Златна есен е на път, а АВГУСТинчета растат ли, растат!

• 36 137
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • Точно където трябва
Пффф, това, че има и други не ме успокоява.Сега спи вече 2,5 часа Размрънка се, мислех, че ще се събуди, а като я взех продължава да мърка. Мисля, че ако не е кърменето няма да сме толкова свързани, но и през ум не ми минава мисълта за АМ. Та какво ли не направих да мога да кърмя! Кога ли ще отмине това...Искам да са колики иначе не му се вижда края. А понякога се разреава в сън, без да се събуди. И като се изнижа от леглото пак усеща и реве.О, и какво е това спане със забит нос в ръката ми ooooh!

# 136
  • София
Привет! Имате ли представа как излиза на сайта на НОИ подадената от работодателя декларация за  майчинство? Получих в края на септември последния болничен, но сега не ми излизат никакви нови предадени документи и не знам аз ли на грешно място търся, или не е предадена все още...

# 137
Здравейте, при нас положението с кърменето започва да се оправя. Има дни, в който бебо издържа повече и суче на около 3 часа, а не като преди на час, час и половина, два. Една нощ беше направо като кукувичка на часовник, събуждаше ме на всеки кръгъл час, а снощи станах само веднъж. На няколко пъти нервите ми не издържаха и карах ММ да прави АМ вечер с мисълта, че ще го държи сит за дълго време, но тарикатчето не иска и да го помирише, бутам шишето в устата, той само се мръщи и реве. Така и  не можахме да го накараме да пие АМ, нито вода или чай. Биберон също не иска. Опитвах доста пъти да му го пробутам, а Алекс правеше само едни погнусени физиономии, последния път чак повърна и аз спрях с опитите.
Относно свекървите, моята е толкова притеснителна, че чак ме дразни. Уж искаше да помага, пък сега като я викаме само стой и наблюдава. Отначало я беше страх да пипа бебето (още не е сменила и един памперс), гледа ме в ръцете докато гладя или си гледа сериалите, вместо да ме отмени, искала да сготви, ама  не знаела как да пусне фурната, освен да гушка бебето друго не прави като дойде- и то само ако аз и  го тикна в ръцете. Не съм свикнала аз така, моята майка беше фурия-ще изчисти, ще наготви,  ама не е сред нас отдавна. Sad

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 17:13 от danetta

# 138
  • Варна
Привет! Имате ли представа как излиза на сайта на НОИ подадената от работодателя декларация за  майчинство? Получих в края на септември последния болничен, но сега не ми излизат никакви нови предадени документи и не знам аз ли на грешно място търся, или не е предадена все още...

Ето оттук, но трябва да имаш издаден ПИК - http://appreports.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/

Чета ви как се оплаквате, че бебетата ви много сучат през нощта, аз пък предпочитам да суче нощем и да заспива веднага след това, вместо да виси по цял ден върху мен. Сега по чудо успях да я преместя в шезлонга и да успея да напиша нещо - иначе й дай да виси само на гърда. Повръща и продължава да дърпа... вечер имам чувството, че нищо не й влиза вече в устата, изтормозила ме е тотално и се нервира, че нищо не тече... Къпем я в 21.30 и после й е активния и буден период, приказва, хили се, нервира се, иска да е на ръце, на гърда, и тя не знае какво иска... После заспива в 12.00-1.00 ч. и спи до сутринта - различно - до 6.00, 7.00, случвало се е и до 8.00 ч. да откара. Вземам я при мен в леглото и поспиваме поне до 10 ч. заедно, къде сучейки, къде просто налапала зърното. Притеснявам се, че, като няма нощни сукания, ще ми намалее кърмата...  Rolling Eyes

Утре сме на консултация и ще видим какво е положението с наддаването този месец. Peace

Monikqe, честито за наградите! Party

Пипи2013, аз като се набера, какви ги приказвам, ако знаеш! Embarassed И виж какво е написала малко по-напред skrech от ЛЛЛ за нощния сън при бебетата. Peace

Фиона, точно като теб правя и аз с подпрозорците, проблемът е, че като имам възможност да отговарям вече съм забравила какво съм искала да кажа и ми се отщява да пиша... Crazy

Ох, ставам, пак се размрънка дребното Simple Smile

# 139
  • Varna
Много късно се включвам в новата тема Simple Smile
Помните ли ме  Mr. Green
Ние с Алия сме на Фрисовом ,кърмих само 20 дена,получихме обрив и двете...а другата седмица започна да повръща от кърмата и добавях и не понесе на смесено хранене и останахме на фрисото,а дори все още имам кърма но като цедя от двете общо 10мл. В момента сме 56см и около 6 кг на 50 дена,не писах много нямаше помощ и бавно се възстанових ,но вече съм на линия  Hug Heart Eyes
Мамите от Варна правите ли разходки ?
Имам въпрос ,по колко мл изяждат бебоците и по колко пъти ги храните ние още сме на 7 ... около 135 мл но 2 пъти остава...

Имаме пъпки от претопляне и  се белят лицето и веждите... и ние се лигавим и плюмчим ..

# 140
Здравейте,
точно такова е акото на бебето. След  застоя от 4-5 дни,той спокойно се изака без да се напъва или да изглежда да му е трудно. Акото беше много обилно, целият памперс беше пълен, както винаги жълто ако като охра с кашеста консистенция. Ям много сливи,грозде,тиква,овесен ядки...и пак нищо. Капки за колики давам една от няколко дни-2-3 дни.
ДОкато се храним започва изведнъж да плаче истерично и да се избутва, изчервява се главичката само и тя се надува, не телцето. Съмнявам се да са колики, защото съм чела че по време на ядене кърмата облекчава коликите , а не обратното.
Съмненията ми са , че понеже той е много лаком и се дави чак, а когато струята намалее той започва да плаче,но това са само мои преположения.
Това акане на няколко дни е постоянно и всек път. Няма ден да се е изакал и на другия пак да се изака. Но със сигурност виждам,че не е запек. Последното излезна много лесно.
Не искам да ползвам каквото и да било за акането, защото не искам да създам лениви червана детето.
Упражненията , за които казвате ги правя преди всяко хранене.Но ефекта пак е след няколко дни.
Сега ще чакам отново кога ще е събитието.
Исках да ви питам според вас до кога е хубаво бебето да се храни нощем???Дани ядеше само веднъж нощем,но сега започна да хапва на 3 часа всяка нощ.[color]

Вида на акото показва, че бебето няма запек и е обилно, каквото трябва да бъде, когато се храни добре, но не ака ежедневно.
 По принцип след кърмене Дани връща ли мляко или да хълца много често? Възможно е докато се храни, част от съдържимото в стомаха да се връща към гърлото, защото клапата, която трябва да задържа храната да не се връща обратно, все още не работи както при възрастните. И заради това връщане да плаче. Можеш да опиташ да кърмиш под ъгъл, главичката да е по-високо, за да не се връща лесно млякото.

В първите си месеци бебетата имат нужда да се хранят по няколко пъти нощем и дори да има една по-дълга пауза в сън (4-5 часа) храненето нощем си остава. Те растат с изключителни темпове ( и особено мозъка), а нощта е твърде дълга, за да останат клетките без храна. Бебетата сами могат да покажат кога са готови да направят по-дълга пауза без "гориво" - като спрат да се събуждат начесто. Но не може да се очаква да правят 8 часов сън, както големите хора. Такова поведение се свързва със слабо наддаване на тегло и намаляване на кърмата.  Ако бебето изобщо не се разбужда нощем, това е притеснително и не само с оглед храненето му, защото навлизане във фаза на дълбок сън е все още рисково за малките бебенца (в тази фаза може да пропуснат да дишат). Специалистите, които се занимават с бебешките въпроси, разбират под "нощен сън" 6 часова пауза (която е нормална тогава, когато бебето си я направи).
 Специално за кърменето като хранене, бебето може да има потребност от нощно хранене до към средата на първата годинка. Като внасям пояснение, че в конкретни ситуации с конкретни бебета ( например ако се разсейват много или ако майката и бебето са отделени за повече часове през деня и други подобни), е възможно нуждата от прием на лесни за обработка калории чрез кърмата да е нужен на бебето и след това. Както и някои бебета нямат нужда да се хранят нощем още след втория месец.
 Кърменето нощем може да продължи и до края на кърмаческия период, в зависимост от ситуациите, пред които се изправя малкото човече.

ЗДравейте ЛЛЛ,
Дани до скоро доста хълцаше,но понамали, а сега доста често започна да връща , някои път доста , кърма.
Всички казват да махам нощното хранене,но щом така казвате, то ще продължа. Ще правя една 6-часова пауза. Не искам да ми намалява кърмата, доста с трудя за нея.
До миналата седмица качваше много добре, а сега за 10 дни е качил само 80 гр. Не знам дали е нормано и колко започват да качват след 3-ти месец. Четох в бг мама, че средното наддаване на бебето е 170 гр на седмица. Изцедих се и се оказа, че от една гърда имам 150 мл кърма, което значи че му стига. Наяжда се.

# 141
  • София
Греталинка, бебето ли само си прави 6-часовата пауза или ти планираш такава да правите? Чела съм, че нощем някои бебета ядели най-оптимално и усвоявали кърмата най-добре. Забелязах при моята, че когато ядеше нощем обилно на 3 часа, наддаде 1500 г за 42 дни (250 г на седмица), а когато започна по-вяло да яде нощем и разреди храненията, наддаде 600 г за 3 седмици (200 г на седмица). Запазила е тенденцията от тогава. След 2 седмици сме на преглед и ще видим как е. Но и аз като Чоколина предпочитам да ставам по няколко пъти нощем, ако можех с това да облекча дневното постоянно-кърмене-и-висене-на-цица-на-рамо-на-ръце. Нощем яде по-уравновесено, не се оригва (защото не гълта и въздух толкова), заспива без чужда помощ.

# 142
Греталинка, бебето ли само си прави 6-часовата пауза или ти планираш такава да правите? Чела съм, че нощем някои бебета ядели най-оптимално и усвоявали кърмата най-добре. Забелязах при моята, че когато ядеше нощем обилно на 3 часа, наддаде 1500 г за 42 дни (250 г на седмица), а когато започна по-вяло да яде нощем и разреди храненията, наддаде 600 г за 3 седмици (200 г на седмица). Запазила е тенденцията от тогава. След 2 седмици сме на преглед и ще видим как е. Но и аз като Чоколина предпочитам да ставам по няколко пъти нощем, ако можех с това да облекча дневното постоянно-кърмене-и-висене-на-цица-на-рамо-на-ръце. Нощем яде по-уравновесено, не се оригва (защото не гълта и въздух толкова), заспива без чужда помощ.

Какво да ти кажа-някой път сам си прави паузата, друг път аз я правя , защото знам, че трябва да почиват коремчетата им.Иначе наистина има логика, че преди качваше много, защото ядеше на 3 часа и нощем, а после ми каза педито и др хора да спра да го храня нощем и ето..не качва много, а ии кърмата може да ми намалее. Не знам вече какво да правя. През деня си яде на 3 часа.

# 143
  • София

Какво да ти кажа-някой път сам си прави паузата, друг път аз я правя , защото знам, че трябва да почиват коремчетата им.Иначе наистина има логика, че преди качваше много, защото ядеше на 3 часа и нощем, а после ми каза педито и др хора да спра да го храня нощем и ето..не качва много, а ии кърмата може да ми намалее. Не знам вече какво да правя. През деня си яде на 3 часа.

И как го правиш и бебето съгласно ли е?  Mr. Green

# 144
  • София
По повод нощното кърмене и наддаване: Миа си яде (вече на два месеца) по един и същи начин от началото и първия месец наддаде 1700гр., а втория (вчера бяхме на консултация) - 710гр. Нощното хранене си ни е все едно и също - тази нощ в 1,4,7ч. Не очаквам да качва всеки месец по 2кг, но тези 700гр. ми се видяха малко. Педиатърката каза, че точно сега сме в норма.  Mr. Green

Иначе нощното хранене не ми тежи, защото тя се буди без рев, яде 10тина мин. и заспива още на гърдата. Нямаме реване през нощта, така че няма от какво да се оплаквам.  Simple Smile Е, ако по-нататък попрескача през нощта няма да й се сърдя.

# 145
  • София
Малко  встрани от храненията и режима..ама да питам вие как действате с ваксинирането, предвид липсата на 5валентната ваксина...трябваше на 15 октомври да ходим, но вчера личната каза,че вече и от 4 валентната няма...може ли да откажем ваксинирането,докато не доставят свестни ваксини?

# 146
  • София
Ние заради сополивия нос сме си още само с ваксините от родилното. Иначе трябваше да ни бият хепатитната и после 4-ри валентната. Не са ми казали нищо, че е свършила, но то при различните лекари сигурно свършва по различно време. Не съм много доволна от нашата. Вчера като и се обадих да кажа, че сме още със сополи и ми каза да му дам три ампули калций по половин ампула два пъти на ден. Като влязох да прочета и ми настръхна косичката. наистина помага много при кашлица и хрема, но пък и има много противопоказания, а моя бебо е едва на 49 дни. Обадих се на приятелката ми която специализира вътрешни болести и тя пък се свърза с доверена педиатърка и ми каза, че може да му натоваря сърцето много и че е много малък за това. То и витамин Ц то малко пък бъбреците натоварвал ама вече му го дадох. Общо взето ми става ясно, че нашата я кара по старата система и хич не следи новости, защото в началото и глюкоза ме караше да давам. Много ми е тъпо, защото сега всичко ще подлагам на съмнение.....

# 147
  • София
аз бях малко резервирана към нашия педиатър, но  напоследък ми допада все повече - не ме насилва да давам вода,каза аз да си преценя, толерира кърменето и приятно ме изненада, когато обсъждайки захранването за по-нататък, отрече категорично соковете и каза да почваме 1во със зеленчуковите пюрета:)

# 148
Привет! Да драсна някой ред докато бебка спи  Crazy, че обикновено това се случва в ръцете или скута ми и не ми се получава.
Не ви разбирам защо толкова държите на нощната пауза. Каква има да почиват стомахчетата/от кърма  Wink/ и то точно през нощта когато природата е измислила майчиния организъм да произвежда най- много кърма? ЛЛЛ дадоха не веднъж много подробно и добре обяснено защо и как е нормално да се случват нещата. Дохранвала съм бебе с АМ. Не е по- лесно, нито приятно, получи запек в началото......
относно наддаването: От всички пишещи в темата моето бебе наддаде най- малко за втория месец- 680гр., което е минимума, Но пък порасна с 4см за един месец и 7 за по- малко от 2 мес. от раждането.Разбира се има и още не навършили и много не пишещи. Предвид , че почти всяко кърмене ни е придружено от нервничене ако не бях упорита досега колко пъти да съм се отказала  Blush
Хремата продължава при беба. Секретът е бистър, примесен с бял. Не е много обилен. Пръскам стерилната морска вода и хомеоп. спрей. Някой накапвал кърма да сподели опит ? Коларголови капки едно време много изписваха. И те пресушават лигавицата  Tired Тези , които давате Коризалия как процедирате. На мен не ми се получава и я спрях.

# 149
  • Пловдив/София
Аз да се оплача, че лекарството, което ни изписаха против хълцане не помага. Но го даваме едва от вчера и още имам надежда. Знаете ли дали хомеопатичните действат веднага или с натрупване?

След всяко хранене започва едно лудо хълцане, първо търпи и се усмихва,но накрая започва да се дразни и да реве и само вдигане на ръце и стопляне с одеяло помага. Сега ми спи гушнат на гърдите.
Нощес пак купон- яде в 2 и до 5 не можа да заспи,  ужас просто...
Носът пак хрипти, но хрема няма, тук там някой малък бял сопол. От раждането си хрипти така, педи беше казала, че е ок, но не знам дали и на 2 месеца пак е ок ?

И един въпрос към ЛЛЛ. Казвате, че след 6-та седмица бебето може да се изхожда прз няколко дена и това е нормално. А нормално ли е за 8ма седмица и да продължава да ака на почти всяко хранене? Ака по 6-7 пъти на ден и пишка по 5-6 пъти поне. Това значи ли, че не усвоява кърмата добре? Само на кърма сме като изключим капките против колики и сега от вчера още едно лекарство, примесено с водичка. Кърмата май ми се е регулирала, защото все по-често изцеждам по 80-100 мл (от 2те гърди, винаги давам и двете на едно хранене, освен нощем ако заспи) а бебо днес повърна, явно хапна добре. Дотук е наддал към 700 грама, но месецът не е минал и се надявам да стане поне 800. Според вас на 2 месеца колко "трябва"да ядат с около 7-8 хранения на ден (вкл. и нощем)? Следя всичко това, защото 1ви месец наддаде само към 650- 750 грама (зависи дали се мери от изписване или от най-ниско спадане) и в началото нямах много кърма, но както казах, мисля, че сега е ок. А знаете ли случайно за други случаи на хълцащи бебета след всяко хранене, понякога с часове, пречи му и да спи?

Общи условия

Активация на акаунт