Един въпрос сега стои - момче или момиче през АПРИЛ очакваш ти?

• 30 199
  • 789
  •   1
Отговори
# 600
Да ! На базата но ултразвук.

Ooooooo значи това не е за мен. Нали точно от ултразвука ме е страх при ехографските прегледи, които както писах са ежеседмични. Ще се опитам до 29-ти, когато имам ФМ, та до тогава да успея да не отида. Ще са минали 2 седмици.
Не знам в темата назад какво се е случвало? Имало ли е проблеми със силки. Вчера и писах на лични за добавяне в списъка. Днес видях, че ме е добавила  Rolling Eyes
За БХС мисля, че зависи къде точно се прави. В националната генетична лаборатория излиза за около 3 работни дни, може да се провери на сайта им.
Момичета, ще съм ви благодарна да споделите, предполагам, че на повечето от вас се е налагало по време на бременността да преживеят някакъв силен стрес или нещо което направо да ни съсипе и да не е свързано с бременността, но няма как да не и се отрази. Как се справяте с това? Как успявате да не рухнете или да се овладеете?

# 601
Здравейте мамчета. Аз отсъствах, че имах проблем с лапатопа, а от телефона не ме пуска да пиша и само чета...луда работа Crazy.

Всичси са на линия, кой след БХС, кой след нещо друго.. Hug

Силки пиши надве натри как си? Ако има нещо да те разсейваме, нали затова сме тук...

Никол радвам се че си се стабилизирала Simple Smile

Съни аз също съм след ин витро и на прегледи ходя долу горе на две седмици, аз също чакам резултати от БХС, току що разбрах, че са готови и в сряда на коментар с док... Praynig Дано всичко да е наред...
Пожелавам ви сълнчев и спокоен есенен ден..

# 602
  • Варна
 БХС - моите резултати излязоха в системата вчера следобеда /взета кръв миналият петък 10.10/. Това което видях ми се стори в норми, но ще видим какво ще каже и доки в четвъртък на прегледа.
Силки - къде зачезна?
Synni__ - хубави и ясни сигнали от бебетата усещах в 5тия месец. То тогава бяха твърде леки и нерегулярни, за да ми е спокойно. Така че, за да не се стресирам допълнително, предпочитам да ходя на често. Общо взето през четвъртък съм го захванала бях на 9.10, следващият ми час е за 23.10.
 Стрес - ами като гледам аз съм нон-стоп под стрес. В началото на седмицата покрай натоварената програма на децата, проблемите с училището и натоварването в офиса, може би 2-3 дни бях с контракции. Пия но-шпа, гледам да си полегна по-често и да си мисля за хубави работи. Винаги съм била на бързи обороти, никога не се занимавам само с 1 нещо - както обича да казва мама "Обичаш да ти е трудно!"

# 603
  • София
 Привет дружина  Hug

Аз установих какъв е проблема с моето главоболие и отпадналост. Оказа се че ми е много ниско кръвното Simple Smile Пиша чак сега, защото и вчера още бях отнесени от вихъра Simple Smile Странно защото преди да забременея имах проблем с високото кръвно, но по-добре да е ниско все пак  Hug
Аз също ходя на преглед един път на месец и нямам търпение до следващия, нооо така е за сега Simple Smile

# 604
Добър ден и от мен, да се включа в рядко ходещите на преглед,като изключим 3 прегледа за 4 дни в болницата ,си ходя по веднъж месечно.БХС си го направих още 10 седмица и резултатите ми бяха готови на 2 ден.Днес ми излезе МБ. имам някакво течение ,та сега малко на антибиотик и свещички,неприятно,но какво да се прави.

# 605
Привет бъдещи майчета!
И аз съм в отбора на несериозните. ЛЕкар за ЖК си избрах чак в 15г.с, съответно  първте изследвания ми пусна тогава, общо 3 прегледа имам до сега, а още се бавя да си запазя час и за ФМ.

БХС не съм правила, с първата бременност също го пропуснах...Изобщо смятам, че с втората бременност съм много по-спокойна, не се панирам за нищо, не бързам, и т.н.

За сега не се мажа с нищо, трябва да започна обаче. Първата бременност се мазах с какво ли не - какаово масло, кокосово масло, Икаров и какви ли не мазила, е точно в девети месец ми излязоха 3 линийки около пъпа, така че мисля, че зависи от самата кожа. Моята е светла, чувствителна, суха и определено предразположена да се цепи Sad

Исках да попитам, бихте ли ми казали  какво представлява измерването на шийката? ЛЕкарят ме предупреди, че следващият път ще мерим с "машинката", но не съм наясно какво представлява този процес.

Слънче ден на всички!  Hug

# 606
  • Бургас
Ходя веднъж в месеца на ЖК. Мисля,че е достатъчно. Повече ,ако няма причини ми се вижда множко.  И с първото дете бях така. Не съм се шашкала,знаех ,че всичко ще е наред и си беше.
Днес ми излязоха резултатите от БХС -нисък риск.

# 607
Аз съм ходила до момента 4 пъти на преглед, и до 20 седмица ще имам още 2, вижда ми се множко. Още не съм записана на ЖК, и нямам пуснати изследвания, което отчитам като забавяне, но ще изтърпя още 2 седмици.

И аз съм в отбора на болните, около мен от 10 дни се точат грипни, и дори е постижение, че чак сега се разболях. Но понеже си имам хроничен проблем с носа, така ме тръшна, много неприятна работа. Търпя, пия чайчета и хомеопатия, като взимам малката от градина ще си накупя лимони. Дано тези неща да помогнат.

Ada_smiles, благодаря за инфото за упражненията. Признавам, че още не съм ги прегледала, защото четох от телефона, и не ми беше удобно. А и последните 2 дни имах много работа, и чак сега влизам пак за по-дълго. Ще ги разгледам през уикенда. Но държа да кажа, че оценявам готовността ти винаги да обясниш!

И да се оплача, нещо съвсем встрани от темата, много ме ядосват майките от градината на детето. Знам, че е много офтопик, но дали защото хормоните ми влияят, много се връзвам. Без да навлизам в детайли, но почвам да си мисля, че само нагли и безочливи хора определят как да се случват нещата, а пазещите добър тон се оставят да ги водят... и това от най-ниското до най-високото ниво в тази държава...Хич не искам да мисля така, старая се да съм оптимист, защитавам българина и особеностите му, ама нещо ми се прекърши тази седмица оптимизма...Уф, оплаках се, дано ми мине...

# 608
И аз офтопика - така е, защото интелигентните хора стават все по-свити, слаби, мълчаливи и стреснати, мачкани и подтискани, а простотията - все по-войнстваща, все по-агресивна, все по-вярваща си, че е права, защото са мнозинство. Как допуснахме да пробие чалгата? Ей така, по същия начин.
Изобщо отдавна съм казала, че проблемът на тази държва е, че няма интелектуалци, които да не са импотентно навряни в ъгъла. Интелигенцията в други страни е вдигала революции - ние хленчим, че Пена отгоре си била изплюла семката в косата ни, вместо да се качим над нея и да й изсипем едно нощно гърне върху главата, както е редно.
Та - съветът ми към теб е - бори се с всяка простотия, та е войнстваща по природа. Ако искаме доброто и нормалността някак да започнат да изравняват везните, добре е и ние да придобием борбеност.

# 609
И аз ще ходя вече веднъж в месеца на ЖК,  но в началото беше по - често. Ако можех по-често да си гледам бебчето, то щях да съм по - доволна.  Laughing И предния път бях така, а като започнах да го усещам синковеца вече бях по - спокойна, защото така си знаех, че щом си мърда значи е добре. Благодаря за отговорите за БХС! Аз тъй като съм от Шумен, си пуснах серума и документите по куриер към МБАЛ "Св. Марина" - Варна, а забравих да питам лекарката кога да проверявам за резултатите! Изобщо много разсеяна съм станала!
По въпроса със стреса - предната ми бременност имаше един проблемен период /кратък/ - брат ми претърпя ПТП, но слава богу се оказа, че е добре и без сериозни наранявания. Та в този период от около два дни, бях се ошашкала. Повтарях си да съм спокойна заради бебето, а колко успявах е друг въпрос. И тогава всъщност си позволих да запаля цигара и то не една, а две - беше в 8 -мия месец.  

# 610
  • София
Giada, кажи какво те ядоса, че и аз има  дете в първа група, да знам какво ме чака:)

На мен май гаденето ми мина, но ми е спаднал имунитетът. Хващам вируси един след друг, а принципно рядко боледувам. Дали е свързано с бременността Thinking

Sunny, Hug дано всичко е наред занапред! Консултирай се с лекаря си, може да ти даде примерно нещо хомеопатично или да те насочи към сеанс със специалист. По-добре отколкото да задържаш стреса в себе си.

# 611
Момичета, благодаря за разбирането. Имах нужда от това. Като обясня на моите познати какъв е проблема, казват да съм спокойна, и да ги оставя да се оправят. Нещо такова. Съвсем накратко,
Скрит текст:
една от майките е касиер, а в градината се събират доста допълнителни суми, защото не се поемат от държавата - за учебни помагала, материали за художествените занимания, консумативи за ежедневието (тоалетна хартия и др), подаръци. И въпросната майка доста самоволно решава как да се разпределят парите. От друга страна, една друга майка пък се стиска за неща, които няма как да се спестят като разход. Аз също си имам някои възражения как се изразходват събраните пари. Но тъй като въпросните две майки водят една грозна полемика във фейсбук, всичко се размива в някакви селски препирни. Аз предложих да се срещнем, за да не се препираме в социалните мрежи, а да вземем решение как се разпределят парите със съгласието на всички, но никой не дойде на срещата. Явно всички други са доволни от статуквото... И така, пак стана дълго. А, и майка- касиер държи един ужасен тон, кара се, с нея няма нормален диалог. 
Скрих текста, защото стана дълго.

За стреса - мисля, че ако е в някакви умерени граници, няма проблем. С предната бременност 1 седмица ревах и се тръшках заради една семейна препирня, но мина и това. Детенце си беше добре. Но пък след определени граници, стресът се отразява, миналото лято имах всякакви проблеми от стрес, затова и тогава не мислех за второ дете. Може да ви прозвучи смешно, но първо се появи пърхота. После, ми спря цикъла, получих хемороидна криза, започнах да боледувам, един симптом отшумяваше, друг се появяваше....Ако работата ви е твърде стресова, кажете си стоп!

# 612
Съни, нищо освен здравето на близките ти хора, НИЩО друго не заслужава стреса ти в момента.
Ако случаят касае здравето на близък човек, на което няма как да повлияеш - както момичетата са писали - отивай за нещо хомеопатично, аз така бих направила!

# 613
 NaughtyМалко спам по темата, но за мамите, които са си в къщи може да е интересно четиво hahaha

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=381074.60;topicrefid=20

# 614
  • София
maceto85 - нали ти си беше купила чорапогащници за бременни от Н&М? Широки ли са на корема? Вчера ходих до там и ги гледах, имаче извадени 2, ама ми се видяха като обикновени чорапогащници, не бяха широки на корема...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт