Мама глади и пере, НОЕМВРИйче скоро вкъщи ще реве - тема 9

• 41 546
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Не бях чувала за лепене...ще попитам следващия път,защото- както казах това шиене най-много ме  тревожи.Казваха ми че мястото ще го усещам изтръпнало и няма да усещам нищо-но определено не беше така. Сега мисля да съм със епидурална упойка(аз и миналият път исках де,но не се получи).Благодаря,Ханна-Влад!

Пожелавам ти, да нямаш нужда нито от шиене , нито от лепене!
 Peace

# 676
  • София
Честито бебе Лили на мама Деси! Да и е жива и здрава! Simple Smile

# 677
Ето няколко предложения и от мен:

Мама чака с трепет, НОЕМВРИЙски щъркел вече!

Ноемврий настана и спука се балона на мама!

Ноемврий ще раздава подаръци големи, розови и сини, хубави, засмени!

# 678
  • гр. София
Честито на мама Деси и малкото й съкровище Лили, да са жив и здрави Simple Smile))

Kaisia, ти сега ме накара да се замисля ... Аз мислех да се правя на силна, примерно, и да пробвам без епидурална - не че нося на болка, но исках да съм готова за най - лошото, ако примерно отида с голямо разкритие и не може вече да се сложи упойка или нещо такова, но сега като каза това за шиенето и направо не знам ... Аз игли не понасям, от малка имам ужас, всеки път при взимането на кръв е малък подвиг от моя страна и вече се чудя дали да не се навия, че отивам в болницата и казвам директно да ми бият упойка...  newsm78

# 679
Честито на новите мами - да са им живи и здрави бебоците!
Kaisia, аз предишния път раждах с епидурална. Имах много разкъсвания, освен епизиотомията (вътрешни, външни шевове, направо ми разказаха играта, цял месец поне не можех ни да седна, ни да клекна). Това казват, че е нормално, тъй като с епидурална упойка не се усещат напъните и жената не може да участва в раждането с ефективни напъни. Но по време на самото шиене нищо не усещах, абсолютно нищо, нито боцкане, нито дърпане, нищо. Така че ако ще си с епидурална не се притеснявай от шиене, а по-скоро от след него. Но като поредно раждане е много вероятно да нямаш никакви разкъсвания и да не ти правят епизиотомия.
На мен ми стана чудно, че са те шили така "на живо". Аз раждах с още едно момиче, което не беше с упойка и след като родихме и двете почти по едно и също време, едновременно ни шиха (бяхме една до друга на магаретата), но нея я приспаха за шиенето, а мен не, тъй като още си бях с катетърчето с упойката на гърба. Предполагам, че също така може да поискаш да се приспят, ако се наложи шиене отново. При всички случаи пожелавам успех и всичко да мине по-лесно и леко отколкото си го представяш!  Hug
Deny6, след самото раждане една игла надали ще ти се стори страшна  Laughing Освен това си в едно такова състояние тогава - не знаеш точно къде си и какво се случва. Няма да виждаш, че те шият, а и е много вероятно да те приспят за самото шиене. Тук мамите които са раждали без епидурална и са били с епизиотомия могат да кажат как са процедирали при тях.

# 680
  • София
Честито на всички мами, които вече срещнаха своите бебчета   ylinfant newsm51  ylinfant smile3525 1stroller

Да са здрави и щастливи и да порастнат силни и добри хора!

На мамите скорошно възстановяване и много послушни бебчета и помагащи татковци  Two Hearts

Имам един въпрос към всички мами, от къде и дали сте купували стерилно бельо? Някаква препоръка за марка, модел, вид?

# 681
  • тук и там
Аз пък сега се замислих за разкъсванията и възстановяванията след епидуралната...Миналия път имах епизиотомия и ме шиха само с локален анестетик на крем май-това преди 5 години,но и шевовете ми бяха малко-може би само от епизиотомията,за сметка на това не съм ги усещала въобще след това.Ще видим как ще тръгнат нещата-тогава ще решавам,аз си мислих че е  практика -епизиотомията и шиенето "на живо" и без обезболяващи,защото при мен така  се случи..

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 15:24 от Kaisia

# 682
  • Германия
Честито на новите мами - да са им живи и здрави бебоците!
Kaisia, аз предишния път раждах с епидурална. Имах много разкъсвания, освен епизиотомията (вътрешни, външни шевове, направо ми разказаха играта, цял месец поне не можех ни да седна, ни да клекна). Това казват, че е нормално, тъй като с епидурална упойка не се усещат напъните и жената не може да участва в раждането с ефективни напъни. Но по време на самото шиене нищо не усещах, абсолютно нищо, нито боцкане, нито дърпане, нищо.

Същата история беше и при мен, сега мисля да се пробвам без, но съм разписала и формуляра за прием на упойка, ще му мисля в движение.
При шиенето мен ме приспаха, явно съм изгубила доста кръв, след около 2 часа се събудих и почнах да звъня на родата.

# 683
  • София
Зависи как е дозирана самата упойка при епидуралната. Аз категорично и 2-та пъти си усещах напъните.
За каката ми казаха - сложих ти доза за около час-час и нещо. Това беше към 15.30. Към 17 ще дойда пак да те видя как си с разкритието. Е да, ама аз в 16 и нещо вече виках - усетих какво е хем да ти се пиша, хем да ти се а...а. Те в началото не ми повярваха, че имам напъни. Нали тогава бях и 'първескиня'. И след като се примолих по-настойчиво да ме видят - ама ти си направила пълно разкритие...
При шиенето подадоха пак малка допълнителна доза и нищо не усещах. Но като ме пусна упойката - гадна, тъпа болка. После и от конците имаше придърпвания. Но всичко минава и заминава...

# 684
Вероятно наистина зависи от дозировката и от "коктейла" на упойката. Може сега да са измислили нещо по-щадящо като комбинация за епидурална (все пак почти 6 години време мина откакто раждах).
И аз като foley мисля сега без упойка, ама дали ще издържа не знам.  newsm78
Иначе мен лично повече ме е страх от болката в шевовете след раждането. Като помня какво беше, предпочитам тия болки да ги изтърпя за няколко часа, отколкото да търпя няколко седмици след раждането. Отделно сега няма да мога много да почивам покрай каката, а помня, че точно докато движех болеше най-много, на моменти трудно търпимо, и в началото гледах само да лежа. Няма кой да ме остави да лежа сега  ooooh!

# 685
Гледам шев и кройка обсъждате LaughingС първото раждане имах много шевове -16(10 вътрешни и 6 външни)При мен тогава нещата се развиха светкавично(40 мин от първата контракция до изплакването)както съм писала и преди и напъните ми започнаха на 8-9см разкритие.Тогава все ми казваха да не напъвам,че било рано,ама бебо напираше.За самото шиене ми сложиха лидокаин от ампула-неприятно е да те бодат отдолу,но се изтърпява.От самото шиене не почувствах нищо.През деня можех да сядам и лягам спокойно.На следващия ден го правих едва едва,а на третия предпочитах да стоя права.След като ми извадиха външните конци,нямах никакъв дискофорт.На 12 ден ми извадиха и вътрешните,но дори бях забравила за тях.Доки ми беше обяснил,че по-добре да ме шие с копринени конци и после да ги махне,отколкото със самораграждащите и да падат 5-6 мес.Но всеки решава,аз мисля че не сбърках.

# 686
Да са ни живи и здрави новопоявилите се бебчовци! Бързо възстановяване на майчетата и очакваме разкази в скоро време:)

Откакто започнахте да обсъждате упойките нещо се спекох  Rolling Eyes не ми е за първи път ама пак  Embarassed

При мен понеже секциото мина страхотно предишния път и не мога да си предствя да раждам естествено Crazy

Хубав ден на всички!!!

# 687
Гледам шев и кройка обсъждате LaughingС първото раждане имах много шевове -16(10 вътрешни и 6 външни)При мен тогава нещата се развиха светкавично(40 мин от първата контракция до изплакването)както съм писала и преди и напъните ми започнаха на 8-9см разкритие.Тогава все ми казваха да не напъвам,че било рано,ама бебо напираше.За самото шиене ми сложиха лидокаин от ампула-неприятно е да те бодат отдолу,но се изтърпява.От самото шиене не почувствах нищо.През деня можех да сядам и лягам спокойно.На следващия ден го правих едва едва,а на третия предпочитах да стоя права.След като ми извадиха външните конци,нямах никакъв дискофорт.На 12 ден ми извадиха и вътрешните,но дори бях забравила за тях.Доки ми беше обяснил,че по-добре да ме шие с копринени конци и после да ги махне,отколкото със самораграждащите и да падат 5-6 мес.Но всеки решава,аз мисля че не сбърках.
Не знаех, че има разлика между копринените и саморазградащите се конци. Аз бях с втория вид. Може би затова толкова тежко ги "преживях". Не ми дадоха възможност за избор, но все съм си мислила, че това беше по-добрия вариант, вместо да ходя специално да вадят конци.  newsm78

# 688
  • тук и там
И аз бях със саморазграждащи се-мисля,че няма връзка-при мен поне следродилния период мина леко,без болки,опъвания и т.н.
shumbite,ти няма ли да си със секцио пак newsm78
Така или иначе по-скоро непознатото е плашещо.Моето раждане беше тежко миналия път,и исках секцио-но не стана,тогава предприеха нормално-исках с упойка,но пак не стана.Сега пък предпочитам нормално раждане ,секциото ужасно ме плаши..но както се случи. Peace

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 15:37 от Kaisia

# 689
Жи,вадят се за 5 мин.и нямаше кой знае какъв дискомфорт при самото вадене.И без това по ЗК ти се полага преглед и изследвания до 42 дни след раждането.

Общи условия

Активация на акаунт