Великобритания - тема 54 Есенно Зимна

• 54 887
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • Манчестър
Тя чете много и от кварталната библиотека, и от тази на училището. Чете наравно с другите деца, което е модерно в момента (явно сега е Том Гейтс). Не разбира на 100%, но това няма значение. Личният ми опит казва, че с четене и общуване на живо се учи най-бързо и най-много (аз, понеже съм ербап, на 19 почнах с Франкенщайн на Мери Шели, ясно е колко съм разбрала, като преди това знаех не много повече от 'no London' Mr. Green)
Сега им минаха тестовете и очаквам да е разпределена в ниските нива, което ще е разбираемо, но каквото, такова. Полека-лека и нагоре.

Том Гейтс е на почетно място в къщи,само,че сина ми е на 9 г и го чете преди почти 2 години. Дори миналата година за World Day Book беше докаран като герой от негова книга и спечели наградата за най-оригинален костюм.

# 241
  • До хладилника, който обичам
Тук явно по-късно е дошла модата Grinning един от най-търсените автори е в тяхната година, записват се един друг в библиотеката и си я предават.

# 242
  • Манчестър
То е поредица от няколко книги. дори вчера гледахме на интернет,че е излязла нова и ще ходим да я купуваме в уикенда. 

# 243
  • До хладилника, който обичам
Да, поредица е Grinning може би четат новата, чак толкова не следя играта коя след коя е.

# 244
  • На село (близо до Лондон)
Том Гейтс е модерен  Grinning, обаче не е като истинска книга де. Подобна е на "Diary of a Whimpy kid", но явно е модерна.

Мери не се ли отказвате рано? Това си е доста голямо решение, което дете на 9-10 години ще е трудно да вземе.
Аз намирам огромна разлика между местното comprеhensive (отличен Офстет), суперселективното държавно грамар (10 деца за 1 место) и частното. Не в условията за спорт, музика и тн. Те са много добри и в трите, а най вече в това какви ученици взимат.

% А*/А е към
23% в comprеhensive  (иначе 80% А*-С)

80% в суперселективното държавно

96% в местното частно

Учат децата на индийци и тн. Браво на тях!
Иначе местното comprеhensive ме впечатли с facilities и с учителите (много млади  Grinning и ентусиазирани ми се сториха) и с директорката.

# 245
  • UK
Препоръчайте ми нещо като витамини или някакви имуностимуланти, които могат да се вземат без рецепта, моля. След два месеца кашляне най после почти спрях в събота, от вчера пак съм болна, носа ми е запушен а сега май и лека температура имам. Не знам тая година дали ми се събират шест месеца в добро здраве... Май не. Знам, че със сигурност не приемам достатъчно витамини и разни такива неща, и как да стане, като ям само сандвичи и замразени полуготови неща. Сега нямам възможност тотално да променя начина си на хранене, затова търся друго решение. Simple Smile

# 246
  • Bristol
Аз не съм в час с новите промени. Имаха среща в началното училище за родители само да обяснят, но беше в супер неудобно време и я пропуснах. Обикновено в гимназията също събират често родителите и им разясняват системата и изпитите. Полезни са тези срещи с учителите, когато не става дума конкретно за твоето дете, а генерално как работи системата.
Синът намираше за интересна поредицата Horrible histories. Щерката не залита толкова по тях, но в зависимост от това какво учат в училище вече успя и тя да прочете няколко книжки от поредицата.

GI, насила хубост не става, колкото повече аз натискам, толкова повече тя противодейства. Може и аз грешен подход да имам, но и двете се мъчим така. Сега търся онлайн сайт за NVR с месечен абонамент. Този към школата е много добър, но като спрем губим и достъпа до него. Ти можеш ли да препоръчаш нещо? Тази клопка със статистиката А*-С ми е позната и много ме дразни. От къде намираш другата статистика?

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 20:16 от Merry

# 247
  • UK
МГМ, по-добре опитай чрез храната да си набавиш липсващите съставки.
Иначе аз не съм фен на витамините на капсули, но вкъщи например приятелят ми взима и е доволен.

Пробвай джинджифил настърган да смесиш с лимон и мед и да го ядеш сурово няколко пъти на ден по лъжичка. Помага много и за настинка, аз така се лекувам винаги. Да се оправяш!

# 248
  • UK
Препоръчайте ми нещо като витамини или някакви имуностимуланти, които могат да се вземат без рецепта, моля. След два месеца кашляне най после почти спрях в събота, от вчера пак съм болна, носа ми е запушен а сега май и лека температура имам. Не знам тая година дали ми се събират шест месеца в добро здраве... Май не. Знам, че със сигурност не приемам достатъчно витамини и разни такива неща, и как да стане, като ям само сандвичи и замразени полуготови неща. Сега нямам възможност тотално да променя начина си на хранене, затова търся друго решение. Simple Smile
МГМ - за кашлицата инхалации с това - оправи на дъщеря ми подобна 2ву-3и месечна кашлица за няколко дена  Peace
Иначе за засилване на имунната система - витамините ни в къщи са натурални, на Nature's Way, но са скъпички /американски са и само в Амазон ги намирам тук/. Обаче пробвай това - вече 3-та зима се подсилваме в къщи с такъв сироп и да чукна на дърво, освен настинка, друго не ни лови  Mr. Green

# 249
  • UK
Благодаря ви Simple Smile

Ще променя начина си на хранене скоро, знам, че това е най добрия вариант, освен това имам и доста килограми да свалям и трябва да направя нещо по въпроса...

# 250
  • София
Мърморанке, купи си витамин Ц с удължено освобождаване. В България се казва Cetebe, сигурно и там го има. Препоръчаните от Дикенсън също са много добри. В началото може да ги комбинираш.
Като си представя, че и Ани кашля в момента и не се храни пълноценно. Но е небрежна  с лекарствата, купува ги и после се изронват от блистера в чантата и....

# 251
  • На село (близо до Лондон)
GI, насила хубост не става, колкото повече аз натискам, толкова повече тя противодейства. Може и аз грешен подход да имам, но и двете се мъчим така. Сега търся онлайн сайт за NVR с месечен абонамент. Този към школата е много добър, но като спрем губим и достъпа до него. Ти можеш ли да препоръчаш нещо? Тази клопка със статистиката А*-С ми е позната и много ме дразни. От къде намираш другата статистика?

Merry имаш още време, щерката нали беше сега началото на Y5? Статистиката е оттук:
http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/Parent_Power/, а за местното от извора Laughing от посещения сега и разговори с учителите.

За материали, аз най-вече сама подготвях сина ми, още незнам колко успешно е било  Blush. При нас изпитите бяха Английски, Математика и сега за частното ще е VR (плюс английски и математика), нямаше NVR.

За начало мога да ти препоръчам BOFA https://bofa11plus.com/about/, около £5 на месец да ги прави докато докарва 90-98% за 50 мин.
След това трябва да разучиш какъв е формата на изпита, ето тук има МНОГО инфо http://www.elevenplusexams.co.uk/ и по региони също. Ние сме Surrey и си е специфично колко и как трябва да се подготвя.

За мотивацията на децата, съвет е трудно да дам ти си познаваш детето. Може би по-леко да го даваш отначало. Моят син е много мотивиран и знае какво иска: да е в селективно, много академично училище. Но той имаше трудна минала година в училище, в която 7 деца от класа се наложи да се преместят заради 2-3 разбойници. И доста неприятни изживявания покрай това и доста порастна емоционално. Проблем с мотовацията не съм имала, но други да доста неприятни.  

# 252
  • Bristol
GI, много благодаря за линка  Hug Аз формата и в трите училища го знам. Едното е на CEM, тоест всичко  Crazy Другите две NVR и aptitude тестовете. Моята е супер щастлива в училище, има си приятелчета, търсена е и от там се появява проблема. Само тя и още две-три деца имат амбициозни майки, за съжаление нито едно от тези деца не й е близко приятече. Останалите ще ходят в кварталното. И като ме погледне с големи и тъжни очи и попита, мамо не искам да загубя приятелчетата си, толкова ли е лошо кварталното училище и оставам без думи... Дори в училището на брат си не иска да ходи! Сега с това техническото училище имаме малък напредък, защото искала да стане инженер  Mr. Green Да е жива, здрава и щастлива, останалото все някак ще го подредим. Късмет на твоето дете!
На сина сега ще пробваме също частни уроци, за да подобри уж оценката по английска литература, той желание има, но го мързи  Mr. Green
Побърквам се вече  Crazy Малки деца, малки проблеми, така ли беше казал народът?!

# 253
  • UK
Точно Цетебе пия в момента, но мисля, че ми трябва и нещо друго, освен витамин Ц. Мама ми го прати преди няколко седмици, заедно с хапчета Флавамед, които почти пребориха кашлицата, само дето аз пак се разболях. Simple Smile

# 254
  • София
У нас кашлицата я борим успешно с прахчета АЦЦ за размиване в студена вода и таблетки Мукосолван.
Но то си е и до тип кашлица, дано отмине.
Също съм доволна от таблетки Витарал, не напълнявам от тях. Ако може мама да изпрати
Но и показаните по-горе са много добри.

Общи условия

Активация на акаунт