Великобритания - тема 54 Есенно Зимна

• 54 856
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • оттам, откъдето започва България
Сърдечно благодаря.  newsm51

# 151
  • Bristol
Може би като казват, че бързо свикват децата, хората да имат в предвид, по-бързо от възрастните! Със сина като дойдохме нито аз нито той говорехме английски, учехме заедно от книжките, които му даваха в училището. Късмет беше, че той започна рисепшън клас, един вид не беше изпуснал много. Честно да си кажа, в сравнение с мен и гледната ми точка тогава, за нула време свикна детето и проговори  Laughing Докато дъщерята родена тук, на при-скул ходи и пак с езика не напредваше бързо и много темерутски мълчеше и не желаеше да говори на английски, само на български! Учителите казваха, че всичко разбирала, но не говорела, използвала жестове  Rolling Eyes Местни познати и приятели не можеха да комуникират с нея, игнорираше ги и все аз трябваше да превеждам. До някъде и на характерите го отдавам. Синът е отворен и контактен, тя по-срамежлива и консервативна.

Ехе, още един малък Minecraft фен се появи тук Simple Smile

# 152
Здравейте, и ние сме на тема училище. Синът ми е на 7 години и започна преди 2 дни тук училище, желанието ни беше за училище по-близо да вкъщи, но ни разпределиха в училище където има учители за работа с деца на които английският не е първи език. За сега ходи с голямо желание не знае английски, не сме учили и в България. Тук на интервюто в училище ни предупредиха в къщи комуникацията да бъде само на български език. Утре съм в училището за да ми кажат как се държи, към какво предявява интерес. Като ще ходя всеки петък. Днес разбрах от него, че освен основния учител с него и с още едно момиченце се е занимавала индивидуално друга учителка, но за сега нямам повече инфо. И моите страхове бяха и все още са големи защото той е много импулсивен и малко буен, започнах да го водя на плуване и футбол и по детски площадки, за да наблюдавам как се държи, за сега се справя добре. Пожелавам на всички деца успешна адаптация.

# 153
  • Манчестър
Може би като казват, че бързо свикват децата, хората да имат в предвид, по-бързо от възрастните! Със сина като дойдохме нито аз нито той говорехме английски, учехме заедно от книжките, които му даваха в училището. Късмет беше, че той започна рисепшън клас, един вид не беше изпуснал много. Честно да си кажа, в сравнение с мен и гледната ми точка тогава, за нула време свикна детето и проговори  Laughing Докато дъщерята родена тук, на при-скул ходи и пак с езика не напредваше бързо и много темерутски мълчеше и не желаеше да говори на английски, само на български! Учителите казваха, че всичко разбирала, но не говорела, използвала жестове  Rolling Eyes Местни познати и приятели не можеха да комуникират с нея, игнорираше ги и все аз трябваше да превеждам. До някъде и на характерите го отдавам. Синът е отворен и контактен, тя по-срамежлива и консервативна.

Ехе, още един малък Minecraft фен се появи тук Simple Smile

Пиши ни и нас в Minecrafta...и в къщи е на почит.

# 154

М@я, благодаря! Ето и два сайта, с които се занимаваме ние:

http://www.turtlediary.com/
http://www.education.com/

# 155
M@я и K_lina- благодаря  и на двете за полезната информация.

# 156
  • Bristol
Съфорумки, учителите стачкували във вторник следващата седмица. Проверете дали вашето училище ще работи. На нас до сега все ни се разминаваше, но този път няма. Почудих се, дали и аз да не обявя стачка същия ден, но като родител... Взех си офф, ще мисля какво интересно място можем да посетим с щерката през деня, не просто да се излежаваме в къщи.

# 157
  • След завоя в дясно
И моят е фен Minecraft  Laughing
Ave- ти спомена, че наскоро си имала глоба, и че си я платила и сега ще я оспорваш. Вече такава ли е процедурата плащаш първо и после оспорваш. Аз имам подобен случай и затова питам. На мъжът ми една Хиена (аз така им казвам) не е успял да му залепи глобата и сега я пращат по пощата, отделно не е имало знак, че е частен пътя иначе щеше да паркира на клиентката в drivewaya.
За децата в Reception ето тези ни ги препоръча госпожата след родителската среща вчера:
http://www.topmarks.co.uk/maths-games/3-5-years/counting
http://www.starfall.com/
http://www.oxfordowl.co.uk/
http://www.learninggamesforkids.com/
Аз леко чукнах колата тази сутрин, леко се извади кората отпред, на другата кола и нямаше нищо. Надявам се 1/2 да може да я прибере, аз не успях нямам мускули:) Нервно ми почва Петъка  тази кола е дръннах два пъти разстояние на два месеца, нещо не ми върви с нея. Като се има предвид, че имам книжка от.. няма да казвам колко дълго и изобщо не е в мой стил..
Цветак как е новото возило?
Мери- не съм чула нашите да стачкуват, май ще ни се размине този път.

# 158
  • някъде в орбита...
Ell, това с колата при мен беше по същият начин - одрах я два пъти в рамките на месец и половина, и след това два месеца по-късно я одрах за трети път. Но самата кола съм наясно че ми е проблемна за каране. Много са ми големи габаритите, не понасям големи коли, направо ме вбесяват като ги карам, и като смених колата сега съм много щастлива. Не че е гаранция да нямаш повече ПТП-та, но поне намалява шансовете  Hug

Даже незнаех че учителите ще стачкуват  Embarassed Трябва да си пускам тия пусти новини поне веднъж в седмицата май  Laughing

# 159
  • Манчестър
[size=10pt]Е що така? Аз минах от малка на голяма кола и сега не мога да си помисля за малка. Бързо свикнах с габаритите, нямам проблем с каране на градско/по магистралите е супер, също бързо свикнах и с паркирането. Единствено ако е много тесен паркинга и трябва да се навра между две коли се нуждая от повече маневри.

Елл, аз глобата я платих, защото ако я платиш в 14 дена плащаш 50%, т.е. вместо 70 лири платих 35 лири. Можех и да не платя , а да обжалвам, но реших да правя апиил след това. Ходих обратно до мястото да направя снимки преж деня,че няма никакви знаци. Вярно, че бях паркирала на тротоар и по принцип нямаш право да пречиш на пешеходците, но този тротоар беше достатъчно широк и въпреки паркирането имаше достатъчно място за минаване. Не бях само аз, беше кола до кола и разбира се всички с глоби.Освен това те ми пишат в глобата – parked in a restricted street during prescribed hours. Дефакто, аз не съм паркирала на улицата, а на тротоара, и второ няма знаци с часове.  Ако имаше друга формулировка сигурно нямаше да се занимавам.
Написах писмо до кансъла, приложих снимки, обосновах се също защо обжалвам. Също , писках under Freedom Information Act 2000 предоставят данни за последните 12 месеца, колко глоби за издадени за този spot общо  и колко от тях са след 19,00  часа, също искам и датите за тези след този час. Моят point e да разбера дали обикалят това място само когато има мач или по принцип. Защото аз си мисля,че е само ма match day, защото знаят,че хората ще паркират там.

Ще видя какво ще отговорят. Въпроса е принципен и не опира до финанси. Дали ще ми уважат апиила или не, аз поне съм изрядна и глобата е платена.[/size
[/size]]

# 160
  • Лондон
Аз минах от голяма на малка... Първото впечатление е, че съм седнала на земята и другите коли са много близо Confused Но не съм карала още като хората, та ще видим, може и да ми хареса...

За училището да потвърдя, че и на нас Mathletics ни е много полезен, получаваме домашните си там и отделно всички упражнения са съобразени с възрастта... Извън това мога да посъветвам децата ви да могат да ползват компютри свободно, вкл. iPad , тъй като в училище са използвани по доста предмети, вкл. ги имат като отделен предмет от много рано.

Имали сме много злобни теми със сравнения между Бг и английско образование, който му се чете, може да погледне Rolling Eyes За мен няма ден, в който да съм била недоволна от нашето училище и най-важното, мисля,че детето ми си е точно на мястото в него  Peace Пожелавам същото на всички

Ave, миналият уикенд се отзовахме близо до стадиона на Фулъм и ми направи впечатление, че регулацията по улиците е двойна, има едни условия за паркиране през нормалните дни и други, когато се играе мач...

# 161
  • Манчестър
Цветак..изглежда,че само Ливърпул не са уредили този проблем с паркирането за мач. Отделно улиците до или не много далече до стадиона са всички или с двойна жълта или само с parking permit residence only. А също, не познавам и района чак толкова добре. Ако знаех,че са толкова зле за паркиране, щях да отида още по рано и да имам време да обикалям. До стадиона им 3 паркинга , всичките само с пропуски + още един за има/няма 20-ина коли. То вярно,че Анфийлд е само 46000 места, ама.... 
Ман Юнайтед поне са много  организирани в това отношение.

Ние също ползваме Mathletics и съм много доволна. Моя все е в състезание с някой от класа. Има го и на iPad-a си също.  Отделно има секция на училищния уеб саит с материали  по различни предмети и проекти по които работят.

# 162
  • Bristol
Два юнионс стачкували NASUWT и NUT. North east, London, south east, south west и някои райони в Wales. Току що получих смс, че отменили стачката в училище, дали генерално е отменена, не знам Rolling Eyes А аз си букнах дей оф, сега трябва да канселирам. Те за маймуни ли ни мислят, днес има, утре нема  Confused

По телевизията гледах документален филм как дебнат по време на мачове за неправилно паркирани коли. Като хиени бяха! Интересно, получават ли процент от глобата?

# 163
  • Манчестър
Това смятам да попитам също. Още дали traffic wardens са на заплата и ако да плаща ли им се овертайм или са на комисионна.

# 164
Хай, гърлс Simple Smile

Аз напреднах до под кривата круша, но не се давам лесно с моите документи.. Simple Smile)
Чакам да дойде 20.10 за НИН интервю. Междувременно си пратих формуляр за шофьорска книжка и чакам да ми върнат скоро личната карта, и надявам се пак скоро да ми пристигне ЮК книжката.
В банката ми искат шофьорска книжка или НИН като доказателство за адрес, нямам нито едното, така че.... съм в изчакване.
Междувременно почнах да гледам едно детенце за по час-два на ден, което внесе една доза разнообразие и разчупи ежедневието по простата причина, че пътувам с атобуса, оглеждам се още с 4 очи за спирките... имам движение, играем и рисуваме и т.н. Не е нещо особено, но пък по-добре от стоене по цял ден вкъщи.
Абсолютно упорито гледам обяви и пускам СВ-та до безкрай, но се оказва, че доста от обявите по сайтовете са неактивни вече, а никъде не е отбелязано. Смятам като си взема документа за НИН след интервюто да се регистрирам в джоб сентър.

Нямам приятели тук, но все още не съм се сдухала от този факт. Щастлива съм и радостна от факта, че мечтата ми да бъда до човека, който обичам се изпълни. Другата ми мечта е да си намеря добре платена работа възможно най-скоро, за да успеем да се изместим на по-хубаво и широко място за живеене в Crawley. Simple Smile

За глобите...
Миналата седмица ходихме да пазаруваме на ASDA в Crawley и ни лепнаха глоба от 40 паунда, понеже сме пропуснали да си вземе тикет.. факт е, че не видяхме табелата с инфо за условия за паркинг, но.... както и да е.. платихме си я, защото както казахте после става 70 паунда.. Та удоволствието от АСДА се оказа голямо.. толкова, че чак вече не ни се ходи там.. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт