Златна есен е на път, а АВГУСТинчета растат ли, растат!

• 36 119
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
И мойта коса пада много. Сега като ви чета явно си е нещо нормално за след раждане, та се успокоих, че се бях постреснала.

# 676
  • Пловдив/София
Ей, наближаваме края на темата, давайте предложения. Аз както винаги имам идеи  Laughing

Нещо трудно се получават римите, ама държа да спомена Коледа, че скоро всички ще сме в коледно настроение (мен още не ме е хванало- хваща ме като застудее по-сериозно, особено вечер да ми замирише на студ и на дърва).

1. Щастливи сме, че коликите спряха и АВГУСТИНЧЕ първа Коледа ще чака!
2. Заповядайте в на АВГУСТИНКИ коледната тема, тук има само бебчета засмени!
3.. И нека всички да сме в коледно настроение, а АВГУСТИНЧЕ да е нашто вдъхновение!

Май третото най-се получи...

Дайте още предложения и може пак да направим анкета.

# 677
Коледни украси греят, Августинчетата гукат и се смеят.

Двете ни предколедни чертички станаха тримесечни звездички.

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 21:01 от ymemansi

# 678
Ymemansi, всичките ми харесват! Второто е по-хубаво, обаче няма август в него. На Пипи ми харесва първото, обаче ми се струва, че предизвикваме съдбата с него Joy Мен не ме бива с римите, но ще напъна сивите клетки и ако измисля нещо ще пиша.

# 679
Заинтригувахте ме с тази фейсбук група. Може ли някой да ме включи и там

# 680
  • Пловдив/София

Двете ни предколедни чертички станаха тримесечни звездички.

ихаа, това е много готино. Само да помислим как да включим август в  него. Това ми е много проблемно, да намествам август из римите Simple Smile)

# 681
Второто е много яко  Peace !
Като стана въпрос за коси- правя килим на ламината и това ,което каза Дани - до шестия месец,направо тотално ме обезкуражи Grinning  И без да се бръсна ще остана с гола глава! Тъкмо мъжо ще се зарадва,че откога се кани да ме подстриже докато спя ,че само му влизала косата ми в лицето  Laughing

# 682
Да се включа и  аз, чета редовно докато  кърмя, но  нямам свободна ръка да пиша, а като  ги  оставя гледам да свърша нещо. Не че си личи   проста,  сгъна сухото  пране,  измия и наготвя,  а на другия ден пак така все едно  бомба е паднала.
Двете  ми харесаха  3.. И нека всички да сме в коледно настроение, а АВГУСТИНЧЕ да е нашто вдъхновение!  и  Коледни украси греят, Августинчетата гукат и се смеят.
 И  моята коса първия  м не падаше, но сега на  снопове.

# 683
Вмъкваме Август веднага : Двете ни предколедни чертички, родени Август, вече станаха тримесечни звездички.
Мама Ирина, разбирам те и ти съчувствам. Аз всеки път със страх отварям памперса, но за щастие освен зелено в момента други цветове не виждам. Бебка повръща на фонтан от Аптамил АДЦ и остава на Фризопеп. Началото на декември сме на преглед и протокол за млякото. Имам 5 кутии от Аптамила, ако някой има нужда да драсне ЛС.

# 684
Чета по диагонал на телефона, та сега по памет за актуалните теми.
Добре дошли на новите майчета! Като видях колко нови поста има за 1 ден реших, че нещо се е случило  Laughing

За пишките (ой, че начало на изречение!  Mr. Green )- аз смятах да не забелвам и т.н. Обаче като придърпвам да мия, ами събират си се някакви неща, дето не ми изглежда правилно да са там. Не ми е целта да забелвам пишките, но така се получава де факто.

Водих домочадието при нашата хомеопатка, даде ми насоки, доверявам и се. Има неща, които аз мислех да правя по друг начин, но на нея точно и се доверявам и ще следвам указанията и. Смъмри ме за ваксините, но тях някак не мога да ги пропусна. Според нея (тя е педиатър) момчетата са много добре.

Ходихме  тези дни и в джъмбо с децата. Купих им елфски шапки за предколедни снимки. Взех и материали за ръчно творчество да правим картички с каката.

Аз също ще си остана само тук, от 2 години нямам ФБ. Когато го махнах, спрях да посещавам и бг мамма, и честно да ви кажа изведнъж започнах да имам страшно много време. Прегреших пак с форума, но пък във ФБ не възнамерявам да се завръщам.

# 685
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте,
ние вчера бяхме на ДК. Калоян е здрав наддава много добре на тегло и ръст според док.
Храня го изцяло с АМ и отначало бях притеснена, че ще стане дебело бебе
Simple Smile, сега обаче съм спокойна тежи 6330 и е висок 64 см.
 Храни се на 4 часа много е спокоен вечер го къпем в 19.30 и той заспива в 10.30 го будим за последно хранене и той продължава да спи до 6.30 сутринта. Подобно на вашите бебета и той започва да шуми към 4 часа, но след като получи биберон се успокоява и продължава сладко да спи. Дадоха ми схема за захранване, препоръчаха ми да почна с пюре от картоф. В момента обмислям дали да започна захранването или да изчакам още един месец.
 Питах док. за пишлето и тя каза да не барам там, като навърши Кало 6 месеца тя щяла да го обработи.
Относно общителността - детето се радва най - вече на майка си и баща си непознатите хора ги гледа много сериозно и отказва да им се засмее.
 Моята коса също почна да пада.  Според докторката на сестра ми, това се дължи на факта, че по време на бременността действа хормон, който предпазва косата, но три месеца след раждането нивото на хормона спада и започва капене на такова количество коса каквото е трябвало да падне през изминалите месеци.
Макар и със спокойно бебе, което смея да твърдя има изграден режим и аз не успявам да се справя с всички задачи - пазаруване, чистене, готвене и тн. Не се притеснявам обаче, приемам, че най - важната ми задача в момента е да съм със сина си, така че използвам до макс. времето да си говорим и играем. Правим дълги разходки дори и в студените дни, изобщо голямо забавление. Трябва да призная, че малко ми става скучно и ми се иска да познавам някоя майка на дете на същата възраст, за да ходим заедно на разходки. Предполагам, че и това ще стане особено когато Кало проходи и почне да си намира приятели по площадките за игра.
Много писах, за което се извинявам, но както казах не познавам други майки с които да обсъдя въпросите свързани с ежедневието и развитието на детето.
Приятен ден на всички

# 686
  • Пловдив/София
Вмъкваме Август веднага : Двете ни предколедни чертички, родени Август, вече станаха тримесечни звездички.
Мама Ирина, разбирам те и ти съчувствам. Аз всеки път със страх отварям памперса, но за щастие освен зелено в момента други цветове не виждам. Бебка повръща на фонтан от Аптамил АДЦ и остава на Фризопеп. Началото на декември сме на преглед и протокол за млякото. Имам 5 кутии от Аптамила, ако някой има нужда да драсне ЛС.

Значи да го съкратим още малко и ще стане:

Двете ни предколедни чертички, АВГУСТИНЧЕТА сега са тримесечни звездички.

Ще изчакаме още няколко часа за нови предложения и после пускаме анкета, че ни остават само 2-3 страници

# 687
Ето това много ми харесва

3.. И нека всички да сме в коледно настроение, а АВГУСТИНЧЕ да е нашто вдъхновение!

както и това
Коледни украси греят, Августинчетата гукат и се смеят.

Ходихме  тези дни и в джъмбо с децата. Купих им елфски шапки за предколедни снимки. Взех и материали за ръчно творчество да правим картички с каката.

Мен нещо ме е хванало вече коледното настроение, мисля си за подаръци, гости...все хубави неща.
Фиона, би ли споделила малко повече за тези материали за ръчно творчество. Много ми се иска да накупя и аз разни неща, та с каката да се занимаваме и да си правим картички. Супер идея.   Peace

# 688
  • Plovdiv, Bulgaria

Двете ни предколедни чертички, АВГУСТИНЧЕТА сега са тримесечни звездички.
 Харесва ми много

# 689
  • гр. Разград
Няма, ще правя компания с кукането Laughing Понеже нямам познати майки около мен и всичките ми приятели и приятелки са на работа, здраво съм изкукала откъм социални контакти. Много ми е приятно тук да си ви чета, а вече и да пиша, направо нямам спирачка hahaha
Да ви питам, как са ви косите? Моята се сипе на поразия и навсякъде е пълно с косми, ъх. Искам да изпада по-бързо и да се свършва.
Зизитукс, здравей. Ние 12тата седмица я минахме почти неусетно, за сметка на това 8мата ми разказа играта. Сега с ужас очаквам великата 19та седмица, ще ни целне май някъде по коледа, надявам се да няма смъртни случаи, че тогава ще гостуват и свекърите и..... Събирам търпение от сега.
Малко инфо за така наречените wonder weeks ако някой ги е пропуснал:
https://xedra.wordpress.com/articles/livingwithbaby/8magicleaps/

Мама ирина, стискам палци всичко да е наред!
danny_p, много полезно инфо - благодаря ти !

Общи условия

Активация на акаунт