Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 557
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
mini_79, честито ново жилище! Нека винаги е пълно с хубави емоции и незабравими моменти!   bouquet  bouquet  bouquet

Elitza1981
, пия прясно мляко всяка вечер понеже ми действа разхлабващо за следващата сутрин, но срещу киселините не помага. Sad Обаче ако има мами с проблеми с ходенето по голяма нужда - препоръчвам с две ръце!!

Иначе спя на много висока възглавница, а вече дори я свивам да стане още по-висока, но пак няма ефект. Снощи беше направо нетърпимо, та взех половин лъжичка сода и нещата се пооправиха леко. Поне успях да заспя. За содата знам, че помага, ама ме е страх заради проблемите с корема нещо да не навреди. Sad А пък лекарства съвсем не ми се вземат, че и без друго списъка който поемам ми се вижда много дълъг.

Smehuranka За какво се слага вит. Б12 ? Май един лекар ми беше споменал, че го изписва на бременни по една инжекция Б12 всеки месец, но не разбрах за какво; аз не съм слагала.

На мен ми правиха много изследвания преди няколко седмици, понеже се съмняваха за някоя анемия, че даже и по-лоши неща. Та там ми правиха и за Б12  и фолиева дали се усвояват от организма, и се оказа че имам недостиг на Б12. При норма 160-970pg/ml, при мен нивото е 135.  Sad  А той много трудно се усвоява от храна и  хапчета, та за това инжекции. Изписва се при съмнения за анемии, за добро кръвообразуване и още куп други. Тук има доста инфо за него: http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%ED%E5%F1/%D5%F0%E0%ED%E8%F2%E … D%10_20070327216/ А аз си мислех, че фолевата не усвоявам, пък тя се оказа даже над нормата.
При мен сега слагат всяка седмица по една ампула от 1000мкг. мускулно. Доста е болезнена докато се разнесе, но поне има сигурен ефект. За втора седмица ми го бият, но имам чувството, че и тонуса ми се подобри. Препоръчаха ми курс от 4 инжекции за месец, а после веднъж месечно по една, за всеки случай до раждането.

Накрая да пожелая на всички един прекрасен слънчев петъчен ден   Nature Sunny

# 556
Хи-хи, моите киселини мъжът ми снощи ги лекува с бира  Laughing Той понеже често страда, каза че няколко глътки газирано облекчавали, а ние друго освен бира нямахме Simple Smile В интерес на истина помогна Simple Smile

Смятам обаче да заредя сурови бадеми по съвет на ShySun, дано помогнат, предпочитам пред газираното.

# 557
И да не помогнат са вкусни!  Wink   Предполагам някакви други сурови ядки също може да имат такъв ефект, сурови орехи и т.н. Ама не съм опитвала.

# 558
Здравейте мили момичета,  Hug
Не съм писала скоро, но това е защото няма нищо ново покрай мен.
Вечер съм доста уморена и с контракции. Заспивам рано, продължавам да ходя на работа. Сутрин ставаме, Ива на предучилищна, ние с мъжа ми на работа, а вечер ги виждам за 1-2 часа и в леглото. Взех лекичко да се сдухвам вече. Чувствам се тромава, мудна, бавна, мързелива, уморена, изнервена  Cry
За бебо нищо не сме подготвили. Надявам се, че има време, за лек ремонт на детската. Ние живеем в голям апартамент, но реално Ива все още спи в нашето легло. Време си е да я отделим.
За гостите след изписването на бебе, писах по напред в темата. Не желая никой в къщи. Обичам всичките си близки, мама, татко, свекърва ми и зълва ми, но искам да се прибера в тихо, топло и спокойно място. Парти може да има винаги след това. Имам предвид, че докато аз самата не се почувствам в кондиция не желая гости. В тези първи моменти ще имам нужда само от мъжа ми.
Първото ми раждане не беше от най-леките, не че имам база за сравнение, но родих нормално с епизиотомия и се чувствах доста отпаднала и с болки. Отделно имах проблеми с кърменето.
За листерия и други такива подобни изследвания не съм се сещала. Определено не мисля за болести и така ми е по-добре.
Мини, честит нов Дом. Желая ви да го напълните с много красиви спомени, весели моменти и уют.  bouquet
Смехуранка, за Б12 зная, че е се слага при анемия и доста боли.  Praynig Hug гушкам те. Бъди здравичка.
Искам да благодаря на ShySun, че сподели за българския сайт с клинчета. Взех си обикновения и плътния. Много съм доволна.  bouquet
Искам да идва март ooooh! ooooh! ooooh!, е добре де поне февруари Praynig

# 559
Zoline, при токсоплазмозата ако си я карала веднъж, изграждаш имунитет и не може да се заразиш пак. Пусни си изследване за прекарана инфекция и ако е положителен няма смисъл да го правиш всеки месец  Peace

# 560
И аз още ходя на работа,въпреки че  съм с контракции,не ми е тежка работата,но вечер като се прибера и се чувствам като изцеден лимон.Но мисля до Нова година да изкарам,а ако успея живот и здраве и до края на януари...Лошото е ,че не ми остават сили да свърша нищо в къщи, а на мъжа ми му писна от пилета на грил  Laughing Laughing Laughing

# 561
Здравейте момичета! Аз рядко се включвам в темата понеже съм доста заета напоследък. Как е положението с болничните при вас? А бях взела 1 от ЖК и днес уж щеше втори да ми издаде, но като отидох ми даде някакъв ферман за комисия.. Каза, че комисии има в св. Георги и ДКЦ 6 и да си избера (за Пловдив става въпрос). Реших първо да звъня по телефона, че като знам колко са учтиви... Confused в хирургиите казаха, че тя е само за техни лекари..... а ДКЦ 6, че не се знае дали ще ме вземат заради това, че съм при друг лекар и да ида в понеделник да чакамм.... Аз ходя на ЖК при Петрова в НЮ ЛАЙВ и тя не изражда.. и заради това е възможно да не мога да мина комисия или нз.. Нз дали ме разбрахте, то аз се обърках вече, но моля някой ако знае нещо за тея комиси да сподели..  bouquet

# 562
* Albena* радвам се , че не съм направила фалшива реклама и си останала доволна. Simple Smile Сигурно по-нататъка  още един дебел ще си поръчам . И аз съм много доволна от цената и качеството.  Peace

# 563
Здравейте и от мен!  Grinning

Мини, честит нов дом! Да е пълен с щастие и детски смях!

И аз благодаря на ShySun за препоръката за клин. Вчера си го получих и много ми хареса Simple Smile

Sweety, и аз използвах Лансинох и пак него ще си купя. Но не съм третирала зърната преди раждането. Силиконови зърна си купих, но не можах изобщо да ги използвам. Не ми паснаха по никакъв начин.

Аз си пусках изследване за токсоплазмоза преди месец-два, защото на село имаме котки, които живеят навън, а и съм коткоман Simple Smile и съм пипала най-различни котки. За два показателя се пуска - единият показва дали в момента е активна болестта, а другия - дали е изкарана някога по-рано. 42 лв. ми струваше.

Albena, divache,  какво казват вашите АГ за контракциите? И аз имам от десетина дни. С първата бременност бяха по-различни - стягаше ми се коремът много силно и ставаше като топка за няколко минути и след това се отпускаше. И така по различен брой през деня. А сега ми е леко стегнат и втвърден, но не толкова силно, че да си измени формата и да стане кръгла топка. За сметка на това си стои така с часове. Не съм ходила още при доки, някак не се шашкам толкова с втората бременност Simple Smile пък и ме е страх, че ще иска да ме вземе в болницата. На мен още не ми се излиза в болнични дори, защото ще ме хванат лудите вкъщи, а и само ще се озъртам какво да хапна  Blush

# 564
  • София
mini_79  , честито ново жилище ! Много радости и щастие ви пожелавам в него   bouquet !

И аз си мечтая за нов апартамент ,но засега си е мечти  Mr. Green .На времето ,преди 5 години (отбелязвам го защото си правехме бебе по това време  ) ,когато купихме нашето жилище ,така го обзаведохме ,че все едно ще си живеем само двамата с мъжо .Още след няколко месеца като се роди Йоана и ни стана тясно ,сега и на нас ни се налагат едни ремонти и преустрийство на апартамента ,а пък време  никакви за тях  ooooh! .Планува ме ги от лятото ,като гледам ,че не сме ги почнали ,се надявам докато се роди бебо ,поне до половината да сме .

# 565
Добър ден

mini_79, честито ново жилище!Много щастливи дни в него!  Hug

ShySun, да те помоля да ми пратиш и  на мен линка за българските клинчета, благодаря  Hug

Хубав, слънчев ден   bouquet

# 566
Ние също правим ремонт,но като гледам бебето ще го изпревари и ще си го гледаме при майка ми.Лекаря малко ми развали пазаруването първо каза момче сега момиче и ще чакаме ФМ на 23.11 да разберем.И да се похваля етърва ми роди,така че вече съм чинка и живот и здраве март месец и мама   bouquet

# 567
Divka, на  мен ми и е първа бременност и даже не знаех,че втвърдяването на корема са контракции, шашках се,когато беше по-мек  Laughing , а на ЖК преди две седмици разбрах каква била работата. При мен корема става твърд и си стои така доста време,но не е болезнено. Освен на ЖК ходих и на частно,за второ мнение - според доктора от ЖК трябва да не се движа изобщо,защото когато матката е в покой,нямало контракции. Изписа ми магнезий и но-шпа,притеснява се обаче,че ако зачестят може да се стигне до болница.Според  АГ ,при който ходих на частен преглед,за момента няма проблеми,просто не бива да се преуморявам.Било нормално да си усещам матката и корема ми да бъдел твърд,защото съм била по-слаба/ чак пък слаба,ама хайде  Laughing Laughing Laughing/. Никой нищо конкретно не ми каза,общото беше по-малко вървене и стоене права. Иначе на ЖК се шашнаха, а другия лекар каза,че няма страшно.Не знам на кого да вярвам.Но по-добре върви да видят за какво става въпрос,защото контракциите ,доколкото разбрах,водят до скъсяване на шийката на матката. Мен ме е шубе,но ходя на работа,а вечер лежа, ще ходя на преглед през 2-3 седмици,дано всичко да е ок.  Simple Smile

# 568
Здаравейте момичета ,добре дошли на нивите момичета лека и безпроблемна бременност до края . Аз се връщам от УЗД и съм много доволна бебка е много добре расте си вече сме 510гр. и вървим с една седмица напред  и всичко си имаме. Докторката каза че е с главично прележание ,но това не означава,че докрая няма да се върти.Аз силно се надявам да не се върти повече и да остане така.Бъдещата кака от ранно си беше главично и си остана така докрая. Днеска се изкуших и купих една много хубава розова шапчица .Направо ме сърбят ръцете да пазарувам ,ама от каката имам много неща и няма да има много пазар.Забравих да кажа ,че ми изписаха бирене мая (витамини от групата В)по 1 на ден .Ами това е от мен за сега лек и спокоен ден на всички.

# 569
Здравейте и от мен Simple Smile
Мини, честит ви нов дом  bouquet, само хубави емоций и радост да имате в него!
И аз онзи ден случайно мернах едно магазинче българско производство и си купих клин. Много добре стои , ватиран е и струваше 13лв Simple Smile. А за любителите на бг производството в НДК сега върви Произведено в България. Simple Smile
Иначе при мен нищо ново. Чувствам се добре, и гледам малксимално да съм в движение, да не се заседявам много в къщи. Имам обаче и аз ужасни киселини, особено вечер и от време на време си взимам Талцид. Sick Все още не ми е натежал много корема и ми е добре да се движа. Другия петък съм на ЖК и нямам търпение да видя бебо. Миналия път беше седалищно разположен и ми е интересно дали е сменил позата. Иначе е доста активен и много рита, особено като лежа. Ще питам АГ и какви са шансовете за нормално раждане, макар че никак не ми се вярва това да се случи дори и бебето да се обърне, на фона на предходното секцио което имам. Разбира се още си е доста рано да мисля такива работи, ма като си представя как ще лягам да ме оперират пак си ме хваща шубето от сега. Предпочитам да изтърпя всичката болка дето може да има при едно раждане пред усещането да не си чувствам половината тяло от кръста надоло, колкото и за кратко да е то, а и болките после след самата операция. Голям съм хипохондрик честно да си кажа. Ама каквото има да става ще стане, гледам да се разсеивам с разни работи и да не мисля кофти неща. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт