"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали и традиции ~ Тема 6

• 51 289
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте. Тереза благодаря за новата тема! Буболина, изгледах филма преди малко. Къде разбирах къде не, мога да кажа че много малко разбирах но въпреки това ми стана много тъжно. Можеш ли да ми кажеш когато момчето доколкото разбрах се беше наранило как се нарани? Доколкото разбрах баща му се скара на жена си че не го е погледнала. Тя нещо казваше че не иска да се грижи за него ама не разбрах точно. Може би ти като го имаш на български ще си разбрала

Момчето явно го бива да прави някакви неща. Майката Инду е имала рожден ден и момчето предложи да направи кутия за гривните - дървена кутия. момичета се съгласиха, и после подариха на майката опакован подарък и на нея много й хареса и взе да се чуди, кой я е купил таз кутия, но когато момичета й казаха, че Рахул я е направил, тя се направи, че не е чула. Но после в стаята я разглеждаше и й личеше, че много й хареса и дори почна да сваля гривните и да ги слага в кутията.
На следващия ден момчето правеше къщичка за птиците а майката готвеше в кухнята. той си удари с чука по ръката и му потече кръв и той почна да плаче и да повтаря "мама, мама" и тогава побягна в къщата при майката и я нарече "мама".... Тя му се сопна, че не му е майка и той скри ръката зад гърба. А пък тя отиде в спалнята си и счупи кутията.
на вечеря се събра цялото семейство и някой от децата помолил Рахул да подаде някаква чиния и тогава се видя, че той е с вързана ръка (малката Мини го видя и каза : тате, Рахул има кръв на ръката) Тогава бащата е скочил и почна да разпитва, как се наранило детето, но всичките мълчаха, и той упрекна жена си, че тя не се грижи за него, че била цял ден в къщата, но не видяла как се наранило детето, на което тя му е отговорила, че не е длъжна да се грижи за него и че час поскоро той трябва да го закара нейде.

Дария! Благодаря ти, че разясни това нещо, защото на мен също не ми беше ясно. Сунитра, дори и това, че филма е с български субтитри не помага да се разбере всичко. Това нещо го разбрах до толкова, че момчето направи кутията за гривни. После разбрах, че се е наранил, но не можех да разбера защо и как. Мислех, че се е наранил след като е правил кутията, но нямаше връзка, защото той подари кутията, а после се е наранил и аз не можах да разбера какво се случи. После когато изтича при майката и я нарече мамо, а тя му се разкрещя повече никога да не я нарича така, се чудих какво се е случило. Даже не разбрах, че детето е плакало, всъщност аз разбирам единствено Ананди когато реве и това изобщо не го казвам на шега, просто тя го прави така, че и слепите да разберат, явно го има предвид. Когато седнаха да се хранят и момиченцето го видя тогава разбрах, че се е наранил, но не разбрах как. Тогава баща му попита жена си какво се е случило, тя каза, че не знае. Той започна да и се кара, как може едно дете в къщата да се нарани, а тя да не се погрижи, тя отговори, че трябва да се погрижи онзи, който носи греха, а не тя. Майка ми беше при мен в началото на филма и ми казваше до някъде, но и се наложи да излезе и другата половина я изгледах сама, много ми беше тъпо. Например в началото, когато още бащата доведе момченцето имаше една песен, майката си преспивала двете дъщери, а то стояло от страни и гледало. Това докато върви песента, затова казвам, че не всичко може да се разбере. Например аз не разбрах също по какъв начин попадна онова писмо в ръцете му, та видя, че това е неговия баща. Също не разбрах как майката го видя, че е излязло от къщата, защото уж беше през нощта, а се предполага, че всички спят. Дори и това, че майката си е сложила гривните в кутията не съм разбрала, нито че я е счупила. Лошото е, че трудно мога да хвана някой два часа да стои и да гледа филм, но се надявам някога да ми се осъществи това желание. Ако стане така обещавам да ти разкажа подробно.

# 46
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Имаше, ама безконтактно... Joy hahaha
Даже се сгодиха, та възоснова на годежа Шив заведе дело срещу него.
Тя се обясни на Джаго в любов...той беше ей така... newsm09
Пък си рече, че и без друго искат да го женят...ше вземе Санчи и готово...ама не е имал чувства към нея. Пък и като чу Санчи кви ги плещи пред приятели в един ресторант...много бърже взе решение да се вземе с Ганга.

# 47
Еми не си разбрала...става въпрос за след разлъката на Санчи и Джаго.
Ананди обясняваше, че Джаго е прав в случая и обясни защо...никой не й повярва и всички и рипнаха, че едва ли не тя принадлежи към Шейкър, пък защитава бившият си мъж. Тя беше много против тази връзка, ама никой не я послуша. Шив изобщо не я защитаваше, даже само служебно съжителстваше с нея. И на него му беше болно, че Ананди не защити Шейкър и изобщо не мислеше трезво.
Стигна се до там, та чак и забраниха контакти със Сингх.
После заведоха дело на Джаго и в края на делото Ганга доказа в един запис от телефон това което Ананди обясняваше толкова дълго. Засрамиха се Шейкърци, прекратиха делото и позволиха на Ананди да комуникира със Сингх.
После всички дружно и се извиниха, Даду подарява китки, най-засрамен беше Шив, че се поддал на яростта си и не я е послушал. Тя му прости де...ама много го беше срам.ю

А, инак той я защити пред Ира когато се разбра, какви ги е дрънкала баба ти за Шив, само и само да не отиде оная жена да уреди годежа на Шив и дъщеря си. Ананди веднага разбра, че баба е направила тази идиотщина и искаше да каже на Шейкър, ама Шив не й позволи...рано било...та после стана тя квато стана...и те така... Laughing

newsm51  Мислех, че за това говориш. Не съм стигнала още до разлъката. Ама въобще имало ли е нещо между тях, или Сачи само прави безрезултатни опити. Голема гад ще дойде тая. Дано се вразуми по някое време това момиче.

Като ви чета направо имам чувството, че не говорите за булката, а за някакъв друф сериал. Както се казва тъмна Индия. Чудя се дали ще имам търпение да стигна до там, или ще се откажа някъде по средата, но наистина нищо не ми говори това дето си го разказвате, а сигурно ще ми е интересно и на мен

# 48
Бубе  Hug За мен си е чисто нов. Колкото и невероятно да ви звучи, това което видях до сега си е супер. Има и бозица, ама се ядва.

# 49
Бубе  Hug За мен си е чисто нов. Колкото и невероятно да ви звучи, това което видях до сега си е супер. Има и бозица, ама се ядва.
Бе до сега е идеално, ма да видим Психото какво е намислил за следващия месец...че както скорострелно се развива действието...месец ще отнеме... Joy Joy hahaha hahaha hahaha

Марвелке, рускините са качили до 1093 Peace
До сега гледах на руски и си легнах от смех с тоя Джаго... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Обикновено психически нестабилния човек се дели на двама...ама джаго се раздели на 6...бреййй голем боклучар тоя.... Joy Joy hahaha hahaha

# 50
Бубе  Hug За мен си е чисто нов. Колкото и невероятно да ви звучи, това което видях до сега си е супер. Има и бозица, ама се ядва.
Бе до сега е идеално, ма да видим Психото какво е намислил за следващия месец...че както скорострелно се развива действието...месец ще отнеме... Joy Joy hahaha hahaha hahaha

До сега гледах на руски и си легнах от смех с тоя Джаго... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Обикновено психически нестабилния човек се дели на двама...ама джаго се раздели на 6...бреййй голем боклучар тоя.... Joy Joy hahaha hahaha

Зизунче   bouquet Сега ще се върна да ги изгледам там. Руския ми е като матерен. С такова удоволствие ги чета субките. Направо не ми се скролва заради езика.

# 51

Зизунче   bouquet Сега ще се върна да ги изгледам там. Руския ми е като матерен. С такова удоволствие ги чета субките. Направо не ми се скролва заради езика.
И аз не скролвам, че ми е много интересно... Party Party Party

# 52
а на мен, да си призная честно, повече ми харесва българския дублаж... Сигурно заради това, че руснаците го превеждат от казахския , и се губи донякъде емоцията, а пък от друга страна, нали са субтитри, не можеш да ги разтягаш ...
 Зиз, това дето разправяш за Шейкърови, преди или след станалото в 1093 епизод, че и аз изгледах последните 6 епизода, качени в казахския сайт, и това което разказа за Сачи и Джаго вообще ми е тъмна индия.

# 53
а на мен, да си призная честно, повече ми харесва българския дублаж... Сигурно заради това, че руснаците го превеждат от казахския , и се губи донякъде емоцията, а пък от друга страна, нали са субтитри, не можеш да ги разтягаш ...
 Зиз, това дето разправяш за Шейкърови, преди или след станалото в 1093 епизод, че и аз изгледах последните 6 епизода, качени в казахския сайт, и това което разказа за Сачи и Джаго вообще ми е тъмна индия.
Това е далеч напред Даре Hug Разказах го на Марвелка, че тя вече ме настига и скоро ще премине в този момент.
Колкото до дублажа...не е така...най-голяма емоция се предава в оригинал на хинди. Peace

# 54
Бубе, за момчето... След избухването на жена си бащата отива в селото да закара момчето при стария учител, но там разбират, че учителят е починал. Тогава с помощта на пощаджията, той го отвежда в един пансион при монасите и урежда да го вземат там. Договарят се с директора, че детето трябва да пристигне в пансиона след 10 дена, и че бащата ще го изпрати до гарата, а пощаджията ще придружи детето до пансиона. Те не се връщат веднага у дома, а разхождат заедно и вообще прекарват чудесно. По едното время, момчето казва - чичо, аз много ви харесвам, и като дойде баща ми , аз няма да отида с него, а ще остана с вас. Може ли вас да ви наричам татко....
Така, после се връщат в техния град и отиват до офиса за да съберат документите на момчето. Намират ги и му ги дават в ръцете, за да ги пази... Тогава бащата отива в другата стая, по работа, а пък секретарка вижда, че на пода лежи едно писмо , вдига го и вижда, че това е писмото на стария учител до бащата. Тя казва на момчето и то го взима и понеже писмото е от стария учител, решава, че трябва да го прочете... И така научава, че чичото е баща му. После идва бащата, за да го закара у дома, да съберат нещата на момчето, а момчето само го гледа пристално и нищо не отговаря..
Късно вечерта майката се готви да се ляга, когато чува, че външната врата чука, и вижда, че тя е отворена, а на прага лежи якето на детето. Тя влиза в стаята му и не го намира там, тогава тя събужда мъжа си и му казва, че Рахул е изчезнал и започва търсенето му. Първоначално бащата и приятелят му го търсят самостоятелно, но като не го откриват, отиват в полиция ... Там бащата се държи невъздържано, защото е много притеснен.
през това време, един полицай довежда момчето в къщи и казва на жената,че са намерили детето, но той не казва нищо, и понеже в ръцете си държи писмото с името на мъжа й те са решили да го доведат на този адрес.
Жената заповча да му се кара, защо така е постъпил, знае ли колко са притеснени са били и как чичото го го търсил, и момчето казало, че знае, че чичото е неговия баща....
в този момент пристига бащата с приятеля си, и той започва да се кара, но жена му казва, че момчето е разбрало, кой е истинския му баща .... Бащата недоумява, защо момчето е постъпило така, но приятеля му казва, че момчето толкова време търсило баща си и когато го е намерило, се оказа, че е нежелано и нормално е при това положение да избяга.
Бащата отива при момчето, но то не проронва и дума
на следващия ден, бащата изпраща детето до гара, и пред влака дава заръки на пощаджията да се грижи за детето, да не му дава мръсна вода и т.н. Преди да влезе във влака момчето пригръща баща си и пита, дали ще го види и дали бащата ще забрави за него.
Бащата не знае, какво да направи и пита детето, къде му е шишето с вода и хуква към колата да донесе водата, но влака се потегля....
през това време, жена му кара момичета на училище и те говорят за Рахул и малката Мина показва, на майка си рисунките на момчето, които той й подарил. Там навсякъде фигурата на момчето е задраскана и майката пита, кой е задраскал момчето и малката Мина, отговаря, че самия той. Тогава майката разбира, че детето е разбрало, че е нежелано и че няма място за него в това семейство и затова е избягало.
Бащата, след като изпусна влака и не успя да даде шишето на детето, се връща към колата и заварва жена му с децата му и момчето е с тях

бубе, ако имаш въпроси или нещо не си разбрала в някой филм на русски, с удоволствие ще ти помогна

# 55
Това е далеч напред Даре Hug Разказах го на Марвелка, че тя вече ме настига и скоро ще премине в този момент.
Колкото до дублажа...не е така...най-голяма емоция се предава в оригинал на хинди. Peace

На мен в сравнение с кармата булката ми харесва, защото има традиции и повече обръщам внимание на това, обаче ми е интересно при положение, че при Индийците няма разводи, защо така са направили сериала Джаго да се жени толкова пъти? В крайна сметка наближава ли на български да видим първата му жена? За коя се жени след като се раздели с Ананди? Тази Сачи май му е последна или греша?

# 56
Оле Дарке Hug ама ти въобще не четеш мац... Laughing
Тва го дъвкахме хиляда пъти...но, за теб отново ще напиша.

Разводите не са приети, но в случая Ананди / Джаго , разводът беше задължителен.
Марвелка Hug вчера писа, че филма е с послание и против ранните бракове.Създаден е по действителен случай.
 Ананди се омъжи повторно защото семейството на Шив беше широко скроено и не му възрази...единствено искаха той да е щастлив. Инак ако баба и търсеше друг мъж...яко требваше да се бръкне за зестра. Тя се бръкна и за сватбата със Шив, но той и семейството му отказаха зестрата като казаха, че за тях самата Ананди е достатъчна.
Джаго се ожени за Гаури, която принципно му беше 2-ра жена. Калиани го ожени пак и въпреки Ананди още след раняването на Ананди...тогава дъртата не беше казала на никой вкъщи, а отиде само с него. Обаче докато Байрон и Сумитра пристигнат да развалят сватбата, Джаго и Гаури бяха минали през свещените кръгове. Та той принципно е женен за нея, ама май не е довършено, защото без проблем се отърва от нея. Тези серии скоро няма да дойдат по НОВА, чак догодина лятото. (демек след август) Crazy
Както писах преди няколко поста...Санчи не му стана жена...той развали годежа и се ожени за Ганга и осинови нейния син...тя пък после му роди негов.

# 57
Бубе, за момчето... След избухването на жена си бащата отива в селото да закара момчето при стария учител, но там разбират, че учителят е починал. Тогава с помощта на пощаджията, той го отвежда в един пансион при монасите и урежда да го вземат там. Договарят се с директора, че детето трябва да пристигне в пансиона след 10 дена, и че бащата ще го изпрати до гарата, а пощаджията ще придружи детето до пансиона. Те не се връщат веднага у дома, а разхождат заедно и вообще прекарват чудесно. По едното время, момчето казва - чичо, аз много ви харесвам, и като дойде баща ми , аз няма да отида с него, а ще остана с вас. Може ли вас да ви наричам татко....
Така, после се връщат в техния град и отиват до офиса за да съберат документите на момчето. Намират ги и му ги дават в ръцете, за да ги пази... Тогава бащата отива в другата стая, по работа, а пък секретарка вижда, че на пода лежи едно писмо , вдига го и вижда, че това е писмото на стария учител до бащата. Тя казва на момчето и то го взима и понеже писмото е от стария учител, решава, че трябва да го прочете... И така научава, че чичото е баща му. После идва бащата, за да го закара у дома, да съберат нещата на момчето, а момчето само го гледа пристално и нищо не отговаря..
Късно вечерта майката се готви да се ляга, когато чува, че външната врата чука, и вижда, че тя е отворена, а на прага лежи якето на детето. Тя влиза в стаята му и не го намира там, тогава тя събужда мъжа си и му казва, че Рахул е изчезнал и започва търсенето му. Първоначално бащата и приятелят му го търсят самостоятелно, но като не го откриват, отиват в полиция ... Там бащата се държи невъздържано, защото е много притеснен.
през това време, един полицай довежда момчето в къщи и казва на жената,че са намерили детето, но той не казва нищо, и понеже в ръцете си държи писмото с името на мъжа й те са решили да го доведат на този адрес.
Жената заповча да му се кара, защо така е постъпил, знае ли колко са притеснени са били и как чичото го го търсил, и момчето казало, че знае, че чичото е неговия баща....
в този момент пристига бащата с приятеля си, и той започва да се кара, но жена му казва, че момчето е разбрало, кой е истинския му баща .... Бащата недоумява, защо момчето е постъпило така, но приятеля му казва, че момчето толкова време търсило баща си и когато го е намерило, се оказа, че е нежелано и нормално е при това положение да избяга.
Бащата отива при момчето, но то не проронва и дума
на следващия ден, бащата изпраща детето до гара, и пред влака дава заръки на пощаджията да се грижи за детето, да не му дава мръсна вода и т.н. Преди да влезе във влака момчето пригръща баща си и пита, дали ще го види и дали бащата ще забрави за него.
Бащата не знае, какво да направи и пита детето, къде му е шишето с вода и хуква към колата да донесе водата, но влака се потегля....
през това време, жена му кара момичета на училище и те говорят за Рахул и малката Мина показва, на майка си рисунките на момчето, които той й подарил. Там навсякъде фигурата на момчето е задраскана и майката пита, кой е задраскал момчето и малката Мина, отговаря, че самия той. Тогава майката разбира, че детето е разбрало, че е нежелано и че няма място за него в това семейство и затова е избягало.
Бащата, след като изпусна влака и не успя да даде шишето на детето, се връща към колата и заварва жена му с децата му и момчето е с тях

бубе, ако имаш въпроси или нещо не си разбрала в някой филм на русски, с удоволствие ще ти помогна

Много ти благодаря! Аз този го имам с български субтитри, но доколкото разбирам сигурно на места липсват субтитрите, защото много от тези неща ми се губеха. Дории това как детето се озова при тях при положение, че беше във влака и баща му отиде да вземе водата също не разбирах до сега. Има и нещо друго, че субтитрите ги чете говорещия синтезатор, който е един женски глас, който чете на всички и е трудно да се разбере кой говори и да се схване за какво става въпрос ако не назоват някое от имената. Даже понякога се чудя дали говори мъж или жена и като кажат някое име тогава разбирам. Когато е с дубльори обикновено са няколко и по важните като запомня кой им дублира ролите ми е много лесно, но когато някой дублира на няколко човека ми се е случвало да се бъркам.

Например в малката булка по предния епизод като излъчваха и показаха какво ще се случи в следващия, чух, че някой гонеше едно момиче и казваше да се маха. Дублорът беше този, който дублира чичото на Шам. Понеже не продължи за да чуя другия глас предположих, че той вероятно се кара на Аша и че тя нещо е сгрешила, но на другия ден като излъчиха епизода разбрах, че това е бил бащата на Гена и че е гонил самата Гена, но дубльорът му е същият като чичото на Шам и аз се обърках. Понякога наистина ми става много неудобно постоянно да питам за ей такива глупости.

# 58
Бубе, няма от какво да се притесняваш...нормално е да се объркаш. Питай винаги като нещо не ти е станало ясно...с радост ще ти отговоря.

# 59
Оле Дарке Hug ама ти въобще не четеш мац... Laughing
Тва го дъвкахме хиляда пъти...но, за теб отново ще напиша.

Разводите не са приети, но в случая Ананди / Джаго , разводът беше задължителен.
Марвелка Hug вчера писа, че филма е с послание и против ранните бракове.Създаден е по действителен случай.
 Ананди се омъжи повторно защото семейството на Шив беше широко скроено и не му възрази...единствено искаха той да е щастлив. Инак ако баба и търсеше друг мъж...яко требваше да се бръкне за зестра. Тя се бръкна и за сватбата със Шив, но той и семейството му отказаха зестрата като казаха, че за тях самата Ананди е достатъчна.
Джаго се ожени за Гаури, която принципно му беше 2-ра жена. Калиани го ожени пак и въпреки Ананди още след раняването на Ананди...тогава дъртата не беше казала на никой вкъщи, а отиде само с него. Обаче докато Байрон и Сумитра пристигнат да развалят сватбата, Джаго и Гаури бяха минали през свещените кръгове. Та той принципно е женен за нея, ама май не е довършено, защото без проблем се отърва от нея. Тези серии скоро няма да дойдат по НОВА, чак догодина лятото. (демек след август) Crazy
Както писах преди няколко поста...Санчи не му стана жена...той развали годежа и се ожени за Ганга и осинови нейния син...тя пък после му роди негов.

На мен от толкова серии и имена такава каша ми става в главата, че почвам да бъркам сериите напред с тези сегашните. Може би щото още не е стигнал сериала до там и имената са ми непознати. Преди като се дискутираше историята с цветовете напред беше същото, но там нямаше толкова непознати имена. Забравям и какво се е дискутирало, защото като стане повече информация част от нея ми се изпарява от мозъка. В същото време пък ми е интересно и се радвам, че все пак ще науча какъв е финала доста преди да стигна до него. Дано само не пукне някой, че тогава няма да има от къде да разбера финала.

Общи условия

Активация на акаунт