Великобритания - тема 54 Есенно Зимна

• 54 890
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • UK
Аз първо пих АЦЦ като започна, после Бромхексин като стана влажна, хапчетата свършиха, кашлицата просто не спря.

# 256
  • някъде в орбита...
МГМ, честно, много ми е мъчно за тебе. Наистина много боледуваш, и това си е чисто мъчение  Confused Много се надявам скоро да се оправиш spoko

# 257
  • UK
Hug Ще се оправя, наистина трябва много да си променя начина на живот, но ще го направя скоро и ще се оправя Simple Smile

# 258
   Ама не се спряхте значи, сакън да не отиде човек на почивка, изписахте света  Mr. Green

Загубих леко нишката, но много полезни линкове сте пуснали, ще чета пак и ще записвам, голяма мъгла ми е това англ.училище, а трябва да влизам в час вече...
  Аз съм в БГ, добре си изкарваме, времето е супер. Друга тема е, че ме подведоха, че ще валяло сняг на 15окт. синоптиците и съм довлякла един куфар ботуши и якета, а то е жега голяма, но не се оплаквам де, купих си и летни дрехи сега Crazy Тази година много неща си харесвам в БГ, което не ми се е случвало отдавна, или аз съм се бъгнала, или нещо се е променило. Иначе си е трагедия, особедно в родния Плевен.
  Утре съм на концерт на Георги Христов, като малка мн си го харесвах, та се вълнувам сега хихи.
  Хубаво си е в родния дом, колкото и все нещо да не ми харесва, друго си е тук. Имаме доста ябълки, лютенички и подаръци от приятели и комшии. Мило ми става, че дори и непознати за мен, семейни приятели на нашите, като знаят че сме тук носят ли носят дори и ябълка, но от сърце. Това липсва в Англия, но няма как. Малката се изживява като принцеса вече, само се усмихва и прегръща хората, всички и обръщат внимание.
  Поздрави ида скоро  Crazy

# 259
  • Манчестър
Така,така, MissFine...и аз заминавам скоро,чакам с нетърпение и броя дните...аз пък ще ходя на концерт на Фондацията......

# 260
Сори за може би глупавия въпрос, ама леко се скрежавам вече от студ...
Възможно ли е централно да са спрели парното? Кранчето на парното е развъртяно, което значи че чакам топлото, ама топло няма... Sad Обикновено съм забелязала че го пускат преди обед , може би малко следобед не знам... и вечер... явно централна настройка.. Обаче тази вечер е студено.. Някакви идеи имате ли? Много съм изненадана от това и не знам как да реагирам, допускам и да има повреда някаква, знам ли.. ама ме съмнява..

# 261
  • някъде в орбита...
labello, не съм много сигурна как точно се отопляваш. Вероятно е и нещо да ми се губи, но никога не съм имала отопление, което "да пускат". Или се отоплявам на ток, или на газ. Но и в двата случая радиаторите са вързани централно за каквото ползвам аз, и не зависи отопляването ми от никого освен от мен. Дай малко повече информация какво ползвате вие.

# 262
  • UK
Моя хазяин още не пуска парното. Няма да ви казвам с колко чифта чорапи съм в момента, но и стаята има една пукнатина на пода, от която така духа, че все едно съм си отворила прозореца, Този уикенд ще си купя един пакет памук и ще го натъпча в пукнатината, може да помогне. Не мога да измисля нищо друго. Simple Smile

# 263
Отопляваме се с парно, по подразбиране на газ, следователно топла вода- винаги.
Това парно го пускаме ние на нашия си радиатор, но то като цяло си има някаква генерална настройка, понеже и да съм го пуснала.. сутрин в 5 например не грее, както и следобедните часове..

МГМ, съчувствам ти Sad

Парното ни влиза в сметката за наема. Чудя се може ли днес жената по поддръжка, която минава веднъж седмично да чисти да е решила, че няма смисъл от парно и някъде да го е пренастроила и сега да нямаме?  newsm78 #Crazy Сигурно звуча безумно и смешно, обаче тъй ми е студеничко, че като се сетя колко топло е по принцип и ми става мъчно за топлото..  Joy

# 264
labello, може да има нужда от почистване. Нашето така прави веднъж годишно (и винаги около Коледа или някой празник). Намери къде е централният бойлер и ако не е спряно от там се обадете на хазяите или агенцията.

# 265
  • някъде в орбита...
labello, ако ще и средата на юли да е, ако ти е студено, твое право е да си пуснеш парното  Peace

Стандартно би трябвало да имаш някъде нещо като "табло" с настройките кога и колко силно да е пуснато. При нас в едната къща беше на стената в коридора при входната врата, в другата - в кухнята на стената до газовия бойлер. В първият случай беше с две копчета като на фурна, където едното се върти за часовете, а другото беше за температурата дето да се поддържа на водата в радиаторите. Вторият вид ни беше електронно екранче, на което се изписваха настройките, с копчетата от страни. Незнам какъв вид имате, но трябва да имате нещо подобно някъде из жилището.
Извинявай, ако обяснявам неща дето знаеш, но като не съм сигурна си пиша всичко  Embarassed

Едит:
Мерси, Нана. Май и аз не съм схванала питането, ама карай, нека си седи моята тирада  Blush

# 266
  • UK
Аз съм добре, не ме мислете, ако още ден-два не пусне парното, ще потърся духалката, която имам от миналата година, когато онези не пускаха парното (късмет нямам обаче, не успях да попадна на някой топлолюбив). Не искам да я ползвам, понеже ако я види ще е кофти, нали не съм платила още наема, ама не може да седя тук болна на кучия студ и да търпя, пък. Simple Smile

# 267
  • някъде в орбита...
МГМ, на твое място бих рискувала с духалката. Все пак не си съвсем добре, да не се влошиш, егати. Относно пукнатината, сетих се нещо - колко е голяма, и в какво е (в дърво, в мазилката)?

# 268
  • UK
Между стената и пода, просто има 2-3 пръста цепнатина, към метър и половина дълга. Някакси не са залепени стената и пода там. Тъкмо labello ми даде идея за хартиено тиксо и мисля да пробвам.

# 269
Нана, Ина, благодаря!
Ние сме в къща. Къщата има отделни апартаменти/стаи. Ние сме в стая. Всеки си има отделен санитарен възел и никакви общи неща като кухни и т.н. Такова табло не съм виждала никъде, но ще проуча утре. Сега слизах долу да пуша (тук се пуши отвън), та има една врата под стълбите и надникнах вътре, но не видях нищо, отговарящо на описанията Simple Smile утре ще звънна на т.нар. хазайка (жената на която даваме наема всяка седмица и която чисти) да видим какво става.
Wish me luck  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт