Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - тема №36

• 98 751
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
Момичета , снощи направих поръчка от немския амазон(за първи път поръчвам от амазона въобще Crazy) и на пощата получих две съобщения с поръчката ми и цената , която трябва да платя- в едното съобщение е пълен адреса ми, а в другото има само държава и улицата с номера, а липсва града. Ще има ли проблем с доставката или да си я чакам спокойно?

# 616
Не се губете времето с търговците на ел.четки (и не само) в бг. Уж намалените им цени са в пъти по- високи от тези, които може да намерите онлайн!

Когато си харесам определена стока(вкл. ел.четки) сверявам с цените в БГ. Има стоки, които не си засллужават покупката от чужбина, заради минималната разлика в цените или липсата на такива. Моля да ми обясните разликата в цената newsm78

http://www.amazon.co.uk/Philips-Sonicare-CleanCare-Rechargeable- … words=HX5350%2F02
и

http://www.technopolis.bg/b2c/details/833503/P11130702/CHetka-za … ONICARE-HX5350/02

или

http://www.amazon.co.uk/Philips-Healthy-White-DUAL-HX6730/dp/B00 … ICARE+HX6730%2F33
и
http://www.technopolis.bg/b2c/details/833544/P11130702/CHetka-za … ONICARE-HX6730/33

Последна редакция: нд, 02 ное 2014, 22:29 от bobo_13

# 617
Първата е стар модел (~5г.), който видно тук съвсем не се е продавал на тази цена. Дори и в момента се намира на по-добра цена от показаната в амазон. Ако искам да я купя, бих потърсила и спестила доста. Това са обмислени покупки, а не спонтанни такива за да пълня джобовете на нашите търговци. Да не говорим за гаранционно обслужване и т.н.  Peace
http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C … %20HX5350%2F02%20

# 618
  • София
Детската на орал-б е най изгодна в немския Амазон.
Принципно май е по-добре да си е специално детска, защото са с по-ниски обороти. Освен че пее песни Crazy

Аз лично и се чудя и не съм я поръчала, защото ми се иска детето да се научи да си мие само зъбите с нормална четка. Ако му купя електрическа, не виждам как ще стане. Thinking

# 619
Поправете ме ако греша . Amazon Family е безплатен , а платен е самo Amazon Prime , nali ?

# 620
  • Luxemburg
Да idiotka, но при първоначална регистрация за фемилито си длъжна и за прайма да се абонираш, те са ги обвързали и няма как само за фемилито да се абонираш. Но имаш 3м. гратисен период така че преди да изтече можеш да се откажеш от прайма и фемилито си ти остава. Но ако не плащаш прайм няма да получаваш тези отстъпки които ползваш в началото (-20% на памперси напр.), ще получаваш само новините им с някакви определени отстъпки и кодове. Ето един такъв който получих днес:
Umstandmode, Bekleidung und Schuhe für Babys und Kinder -10% Rabatt, Aktions-Code: FAMILY2014 

# 621
  • софия
Да idiotka, но при първоначална регистрация за фемилито си длъжна и за прайма да се абонираш, те са ги обвързали и няма как само за фемилито да се абонираш. Но имаш 3м. гратисен период така че преди да изтече можеш да се откажеш от прайма и фемилито си ти остава. Но ако не плащаш прайм няма да получаваш тези отстъпки които ползваш в началото (-20% на памперси напр.), ще получаваш само новините им с някакви определени отстъпки и кодове. Ето един такъв който получих днес:
Umstandmode, Bekleidung und Schuhe für Babys und Kinder -10% Rabatt, Aktions-Code: FAMILY2014 
Прайм-ът с Фемили е безплатен гратисен само ако преди това не си имала трайл на Прайм. Иначе минаваш директно към платен абонамент на Прайм. Пише го в условията за Фемили.

# 622
Момичета, хванах си едни доста намалени обувки на от немския склад. Обаче забелязах, че имат немалък дефект. Отпред на муцунката има парче кожа, което на едната обувка е по-късо, а на другата обувка по-дълго. Какви претенции мога да имам и мога ли да имам претенции изобщо?
Първоначалната цена на обувките е 150 евро, аз съм ги взела за 25 евро. Работата е там, че на мен са ми големи и искам да ги продам. В този им вид, няма да ми е удобно да им искам тези пари.

Поръчани са на 13 октомври до адрес на Габко, пратени на 17 октомври, а аз ги получих на 30 октомври.

# 623
  • София
Момичета, хванах си едни доста намалени обувки на от немския склад. Обаче забелязах, че имат немалък дефект. Отпред на муцунката има парче кожа, което на едната обувка е по-късо, а на другата обувка по-дълго. Какви претенции мога да имам и мога ли да имам претенции изобщо?
Първоначалната цена на обувките е 150 евро, аз съм ги взела за 25 евро. Работата е там, че на мен са ми големи и искам да ги продам. В този им вид, няма да ми е удобно да им искам тези пари.

Поръчани са на 13 октомври до адрес на Габко, пратени на 17 октомври, а аз ги получих на 30 октомври.

Може да пробваш да искаш refund. Аз бих ги върнала, трудно ще се продадат обувки с дефект.

# 624
  • Sofia

А какво е било описанието им при закупуване?

# 625
Сега проверих...

Оригинален текст:
Скрит текст:
Gut -   Geringe Abnutzung/ Gebrauchsspuren ( Ware wurde anprobiert aber nicht über einen längeren Zeitraum getragen). Ware hat kleinere optische Fehler auf der Oberfläche (z. B. kleinere Flecken, Kratzer). Artikel hat kleine Abnutzungen oder Fehler auf den Seiten. Ware hat leichte bis mittlere optische Fehler an der Innenseite.

Превод с гугъл транслейт:
Скрит текст:
Good - Minor wear / signs of use (the goods were tried on but not worn over a period längeren ) . Goods have smaller optical errors on the Oberfläche ( z . B. smaller spots , scratches) . Article has small abrasions or errors on the pages. Goods has light to medium optical errors on the inside

Дали това е въпросния дефект: "Goods have smaller optical errors on the Oberfläche"

# 626
  • София
Не е това, имали са предвид леки драскотини и петънца. А както си го написала ми звучи по-скоро като производствен дефект, не следствие на употреба както е обикновено при складовите стоки.

Не е по темата, но някой знае ли какво става с немския курс 102 на Габко?

# 627
  • Русе
Един спешен въпрос.
Искам да поръчам няколко плеймобила, а и не само, от немския амазон. Може ли в една поръчка да ги пусна всичките, ако са с различни доставчици, понеже, ако продавач е амазон са с по 1-2 евро по-скъпи? Има ли смисъл да ги разбивам на отделни поръчки? И ако само едно от нещата има доставка, ще е проблем ли?
Не съм поръчвала от немския амазон, от английския са пускала смесени неща, с различни продавачи, но тук са поне 5-6 артикула.

# 628
Meggysan, ако са от различни доставчици най-вероятно ще пристигнат отделно.

# 629
  • Русе
Meggysan, ако са от различни доставчици най-вероятно ще пристигнат отделно.

Това не е проблем, просто се чудя дали да ги пускам в отделни поръчки? Защо пък да ги давам от тук там по 1-2 евро повече. Simple Smile То не е и за мен де, за приятелка, ама все тая.

Общи условия

Активация на акаунт