Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 676
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
slunchogleda, силно се надявам да е фалшива тревога. Мисли положително! Стискам палци!  Hug

За витамините - и аз знам, че е най-добре сутрин, след хранене.

За кошарите - бих препоръчала дървена кошара и то от малко по-големите с ширина 70 см. Поне за моето диваче щеше да е немислимо да спи в малка и нестабилна сгъваема кошара. Но той си върви висок, де. Но разбира се, всеки се съобразява със свободното място и много други ограничения  Peace

С първата бременност се мазах с Мустела. И след като се роди бебчо му купих лосион бебешки на същата марка. И изненада - той направи екзема. Може би още в корема му е дошла химията в повече. Но то човек ако знае ....

Иначе ходих на втора фетална морфология - този път доста кратичко беше киното Simple Smile Уж всичко е наред. Отново ми потвърдиха сините гащи, та явно не ми е писано да сплитам коси  Grinning  И с килограмите вървя напред - в 20 седмица съм и съм някъде +6 кг. вече. Последните 2 вечери ми беше доста стегнат корема. Много странно. Явно са контракции, но с баткото ги усещах като внезапно стягане на корема и след малко ме отпускаше. А сега си стои така напрегнат часове наред, докато си легна за спане. Ще видим още 1-2 дни и ако продължава, ще се видя с АГ. Дано да е просто от умора и да е било инцидентно  Tired

# 346
Здравейте момичета  Simple Smile и мен ме няма много на последък да пиша, но пък редовно си ви чета. Нищо интересно около мен като цяло, освен че нещо ме е налегнала някаква депресия и ми е много плачливо на моменти. Явно хормоните бушуват.
Слънчогледче, искрено се надявам всичко с вас да се окаже фалшива тревога. Много  Hug и от мен, ще чакаме новини от теб.
За кошарите и аз съм в чуденка още, дали да вземем дървена или сгъваема. Мисля да поразгледам в продавалник за някоя не много скъпа дървена кошара, а отделно да си вземем и от сгъваемите та като се ходи при бабите и там да има къде да спинка малчо. По принцип имаме легло от каката, но го трансформирахме на юнощеско като едната част тя си го ползва за бюро, а самото легло е на вилата ни и реално нямаме нищо от нея което да ползваме за бебето. Да не говорим че тя беше доста буйно бебе и успя да скъса две кошари #Crazy, та този въпрос и на мен си ми е на дневен ред. Wink
По въпроса с килцата, аз съм +6 за момента, малко е множко според мен но чак толкова не ми личат, на фона на това което беше с дъщеря ми. С нея в 6-ти месец приличах все едно съм в 9-ти #Crazy Дори лицето ми беше подпухнало и имах гушка. За сега май всичко отива към корема.
За училището за бременни аз ходя най често на лекцийте във вторниците в мола на Стамболийски. Днес беше доста интересна темичката за ваксините и захранването на бебоците. Който реши да ходи, да драсне тук и ще се организираме. Simple Smile

# 347
Здравейте и от мен, и аз се поизгубих, но си постояхме в къщи с баткото, за някое време, че бяхме леко хремави, а пък и в неговата група казаха, че имало няколко дечица с вирус с високи температури и разтройство и повърщане, та реших и на него и на мене си, да спестя тези екстри, поне доколкото мога. И нормално, като съм с него в къщи, нямам време за нищо, пък и си поработвах, че да не ми изостава съвсем работата, нищо, че съм в болничен и ви по-изтървах.

Аз моля, да ми турите едни СИНИ гащи на първа страничка Simple Smile Нашия тати, явно само за правене на мъже е научил добре рецептата  Mr. Green Точно поради това, реших, нищичко да не купувам ново, каквото имаме от баткото, такова ще си се ползва и сега и готово. Ще понакупя понататък някоя дрешчица, не че, ни липсват, направо от сега се чудя къде ще слагаме дрехите и за двамата, но колкото да ми мине мерака  Heart Eyes

С килата засега все още се държа добре, +5 съм, което си е екстра в сравнение с предишната бременност. Пък и се утешавам, че сигурно 2 кг са в циците ми, че са ми кат бомби  Mr. Green

Бебо шава, но не чак толкова активно ми се струва колкото баткото, и все си се надявам, че можеби ще е по-спокоен и ще е по-голям поспалан, поне докато е баш бебе Simple Smile , че баткото, ме полудя с неспането, и вечното искане за гушкане и за държене и спане на ръце. На големия син, му ги знаех навиците още от корема, и все още му са такива  Crazy

За стриите взех по-често да се мажа и на корема и на гърдите, че миналия път минах без стрии, та гледам и сега ако мога да мина така, ще е супер. Мажех си и миналия път и сега с ей такова кремче http://www.laboratorijadrpavlovic.com/en/original-pavlovic-ointm … aby-care-ointment, имаше го по-рано и тука в някои магазини и аптеки, не знам дали го има още, аз от Македония си го купувам, но е много хубаво. По принцип специално това е бебешко, но мен нито една стриичка не ми излезна от него. А, и е един от редките кремове, които съдържат много малко съставки и то почти всички са натурални.

Слънчогледче, стискам палци, всичко да е наред с бебочето и да нямате повече притеснения. Отиди все пак и на друг лекар за друго мнение.

Айде да не се уливам, чао за сега и приятен петък, че и събота и неделя, ви желая на всички  Hug

# 348
  • Пловдив
Здравейте на всички! Приятно ми е да се запознаем  bye

Бременна съм за втори път като термина ми се пада 22.03.2015 г. Най-вероятно ще съм секцио, защото първия път се наложи секцио, за да излезе каката. Бременността ми засега протича много по-различно от предната. Първата бременност си лежах през цялото време, почивах и само накрая последния месец не можах да спя от киселини. Тази бременност обаче ме болят я коленете, я някъде другаде, направо ....

Та това е засега, ще се включвам, когато имам време   smile3503

# 349
Здравейте,мами и аз не съм писала тези дни  само си ви  чета  Flutter 
slunchogled стискам ти палци да е фалшива тревога! Hugи всичко с бебчето да е наред на финала! Praynig
По темата за кошарка съм си харесала ето тази http://www.bambino.bg/chipolino-koshara-spane-igra-chipolino-ami … 2014-p-10452.html има я и в синьо,оше не знаем пола на бебчето  Thinking
доста често го сънувам,че  е момченце пък ще видим какво сме си направили  Mr. Green
Нямам с какво да се похваля..имам да се оплача  Rolling Eyes  малко се претоварих тези два дни, че правим малко ремонт и позачиствах доста,а сега не мога да мръдна кръста ми е скован..направо съм ужас едвам ходя #Cussing out надявам се с почивка и залежаване да поразмине,че ми се плаче!
Добре дошла на новата мама Simple Smile

# 350
малко се претоварих тези два дни, че правим малко ремонт и позачиствах доста,а сега не мога да мръдна кръста ми е скован..направо съм ужас едвам ходя #Cussing out надявам се с почивка и залежаване да поразмине,че ми се плаче!

Абсолютно те разбирам и съчувствам Simple Smile Ние пък се местим и е ужас някакъв - не свършва и не свършва тоя багаж. Уж нося само леките неща, ама има и за подреждане и...абе искам да свършва. Днес и на мен ми е зле кръста, да не говорим, че преди малко ядох за първи път от закуска. Горкото малко същество  Tired

За кошарките - харесала съм тази http://moni.bg/?act=inside_product&product_id=1653 Не сме я гледали още обаче.

Кг - последно бяха +4.5, ама до понеделник (кантар денят Simple Smile), със сигурност ще са се закръглили на 5  Flutter

# 351
Благодаря ви много за подкрепата, момичета  Hug
Аз се прибрах преди малко- вече ми е едно изтръпнало,не знам. Има някаква формация в лявата камера на сърчицето на бебо. Няма как да се знае какво е със сигурност, но най-вероятно е миксоматозна тъкан, която не е регресирала. Сега ще ходим веднъж месечно да я следят- имало шанс да се прибере, ако не- явно ще трябва по друг начин да се вади  Sick Ще видим- дай Боже да се махне сама.
Записала съм часове за още прегледи наляво-надясно другата седмица- да кажат поне защо изостава така слънчицето.
Благодаря на всички момичета за безценната информация за координатите на лекарите, от които са доволни. Страшно ми е полезна  Hug
Благодаря още веднъж и ще ви държа в течение   bouquet

# 352
Здравейте, момичета, кураж и спокойствие на
slunchogleda всичко ще се нареди, не се притеснявай.
Имам нужда от съвет, от седмица имам едни болки в срамната кост, когато се завъртам в леглото, ставам или се навеждам, на някой случвало ли му се е, дали имам нужда от лекар, на доста места пише че е от разширяването на таза, моля споделете ако имате опит.
Ако някой знае начин да ги облекча ще бъда безкрайно благодарна.

# 353
Slunchogleda стискам палци всичко да е наред и да ви се размине. Направи всичко възможно да си спокойна и да мислиш положително. С теб сме!
Mimsy, моя мн. добра приятелка, която е с месец по-напред в бременността от мен също се оплакваше от болки в срамната кост, доколкото знам лекарката и я е успокоила, че е нормално.
Аз съм що годе добре, до скоро се оплаквах от запек, започнах дуфалак преди 3 дни и днес вече съм с разтройство...
Лека и спокойна нощ от мен!

# 354
Здравейте,мами и аз не съм писала тези дни  само си ви  чета  Flutter 
slunchogled стискам ти палци да е фалшива тревога! Hugи всичко с бебчето да е наред на финала! Praynig
По темата за кошарка съм си харесала ето тази http://www.bambino.bg/chipolino-koshara-spane-igra-chipolino-ami … 2014-p-10452.html има я и в синьо,оше не знаем пола на бебчето  Thinking
доста често го сънувам,че  е момченце пък ще видим какво сме си направили  Mr. Green
Нямам с какво да се похваля..имам да се оплача  Rolling Eyes  малко се претоварих тези два дни, че правим малко ремонт и позачиствах доста,а сега не мога да мръдна кръста ми е скован..направо съм ужас едвам ходя #Cussing out надявам се с почивка и залежаване да поразмине,че ми се плаче!
Добре дошла на новата мама Simple Smile

И аз харесах същата само,че за другия цвят.Ходих  да я гледам в магазина и много ми хареса  Hug

# 355
Здравейте отново момичета. Видях, че бях полезна на някои от вас и за това си позволявам отново да ви дам предложение, този път за бебешка количка Carera
Лека бременност Heart Eyes

# 356
Болката в срамната кост я имах с каката и на мен ми казаха ,че е от разширението. После всичко се оправя.Малко е неприятно но не е опасно.

# 357
Здравейте скъпи Мартенки   bouquet  bouquet  bouquet

Първо добре дошли на новите ни попълнения в групата  и лека бременност ви желая с много пухкави финалчета накрая  Hug Hug Hug

На всички мами споделили хубавите новини след прегледите ще кажа само едно голямо БРАВО, а на тези с притеснения - КУРАЖ !! Всичко ще се оправи!

Слънчогледче
, стискам палци всичко да е наред с мъника. Ако искаш мога да ти препоръчам лекарка специалист по пренатална диагностика. Много е добра и определено си разбира от работата. И коректен съвет ще ти даде и ако има нужда от нещо повече ще те ориентира какво и къде да направиш. Тя е специализирала в Германия при един от най-добрите пренатални лекари и хирурзи. Пиши ми ако решиш. Успех!

Иначе аз отдавна се съм се включвала, но нямаше с какво да се похваля. В петък бях на ФМ в 21г.с., вече сме 450гр. и всичко ни е наред. Кистичката в главичката е изчезнала и вече съм по-спокойна в това отношение.

ОБАЧЕ, не може да няма проблеми, та сега ме пращат на хематолог за консултация, че имам доста ниски нива на еритроцитите, а и имам някакъв проблем с антителата. Доколкото разбрах организма ми ги разграждал, каквото и да значи това. Аз съм 0- и това доста ме притесни да не навреди на бебчо ако той е + да не го отхвърля в един момент.  Cry А и еритроцитите пренасят кислорода през плацентата, а ако са малко да не стане така, че да няма достатъчно за бебо Sad Ох, много съм се наплашила... Cry Утре сутрин заминавам на изследвания. Стискайте палци!!!

Има ли някоя мама подобен проблем ? Какви са ви нивата на еритроцитите и има ли други с ниски такива?  newsm78 Cry newsm78

# 358
Здравейте и честит празник на именниците днес !   bouquet

Аз имам въпрос към настоящите мами : каква помпа за кърма сте ползвали ? Четох, че много хвалят тези на Медела и Авент, но електрическите ми идват скъпи. Чудя се кое е по-добре механична на известна марка или електрическа, но от по-евтините. Притеснява ме да не би тези да не вършат работа и затова харесах механична. Ето тази избрах -

http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/hranene-i-karmene/pom … e-i-biberon-calma

# 359
Здравейте и честит празник на именниците днес !   bouquet

Аз имам въпрос към настоящите мами : каква помпа за кърма сте ползвали ? Четох, че много хвалят тези на Медела и Авент, но електрическите ми идват скъпи. Чудя се кое е по-добре механична на известна марка или електрическа, но от по-евтините. Притеснява ме да не би тези да не вършат работа и затова харесах механична. Ето тази избрах -

http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/hranene-i-karmene/pom … e-i-biberon-calma

Моята от каката е такава. Бях доволна. Сега пак ще си я ползвам.
Вчера се изкуших и купих 2 бодита и 1 панталонче  Joy

Общи условия

Активация на акаунт