Златна есен е на път, а АВГУСТинчета растат ли, растат!

• 36 116
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
  • гр. Разград
Коледни украси греят, Августинчетата гукат и се смеят.

Двете ни предколедни чертички станаха тримесечни звездички.

ymemansi ,от  второто ти предложение ми се стегна гърлото от вълнение,очите ми се насълзиха,  нахлуха спомени ,как сутринта на 31 декември ми се обади моето момиченце и ме поздрави за това ,че ще ставам баба .

И ето, сякаш вчера се радвахме на двете вълшебни червени чертички , а в понеделник  на 17 нашата слънчева бебка навърши 3 месеца !   

# 691
  • Точно където трябва
По повод заглавието на новата тема- то моето августинче по Коледа ще е на 5 месеца. Laughing
Майтапче, както и да е кръстена ще си е наша, но най много ми харесва

И нека всички да сме в коледно настроение, а АВГУСТИНЧЕ да е нашто вдъхновение!

и това

Момичета, дайте ми съвет. На бебка вече 2 мес. и похърква носа, писала съм и тук многократно. Все ходя до личната и все " Най-вероятно е заден ринит. Пръскай солени капки. " От 3 дни леко се засили това похъркване. Ама нищо плашещо, даже го забравям. Случва се предимно нощем и затова все си мисля, че може да е кърма, че си поцоква спейки. Няма начин да и го откажа това, щото иначе хич няма да спи, няма как да я приспивам и т.н. Т.е няма как да пробвам. Днес пак ходихме на консултация, пак казвам, че и похърква носа, а сестрата "Ааа, хърка и, нищо и няма, теб щото те е страх от ваксините." Много сме изоставали и т.н. Направо ми се подкосиха краката. Мен, че ме е страх страх ме е, обаче това не променя фактите. Обяснявам на лекарката, тя ме гледа малко недоверчиво и пак "ПРЪСКАЙ СОЛЕН РАЗТВОР"
Ами аз вече 2 месеца това правя и няма промяна! Като не знаеш какво и е, дай направление! Все се прави на голяма разбирачка!
Та оплаках се, ама ми дайте съвет на какъв лекар да я заведа, че да се приключи с историята? Педи или УНГ?

# 692
milkras, аз точно на Коледа си направих тест и започнаха да идват гостите. Ние с мъжа ми в кухнята се суетим около новината и някак естествено се получи да им кажем. Гостите ни бяха неговите роднини. После се обадих на сестра ми, те пък се бяха събрали накуп моите роднини. Та моите бебоци са наистина Коледни подаръци и аз също ще гласувам за това заглавие, благодаря на автора!

good_girl_and_mother, ами ние вървяхме с една кошница и мятахме в нея каквото решим, че ще ни трябва. Купих цветни картони- по 1,5 лв са листовете, брокати червени нюанси и зелени- по левче. стиропорени топки, панделки, цветни крепхартии, също и едни прозрачни шифонови торбички. Освен картичките подарявам или топка или шишарка с панделка. Слагам ги в торбичките, правя и пакетчета с коледни сладки.Това ми е основния подарък за най-близките. Много зле съм в измислянето и купуването на подаръци, затова разчитам най-вече на нещо направено. Обикновено една моя леля пристига точно преди Бъдни вечер от чужбина и заминава за Видин, където са моите роднини основно. По нея пращам пакети за всяка къща с горните неща + подаръци за децата. Понеже искам всички да уважа до ниво сестри и братя на родителите ми и семействата на техните деца, финансово така ми е най-възможно.

# 693

Двете ни предколедни чертички станаха тримесечни звездички.

ymemansi ,от  второто ти предложение ми се стегна гърлото от вълнение,очите ми се насълзиха,  нахлуха спомени ,как сутринта на 31 декември ми се обади моето момиченце и ме поздрави за това ,че ще ставам баба .

И ето, сякаш вчера се радвахме на двете вълшебни червени чертички , а в понеделник  на 17 нашата слънчева бебка навърши 3 месеца !   

Аз пък се развълнувах от написаното от теб Simple Smile

Ще се опитам да пусна нова анкета и всеки да си гласува за име. Ако има още предложения може да се добавят и те.

# 694
Здравейте! Добре дошли на новите момичета и бебета  Wink!

Бебка снощи беше много неспокойна, дълго време не можахме да я приспим, абе като първите месеци, много е трудно  Confused
Neillia  Hug Hug Hug В темата за АБКМ съм чела, че зеления цвят е от Фризопеп- а.

По съвет и на двете гасто засега оставаме на кърма. Притеснява ме ако трябва да минем на лечебно мляко, защото бебка не приема никакъв биберон и ще трябва да се мъчим с пипета, спринцовка или лъжичка.При нея няма/засега / кожни прояви. Педката каза, че не бърза с ваксините/ тя още не знаеше за кръвта,че се появи след като се видяхме/. Това е и моето мнение, ще видя какво ще каже гастрото.

Вчера имаше само едно изхождане сутринта и аз не се обадих на гастрото. Днес в първия памперс нямаше , във втория- 2 жилки кръв  Cry После имаше още един ,  почти само жълта слуз и една ясна жилка кръв. Дадох 2 капки ка-вит /по препоръка на гастрото/.
Espresso радвам се , че при вас има подобрение  Hug Hug Hug

Вие говорили ли сте с гастрото/ мисля при Георгиева ходите/  за захранването? Втората , при която ходихме /в София/ каза , че ще ми обясни следващия път за захранването . Разбрах , че препоръчва да се започне на 5,5 мес. Като цяло май повечето съветват да е ранно/ преди 6 мес/. Доста майки споделят, че децата са имали подобрение след захранването.

elliee УНГ ама добър  Mr. Green Аз писах- хърка така и нашата бебека. Взехме секрет- чист. Преди това беше на АБ капки. Продължава хъркането. Докторът абсолютно ми забрани да дърпам с аспиратора. Каза да пръскам соления разтвор ако трябва преди всяко кърмене, за да не и пречи. Ако много се притеснявам, че ще ми изпише още едни капки / всеки път пита първо дете ли ни е  Joy Joy Joy/ Накрая ми обясни, че хъркането може да е от незрялостта на тъканите. Така се чували хрущялите   Wink Мнооооого търпелив човек, много незнам колко притеснена съм му изглеждала, но той не знае историята с баткото.....

Обаче и аз имам едни съмнения, че секретът, който е абсолютно минимален и е бял/ а вчера даже и мазен / е кърма. Та ще мрънкам и за това на гастрото да мисли за евентуален рефлукс, защото пак започна да се орига и връща един, че дори и 2 часа след кърмене. И често както си стои "преглъща".

# 695
Пуснах анкетата с оригиналните предложения, нямам време в момента за повече. Добавих едно Август само към последното. Ако има още предложения се извинявам, но бебо ми мрънка и не мога да отделя време в момента. Излизаме да се почем на терасата. После повече.

# 696
elliee и на бебка носа хърка още от първия месец. Дори се усещаше чак на гръбчето, но педи каза- няма проблем, нормално е и аз съм спокойна. Не е винаги, но може понякога да е и от сухия въздух си мисля аз. Дори напоследък по- рядко се случва. Явно ще го израстат. Не съм мислила да я водя на УНГ, щом педи казва няма проблем й имам доверие Simple Smile

# 697
Съни* точно на УНГ му обясних , че на гръбчето се усеща "вибрация". Не било проблем Peace

# 698
Аааха, е добре, значи наистина вероятно е от незрялост на тъканите. Аз не й слагам нито капки, нито съм я пробвала досега с аспиратора, не искам да го мъча детето. Когато се подаде някое сополче го издърпвам с клечка за уши...

# 699
Гласувах за звездичките, чудесно заглавие   bouquet
По повод хремата, Михаил от около седмица е с хрема и хърка, киха, трудно диша - хрема си е. Аз дърпах с аспиратор помпичка, но ефектът беше нулев - аз дърпам, той реве и от сълзичките излизат още сополи и накрая все едно нищо не съм дърпала. Педиатърката във вторник го преслуша и каза, че е здрав. За хремата да дърпам с нещо по-ефективно, препоръча бейби вак, и каза да капя кърма в носа. На преобуване изпълнявам процедурата, като взимам с пипета кърма и капя по една какпка в ноздра. Има вече забележим ефект, диша много по-спокойно момчето. Но пак казвам, това е за истинска хрема, не за незрялост на тъканите и хъркане от хрущялите.
Ох, това ужасно време...никак не ми се излиза с този вятър, предчувствам, че ще ни заплющи някоя буря като излезем, а аз пак ще пукясам от студ... Няма ли да идва скоро лятото Joy

# 700
  • Точно където трябва
Сега като и поискам направление за УНГ и ще стане страшно. Обаче досега четох за задната хрема. Явно е мнооого упорита и трудно се повлиява. Иначе симптомите съвпадат. И ако реша да я лекува хомеопат първо УНГ ли трябва да я диагностицира? И не разбрах пречка ли е за ваксина. Може ли някой, който ще си говори скоро с педиатър да попита, ей така, принципно и информативно?
Аз досега с никаква помпа не съм изкарала и 1 сопол. Или аз съм некадърна или просто няма. А хърка все едно има. Само някакви корички отвреме навреме, ама не са бели.
Някой да не помисли, че моята бебка се е кротнала и спи на легло та съм все на компа? Нееее, в ръцете ми е! Simple Smile Само през нощта спи на легло, щото и аз съм там! Примирена съм.

# 701
elliee синът ми беше със заден ринит още от родилното.Спеше с отворена уста. На МБ си излизаше златист стафилокок. Слагахме АБ капки и явно е имало момент с подобрение, вече не помня  Crazy, но гледам, че ваксините сме ги сложили на време.
Ако отидеш на УНГ и постави диагноза, поискай да напише мнение за поставяне на ваксината.

Как спи- с отворена или затворена уста?

# 702
Elliee след като не можеш да извадиш сополи значи няма, така мисля. Успех с УНГ!

# 703
Ирина, гастроентероложката каза захранване след 6-тия месец, много внимателно, ако се появи и минимален обрив спираме и след като отшуми пак наново започваме. Със стриктна диета от твоя страна, ще отшумят жилките кръв. Не се отказвай и да минаваш на АМ. Спазвай всичко, защото ако веднъж хапнеш непозволена храна, всичко се връща отново.
Златист стафилокок и беба има в окото от родилното, откри се малко количество и в носа. Капя капки в очи и нос + хомеопатични гранулки. Ваксините ги отложиха за след 6 месеца, но аз не съм убедена, че и тогава ще слагам. Имам време да премисля внимателно.
За зеления цвят зная, че е от млякото. Също има рефлукс, пие сиропче, но не виждам никаква полза от него. Не повръща единствено като има добавени 2 от 5 лъжици АптамилХА във Фризопеп-а. Зная, че не е правилно така да го приема, но иначе не може да й се задържи в стомахчето. Аптамил-а АДЦ и с добавката го връща на фонтани. Хъркането от нослето при нея е също от незрялост - стидор. Всичко се израства, но у дома е като аптека и започвам да се обърквам кое по кое време давам и дала ли съм...
Днес бяхме на разходка с нова количка. На старата ( Jane Muum) и умаля коша, с Matrix сме. Като не съм знаела когато съм я купувала, сега пак купувам Grinning Кошът е 67 см, беба 65см. Е, как да стане да я натъпча вътре?! Разхождах я за кратко в летния кош с чувалче, но не си е работа да возиш така 3-месечно бебче.

# 704

Момичета, дайте ми съвет. На бебка вече 2 мес. и похърква носа, писала съм и тук многократно. Все ходя до личната и все " Най-вероятно е заден ринит. Пръскай солени капки. " От 3 дни леко се засили това похъркване. Ама нищо плашещо, даже го забравям. Случва се предимно нощем и затова все си мисля, че може да е кърма, че си поцоква спейки. Няма начин да и го откажа това, щото иначе хич няма да спи, няма как да я приспивам и т.н. Т.е няма как да пробвам. Днес пак ходихме на консултация, пак казвам, че и похърква носа, а сестрата "Ааа, хърка и, нищо и няма, теб щото те е страх от ваксините." Много сме изоставали и т.н. Направо ми се подкосиха краката. Мен, че ме е страх страх ме е, обаче това не променя фактите. Обяснявам на лекарката, тя ме гледа малко недоверчиво и пак "ПРЪСКАЙ СОЛЕН РАЗТВОР"
Ами аз вече 2 месеца това правя и няма промяна! Като не знаеш какво и е, дай направление! Все се прави на голяма разбирачка!
Та оплаках се, ама ми дайте съвет на какъв лекар да я заведа, че да се приключи с историята? Педи или УНГ?

Мисля си за нещо, ама е само предположение...Много често от родилното бебоците хващат разни бактериални инфекции, които мн трудно се лекуват. Ние все още лекуваме едно жълто секретче от очичките (втори капки вече слагаме, ама май този път ,да чукам на дърво, ще станат работите, секрет почти не излиза!). Та, аз се поразчетох във връзка с това и се оказа, че в голяма част от случаите причините за тези проблеми при бебетата са т.нар. стафилококи ауриус.
Та, искам да кажа, че може това похъркване да е заради такава бактерия у бебчо, но няма как да разбереш без да му се вземе гърлен секрет на бебето и да се изследва.
Успех, дано решите проблема!

Общи условия

Активация на акаунт