Юнак или мадама шава във коремчето на МАРТЕНСКАТА мама?! - тема 3

• 37 507
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Привет, и аз мисля тези дни да си купя някоя бременна дреха.
Вчера ходих до Н&M, при това в новия Ринг Мол с надеждата да е по-заредено, но нищо не ми хареса. Те половината магазини още не са отворили там...
Да знаете магазини в Младост, Дружба и околните квартали в София?

# 676
Bengie, в "Младост 1" зад Пътеките видях едно магазинче, на ъгъла на "Кръстьо Раковски" и "Ана Ахматова". Скоро минавах оттам с колата и го фиксирах, но не съм влизала вътре. Ако го посетиш, сподели впеатления.

# 677
Здравейте момичета  Hug Hug Hug

zara-varbara, добре дошла при нас и лека и пухкава бременност ти желая !  bouquet

gm01, като тръгнеш да публикуваш отговор, от ляво са ти емотиконите. Натискаш отдолу, където пише ОЩЕ и ти излиза нов прозорец с целия списък емотикони. Ако не става при теб виж в настройки на браузъра да не си забранила "изскачане на нови прозорци". Това е Simple Smile

Мила в кажи взимаш ли още Утрогестан? Аз тръгнах да го спирам, но почнаха контракциите и пак го увеличиха 3х2, сега казват като спрат контракциите пак да го спра, та се чудя дали почна ли да го намаля, защото той не се спира от раз! Ти как го упптребяваш? Аз го слагам вагинално заради шийката и контракциите!
Butterfly, аз го слагам в същата доза вагинално, понеже се установи скъсяване на шийката. Не бяха засечени контракции и не се знае от какво се е скъсила. За спирането, със сигурност не трябва да е от раз. Аз до сега съм ги слагала 12 дни - 3х2, по моя преценка сега ще слагам само сутрин и вечер 2х2, понеже това следобедно лежане не ми понася, а няма особен смисъл да се слагат ако не се лежи. Доки може после да ми се кара, че така съм си  решила, ама не се понася просто. Още повече, че за две седмици шийката се е увеличила с половин сантиметър. Според мен намали ги и ти или 2х2 или 3х1, но не ги спирай! На следващата консултация ще преценят какво е положението и ще ти кажат дали да ги намаляваш още. Принципно моята лекарка ми каза, че ще трябва да ги слагам до към 30-31г.с. Ама честно казано много ми се отразяват - все съм поспалива,днес станах в 8 да ги сложа и полегнах пак и станах в 10:30  Blush А и на бюджета се отразяват доста и ме е яд че следобедните отиват в канала.  Sad Дано съм ти била полезна Simple Smile

За дрешки за бременни нямам наблюдения къде какво има, но определено ми направи впечатление какви са цените  #Crazy Особено на връхните дрехи.За мой невероятен късмет, вчера една моя позната, която беше бременна миналата зима ми подари нейното палто Simple Smile Доста ми е голямо, понеже е по-едричка, но с една лека корекция в раменете и гърба ще стане бижу Simple Smile Днес ще го коригирам и нямам търпение да си го облека след това Simple Smile

# 678
Smehuranka  на мен не ми излизат така, но може да е защото влизам от телефона.

# 679
Мацки, с ехографа ли гледат дължината на шийката на матката? Коремен или вагинален?  newsm78

Иначе яке си купих от втората употреба  Blush и се надявам с него да изкарам. А няколко блузета си взех от Лидл.

# 680
Здравейте

Аз тази сутрин се събудих с хрема и гърлото ме боли  Sick
Утре съм на ЖК, ще питам и там какво мога да пия и пръскам в носа, че не се диша така.
Сега ще забърквам мед, лимон и сода за гърлото, смукам и лукчета, пия чай, в носа пръскам физиологичен разтвор, поне да прочисти малко.

И аз гледах и във втората употреба за яке и в редовен магазин, ама няма, утре ще видя в някой мол в София, някое с допълнителни ципове за разширяване или с ластик от долу, че са доста по-свободни в горната част.
Хубав ден   bouquet

# 681
аз въпреки, че съм от тези качили най=-много килограми все още си влизам в старите дрехи- имам доори и дънки, които ми стават/ с плитка талия са- така, че към момента не мисля да се засилвам към бременни дрехи
яке тази зима си купих за първи път от 8 години насам /откакто бях бременна с най=голямата/- нещо ми се беше разбъркала терморегулацията и си карах зимите без якета, само с пуловери, жилетки, елек ... все още си ми става- дори го закопчвам, мисля че ще ме изкара
днес бях на преглед- момата расте, дивее- две седмици си изпреварва термина, много активна, не се спира
от 2-3 сутрини отново повръщам, кръвното ми е 60/40 и гинеколожката ми се скара, че съм за болница, ако продължа с този темп
не зная за вас, но на мен корема взе да ми пречи- от седмица поне съм предимно на мандарини вечер, че не мога да ям- става ми тежко, ако хапна след 3-4 следобед, киселини, повръща ми се, не ме свърта на едно място направо
с другите си бременности това ставаше към края на 7мия- къде е още
и проблем с болничния имам, две седмици става го нищя, заради лекарска грешка още не ми е изплатен и стискам палци да стане до края на месеца, че аз втори след него ще внасям скоро, а още този не ми е платен

# 682
Здравейте и от мен, чакаме нашето  първо бебче март и реших да пиша на 29 години съм, мъжото на 33 Simple Smile , нямам много време понеже все още работя, поздравявам всички мами с очакваната радост. Пожелавам на всички лека бременност и бързо и безболезнено раждане/ мен от това ме е страх ужасно/ , искам да е нормално дано всичко бъде наред, искам да попитам дали сте накупили нещо за бъдещото човече, аз още разглеждам и се шашкам с избора на количка, ако имам мами от Хасково , бих ги помолила да споделят къде мислят да раждат и при кого , благодаря предварително.

Хубав ден на всички от мен Simple Smile

# 683
mini_79 и аз съм като теб, но  го карам на портокали  Rolling Eyes  През деня хапвам по малко през 2 часа , като бебетата, иначе ме хващат киселини, повдига ми се и едва дишам.  ooooh!

А за болничния, на мен без някаква грешка и проблем с него ми изплатиха първия след като внесох втория. Даже бях решила, че всеки момент  чакам писмо, че ме разследват пак за нещо ....  Rolling Eyes

# 684
Здравейте и от мен.Гледам говорите за дрехи-аз си купих едни дънки от Н§М и съм много доволна,а също така една от мамите по назад беше дала един сайт,та от него си поръчах един ватиран клин за бременни-мноооого съм доволна от него.Имам един по широк пуловер и още един-два подобни,тъй че няма да си купувам други дрехи за зимата,а също и едно палто,което засега закопчавам и мисля,че ще изкарам с него  Grinning По назад говорите за килограми-не съм се теглила много отдавна,защото хич не обичам,но съм поне +8(най-бързо качих първите три месеца  Laughing).Ние ще си имаме момиченце,може да ме сложите и мен отначало,малко се притесних,защото в 20 г.с беше 380гр някъде,а като гледам някои бебенца какви са големички  Simple Smile,но това беше на 31,10(на ФМ),сега сигурно е пораснала още  LaughingЗа пазаруването-още нищо не съм купила,но мисля за след нова година да стане,нямам нищо от баткото(той е на 12години  Laughing),тъй че всичко ще ми е като за първи път  LaughingТова е засега от мен,лека вечер на всички  Wink

# 685
Виждам говорите за болнични, аз съм в такъв от началото на Август, който ми изплатиха на 30.09. От болничните за септември и октомври ни вест, ни кост, взех си ПИК, гледам че са в статус обработва се от вчера, просто нямам коментар...

# 686
Само да се отчета, че госпожицата е малко над 500гр и си отговаря на седмиците. Малко наизуст ми казаха размерите, но да кажем че й повярвах на АГ. Simple Smile
Обърнала се е седалищно,но има време да се намества с главата надолу до края.
Утре ще пиша, че съм уморена от бачкане днес.

# 687
Моята мъка с дрехите пък е следната - в събота ще бъдем свидетели на сключване на граждански брак, чисто новата рокля, която бях подготвила, изведнъж ми стана малка (тук писах как от десетина дни качвам видимо всеки ден); днес цял ден ми е дискомфортно и усещам придърпване и въобще не ми е до шопинг, още по-малко ми се инвестира в друга официална рокля. Ще се оправя някак, надявам се, само болките в матката да престанат, че следващата ми консултация е чак след 3 седмици.

За други дрехи засега не мисля, но при нужда, дори във ВУ бих проверила, една приятелка си беше намерила там доста прилични неща.

# 688
  • Пловдив
Здравейте на всички ,не съм ви писала от доста време ,но редовно ви чета.Ще помоля Шумеранка да ме добави и мен на първа страничка ,с едно момченце.При мен нещата вървят добре ,всичко е наред само килограмите са май множко.Виждам ,че мама Emma_d има проблеми с болничните.Аз също като нея съм от началото на август в болничен,но всичко са ми изплатили .От фирмата ги носят на 10-то число ,15 дни ги обработват в Нои и ги изплащат.Всичко можеш да си следиш с кодът от Нои.Ако не си получила превод питай да не би да не са го занесли от фирмата навреме.Лека бременност на всички!

# 689
Момичета, притеснена съм цял ден ..сутринта след wc видях слуз по тоалетната хартия оприличавам я на бяло-жълтеникаво желе ...от първата  бременност знам че когато ми падаше тапа имаше ивици кръв примесено със слуз ....звънях на лекарката но не се свързах ...не посмях да отида до болницата ..може пък да е нещо нормално... newsm78 нямам болки,контракций или друго тревожно освен тази слуз която ме кара ... Banghead  много моля ако има някоя от вас която да има такава случка да ми каже ... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт