Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 686
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
 Zoline аз знам ,че имам 2 безплани едният в началото на бременноста другия в края аз всеки път си плащам по 40лв.за УЗД.

# 316
Здравейте, момичета! Радвам се на хубавите новини от вас, очевидно и сме в такъв период на ФМ и други изследвания, които са много вълнуващи (особено, като са с положителен резултат).
Относно УЗ на два месеца - не мога да изкажа мнение, но е съвсем логично, че колкото по-често - толкова по-добре. Когато си избирах лекар за ЖК едно от нещата, които  ми харесаха, беше че всеки преглед е с УЗ, а не само тези двата по каса, като не плащам нищо допълнително. Докато четох о форумите, доста от лекарите правят точно така. Може би е вариант да си смениш гинеколожката?
Относно плащането за УЗ, аз не бих плащала за допълнителни прегледи при тази, която ми води ЖК, а бих ходила при друг/друга, за да чуя и второ мнение.

# 317
  • Варна
ами тя спидито така си се отваря- има един щифт, който се държи с едно пластмасово в сгънато положение и като я изкараш просто наадигаш пластмасата и тя количката се разтваря и с едноо движение я заключваш в позицията за ползване
лесно се и сгъва съоветно- иначе не е лека 12,5 кг и бебе като сложиш на лято ще удря с бебето 20 кг, но пък големите гуми и въртящото предно колело улесняват движението и я правят изключително маневрена Simple Smile)))

Благодаря за инфото. Grinning
Тенкс и за другите майки с полезната информация относно количките. Simple Smile

Иначе за зъбите моята лекарка ми каза, че мога да ходя на стоматолог след 3-и месец (второто тримесечие). Аз вече влязох в 4-и месец и мисля началото на ноември да си запиша час да оправя каквото е необходимо, защото след като се появи малкото, не зная дали ще имам някакво време за такива процедури. Confused На другия преглед ще питам дали мога да вземам допълнителен калций, т.к. от млечните продукти  само сирене мога да приемам, останалите (напр. млека) отиват в канала. Sick
Прегледите на 2 месеца и на мен ми се струват твърде рядко. Confused

# 318
Привет дами ,най-накрая дойде ред да се запиша в темичката ,следя ви от първия ден ,но честно казано, първите месеци не ми беше до писане  Shocked трудничко протече началото ,но сега вече съм нов човек   Laughing
Казвам се Женя на 33  г. от Сливен , но живея в Чикаго .Втора бременност (19г.с)- имам кака на 5 ,но сега втората мадама ми разказа играта ,нищо общо с първия път Simple Smile
Като цяло вече сме ОК ,след малко притеснения относно високо TSH в началото (аз съм с Хашимото) Термина ми е 14,03 ,но даже вече си имам дата за секцио ,ее почти  де ,защото трябва да избера между две дати и да реша до следващата консултация която е на 10,11. Тук нещата се планират от рано Simple Smile)))

Ще се радвам да бъда част от вас , чета ви с удоволствие и ви пожелавам лека вечер ,при мен деня и задачите започват тепърва Simple Smile)) 

# 319
И аз си минах моя преглед,
относно УЗ при нас тук имаме право само на два ( мъка мъка ), и за да отида на частен тр да плащам по 100$. На този преглед обаче имат право само да ти показват бебето, да ти правят снимки и видео, а ако забележат нещо нередно нямат право да го казват. В кой век живеят американците??? Имат толкова добра технология, а здравната им система много ме дразни..............Както и да е, слушат тоновете на всеки преглед със Доплеровия апарат, което поне е успокоение. Бебето вчера мн риташе и се местеше, едвам го намери да му чуе сърцето  Laughing
Нямам търпение за видеозона вече, на 5 ноември ще е.
Честито на всички за хубавите новини!
Зъб на мен ми правиха в 3ти месец в БГ, но не трябваше упойка, затова не мога да дам мнение.
Успех момичета, аз отивам на разходка, че днес времето тук е прекрасно. Трябва да има движение, че като гледам май задникът ми ще порасне повече от корема.... Sad 6 кг до сега.....

# 320
Привет дами ,най-накрая дойде ред да се запиша в темичката ,следя ви от първия ден ,но честно казано, първите месеци не ми беше до писане  Shocked трудничко протече началото ,но сега вече съм нов човек   Laughing
Казвам се Женя на 33  г. от Сливен , но живея в Чикаго .Втора бременност (19г.с)- имам кака на 5 ,но сега втората мадама ми разказа играта ,нищо общо с първия път Simple Smile
Като цяло вече сме ОК ,след малко притеснения относно високо TSH в началото (аз съм с Хашимото) Термина ми е 14,03 ,но даже вече си имам дата за секцио ,ее почти  де ,защото трябва да избера между две дати и да реша до следващата консултация която е на 10,11. Тук нещата се планират от рано Simple Smile)))

Ще се радвам да бъда част от вас , чета ви с удоволствие и ви пожелавам лека вечер ,при мен деня и задачите започват тепърва Simple Smile)) 
Здравей, и аз живея в Щатите, само че Уисконсин Делс, малко сме далече една от друга. Лека бременност ти пожелавам от сега нататък.

# 321
Аз бях в края на трети месец като ми вадиха кътник. Голям проблем беше докато намеря зъболекар който да се наеме да го извади, но накрая всичко мина много добре. Една позната зъболекарка после ми обяснява че няма нищо страшно и при тях го правели без проблем. Упойката е специална и не можела да достигне до плода.По-страшна беше болката която понесох преди това в продължение на седмица и накрая след 30 мин човъркане всичко мина ,но страха беше голям докато разбера след това че на бебчето му няма нищо.

# 322
Здравейте, аз също имах проблем с едно зъбче  с предходната бременост. В 7-8 седмица с една ореховка счупих/разцепих един кътник. За съжаление едната част от зъбът трябваше да се извади и си спомням, че стоматолога ми се консултира с АГ-то ми и след това с местна упойка го извади. Препоръчаха ми да взимам но-шпа преди и по време на интервенцията и това беше всичко.

Днес бях на ФМ, всичко изглеждаше нормално, вървим малко по-мънички, но това е защото цикълът ми е по продължителен (34-35 дни). 100% момиченце.

Аз от днес започнах дуфалак, че нещо не мога да се справя със запека с Активия, круши и киви само.
Все още не сме започнали с покупките и оглеждането, но и затова ще дойде време. За сега все още поработвам и след работа не остава мн.време.
Успех на всички ни и лека вечер:)

# 323
Здравейте мами!
Да се запиша и аз по темата със зъболеченията. В 10 г.с ми се получи много силно възпаление на венеца, след неколкократни посещения при местни зъболекари ( живея в малък град ) решението бе да се извади мъдрец  #2gunfire. Записах си час при специалист в Пловдив който само почисти венеца ( с упойка с малко съдържание на адреналин) и ми изписа антибиотик след като се консултира с АГ. От тогава не съм имала проблем макар, че той не се замисли толкова за упойката ( преди 12 г.с ), а за антибиотика било по-опасно. Дано съм била полезна.
За количките: С първото ми чедо се видях в чудо с количките смених 6. Най-доволна останах от триколката с големи гуми. Най-подходяща е за нашите пътища. Има недостатъци, но за мен беше само малкия ни багажник. Сега сме с нова кола с голям багажник така, че няма да е проблем. Преди няколко дни посетих магазин а колички, но не останах очарована от предлаганите модели. В нет-а се бях спряла на Jane Trider, но на живо летния кош е много тесен  newsm78. Quinny Speedy пък се предлага само в кафяво и черно Sad. Продължавам с търсенето, ако някой може да ми предложи вариант ще съм благодарна. Имаме време да избираме Simple Smile.
Лека и спокойна нощ Hug

# 324
krisi_1315 моя приятелка има тази триколка  и  съм останала с мнооого добро впечатление при съвместните разходки.  Кошът за багаж е отново малък ,но пък май само това е минуса й.  Peace  Обърни й внимание, може да ти хареса, за разлика от трайдър  седалката е широка и просторна.  Grinning

# 325
jane slalom действително е много добра, но освен, че коша за багаж е малък и сенника е леко плитък и се налагат чадърчета или други приспособления. иначе супер леко се управлява

# 326
Много благодаря на момичетата, които се включиха по темата за зъбните проблеми. Стана ми по-леко и не се притеснявам толкова дори и да се наложи да ми правят нещо. Днес почти не ме боли, може и да е венеца; взех си нова четк за зъби, доста по-твърда се оказа и май след използването и, се появиха отново тези болки.
Но все пак, мисля да си направя профилактичен преглед, ама много ме е страх от тези зъболекари...пфффф...но относно влиянието върху бебето, мерси, че ме успокоихте.  Hug

# 327
Аз не знаех,че съм бременна и си направих 3 пломби,с упойка,а след като разбрах,че съм бременна продължих и направих още един зъб,но му слагаха арсен,който според АГ-то и зъболекаря не вредял,понеже се маха на другия ден.На ФМ като ходих,лекарят ми каза,че упойките не са проблем,но арсен не трябвало да се слага.Но поне на тази ФМ бебето е добре,надявам се и по-нататък да е наред всичко.Иначе излезе,че имам контракции и напрегната матка,стреснах се,за сега съм на но шпа,но нещо не усещам ефект.Имам чувството,че от нерви ми се получават,а сега и от притеснение дали всичко ще е наред. Гадост!

# 328
Добро утро! В началото на опитите ни за бебе ходих няколко пъти да  ми снимат зъбите и разпитах рентгеноложката за бременността и облъчването. Обясни ми, че на бременните се слагат допълнителни престилки, които да покрият корема, така че да е напълно безопасно за плода.

# 329
divache, благодаря за споделения опит. Не се притеснявай за контракциите. На много момичета им изписват но шпа + магнезии. Защо не попиташ за магнезия, много успокоява матката и мускулатурата.
Да, и по-малко нерви. Дай си почивка и само позитивно мислене. Аз имам проблем с червата и като се напрегна нещо, веднага ми се появяват болки в стомаха и червата.

krassi, аз също попаднах на мнения във форума на момичета, на които са им правили снимки на зъби по време на бременност. "Опаковали" са ги в жилетки, за да се предпазят от лъчението и накрая е нямало проблем с бебетата.
Но все пак за наше спокойствие е добре да избягваме този вариант.

Общи условия

Активация на акаунт