Един въпрос сега стои - момче или момиче през АПРИЛ очакваш ти?

• 30 128
  • 789
  •   1
Отговори
# 630
  • София
megimagi, въобще да не те учудва тази теория. Аз също (дори когато не съм бременна Laughing) имам главоболие+гадене, ако много огладнея. По време на бременност ми се случва същото, но още по-често. Ти слаба ли си? Аз съм слаба за ръста си и когато ми се изпразни стомахът, изглежда нямам много запаси Laughing, та ми прималява.

# 631
Цените на зъболекарите са много различни. В София цените са почти двони на тези в Пловдив,а в Асеновград пък са с 20-30 лева по-евтини пломбите,въпреки,че разстоянието е само 15-20 км.
Ако книжката не е използвана тази година,по каса се полагат 2 пломби с доплащане.Стойността нна самото доплащане се определя от зъболекаря и варира от 5 до 30 лева.Мен лично ме е яд на това доплащане и не го вземам,защото хората са си платили осигуровките,далии са сумати пари,а после и аз да им искам,ми се струва тъпо.Много колеги не взимат доплащане.
Цените на пломбите в Пловдив варират от 40 до 100,в зависимост на кабинета. В Асеновград са от 30 до 70. За София съм чувала и цени над 100.Зависи къде и при кого отидеш.Това е без каса.Ако имаш други питания,само кажи. С радост ще помогна,ако мога Simple Smile
Глава мен ме боли нон стоп цяла седмица.!Чак ме боли да мигам.И кръвно мерих,и сладко ядох,нищо не помага.Вчера цял ден изкарах в леглото.Не знам кво можем да направим,но е страшно.
И друго щях да пиша,ама забравих.Много съм зле с паметта. Докато напазарувам за едно ядене,по 2 -3 пъти се връщам в магазина. Излагация! Правя си списъци,но и тях забравям...  Joy Joy Joy

# 632
Mohita, всъщност съм доста дебеличка, меко казано, и точно за това ми мина през акъла тази теория, но понеже с моите теории са ме обявили за "луда"  Laughing реших, че не е много логично, но....... дано само това да е проблема.

# 633
Прималяване от падаща кръвна захар е възможно, дори често се бърка с ниско кръвно.
Обикновено проблемът е, че кръвната захар е нестабилна, често прималяването се "лекува" с нещо сладко, което рязко вдига кръвната захар, отделя се голямо количество инсулин, за да я върне в нормалните граници и тогава кръвната захар пада отново под минимума и следва ново прималяване. Добре е да се потърси начин за стабилизирана на кръвната захар, защото това освен до прилошаване води и до понижен имунитет и други проблеми - достатъчно хранене, по-нисък прием на въглехидрати (особено бързи - много ограничен прием на всякакви сладки неща, включително много сладки плодове и плодови сокове, също и на тестени неща) и по-висок прием на полезни мазнини - extra virgin зехтин, авокадо, ядки и наситени животински мазнини - масло, пълномаслени млечни, мазно месо.
Не е излишна и консултация с лекар, но за съжаление по-голямата част от лекарите не се интересуват много от тези неща, та е добре да се проучи при кой точно да се отиде...

# 634
Момичета моля за съвет. От вчера вечерта имам тъпи болки вляво към то яйчника и леко изтръпване на крака, не са остри, кратки и преливащи се. Но днес продължават. Cry Питах свои приятелки вече родили казват, че е от разтяягане на матката и зависи дали и бебока не е застанал точно там където са болките. Позагледах се в корема си и май е така, стои по изпъкнало вляво.
Но се притеснявам да не са контракции, тъй като ми е първа бременност не знам точно кое какво е. В сряда съм на лекар, но дотогова  Shocked #Crazy?

# 635
Имаш ли вариант да звъннеш на доктора си днес? На мен лично моят ми е казал,ако ме боли корем-нош па Simple Smile

# 636
Сега не ми се ще, но за утре ако продължат ще трябва да предприема нещо newsm78

# 637
Момичета моля за съвет. От вчера вечерта имам тъпи болки вляво към то яйчника и леко изтръпване на крака, не са остри, кратки и преливащи се. Но днес продължават. Cry Питах свои приятелки вече родили казват, че е от разтяягане на матката и зависи дали и бебока не е застанал точно там където са болките. Позагледах се в корема си и май е така, стои по изпъкнало вляво.
Но се притеснявам да не са контракции, тъй като ми е първа бременност не знам точно кое какво е. В сряда съм на лекар, но дотогова  Shocked #Crazy?

не мога да помогна със съвет,защото и аз имам подобни оплаквания и подобни чуденки newsm78само че при мен болките са от дясно,едно такова пробождане и придърпване.не са постоянни,но за сметка на това се появяват често.това с теорията за разположеното там бебе ме накара да се замисля Thinkingна прегледите с ехографа ме ръчкат точно там за да видят едното бебе,винаги от тази страна,ниско,точно върху белега ми апендицит...другото го гледат по-нагоре и по средата под пъпа,а това там където ме приболява.може и то да е виновно за неразполовението Grinning

# 638
Това с бебето къде е застанало мен много ме разлюбопиства и затова си отделих време да наблюдавам корема си, и така се получи, че там е по изпъкнало. Може и то да притиска нещо от вътр. органи, но не знам доколко е вярно. Thinking

# 639
Elvan.H, не видях някой да ти е отговорил за меренето на шийката на матката. Ако не си научила нещо по въпроса може да прочетеш тук, много хубаво и подробно е описано. На мен за сега лекаря не ми е казал нищо по въпроса, но възнамерявам да го попитам следващия път, защото си е важно.

# 640
много полезна статия,благодаря и аз за нея!аз май имам скъсяване на шииката и лекарката ми ще ме следи по-стриктно.обаче не ми е обяснявала подробно кое как е.сега си отговорих на някои въпросчета.

# 641
Po3u, Mishelin, Kalitarka Hug Hug Много ви благодаря момичета  bouquet. Явно нямам оправдание с парите и през седмицата ще звънна на зъболекаря ми да си запиша час. Още от сега се разтрепервам, като се замисля за зъболекарския стол ooooh!.

# 642
Didolino тази болка аз я усещам последните 2-3 дни като да е в десния яйчник след примерно 30 минутно стоене на един повреден стол на работа. Вчера като казах на лекарката си за нея, тя ми вика, че това не е яйчник, а матката, защото вече била доста по-голяма. Поскара ми се, че още ходя на работа и ми изписа 3х1 магнерич и 3х1 но шпа едновременно.
Днес от време на време в различни области ми придърпва, но не е много болезнено. И аз не знам какво да мисля, и дали да се притеснявам.

# 643
А възможно ли е наистина бебето да е към левия или десния яйчник, а не в средата, защото и аз моето мисля, че е вляво, но не знам дали е възможно.

# 644
Мен също днес ме пробожда от ляво и е една постоянна болка,търпи се,но я има.За бебето не знам къде се намира,но сутрин като се събудя от дясно имам подутина  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт