарена лайка и се подобри .Направо се чудя дали да ходя.Сигурно и зазради очето ще ни изпишат антибиотик Laughing Laughing Laughing
С червеното дупе не можем да се справим.Сега мажа с Канестен,дано помогне.Ще сменя и пелените за еднократна употреба.Да видим.
Абе моето момиче е едно малко грозно патенце,пъпчиво гуреливо.Но скоро ще се превърне в красив лебед Laughing Laughing Laughing
На тема ваксини не сме още-да оздравее съвсем и тогава-то и не е казано че точно на даден ден трябва да се бият,така че спокойно,няма да останат бебоците неваксинирани Grinning Grinning Grinning
Браво момичета за кърменето.То през доста периипети преминахте затова браво.Дано скоро минат и колики,ваксинации и кривотии Laughing Laughing Laughing
Личи си че спи моята буболечка, какъв ферман изписах,ама това ще е сигурно за 2 -3 месеца докато не мине семестъра Hug Hug Hug

# 154
Момичета някоя да е ползвала пелени Нанис? Днес видях на колхозния пазар, че имат промоция по 11 лв пакета, всички размери, не знам дали има  ликвидация или защо го правят.
Ние сме на 2-ката на Памперс сивите, не ми правят проблеми, но пък може и да е жилаво детето Simple Smile Има нови марки памперси, мисля да експериментирам по-нататък. Купих кутия от ДМ, тяхната марка, 3-ка. Тях нали някоя мама беше похвалила, та ще ги пробваме. Тези на Бочко дали са хубави? Много се дразня по крачетата на бебо да остават белези от памперси.
Днес правим 50 дни! Честито на бебоците дето правят 2 месеца Simple Smile Празници да има Simple Smile

# 155
Въпрос към ЛЛЛ: Може би вече сте отговаряли на въпросите, но физически ми е невъзможно да чета всичко.
Нормално ли е кърмено бебе да повръща част от кърмата след всяко хранене, дори да се е оригнало преди това? Трябва ли да се тревожа, че бебо задържа в устата си кърма и не я гълта, когато сме приключили кърменето? Как да спра бебето да повръща?
 Все още нямаме режим и бебо яде на поискване, на по 2 часа. Вечер понякога правим пауза, понякога - не, но поне е на 3 часа кърменето минимум. Личната му лекарка се тревожи, че бебето преяжда и че а 40 дни беше качил 2 кг. Да намаля ли кърменето?Кърма имам, бебето пълни памперса няколко пъти на ден, няма остра миризма пълния памперс, коликите отшумяха, освенот глад бебо не плаче за друго.

# 156
mama hrisi аз се оправих с подсичането /беше много сериозно/ с гентамицин маз  няма проблем да се ползва...прави добър филм и не попада урина по кожата  Peace

# 157
  • София
ЗДравейте ЛЛЛ,
Дани до скоро доста хълцаше,но понамали, а сега доста често започна да връща , някои път доста , кърма.
Всички казват да махам нощното хранене,но щом така казвате, то ще продължа. Ще правя една 6-часова пауза. Не искам да ми намалява кърмата, доста с трудя за нея.
До миналата седмица качваше много добре, а сега за 10 дни е качил само 80 гр. Не знам дали е нормано и колко започват да качват след 3-ти месец. Четох в бг мама, че средното наддаване на бебето е 170 гр на седмица. Изцедих се и се оказа, че от една гърда имам 150 мл кърма, което значи че му стига. Наяжда се.

Искам да внеса важно уточнение. Ние не казваме какво е редно да се прави и какво не, а само даваме информацията, която се събира от различни краища на света, от стотиците години опит и от последните научни изследвания. Ако съм прозвучала наставнически, моя грешка, за което се извинявам! Ние насърчаваме всяка майка да се вглежда и вслушва в бебето си, защото чрез инстинктите си тя най-добре може да усети как е подходящо да се реагира във всеки един момент, независимо, че това е възможно да противоречи на съветите на най-близките или няма научно доказателство. Бебето подава сигнали за нередност по много начини, като един от най-явните е плачът. Ако беше възможно майката да забрави за всичко, което е чела и чула, може да реагира съвсем адекватно и да открие най-лесния и бърз начин за спиране на плача Simple Smile

Възможно е по-слабото наддаване да се дължи на спиране на нощното хранене, когато не е инициирано от бебето. Дори майката да има мляко в излишък, ако бебето не го приеме, то няма как да се облагодетелства от тези количества. А няма как стомахчето да поеме наведнъж двойна доза мляко. Ако бебето самО спре да се буди нощем, но продължава да пълни памперсите редовно и наддава добре, то това е неговия ритъм и в останалите часове успява да си набави нужното. Но всяко бебе има свой собствен организъм със свои нужди и спецификите на един организъм, ако се приложат върху друг, това може да окаже негативно влияние върху развитието и здравето.

Ако нервното сучене и дърпане от гърда е по-скоро във вечерните часове, това може да се дължи на претоварване от деня. И опитва да "изпусне парата", за да заспи спокойно след това. В случай, че това се случва постоянно, а не инцидентно и е по всяко време на деня, можем да го обсъдим
.

# 158
ЛЛЛ имам проблем със зърната, малкия ги разкърви и днес повърна розово мляко премесено с кръв. Дали е проблем това за него? Много ми щипят и ме болят, пак ги мажа с лансинох само връхчето на зърното, че да зараства какво друго мога да правя? Благодаря!

# 159
  • София
Оставяш зърната след кърмене да "подишат" на въздух, даже и със засъхнала кърма по тах ( всички знаем антибактериалното и действие), сутрешният душ е достатъчен- не използвай сапуни , душ гелове специално в зоната около гърдите- понякога агресивно изсушават, по-скоро хидратирай, в статиите пишат че мляко примесено с кръв от зърното не е причина да пропускаш кърмене-единствено дискомфорта ще остане да теб Wink и най- важното смени позата за кърмене, корегирай захапването на зърното.
Докато бях в 45 дн болничен много статии изчетох, че първия път не можах да кърмя, а съм убедена че добрата теоретична подготовка ми е липсвала  Hug

# 160
  • София
Момичета, бързам (както ще стане ясно, не бързам много, защото чак сега намирам време  Mr. Green) да ви споделя вчерашния преглед с гастроентеролога. Отидохме, защото се притеснявах, че малката връща страшно често кърма, понякога по няколко пъти след едно хранене, понякога огромни количества, понякога и след 2 часа връща огромно количество или чиста вода  Shocked или пресечено мляко...

Прегледаха я, най-вече се интересуваха колко грама се е родила и колко е наддала, като я и измериха на техния кантар (няма да обръщам внимание на техните мерки, защото излиза, че за 2 седмици е качила само 280 грама, все пак са различни кантари, ама супер различни) и освен че й направиха преглед като при детска консултация с оглед на гърло, преслушване, провериха и за срастване на малките срамни устни, и я понатискаха тук там по корема, при което тя усмихнато върна кърма. Била представител на някаква категория Happy Spitter  ( ето някакъв линк https://www.bcm.edu/research/centers/childrens-nutrition-researc … nyc/volsp-99a.htm ), които просто си връщали храна, но това не им се отразявало пагубно върху развитието и било въпрос на време да го израстат. Препоръча ми да гледам да не я храня много на често, въпреки че сме на поискване, да има поне 2 часа интервал между храненията, да я оригвам по време на хранене и да я храня по-изправена (което го правя), да стои и спи в шезлонг или кошче, или някъде където ще стои изправена под ъгъл 30-45 градуса. Каза ми да съм подготвена, че въпреки че съм 6-тия месец нещата ще се успокоят, защото тогава се очаква тя да се захрани с по-твърди храни, да започне да стои седнала и гравитацията да свърши работата си, преди това ще имаме един период на влошаване на положението по този въпрос (който аз бях забелязала, че започва и баш си знаех защо), когато тя ще стане по-активна, ще се напъва да се върти и изправя, ще се смее и общува и това ще притиска стомахчето и връщането на храна ще стане още по-често явление.

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 11:10 от Coming 2 life

# 161
ЗДравейте ЛЛЛ,
Дани до скоро доста хълцаше,но понамали, а сега доста често започна да връща , някои път доста , кърма.
Всички казват да махам нощното хранене,но щом така казвате, то ще продължа. Ще правя една 6-часова пауза. Не искам да ми намалява кърмата, доста с трудя за нея.
До миналата седмица качваше много добре, а сега за 10 дни е качил само 80 гр. Не знам дали е нормано и колко започват да качват след 3-ти месец. Четох в бг мама, че средното наддаване на бебето е 170 гр на седмица. Изцедих се и се оказа, че от една гърда имам 150 мл кърма, което значи че му стига. Наяжда се.

Искам да внеса важно уточнение. Ние не казваме какво е редно да се прави и какво не, а само даваме информацията, която се събира от различни краища на света, от стотиците години опит и от последните научни изследвания. Ако съм прозвучала наставнически, моя грешка, за което се извинявам! Ние насърчаваме всяка майка да се вглежда и вслушва в бебето си, защото чрез инстинктите си тя най-добре може да усети как е подходящо да се реагира във всеки един момент, независимо, че това е възможно да противоречи на съветите на най-близките или няма научно доказателство. Бебето подава сигнали за нередност по много начини, като един от най-явните е плачът. Ако беше възможно майката да забрави за всичко, което е чела и чула, може да реагира съвсем адекватно и да открие най-лесния и бърз начин за спиране на плача Simple Smile

Възможно е по-слабото наддаване да се дължи на спиране на нощното хранене, когато не е инициирано от бебето. Дори майката да има мляко в излишък, ако бебето не го приеме, то няма как да се облагодетелства от тези количества. А няма как стомахчето да поеме наведнъж двойна доза мляко. Ако бебето самО спре да се буди нощем, но продължава да пълни памперсите редовно и наддава добре, то това е неговия ритъм и в останалите часове успява да си набави нужното. Но всяко бебе има свой собствен организъм със свои нужди и спецификите на един организъм, ако се приложат върху друг, това може да окаже негативно влияние върху развитието и здравето.

Ако нервното сучене и дърпане от гърда е по-скоро във вечерните часове, това може да се дължи на претоварване от деня. И опитва да "изпусне парата", за да заспи спокойно след това. В случай, че това се случва постоянно, а не инцидентно и е по всяко време на деня, можем да го обсъдим
.

ЗДравейте отново,
извинявам се, ако и аз съм прозвучала малко по-грубо,но и всеки на главата да ми казва какво трябва и какво не трябва да се прави явно ми е дошло малко в повече.
Най-вече малкия е неспокоен вечер , докато се храни. Има дни в които и през деня на почти всяко хранене суче няколко минути-около 10 и после започва да се тръшка, да се избутва. Смятам, че може да е намалял теча на млякото след това сукане (все пак още сме със силиконови зърна) и това да го ядосва. Като цяло всеки ден е различен.Нощем е най-спокоен. Но като цяло н е спокоен по време на ядене.
След изцеждане видях, че имам кърма достатъчна за едно ядене от една гърда, но той след като започне да плаче и да се върти, сменям гърдата без да е изцедена напълно. И така смятам, че не стига до задното мляко.
Как да разбера, че е изцедена напълно?И заължително ли е да се стигне до това задно мляко?
Трябва ли нощем да го будя за ядене, понеже тази нощ спа доста, гърдите се напълниха и се притесних и го нахраних полузаспал?
Отново благодаря за цялото внимание и търпение:) [color]

# 162
Coming 2 life ние имаме същия проблем храним се изцяло на АМ лактана био от няколко дни повръща къъде на фонтан много къде по-малко бистра течност с примеси на мляко...обадих се на педито /не ме извика на преглед  #Cussing out/ каза ми да взема мляко Фризовом.....някой ако има опит с това мляко моля да сподели...вече не знам какво да си мисля....преди го нямахме тоя проблем просто си връщаше малко.....майка ми ми е казвала, че аз съм повръщала на фонтан след всяко хранене в понеделник сме на ДК тогава ще изкам направление въпроса е какво и за къде

# 163
Pelteshka и аз давах на моя човек лактана био и само от него повръщаше на фонтани, смених го и не съм имала такъв проблем. Сега като започна да шава и да се смее много връща леко но то си личи, че е защото много се вълнува а и започва да хълца от много смях Laughing. Вече няколко майки ми казват, че дават Фризовом, нямат проблеми. Но пък все пак имай впредвид, че всяка смяна на млякото може да бъде придружена с промяна на ако или колики. Аз сега смених Аптамил комфорт с нормален Атамил, както бях писала по - назад и му се появиха колики за 2 дни беше ужас, но да не казвам голяма дума нещата утихнаха след кутия и половина Simple Smile

# 164
  • София
Coming 2 life ние имаме същия проблем храним се изцяло на АМ лактана био от няколко дни повръща къъде на фонтан много къде по-малко бистра течност с примеси на мляко...обадих се на педито /не ме извика на преглед  #Cussing out/ каза ми да взема мляко Фризовом.....някой ако има опит с това мляко моля да сподели...вече не знам какво да си мисля....преди го нямахме тоя проблем просто си връщаше малко.....майка ми ми е казвала, че аз съм повръщала на фонтан след всяко хранене в понеделник сме на ДК тогава ще изкам направление въпроса е какво и за къде

Щом сте го получили като проблем при смяна на млякото, просто пак ще го смените и няма да ти дадат направление за никъде. Има специални млека за бебета с рефлукс и такива които връщат повече след хранене - просто сподели с лекаря си по телефона и той ще ти каже какво да вземеш (но както са ти казали, всяка смяна на мляко може да доведе до някаква промяна я в ако, я в колики, я в повръщане и пр). Но на нас не ни препоръчаха, защото се кърмими и е кощунство да му спрат кърмата, за да му сгъстят млякото.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт