страх от майчинство

• 13 998
  • 146
  •   1
Отговори
# 45
  • Tам през Атлантическия океан

Ама с всичко се оправя човек, на мен нито с първия, нито с второто някой е идвал да ми помага - за сина ми свеки минаваше за някой час след работа първите 2-3 дни и отвреме-навреме гостувахме на мама с бебето ( но те си ходеха на работа с татко ).
С номер две пък изобщо, от ден едно сме си ние само. Но не се оплаквам де, синът ми беше на 10 тогава и доста самостоятелен. С по- малко дете сигурно е по-трудно.

Grinning Да , ама знаеш че са някъде близо до теб .

Както и да е ще се натамъня   Crazy , ще се справим  Laughing
Тамъм ще заслабна бърЖе , от зоР  Mr. Green
Термина ми е коледа  Grinning малкия ще е ваканция та това е един +

Малко ме хваща шубе да не ме гепи следродилна депресия  Crazy обикновенно е при мами които сами си се оправят .

# 46
  • София
Така е, Дес, наоколо са. В смисъл, мама и сегашното ми свеки са на по 150-200 км от нас, но все пак, не са 2000, за 2 часа се взимат, ако се наложи.

Няма да те хване депресия, споко, ти си такова лъчезарно същество, че тия неща бягат от теб. вЕрвай ми, така ми го говорят  Laughing Hug

# 47

Малко ме хваща шубе да не ме гепи следродилна депресия  Crazy обикновенно е при мами които сами си се оправят .

Аз пък имам точно обратното впечатление - хваща тези, които имат на кого да разчитат и кой да им гледа бебето, докато се депресират на спокойствие.
Тези, които се справят сами и са постоянно на педали, нямат време за такива неща. Или депресията не може да ги догони, все тая.  Simple Smile

# 48
И аз като родих големия ме беше страх  да остана насаме с него. Мислех си,че като заплаче няма да мога да знам какво да правя. Обаче не е така. Изпратих бабите и си поех изцяло нещата в мои ръце. Както някой беше казал по-напред-викнах неволята  и нещата се подредиха.
Така че,авторката-няма лошо да се помага. Помощта е оказана.Сега изпращай баба и си поеми нещата. Ще се научиш да разпознаваш нуждите на детето,таткото вечер ще помага и нещата ще се нагласят. В началото винаги е по-трудно,но с добра организация нещата се получават.

# 49
Авторке, стягай се, нямаш избор.
Аз съм на финалната права, обаче и мен ме е страх да не ме лепне следродилната депресия, от нея ме е страх повече, отколкото от къпането, храненето и разходките на бебето. Нали ще ми окажете подкрепа Simple Smile))

# 50
Едно време беше по-лесно. Нито бяхме чували за родилна депресия, нито нищо.
То и кога да чуеш, като денонощието ти беше заето от пране на насрани пелени, сушене и гладене? Няма време за ядене, камо ли за депресии.  Laughing
И това в ерата на автоматичните перални, все пак. Не ми се мисли как са се справяли жените преди, когато са перяли на реката. Не стига, че със студена вода и на ръка, ами и без депресия...

# 51
СийО  Grinning много си мила нема що  Crossing Arms

Следродилната депресия си я има от време оно , сигурно по друго яче са я наричали.
Сега сме много по информирани.
Според мен тази депресия не е за пренебрегване  Rolling Eyes малко ли теми има пуЩани тук  Rolling Eyes

И това в ерата на автоматичните перални, все пак. Не ми се мисли как са се справяли жените преди, когато са перяли на реката. Не стига, че със студена вода и на ръка, ами и без депресия...
Много знаеш ти кой как се е справял  Crossing Arms

нЕмам си друга работа и чета 'глупости'  Crazy има доста случаи с насилие спрямо деца именно от жени/майки  в такава депресия  Crazy

# 52
  • София
Абе и едно време я е имало сигурно, но кой ли им е обръщал внимание на жените, пък и в друга среда са живеели.

# 53
  • София
СийО  Grinning много си мила нема що  Crossing Arms

Следродилната депресия си я има от време оно , сигурно по друго яче са я наричали.
Сега сме много по информирани.
Според мен тази депресия не е за пренебрегване  Rolling Eyes малко ли теми има пуЩани тук  Rolling Eyes

Много знаеш ти кой как се е справял  Crossing Arms

нЕмам си друга работа и чета 'глупости'  Crazy има доста случаи с насилие спрямо деца именно от жени/майки  в такава депресия  Crazy

Дааа, сега е модерно да се говори за насилие. Преди не се смяташе за насилие, като сгафи детето, да му отвърти мама или татко два шамара. Сега това е нарушаване на правата на детето. Rolling Eyes  Затова и растат все по-разглезени, по-несамостоятелни, смятат, че светът се върти около тях и всеки им е длъжен с нещо. Чудя се какви ли ще са пък техните деца!? ooooh!

# 54
Чудя се какви ли ще са пък техните деца!? ooooh!
ако имат такива. Моят 15 год. пубер твърдо ми заяви хич да не се надявам на внуци. Децата били един огромен разход и ангажимент и той нямал никакво намерение да си го причинява. То няма лошо на тия години да мисли така, ама като гледам какви егоисти растат като им дойде времето за създаване на поколение може и да редуцират населението съществено.

# 55
I.Hr.,
не знам за твоя 15 г. тинейджър, ама аз живея в една държава в момента, Германия се вика Grinning, и тук голяма част от 34-40 г. мъже и жени ми обясняват как им е рано за деца, как не са се наживяли и какъв разход са децата и вредят на фигурата. Така че тенденцията я има вече, просто не е стигнала до нашите ширини. Laughing

# 56

Дааа, сега е модерно да се говори за насилие. Преди не се смяташе за насилие, като сгафи детето, да му отвърти мама или татко два шамара. Сега това е нарушаване на правата на детето. Rolling Eyes  Затова и растат все по-разглезени, по-несамостоятелни, смятат, че светът се върти около тях и всеки им е длъжен с нещо. Чудя се какви ли ще са пък техните деца!? ooooh!
Това у Бг  Wink

Тук дето съм сега нямам такива наблюдения  Simple Smile

Много ме радват семействата имат много деца (рядкост е едно) гледт си ги с лекота , децата си споделят всчко, помагат си .
От малки са самостоятелни , почват да подработват по ваканции , събота, неделя още докато са ученици  Simple Smile Бе различно е , някои неща ми харесват много други не чак толкова , като цяло + са повече  Grinning

# 57
То и аз живея в държава с подобни виждания. Всичките майки около мен са на моя възраст и имат деца колкото дъщеря ми ( около 3 г. ), като кажа че имам син на 15-16 и ме гледат така  Shocked. То не е лошо децата да идват когато сме подготвени, не на по 20г. ама пък и на 40+ твърдения от рода рано ми е .... ми се виждат странни.

# 58
 Е ся, посмали малко. Как ще твърдят, че на 40+ им е рано. Трябва нещо да не са наред с главата... ако действително така мислят, а не е просто нещо, което ти казват. Реших да ги защитя Grinning
 По темата - следродилната депресия е въпрос на хормонален дисбаланс, химия, не на гевезелък и е много страшна. Пу, пу.

Авторке, стягай се, нямаш избор.
Аз съм на финалната права, обаче и мен ме е страх да не ме лепне следродилната депресия, от нея ме е страх повече, отколкото от къпането, храненето и разходките на бебето. Нали ще ми окажете подкрепа Simple Smile))

Нямай грижа...  Grinning

# 59
Проблема е породен от икономическата нестабилност в семействата. До преди няколко години хората плануваха децата си между 30 и 40 си година, сега вече не е така. Двойките препочитат да гонят последния влак пред вероятността да се озоват с дете, без доходи и на улицата. Това е основния мотив за твърденията "рано е" не купони, пиене и ходене.

Общи условия

Активация на акаунт