Златна есен е на път, а АВГУСТинчета растат ли, растат!

• 36 111
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Добър ви ден!

good_girl_and_mother ако искаш ще снимам рецептата  Hug Аз от 2 дни съм с болки в гърлото и носът нещо се опитва да се запушва и втечнява от време на време. Пръскам Биопарокс за гърлото , в носа капя кърма  Crazy. Коментираха се тук едни капки Грип стоп мисля, в тях има лактоферин/ съставка в кърмата  Wink/. За накапване на бебе обаче имам притеснения по ред причини, то не , че като "върнат" не отива и в нослето.

ижинка за Лазарова пишат, че е добра, но прегледите минават много набързо и майките очакват повече  Wink. За Мастицка четох и аз отзиви. Куманова не прави ехо на моето бебе, Трифонова прави ,гледа и бъбриците със сигурност, а за стомаха - не беше много информативно , понеже моментът с храненето не беше подходящ. Confused

Espresso- мляко и на мен ми каза, че ще изпише/ако се налага да дохранвам / първо хипоалергенно. Мисля, че практиката е такава, ако няма ефект- Фризопеп. А относно захранването- по- добрия вариант е да не се спира кърменето по ред причини. Например първо майката опитва "невъведената храна" , изчаква реакция при детето и после въвежда. Пиши ако имаш време спазваш ли строга диета. Аз ту свиквам само на пържоли и хляб, ту ми се иска да разнообразя. Имам и някакви мисли- ако пък реагира на свинско и глутен , какво като се ограничавам и хапвам основно това  ooooh!

Моята коса започна да капе /цели снопове/ след 3 мес. С баткото пак беше така.  Тънка е , и рядка /и бързо омазняваща се  Sick  Confused. Гъста и нормална беше двете бременности, особено с първата- разкошна. Ами - стига ми толкова  Joy Joy Joy
За разходките: Понеже си е ревливичка и направо имам страх да не се разпищи навън. В магазин вече имам няколко ужасни опита и почти не влизам, дори да е "дълбоко заспала" веднага усеща и се буди, също като в асансъора  Crazy...та- ако съм я кърмила в подходящо време и е сменена /ако има нужда/ обличам по най -бързия начин връхна дрешка и мушкам в количката, следва рев докато излезем и навън вече е заспала. Отиваме да вземем баткото от училище, него го пускаме да се качи и да обядва, ние оставаме още навън и се събира 1 час. Понякога, обикалям около блока и се събират 2 часа, но гледам да се кача по най- бързия начин. Трябва да приготвя пробиотика, за да го дам преди кърменето. Случва се да се качим и да продължава да спи и паркирам количката на терасата.
Dandelionwine пюренца вече хапват юнаците  Hug И аз захраних така баткото, че беше с нисък хемоглобин и взе да се дърпа от гърдата/ беше на смесено хранене/.

# 721
  • Plovdiv, Bulgaria
Чета Ви внимателно и забелязвам, че само  моята докторка препоръчва да започне захранването сега. Моя пухчо е 3 месеца и 15 дни, но пък е изцяло на АМ!
Относно нощното спане и паузата аз използвах съветите на книга, но пак ми се струва, че за кърмените бебета тези трикове трудно ще работят по простата причина, че не е съвсем ясно на кое хранене какво количество храна приемат.
Кало също имаше проблем с акането, запече се от Фризолак, вече месец сме на НАН и се изхожда веднъж на ден. Всъщност не твърдя, че това е единствения фактор който помогна, тъй като по същото време аз започнах да давам по малко топла вода преди и след хранене, засилихме гимнастиката, и забелязвам, че се изхожда по време на храненето след направената гимнастика.
Разходка правим всеки ден, слагам дъждобрана на количката когато вятъра е силен. В нашия квартал вчера доста майки маршируваха и зъзнеха в студа Simple Smile!
Килограмите ми  са 72-73, не съм доволна и правя опити да смъквам, но аз   тежах 65 килограма когато забременях, та и тогава не бях кой знае колко стройна:)
 Пак се отплеснах в писане, пожелавам Ви приятен ден!

# 722
  • София
Момичета днес Боянчо става на три месеца. Малко съм емоционална....гледам го и не мога да повярвам още, че го имам. Всичко през което минах, раздялата с първото ми малко момченце (което винаги ще възприемам като реално дете), цялото чакане да се получи, всички страхове преди прегледите...една емоционална въртележка ...не искам да губя и миг сега да не бъда с него и да не го обичам.  txtloves txtloves txtloves txtloves

# 723
silvia45 много е рано още за захранване. Под захранване, какво имаш предвид. Въвеждане на твърда храна-каша, пюре/ това е захранване/или даване на сок. Каквото и да е -все е рано. Аз ако не бяха проблемите, които имаме смятах да захранвам много по- късно, едва ли не когато започне да си иска и взима сама. С баткото имах много проблеми, започнах захранване ,той се дърпаше, пущеше и извиваше глава, не искаше и да суче, започна да се дърпа и от биберона , беше трудно и добавката да му дам. Просто не е бил готов, но педи много настояваше заради ниския хемоглобин.

И понеже от доста време в темата се пише за захранване. Напоследък ми се наложи да чета доста и от разговорите с гастроентеролозите и други лекари ми прави впечатление една тенденция. Преди основно се захранваше с оризова каша, картоф, морков и ябълка. В момента мненията са, че ябълката е най- силен алерген /за Европа/- по-силен дори от ягодата. Морковът също. Много деца реагират и на картоф. Струва ми се, че е най- подходящо да се започне с безмлечна оризова каша.

Astined да ви е жив и здрав и много да ви радва Боянчо! Просълзих се и аз!  Hug  bouquet

# 724
Спазвам диета,да. Георгиева ми СПРЯ какаото (за което наваксвам с 1 бял шоколад на ден  Embarassed ), всякакви колбаси и  Embarassed мляно месо,което не е смляно пред мен,соковете,прясно и кис.мляко, Е-тата, ядките. А аз поради други причини съм без пържено, кисело, мазно,яйца ,бобови и газообразуващи,консерви и т.н..(забрравила съм точно . Общо взето ми е по-лесно да кажа какво ям, а не какво не ям  Laughing Laughing
Инче за разходките те разбирам напълно ,ние докато се наеме да плаче и бягахме към колата. Sad А сега ме е страх,защото ако ревне се оправяме само на ръце,а с този варненски вятър ...не е вариант, а трябва да излизаме...освен на ръце пред блока,за друго не се сещам. Количката е разглобена в колата,че нямаме асансьор.
За биопарокса - аз като бях миналия месец с хрема и гърлобол ми го изписаха-  по 1 впръскване в ноздра и 2 пъти в гърлото и свърши чудесна работа  Peace

# 725
silvia45 и ние сме изцяло на АМ,но казаха най-рано 5 месец захранването и то с картоф... Thinking така било по новите изизсквания.... а относно акането ,ние се бяхме спекли,т.е не акаше не че беше запек да се мъчи .но веднъж на 2-3 дена,дадоха му био баланц бейби и вече акаме всеки ден...от линекс никакъв ефект нямаше...

# 726
Асти, да ти жив и здрав бонбона и само усмивки и на двама ви пожелавам!   bouquet

# 727
Dandelionwine, привет! Много се радвам за вас!!!
МОжеш ли да ми разкажеш за по-ранното захранване. И мен ме посъветва консултантката по кърмене за захранване след 5тия месец, заради анемия евентуално.  Правело се при по-рано родени деца, защото желязото в организма на бебетета се натрупва в 9тия месец и тези бебета, които са го пропуснали имат риск от анемия.Хомеопатката и тя каза 5 1/2 месеца е добре. Други лекари пък ми казаха да захранвам нма 7 месеца, все едно 6+ 1 коригиран.
Разкажи повече за вас, моля те!

За нощното будене и преди съм писала дъщеря ми години наред се будеше точно в 3 часа. Тя е с дълга коса, а вратата на хола ни е със стъклени клетки. Няма да ви описвам колко зловещо е било  докато гледам някой страшен филм през нощта и тя да застане в тъмния коридор на вратата  Laughing.
Не мога да дам съвет, освен да го приучиш само да му подържиш ръчичка в неговото легло докато заспи. А светло ли е в стаята им? Можеш ли да пуснеш нещо да върти светлинки на тавана? Марти ми се будеше преди и започваше да си гледка. Тогава имаха грифове с играчки над леглото и той се заглеждаше по тях.

Астинед, честита месечинка на твоето момче!

Някой купувал  ли е гриф с играчки за легло? Ние ползвахме преди пръчките на акт. гимнастика, но нея започнах активно Wink да си я ползвам и леглата останаха празни.

За разходките- ако имам възможност излизам всеки ден за около 3-4 часа, т.е. паузата м/у две хранения. Ако не , като видя, че им се доспи ги опаковам и заминават в количката на балкона. Случвало се е да спят два периода там. Само леко ги разсъбличам да ги нахраня, оригна и евентуално смяна на памперса, ако е прекалено пълен или наакан , и после пак в количката. Може да се направи имитация на разходка и в стаята- отваря се широко прозорец, пак детето се облича като за навън и се  поставя да спи в непосредствена близост до прозореца. Когато дъщеря ми беше  бебе бях чела, че при по-високите етажи дори е по-чист въздуха от разходка по улиците, а не в парк примерно. А в моя квартал като са само кофи за боклук, паркирано коли и строежи май си е по-ефективно на балкона да спят. Но пък и аз имам нужда да походя. Обикновено глредам да комбинирам излизането с пазаруване на нещо от квартала и посрещане на каката в 5 часа. И още нещо, (последно  Embarassed)което ще е полезно, ако ви се наложи да се движите с количка по тъмно- аз имам от джъмбо едни лампички водни кончета на батерия и ги закачвам на сенниците, защото като си отворят очичките и е абсолютно тъмно плачат. Пак така са ми плакали в колата, като се прибирахме една вечер от майка ми. На магистралата като се събуди едното дете направо изпадна в истерия от абсолютно тъмното и дъщеря ми им светеше с телефона си.

# 728

good_girl_and_mother ако искаш ще снимам рецептата  Hug Аз от 2 дни съм с болки в гърлото и носът нещо се опитва да се запушва и втечнява от време на време. Пръскам Биопарокс за гърлото , в носа капя кърма  Crazy. Коментираха се тук едни капки Грип стоп мисля, в тях има лактоферин/ съставка в кърмата  Wink/. За накапване на бебе обаче имам притеснения по ред причини, то не , че като "върнат" не отива и в нослето.

Привет!
Относно капките - Малко съм притеснена, т.к. когато бях при мойта лична заради проблема ми с гърлото, вземайки ми гърлен секрет се оказа, че имам стафилококи в гърлото, но като погледна антибиограмата каза: "Ами то нито един от тези антибиотици не става за кърмеща майка. Няма да ги лекуваш, не се притеснявай." Добре де, ама отивам аз след почти 2седм. и й казвам, че гърлото все още си ме боли и айде оттам тя ме праща на УНГ. УНГ гледа антибиограмата (същата) и ми изписва тези капки за очи (Унифлокс) , като казва да ги слагам в носа (пък те щели да се стичат към гърлото ми и така да го лекуват!   Thinking), както и да е. Единият казва не може, другият казва може...та се обърках...
Не искам да има риск за бебо.

mama irina, а вие в крайна сметка използвахте ли тези капки за бебчо (имам предвид Унифлокс 0,3%) и къде ви каза УНГ да ги слагате - в носле или в ушички? Благодаря.

# 729
Astined, честита месечинка на бебчо! Пожелавам и на двама ви усмихнато и щастливо детство Hug
Фиона, това е страшно идейно! Досега малкият не е бил на абсолютно тъмно, но ако ми се беше разплакал щях да се чудя какво става. Аз не го разхождам по тъмно засега, но ще имам предвид.
На леглото съм му сложила една от тези въртящите играчки, но той не прекарва много време там буден, за да му трябват повече неща. И все пак рядко ги пускам, защото се заглежда и заиграва с тях и се разсънва Simple Smile
За захранването - всяка сам преценява според това как се чувства и как си усеща детето. Моето мнение е, че насила не трябва да се дава - ако детето се дърпа, плаче, недоволства не бих давала. В по-специална ситуация като при мама ирина все пак бих била по-настоятелна, но ми е неприятна мисълта храненето да е трудно и ревливо. Те и без това толкова плачат за всякакви неща, и заради яденето ли! Stop
Dandelionwine, ще се изкажа тотално неподготвена и без никаква идея как се гледат близнаци, така че можеш да ме игнорираш отвсякъде. Но си помислих - ако момчето иска близост, дали няма как да го слагаш близо до брат му? А може просто да си е ранобуден Laughing Дреб като започне да ми бърбори в 7 сутринта и аз само го гледам криво, откъде толкова енергия тоооолкова рано сутринта hahaha

# 730
  • София

danny_p, до преди месец и нещо си спяха в едно легло, ама почнаха много да шават и ги заварвам я единият захапал ръката на другия, я другия го рита в главата и  му бърка в носа..та ги разделихме Grinning но тази сутрин имахме прогрес - от около 22 до 05 без събуждане, та може би по-късничко при него ще стане:)

Fiona, на нас педиатърът ни каза на 4,5-5 навършени месеца, като позволи и до 6ти да изчакаме, понеже са само на кърма, но аз си ги почнах по малко на 4 месеца и 3 седмици. Хареса ми,че не захранва по старата школа с плодови сокове, а първо зеленчуци: почнахме с 1 лъжичка 1я ден, 2ри - 2/3, 3 -3/4 и така,до 10 , след което цяло обедно хранене заместихме. вкарвам по 1 нов зеленчук на 2 дни , и после им мешам вече изпробваните..вече са яли картоф, морков, тиква, пащърнак, авокадо и броколи, като най-вкусни са им пащърнак, авокадо и тиква- там ако не дам достатъчно бързо следващата лъжичка, се почва рев:) иначе картоф и броколи комбинацията не им допадна чак толкова и затова меша сега броколите с пащърнак и моркови,че е по-ароматно:)

# 731

danny_p, до преди месец и нещо си спяха в едно легло, ама почнаха много да шават и ги заварвам я единият захапал ръката на другия, я другия го рита в главата и  му бърка в носа..та ги разделихме Grinning но тази сутрин имахме прогрес - от около 22 до 05 без събуждане, та може би по-късничко при него ще стане:)

Ох, представих си ги и много се смях Joy Успех с нощния сън, моят опит показа, че постепенно си удължават паузата - Михаил последователно се будеше в 3, 4, 5, 6 - това ставане задържа доста време, после към 7 - 7.30.

Да се похваля, поръчах си едни коледни топки, които са прозрачни, и сега се чудя как да си ги направя цветни. Ще трябва да нападна магазините за хоби материали за брокати, филц и лепила. Съвсем случайно някой да знае дали обикновеното лепило или лакът за декупаж изпаряват вредно? Ще трябва да позъзна на терасата ако са твърде вредни. Не съм усетила досега да миришат. newsm78

# 732
good_girl_and_mother УНГ ги изписа  за носа, да имам рецепта ако се наложи. Тогава тя беше на 2мес.
Не сме ги ползвали, защото когато отидохме при УНГ вече бяхме започнали лечение с други антибиотични капки с кортикостероид /пак очни/ изписани от педи, приключихме курса, той взе секрет, беше чист.
Много често изписават очни капки за приложение в носа, без да е споменато в упътването.
Ако те притеснява , провери по активна съставка в сайт за токсичност. Сега ми е трудно , че държа  беба. ooooh!
Стафилококите са доста упорити и трудни за лечение  Confused

PS ето сайта:
http://e-lactancia.org/search?q=Ofloxacin+Ophthalmic
не знам дали се вижда

Пишеш Оfloxacin ophthalmic- излиза левъл 0 , така, че няма риск  Peace

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 15:09 от mama irina

# 733
Dandelionwine, аз също смятам да захранвам със зеленчуци. С дъщеря ми правех обаче по-голяма пауза м/у новите храни. Нова седмица-нова храна, като въвеждах в понеделник, започнах с ориз, после картоф, морков, пащърнак и т.н. А как ги храниш от енда купа- лъжичка на първия, лъжбичка на втория или всеки си има купички? Аз май ще се опитам да почакам до 5 1/2 месеца, което е след празниците януари месец. Предполагам смесваш твърдата храна с кърма?
Когато ги оставя да спят на дивана един до друг ги заварвам много мило сгушени един в друг. Обаче като се разбудят и наистина почват да се ритат и бутат. Снощи на вечеря не ядоха особено добре и плачеха, та трябваше с мъжа ми да ги държим изправени известно време да им се успокоят коремчетата. И ги държахме един срещу друг, като правехме "боц" и им подавах да си хващат ръцете. В началото само се гледаха, но започнаха да се усмихват един на друг. Те вече се усмихват и на образа в огледалото, но не знам дали осъзнават, че това там сме пак ние Wink

# 734
good_girl_and_mother УНГ ги изписа  за носа, да имам рецепта ако се наложи. Тогава тя беше на 2мес.
Не сме ги ползвали, защото когато отидохме при УНГ вече бяхме започнали лечение с други антибиотични капки с кортикостероид /пак очни/ изписани от педи, приключихме курса, той взе секрет, беше чист.
Много често изписават очни капки за приложение в носа, без да е споменато в упътването.
Ако те притеснява , провери по активна съставка в сайт за токсичност. Сега ми е трудно , че държа  беба. ooooh!
Стафилококите са доста упорити и трудни за лечение  Confused

PS ето сайта:
http://e-lactancia.org/search?q=Ofloxacin+Ophthalmic
не знам дали се вижда

Пишеш Оfloxacin ophthalmic- излиза левъл 0 , така, че няма риск  Peace

Много благодаря! Продължавам смело да ги слагам. Обадих се и на педи обясних й ситуацията и тя каза, че няма проблем щом са през носа, а не се поглъща през устата някакво голямо количество.
П.С. Много полезен сайт. Peace

Общи условия

Активация на акаунт