Един въпрос сега стои - момче или момиче през АПРИЛ очакваш ти?

• 30 158
  • 789
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз си мислех, че съм от малкото които рядко ходят на док(въпреки че и аз се панирам понякога), а то к кво се оказа:)
Сега чакам да излезе на мм кръвната група и ще звънна да си запазя следващия час при Кирякова.
На мен днесза пръв път от много време ми стана зле. Не знам дали е защото не съм излизала почти от вкъщи, боли ме главата, по цял ден почти рбаотя на компютъра... Така ми се зави свят седнала, че направо се залюлях. Сега пия айран и чакам да ми мине:) Дано, че ми се излизаше довечера.

Темата със смешното раждане е велика!!!

За офтопика и аз имам мнение, но сега ще пиша малко, че съм от тел. Много е трудно да спориш с прости и нахакани хора без възпитание, от тия дето се държат нагло само и само да е тяхното. Причината е възпитанието - един възпитан човек просто не се чувства ок в такава ситуация и не знае как да реагира. Това д като да разбираш от физика, ама да те изпитват по география. За жалост.

# 616
Мисля, че просто съм в докачлива фаза. Тази вечер се засегнах и за много по-дребни неща. Не ми обръщайте внимание, ако нещо ви се засягам и на вас  Mr. Green! Шегувам се. Аз като цяло имам такъв проблем в живота - дразня се от някакви неща, а не ми стига кураж да ги променя. И в момента може би и хормоните ми влияят, и усещането се засилва...

А от стоенето вкъщи човек наистина може да се почувства много зле. В комбинация със застояване пред компютъра, е незаменимо.

# 617
  • Бургас
Аз имам малко тъп въпрос. Според линийката ми в трети или в четвърти месец съм вече? Така и не ги разбрах.

# 618
Аз ползвам този календар и съм много доволна: http://www.justmommies.com/get_pregnancycalendar.php?month=4& … regnancy+calendar

# 619
  • София
kalitarka, днес си купих сусамов тахан, нали ти го препоръча:) Благодаря за идеята. На етикета действително пише, че има доста калций.

Giada, на мен като цяло ми е много болно за цялата ни система с детските грдини, а и в училищата. Всичко е толкова ретроградно, няма никаква визия за развитие и осъвременяване. И аз в нашата градина всеки ден се ядосвам за нещо, най-вече на това, че никой не набляга на обучението на децата, на възпитаването на някаква култура у тях. Само се чудят за какво да искат пари от родителя. Така и така давам парите всеки месец, но поне педагозите да се стараят, а не да отбиват номера. Абе много ми е криво, понеже там децата прекарват огромна част от първите си 7 години, а те са толкова важни.

# 620
Ох досега четох темата със смешните раждания. С глас се смях... Grinning

# 621
Добър вечер Heart Eyes. Аз продължавам да съм карък (и май ви писнах само с мрънкане, за което се извинявам) – отчупи ми се парченце от един зъб Crazy. И докато преглеждах какво е положението забелязах, че имам тъмно петно на единия мъдрец... Не е истина просто. Спомням си, че много момичета се оплакваха в началото, че трябва да ходят на зъболекар- кажете ми горе долу как вървят цените на елементарните процедури? Не съм ходила от години Embarassed,  а имам спомени за някакви космически суми, които нямам представа как ще си позволим точно сега.
Giada Най-мразя такива селски караници Crossing Arms. Най-добре сменете касиерката. Предполагам, че повечето родители не им се занимава с такива глупости. Ние вчера бяхме на първата ни родителска и тепърва ще започват такива неща, но поне пари за нищо не ни искат.
Ada_smiles И на мен ми беше интересно инфото за Кегел Hug. Както винаги си много изчерпателна и полезна  bouquet.
За прегледите – и аз ходя веднъж в месеца и ми се струва нормално. И с предната бременност ходих така, макар че тогава ми се искаше да е по често Laughing.
Didolino Как ще е спам, то това си ни е баш по темата Joy. И аз препоръчвам темите „Смешно ли е раждането“. Изчетох ги всички предния път и ме заредиха с доста положителна енергия.
Силки Да се явява на отчет, при това само с хубави новини Naughty Hug

# 622
  • София
maceto85 - нали ти си беше купила чорапогащници за бременни от Н&М? Широки ли са на корема? Вчера ходих до там и ги гледах, имаче извадени 2, ама ми се видяха като обикновени чорапогащници, не бяха широки на корема...  newsm78

Широки са да не стяга въообще, само L размер ми беше много голям на мен а по принцип нося номер 3

# 623
  • Бургас
Добро утро! Има и една друга смешна тема за това как са реагирали татковците,когато раждането е започнало. Сега съм през тел и не мога да я намеря, но после ще ви я покажа.
Ние на родителска не сме били пък. Но при нас не ни искат нищо освен мокри и сухи кърпи. Но може би това е понеже е ясла. Нагоре ще се увеличават разходите.

# 624
Отчет от прегледа ми вчера: бебчето е добре, уж трябваше да е 14 + 6 дни, тя го изкарва 14 + 4 дни, 104 грама, не се видя ясно пол, ОТНОВО, така че нищо не каза конкретно, но по-скоро долу се виждало като "цепчица", отколкото като да има чури...и по скелетната структура също и приличало повече на момиче,но на 14.11 съм пак, тогава вече дано се види...наддала съм килограм и половина,но ме тегли с ботите Simple Smile)) пък те малко каубойски и тежки... видимо не съм наддала поне според близките... и дрехите ми стават освен в корема, който взе да поизпъква, този път стои по-горе някак си, с баткото беше по-долу и по-остър... а,плацентата ми е на задна стена (с баткото беше на предна стена)...и така, взеха ми вл.секрет и пуснахме изследване...кръвно: 120/60...долната граница малко нисичка.....малко съм разсеяна, по-нервна, боли ме главата по-често, то това и от работата може да е, че е супер напечено напоследък, но като цяло сме си добре  Peace

# 625
Момичета, при вас не знам как е, но аз съм супер разсеяна и грам не помня.Връщам се по 100 пъти, направо в чудо се видях, а сега и за изпити трябва да уча, нямам идея как ще е.

# 626
Добро утро момичета, първо докато не съм забравила ето ви линк към таблицата на Калитарка , но преведена на български http://problem.framar.bg/бременност/бременност_седмици_месеци.html и аз много я харесах Simple Smile
Giada и аз съм страшно раздразнителна в момента (по принцип не съм), но понеже съм си в къщи го отнася само миличкия ми мъж  Blush
Момичета, моята теория за главоболието ми беше разбита на пух и прах слад като в съвсем нормално състояние реших да си измеря кръвното, за да се уверя, че се чувствам добре когато ми е ниско, а то се оказа 120/60 !!!  Thinking Сега имам нова теория, която смятах за абсурдна, но една позната лекарка ендокриноложка каза, че е вероятна, а по-точно.........(само не ми се смейте)......... че ме забoлява главата когато съм гладна  Crazy Всъщност познатата ми каза, че може да ми пада кръвната захар без да усещам глад. Така или иначе, кръвното ми ме притеснява, защото по някое време се вдига на 130/60, но във вторник ще го коментирам с доктора.
Дано всички да имате един прекрасен и усмихнат ден  Hug

# 627
Здравейте, много ми е приятна таблицата на kalitarka и благодаря за споделянето на нея и megimagi . Порових се да открия защо в различни източници има различен начин на изчисляване на седмиците от бременността и открих ето това:

http://www.mama.no-meat.org/link_pregnancy/trimester/

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 10:58 от Смехорани

# 628
  • София
Добро утро от мен!
Това за кръвното е интересно, трябва да следя значи, макар че се надявам повече да не ми се завива свят така, както вчера.
Имах сили да изляза, заседяванео в нас ми се отрази зле и то комбинирано с работа. От понеделник съм в офиса, слава богу!

Amy lee - аз съм една от тия със зъболекарските саги. Не е мн скъпо, зависи къде ходиш. По здравната каса имаш една пломба бонус, доколкото знам се покриват 75% от цената. Така чр щом не си правила тази година, имаш право на 3 с намаление.
Аз ходя на ставнително скъпо място (уж), само заради зъболекарката и без намаление са 70 или 65. Но цените май варират между 40-100.
Kalitatka да се включи с подробности:)

# 629
  • Варна
Стрес е второто ми име Sad Противно на всичко забременях в перод на стрес и то доста неочаквано съответно. Дъщеричката ми претърпя инцидент в началото на лятото - от едно глупаво спъване, изби постоянен зъб и се наложиха доста шевове вътре и отвън на устата. Ще борим последствията от това падане мнооого години наред. Съответно спрях да спя, не можех да се храня нормално, цикълът ми дойде 2 пъти за един месец, после го нямаше, после пак 2 пъти през 5 дни....абе целият ми организъм му се разказа играта. И в края на всичко това, когато пак не ми дойде, реших че просто си се донамества цикъла - е оказах се бременна Simple Smile
 Мисла че откакто са се родили децата не съм била във фаза на спокойствие. Винаги има нещо, което да държи нервната ми система изцяло опънатичка Simple Smile Мисля че вече съм свикнала - рядко ми се е случвало да не успея да се справя сама. Само 2 пъти за кратко бях на лекарства. Като цяло успявам сама да се справя с упражнения за дишане и положителна нагласа  Wink
megimagi - интересна теория. При мен също минава главоболието когато хапна  Mr. Green За съжаление не винаги - вчера, въпреки че пих парацетамол, до вечерта ми беше много зле и рано, рано си легнах. Днес съм нов човек
Amy lee - на мен ми се отчупи половината кътник преди 2 седмици някъде. Моят излезе 40 лв, но ще трябва да сложа коронка, защото пломбата е огромна и много скоро отново ще се пукне и счупи най-вероятно.
Giada - не си мълчи! Аз имах други проблеми в градината на децата - стигнах и до подаване на жалби. При теб ситуацията е малко по-различна, но въпреки това - не може 1 човек да взима решение от името на всички. В случая просто няма да дам пари и ще вдигна олелия до Бога дето се вика. Ако трябва и до директорката ще стигна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт