Мама глади и пере, НОЕМВРИйче скоро вкъщи ще реве - тема 9

• 41 544
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
  • гр. София

Kaisia, аз предишния път раждах с епидурална. Имах много разкъсвания, освен епизиотомията (вътрешни, външни шевове, направо ми разказаха играта, цял месец поне не можех ни да седна, ни да клекна). Това казват, че е нормално, тъй като с епидурална упойка не се усещат напъните и жената не може да участва в раждането с ефективни напъни. Но по време на самото шиене нищо не усещах, абсолютно нищо, нито боцкане, нито дърпане, нищо. Така че ако ще си с епидурална не се притеснявай от шиене, а по-скоро от след него. Но като поредно раждане е много вероятно да нямаш никакви разкъсвания и да не ти правят епизиотомия.
На мен ми стана чудно, че са те шили така "на живо". Аз раждах с още едно момиче, което не беше с упойка и след като родихме и двете почти по едно и също време, едновременно ни шиха (бяхме една до друга на магаретата), но нея я приспаха за шиенето, а мен не, тъй като още си бях с катетърчето с упойката на гърба. Предполагам, че също така може да поискаш да се приспят, ако се наложи шиене отново. При всички случаи пожелавам успех и всичко да мине по-лесно и леко отколкото си го представяш!  Hug
Deny6, след самото раждане една игла надали ще ти се стори страшна  Laughing Освен това си в едно такова състояние тогава - не знаеш точно къде си и какво се случва. Няма да виждаш, че те шият, а и е много вероятно да те приспят за самото шиене. Тук мамите които са раждали без епидурална и са били с епизиотомия могат да кажат как са процедирали при тях.

И аз се замислям за това, че може би със или без упокойка по време на раждането - няма значение и при шевовете ще ме приспят, май така каза, че процедира лекарят ми.

Ще видим де, искам да идва вече момента, но по нищо не личи, че ще терминът е след 20тина дни Grinning

# 691
Честито бебче на мама Деси! Да расте здраво и щастливо! Simple Smile

steddy, всичко ще е наред. Стискаме палци!  Praynig

Tina_BG, аз съм от Пловдив - взех си следродилни хигиенни превръзки и еднократни следродилни гащи от магазин "Чиполино" на Брезовско шосе, марка Canpol. Иначе съм виждала такива и в онлайн магазините на "Хиполенд" и "Касида".
http://www.hippoland.net/canpol-sledrodilni-higienni-prevr-zki-10-br-73-003
http://kasida.bg/canpol-ednokratni-sledrodilni-gashti-323-4909.html

# 692
  • София
Мами, колега на мъжа ми е болен от варицела. Варицелата повтаря ли? Ако направя тест за антитела мога ли да съм спокойна? Мъжо я е карал, ама делели стая и тел., аз не знам кои шарки съм карала като дете и се притесних. Не стига, че втора седмица съм болна вече и имунната ми с-ма съвсем се е скапала. И мен ревизията на матката ме притеснява повече от самото раждане. В Токуда знам, че ще ме приспят, но дали ще ми разрешат нормално раждане там ще разбера след няколко дни. И аз мисля да опитам без упойка, пък да видим.

# 693
  • София
Спокойно! Варицелата НЕ повтаря, а и през човек, особено след като и той я е карал, няма как да се заразиш.

# 694
Не повтаря,за по сигурно си пусни антитела.Говори и АГ-то ти.Спазвай стриктна хигиена и не мисли лошо.

# 695
  • София
Благодаря! Поолекна ми. Мисля, че най-вероятно съм карала, но ще пусна антитела. Иначе има само да го мисля.

# 696
Момичета някоя от вас ползвала ли е от тези инфрачервени термометри за температура за чело? Ако има запознати моля кажете някоя надеждна марка. Имам познат в аптека и тох каза че ще провери но все пак искам съвет и от вас

# 697
Здравейте, вчера 27.10 родих бебе Лили 2700гр, 50см. Честито на всички, които са гушнали своите бебенца и успех на тези, които не са.  Hug
Честито бебче Лили!  Да е здравичко и много обичано от мама и тати!

# 698
Здравейте, момичета. Вчера родох  с планирано секцио момче - 3450, 51 см. Иван се казва.

# 699
Здравейте, момичета. Вчера родох  с планирано секцио момче - 3450, 51 см. Иван се казва.

Честито бебче,  s_u_n_y!   ylinfant newsm07
Да ти е жив и здрав, много да ви радва, а на теб бързо възстановяване! Simple Smile

# 700
Честити бебчета на  s_u_n_y  и  desislava. Да са живи и здрави! Мамите бързо да се възстановяват.  bouquet

# 701
  • София
Честити бебчета! Живи и здрави да са и само радост да носят на семействата си!

Момичета някоя от вас ползвала ли е от тези инфрачервени термометри за температура за чело? Ако има запознати моля кажете някоя надеждна марка. Имам познат в аптека и тох каза че ще провери но все пак искам съвет и от вас

За инфрачервените не мога да се изкажа, но пък мога с две ръце да препоръчам ето този термометър
Скрит текст:

Купихме го след първото боледуване на баткото, след като сменихме няколко други - и електронни и обикновени. Измъчихме се тогава, всеки показва различно нещо, постоянно се чудиш дали е вярно или не, измъчена история. Този го купих по препоръка на приятелка, живееща в Лондон, каза, че в болницата там били с такива. Тя също си взела и беше доволна. Сравнявахме го няколко пъти с живачен термометър и винаги беше точен! Заслужава си всеки лев!

# 702
Честито момченце! Да е много щастливо и обичано, а на теб бързо възстановяване! newsm44 baloni

# 703
 kyllmg kyllmg kyllmg включвам се с поздравче към всички новоизлюпени пиленца и техните мами:
Всички птици във гората пеят радостно от сутринта:
бебе се роди засмяно, да му честитим сега:
да е живо, да е здраво, и да слуша мама и тати.
Любов в сърцето да прелива и много радости да има!

При мен нищо интересно...няма признаци за скорошно раждане Sad

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 09:00 от elisika_87

# 704
kyllmg kyllmg kyllmg включвам се с поздравче към всички новоизлюпени пиленца и техните мами:
Всички птици във гората пеят радостно от сутринта:
бебе се роди засмяно, да му честитим сега:
да е живо, да е здраво, и да слуша мама и тати.
Любов в сърцето да прелива и много радости да има!

При мен нищо интересно...няма признаци за скорошно раждане Sad
Ооо, много е хубаво това.   love001

Общи условия

Активация на акаунт