Великобритания - тема 54 Есенно Зимна

• 54 886
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Аз също съм голямото момиче да остане да завърши в България. Дъщеря ми завърши същото у-ще, добро е и се учи сериозно. Обучението по английски също е задължително. Може ваканциите да  пътува при семейството. Голяма е и ще се справи със самолета. На място ще практикува и езика.
Но - с кого ще живее в България и ще има ли сериозен контрол? Това също е много важно.
Преди 10 год. моя приятелка се омъжи в Белгия. Остави дъщеря си да доучи тук, отличничка в 10 кл, живееше до 32СОУ. Уж баба и дядо да я наглеждат. Ами момата ги баламосваше както си искаше и го удари на живот. С изпратените от мама пари нощна София беше нейна..... Е, не успя да вземе диплома, тогава още нямаше матури.
Та и  това си е проблем.

# 226
  • Bristol
Университетът като че ли е "абсолютна цел" за нас българите и индийците Simple Smile.
Първия урок на малката за 11+ към школата, 4 индийчета и тя! Казвам на мъжа каква е ситуацията, той се смее и отговаря, значи сме на правилното място  Laughing

# 227
Темата за образованието е безкрайно полезна, макар и да не ми става ясно всичко от раз  Wink

Мери, за "новобранците" е късмет, че пишеш в темата!

А, за чистачките ми се вижда забавно, сигурно, защото още никой не ми се е "похвалил".
Ние още хляб имаме да изядем, докато почнем да ползваме такава услуга.
В България имахме, при това за 3 пъти по-малка площ. Тук се поизхвърлихме с жилището и виждам зор. Докато изчистя всичко и трябва пак да почна  Crazy, при това с повишено внимание какви ги върши малкият звяр по стълбите, например.

# 228
Здравейте, тъй като наближава Хелуин, а в нашия квартал има доста деца и сигурно ще идват и при нас се чудех какви сладки неща вземате. Аз си мисля, че трябва да са опаковани бонбони, по-лесно и по-чисто.

Вече продват много красиви тикви за издълбаване  Grinning и мисля да с и вземем и украсим пед нас.

# 229
Merry, 298, благодаря много за информацията за по--големите деца. За образованието на малките наистина има много по-достъпна информация. Ако може един въпрос относно нивата в горните класове. Едно дете е в едно и също ниво по всички предмети, или за всеки предмет може да бъде в различно ниво. Например ако се представи по-добре по-мат. и на по-ниско ниво по английски и sceince, резултата е общ от всички тестове или за всеки предмет има отделни нива.

И ние обмисляхме варианта да оставим дъщерята в България, но и този вариант има своите рискове. Вярно, че на 16 год. вече е по-голяма, но много си зависи от детето. Не е само до удрянето на живот, а и въобще доколко е готово детето да остане само. И да остане в България, ако се цели в първите 10-15 университета, трябва сериозна допълнителна подготовка, само с училище не става, освен ако не е от отбора на СМГ или в първите 10 на Американския колеж, но тези деца са единици.

# 230
Merry, 298, благодаря много за информацията за по--големите деца. За образованието на малките наистина има много по-достъпна информация. Ако може един въпрос относно нивата в горните класове. Едно дете е в едно и също ниво по всички предмети, или за всеки предмет може да бъде в различно ниво. Например ако се представи по-добре по-мат. и на по-ниско ниво по английски и sceince, резултата е общ от всички тестове или за всеки предмет има отделни нива.

И ние обмисляхме варианта да оставим дъщерята в България, но и този вариант има своите рискове. Вярно, че на 16 год. вече е по-голяма, но много си зависи от детето. Не е само до удрянето на живот, а и въобще доколко е готово детето да остане само. И да остане в България, ако се цели в първите 10-15 университета, трябва сериозна допълнителна подготовка, само с училище не става, освен ако не е от отбора на СМГ или в първите 10 на Американския колеж, но тези деца са единици.

Нивата може да са различни за отделните предмети. Примерно да е в един сет по математика, във втори по физическо, а трети по география и т.н.
Обикновено са близки едно до друго, но може да е в първо ниво за определен предмет и последен в друг.

При вас проблемът идва от недостатъчното владеене на английският. Това няма как да не се отрази и на оценките по другите предмети. Предстои ви да вземете трудно решение.
Де да знам ... ако й остават 2 години до завършването на образование в БГ, мисля че не е зле да обсъдите вариант ти например да останеш с нея и да наблегне сериозно на английският.

На няколко мои познати децата миналата година бяха приети в много добри университети в чужбина. Само едно от тях беше учило в частно у-ще в БГ където се преподаваше на английски и само то е от семейство с много добри възможности. Не съм разпитвала за останалите дали са ходили на уроци да учат езика.

Може пък твоето дете да го знае по-добре отколкото ти си мислиш.
Каквото и да решите успех и късмет на всички ви!

# 231
298,   bouquet
Моето дете е на 12, станахме много нови майки в темата Laughing, пък и аз не съм го написала много ясно. В момента учи ниво B1, доста интензивно, но до отлично владеене на езика няма как да стигне. Вчера много се беше притеснила милата, че не знае нищо за английската история. Пита ме няма ли някоя книга, която да прочете за да навакса, ама ако може на български, че по-бързо да я прочете Laughing

# 232
298,   bouquet
Моето дете е на 12, станахме много нови майки в темата Laughing, пък и аз не съм го написала много ясно. В момента учи ниво B1, доста интензивно, но до отлично владеене на езика няма как да стигне. Вчера много се беше притеснила милата, че не знае нищо за английската история. Пита ме няма ли някоя книга, която да прочете за да навакса, ама ако може на български, че по-бързо да я прочете Laughing

http://resources.woodlands-junior.kent.sch.uk/homework/timeline.html - може да чете тук

редактирам се, че те пратих в библиотеката, не обърнах внимание че не сте тук ... нека чете от линка по-горе

The Kingfisher Children's Encyclopedia of British History By James Harrison - Препоръчвам ти да купиш тази. Тя е написана за ниво на началното у-ще, но са покрити всички периоди.
Има я в eBay item number:331178048537 - 7 паунда е цената с доставка за БГ.
Ако нямаш акаунт пиши ми на бележка и ще ти я поръчам.

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 11:22 от 298

# 233
298, страхотна си  bouquet

# 234
  • До хладилника, който обичам
The Kingfisher Children's Encyclopedia of British History By James Harrison
Хе, благодаря, поръчах я и аз, за детето, но и на мен ми е интересно, признавам.
За училището - дъщеря ми, на 11 от това лято, се справя добре, наваксва бързо и разбира много. Въпреки това смятам, че щеше да й е по-добре да беше имала повече време да свикне в началното училище, преди да мине в гимназия, но така се случиха нещата.

# 235
И аз я поръчах, благодаря  Hug

# 236
The Kingfisher Children's Encyclopedia of British History By James Harrison
Хе, благодаря, поръчах я и аз, за детето, но и на мен ми е интересно, признавам.
За училището - дъщеря ми, на 11 от това лято, се справя добре, наваксва бързо и разбира много. Въпреки това смятам, че щеше да й е по-добре да беше имала повече време да свикне в началното училище, преди да мине в гимназия, но така се случиха нещата.

Ще ти хареса и на теб Simple Smile Аз винаги ги чета първа, ако ми се стоят прекалено напудрени или недостъпни не им ги давам.
Браво на твоето момиче! Да продължава все така!
Бу, за да си обогати познанията, можеш да й вземаш от книгите в библиотеката за началното у-ще.
Те са малки с много илюстрации или снимков материал и четенето им е по-скоро развлечение отколкото задължние.

# 237
Тя чете много и от кварталната библиотека, и от тази на училището. Чете наравно с другите деца, което е модерно в момента (явно сега е Том Гейтс). Не разбира на 100%, но това няма значение. Личният ми опит казва, че с четене и общуване на живо се учи най-бързо и най-много (аз, понеже съм ербап, на 19 почнах с Франкенщайн на Мери Шели, ясно е колко съм разбрала, като преди това знаех не много повече от 'no London' Mr. Green)
Сега им минаха тестовете и очаквам да е разпределена в ниските нива, което ще е разбираемо, но каквото, такова. Полека-лека и нагоре.

# 238
Тя чете много и от кварталната библиотека, и от тази на училището. Чете наравно с другите деца, което е модерно в момента (явно сега е Том Гейтс). Не разбира на 100%, но това няма значение. Личният ми опит казва, че с четене и общуване на живо се учи най-бързо и най-много (аз, понеже съм ербап, на 19 почнах с Франкенщайн на Мери Шели, ясно е колко съм разбрала, като преди това знаех не много повече от 'no London' Mr. Green)
Сега им минаха тестовете и очаквам да е разпределена в ниските нива, което ще е разбираемо, но каквото, такова. Полека-лека и нагоре.

Не се притеснявай, с четене, общуване и желание всичко е постижимо.
Предполагам си разбрала, че вече няма да се оценява по старата система, така че е възможно и да сте в по-горно ниво от очакваното.
Не знам дали защото е ново, но на мен старото ми харесваше повече.

# 239
Знам, че има ново, но нито старото, нито новото познавам отвътре, освен каквото прочетох за промените, та гледам да не се изказвам, че не съм подготвена Grinning

Общи условия

Активация на акаунт